1162

Tzini

Χίλιες και τρεις Νύχτες… η Επιστροφή – ΝΕΟ UPDATE!

Αυτό που θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστο στο Betsellers είναι η βραδιά του Super Bowl! Από τις 1,30 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα κάναμε κουβέντα στο τσατ, παίξαμε live, πανηγυρίσαμε και ας λύγισε ο Σκοτ στην πορεία και μας άφησε! Αφού ξεμπερδέψαμε από την ανούσια διοργάνωση που έπαιζαν οι Αφρικανοί, επιστρέφουμε στην κανονικότητα των πρωταθλημάτων αλλά και των διασυλλογικών διοργανώσεων! Καθώς ετοιμαζόταν το δεύτερο ανανεωμένο preview για το Μαρόκο, ξαναβλέπω τα ζευγάρια του Champions League που ξεκινά αυτό το ΣΚ και λέω εδώ είμαστε.

Στοπ στο Μαρόκο και φύγαμε για τσουλου! Έχουμε (σχεδόν) όλη η αφρόκρεμα του Αφρικανικού ποδοσφαίρου σε μια διοργάνωση. Το φετινό τουρνουά αναμένεται να είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών! Όπως θα δείτε και παρακάτω, σχεδόν όλες οι ομάδες θα σας είναι πλέον γνωστές!

Group A

Ένας όμιλος με ξεκάθαρο φαβορί, την Al Ahly και με τις Al-Merreikh και Simba να διεκδικούν τη 2η θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση των νοκ-αουτ.

Al Ahly (EGY)

Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις! Γνωστή σε όλους μας πλέον η πρωταθλήτρια Αίγυπτου που ετοιμάζεται για το 2ο back to back Champions League. Πρόσφατα συμμετείχε στο FIFA Club World Cup έχοντας μια αξιοπρεπέστατη παρουσία απέναντι σε Bayern και Palmeiras. Θυμίζω ότι στο τιμόνι της είναι ο τεράστιος Pitso Mosimane.

Al-Merreikh (SUD)

Η πρωταθλήτρια Σουδάν, όπως και η δευτεραθλήτρια Al Hilal που θα δούμε παρακάτω, είναι εξαιρετικές ομάδες με κύρια κοινά δυνατά χαρακτηριστικά την άμυνα και την έδρα τους. Βέβαια μένει να δούμε πόσο θα στοιχίσει η απουσία του κόσμο.

Simba (TAN)

Το λιονταράκι της Τανζανίας σίγουρα δεν το ξέρατε αλλά πλέον, εδώ στο Betsellers έχει ένα δυνατό φαν κλαμπ! Η λογική λέει ότι θα παλέψει για την πρόκριση με την Al-Merreikh, αφού η πρώτη θέση του ομίλου είναι σχεδόν κλειδωμένοι από τους αετούς της Αιγύπτου.

Vita Club (DR Congo)

Η πρώτη από τις 2 ομάδες που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία του Κονγκό. Το τροπικό κλίμα της χώρας κάνει δύσκολη την προσαρμογή των αντιπάλων που ταξιδεύουν από το βορά Έχει πολύ ισχυρή έδρα, κυρίως λόγω του διαφορετικού κλίματος της χώρας.

Group B

Ο πιο απρόβλεπτος όμιλος καθώς έχει τρεις πρωταθλήτριες ομάδες από Νότιο Αφρική, Κονγκό και Αλγερία.

Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση όποια και αν είναι η τελική κατάταξη.

Mamelodi (SAF)

Θα θυμάστε πως “έκλεψε” το πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές από την Kaizer. Πλέον βρίσκεται στην μετά Pitso εποχή, όμως η παρακαταθήκη που έχει αφήσει έχει κάνει την μετάβαση να είναι εντελώς ομαλή. Στόχος τους είναι τουλάχιστον τα ημιτελικά.

Al-Hilal (SUD)

Η δεύτερη ομάδα από το Σουδάν, με τις διαφορές από την Al-Merreikh να είναι πολύ μικρές. Δυνατή έδρα και πολύ σφιχτή άμυνα τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Mazembe (DR Congo)

Μια πολύ ιστορική ομάδα με ένα από τα πιο τρομακτικά γήπεδα της Ηπείρου! Ένα πραγματικό “κλουβί” με τους αμέτρητους οπαδούς να κρέμονται από όπου μπορούν κρατώντας σφεντόνες, κούκλες βουντού, τόξα αλλά και τις σπαστικές βουβουζέλες!

Belouizdad (ALG)

Επιστρέφει στο Champions League μετά από 19 χρόνια για να διεκδικήσει περισσότερο την πρόκριση, παρά την πρωτιά.

Είναι σίγουρα ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.

Group C

Στη θεωρία η Wydad φαίνεται να έχει το πάνω χέρι σε αυτόν τον όμιλο. Αν η Kaizer παρουσιαστεί σαν την περσινή υγιείς ομάδα θα την ακολουθήσει στην επόμενη φάση ειδάλλως θα πρέπει να παλέψει πρώτα με τους προσωπικούς της δαίμονες και έπειτα με την Petro Atletico και Horoya.

Wydad Casablanca (MOR)

Δεν έχουμε να πούμε και πολλά, άγνωστα για εσάς, για την Wydad. Στόχος είναι η κατάκτηση όλων των διοργανώσεων που αγωνίζεται. Υπάρχουν κάποιες ενισχύσεις που θα τις δούμε στο νέο preview τις επόμενες μέρες.

Kaizer Chiefs (SAF)

Η Kaizer ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το κάκιστο φινάλε της προηγουμένης χρονιάς που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το πρωτάθλημα έχοντας μια διαφορά μεγαλύτερη των 10 βαθμών.

Τον τελευταίο μήνα έχει επιστρέψει ο παίκτης βαρόμετρο Nurkovic και κάπως φαίνεται να στρώνει η κατάσταση. Το βασικό της πρόβλημα βρίσκεται στο σκοράρισμα καθώς αν δεν σκοράρει ο Nurko, της είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει κάποιο παιχνίδι.

Petro Luada (ANG)

Η “ψευτο-πρωταθλήτρια” Αγκόλας και αυτό διότι αναδείχθηκε δίχως να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημά της.

Φυσικά και είναι πολύ αξιόλογη ομάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιρνε το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς, καλείται να εκμεταλλευτεί την όποια ανισορροπία προκύψει από τους Kaizers για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Η λογική λέει ότι θα παλέψει με την Horoya για την 3η θέση.

Horoya (GUI)

Ίσως να τη θυμάστε την ομάδα από τη Γουινέα που έπαιζε τον Οκτώβρη ημιτελικά για το Confederations Cup.

Φαίνεται βελτιωμένη και θα κινηθεί στην ίδια λογική με την Petro Luada.

Group D

Είναι ο αμέσως πιο αμφίρροπος όμιλος μετά τον Β. Εδώ όμως έχουμε την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης, την Teungueth από τo Dakar της Σενεγάλης. Μας είχε στοιχίσει ένα χαμένο live bet όταν και κατάφερε να αποκλείσει τη Raja Casablanca! Οι 3 “μεγάλοι” του ομίλου θα διεκδικήσουν τις 2 θέσεις με την Alger, πιθανότατα, να μένει στην 3η θέση.

Zamalek (EGY)

Οι μεγάλοι χαμένοι της περσινής χρονιάς στην χώρα του Νείλου. Και μάλιστα δις, από τη συμπολίτισσα Al Ahly, σε πρωτάθλημα και Champions League. Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους έχει αυξηθεί εκθετικά, και έχει ως αποτέλεσμα η φετινή χρόνια να τις βρίσκεις ακόμα πιο δυνατές. Αν η Al Ahly είναι το μεγάλο φαβορί για κατάκτηση του Champions League, η Zamalek είναι το επόμενο.

Esperance Tunis (TUN)

Άλλο ένα βαρύ όνομα της Αφρικής που πάντα είναι στους διεκδικητές του τίτλου. Και πως να μην ειναι άλλωστε με τα 2 back to back Champion League το 2018 και 19.

MC Alger (ALG)

Άλλη μια δυνατή ομάδα η οποία αν ήταν στο πρώτο ή τρίτο γκρουπ θα ήταν δεύτερο φαβορί για πρόκριση. Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει και πολύ καλά στο πρωτάθλημα αλλά έχει δείξει ότι είναι πολύ πιο ανταγωνιστική.

Teungueth (SEN)

Βρίσκεται εδώ με τη βοήθεια της τύχης και του κακού αγωνιστικού χώρου στη ρεβάνς της Casablanca. Αναμένετε να αποτελεσει το σακό του μποξ του ομίλου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Raja και η Berkane λείπουν πολύ από τη διοργάνωση και είναι κρίμα γιατί θα μας χάριζε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τουρνουά του κόσμου!

Χθες είχαμε τα πρώτα ματς με μια μικρή αλλά και μια μεγάλη έκπληξη.

Η Alger πήρε το Χ στην Αίγυπτο μέσα στη Zamalek και πλέον βλέπει με άλλο μάτι τη συνέχεια του τουρνουά. Η μεγάλη έκπληξη όμως, ήρθε από τη Simba με το διπλό που πήρε στην έδρα της Vita. Νίκη που στην ουσία της δίνει τεράστιο πλεονέκτημα για τη τρίτη θέση και γιατί όχι για το κάτι παραπάνω.

Για σήμερα έχω κρατήσει μια χαλαρή δυάδα με 2 καθαρές νίκες φαβορί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο τσατ!

UPDATE

Πριν λίγο άνοιξαν τιμές για το CAF Confederation Cup με αρκετά λαθάκια. Και τα 4 ματς που βλέπετε στο πινακάκι είναι για πολύ χαμηλότερα, ειδικά οι Raja και Al Ahly από τη Λιβύη αυτήν τη φορά. Κανένα από τα σημεία αυτά δε θα έπρεπε να ξεπερνά το 1,50 για τις νίκες των φαβορί. Ο stoiximan ανοιγοκλείνει τα παιχνίδια αλλά μπορούν να παιχτούν και σε 365.

Καλή μας τύχη! Οτι άλλο προκύψει θα σκάσει τουιτ! Επιστροφή στο τσατ.

UPDATE 2

Καλησπέρα σε όλους! Στην Ήπειρο όπου η δράση δε σταματά με τίποτα πλέον, υπάρχει μια διοργάνωση η οποία δεν περίμενα ότι θα δώσει κάποιο σημείο. Έλα όμως που κάτι έχουμε τελικά! Αναφέρομαι φυσικά στο Africa U-20 Cup of Nations και στο ματς Μαρόκο-Γκάνα.

Υπάρχει ένας παράγοντας που είναι δύσκολο να προσεγγιστεί από τους μπουκ. Το τουρνουά γίνεται στην Μαυριτανία και τα γήπεδα είναι συνθετικά και σε κακή κατάσταση. Τα μικρά Μαροκινάκια δυσκολεύονται σε πλαστικούς χλοοτάπητες, πόσο μάλλον σε κακούς, σε αντίθεση με τα Γκανεζάκια που είναι μαθημένα. Η επιθετική ποιότητα της Γκάνας πιστεύω θα υπερισχύσει και θα μας δώσει ένα πολύ ωραίο διπλό με under 2,5 στο 4,50.

Στα υπόψιν και το ματς της Wydad σήμερα που γίνεται σε ουδέτερο.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini