4115

Billaras

Χίονια, αναβολές, προσοχή!

Τελικά, μου φαίνεται ότι εκτός από ένα χαλαρότατο μεσοβδόμαδο θα έχουμε κι ένα χαλαρό Σάββατο… Κάτι το έτσι κι αλλιώς μέτριο πρόγραμμα, κάτι οι αναβολές και η τρομερή κακοκαιρία στην Αγγλία (είναι όλα, παντού, άσπρα), κάτι οι επανενάρξεις ολλανδο-βελγο-γερμανών, κάνουν το μενού πολύ light γιά τα δικά μου τα γούστα ή -αν προτιμάτε- πολύ επικίνδυνο.

Χθες πχ, πολλά παιδιά στο ράδιο με ρωτάγαν γιά over στην Λέστερ, 1-0 το ματς. Η Γαλατά έχασε. Η PSV κηδεία, η Λυών…κουλουράκια. Οποιος δεν τα βλέπει αυτά, ας πάει να βαρέσει γροθιά στο μαχαίρι, εγώ δεν το κάνω. Οπότε, πάω καρφί στο παρασύνθημα: Τι παίζουμε σήμερα; Βήμα πρώτο: Παίζουμε λίγα λεφτά. Βήμα δεύτερο. Πάιζουμε στοχευμένα, δεν “απλώνουμε” παιχνίδι.

Οσο λιγότερα παιχνίδια, τόσο το καλύτερο. Με αυτές τις δύο κινήσεις, έχεις εξασφαλίσει ότι και να στραβώσουν όλα, η τσέπη δεν θα πονέσει. Τι έχω κρατήσει αρχικά γιά παιχνίδι; Ιδού: Σάντερλαντ, Σουόνσι από Premier League. Πιτέρμπορο, Μπόλτον, Κάρντιφ, Μπλάκμπερν από Championship. Τρανμίρ από 1η, Νταμπάρτον από 1η Σκωτίας και τέλος. Μόλις οκτώ αρχικές επιλογές, αφού σβηστήκαν κάμποσες λόγω αναβολών.

Και σημειώστε ότι και αυτά που θα γίνουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες θα γίνουν!! Και εκτός νησιού; Μόλις…δύο! Μιά Γρανάδα και μιά Ουντινέζε. Πάπαλα! Δεν ακουμπάω τα σημερινά γαλλικά, δεν μου αρέσουν. Δεν ακουμπάω τίποτα σε Κάτω Χώρες και Γερμανία που δεν έχω φόρμα. Κάτι Λάτσιο (χωρίς Κλόζε), κάτι ελληνικά είναι σαν να μην υπάρχουν.

Εν ολίγοις… ψίχουλα. Δεν θα κρύψω ότι το καλύτερο μου σημείο είναι η Κάρντιφ. Και όσο άλλαζε η απόδοση (ανέβαινε η Κάρντιφ) τόσο πιό πολύ μου άρεσε. Γιατί αλλάζει το ποντάρισμα και οι αποδόσεις δεν ξέρω και δεν με νοιάζει. Ξέρω τι βλέπω εγώ. Βλέπω μιά Μπλάκπουλ χαμένη στο διάστημα, με 120' και απογήτευση στην πλάτη από μεσοβδόμαδα, με πέντε αποτυχημένα ματς στο πρωτάθλημα, με υπηρεσιακό προπονητή.

Γενικώς η Μπλάκπουλ ενώ είναι καλή ομάδα, ήταν …γκαντέμω φέτος. Πρώτα της παίρνουν τον Χάλογουέι από τον πάγκο, μετά τον Απλετον, ε, πως να κάνεις ήρεμη χρονιά έτσι; Την ίδια ώρα η Κάρντιφ είναι πρώτη, καμαρωτή, σχεδόν πλήρης, σε φόρμα. Αν την έλεγαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σήμερα θα πλήρωνε 1.80 το πολύ. Θα σπάσει το διπλό; Ας σπάσει, καλή καρδιά.

Εγώ με τα δεδομένα που έχω, παίζω τους ουαλλούς στο 2.90 (!). Ολα τα άλλα έρχονται δευτερεύοντα. Στη Σάντερλαντ φοβάμαι την αφερεγγυότητα της, στην Σουόνσι ότι έχει το ματς της χρονιάς μεσοβδόμαδα, στην Πιτέρμπορο ότι σαφώς δεν είναι “υπόδειγμα ομαδάρας”, στην Μπόλτον ότι έχει ζόρικο αντίπαλο. Λίγο παραπάνω μου αρέσει η Μπλάκμπερν, όχι μόνο γιατί έχει νέο προπονητή, αλλά και γιατί είχε αρχίσει να στρίβει και πριν την έλευση του Απλετον.

Οσο γιά τα μη εγγλέζικα; Οκ, γιά την Ουντινέζε τα πράγματα είναι απλά. Αν μου έδιναν οι μπουκ σε ένα Γιούβε-Σιένα (ή Πεσκάρα) απόδοση 20.00 στο διπλό, τότε το 9.00 της Ουντινέζε θα ήταν δίκαιο. Αυτό όμως δεν θα δινόταν ποτέ. Οπότε, πως διάλο έχουμε 9.00 στην Ουντινέζε (αρχικά είχαμε και 10.00). Κανά ψοφίμι είναι; Η Γιούβε είναι ο ορισμός αυτού που έγραφα πρόσφατα, της ομάδας που είναι ντεφορμέ βάση προπονητικής επιλογής.

Μπαμ κάνει. Δεν έχει νίκη στο 2013 στο πρωτάθλημα, δεν πατάει καλά. Να με θυμάστε, σε 15-20 μέρες από τώρα, θα ξαναπατήσει γκάζι. Εχει και απουσίες σοβαρές απόψε, από Πίρλο και Μαρκίζιο ως Κελίνι. Οπότε, μονό αποδεκτό Ουντινέζε (να'χαμε και κανά ανταλλακτήριο….). Στη Γρανάδα, είναι πιό…περίπλοκα. Μιά μέτρια ομάδα, κόντρα στην Βαγιεκάνο που κάνει ανέλπιστα (γιά μένα) καλη πορεία.

Θυμάμαι ακόμα αρχές Σεπτέμβρη το ματς του 1ου γύρου. Το πρώτο “δοκάρι” της σαιζόν, γιά βαρβάτο ταμείο. Η Γρανάδα απείρως καλύτερη, 1-0 το ματς στο 93' με φάουλ απ'ευθείας, αντί 0-2 χαλαρό. Θυμάμαι και το περσινό 1-0 της Βαγιεκάνο στο φινάλε, με αυτό σώθηκαν χέρι-χέρι, αφού πρώτα είχε φάει γκολ η Βιγιαρεάλ. Βλέπω και τις (σοβαρότατες) απουσίες απόψε της (άνετης) Βαγιεκάνο.

Θα το ρισκάρω. Αν είναι λάθος μπετ θα δείξει. Ποιές θα αφήσω έξω από τις παραπάνω; Πως θα κινηθώ; Κατ΄αρχάς, θα παίξω μιά δυάδα Κάρντιφ-Νάπολι. Η Νάπολι είναι αύριο νωρίς και είναι το δεύτερο καλύτερο σημείο μου στο 3.00. Το γιατί αύριο, αλλά γιά μένα…κάνει μπαμ το διπλό. Αυτή η δυάδα να περάσει από όλο το ΣΚ, καλά θα είμαι. Από εκεί και πέρα, θα ξαναβάλω Κάρντιφ σε ένα trixie αφού ανέβηκε τόσο η απόδοσή της.

Και θα την βάλω μαζί με Σάντερλαντ και Πιτέρμπορο. Τις άλλες “μεγάλες” (σε απόδοση) τις αφήνω. Και τέλος, μιά δυάδα φαβορί, η Μπλάκμπερν είναι η μιά σίγουρα, είμαι μεταξύ Σουόνσι και Γρανάδας, κρατάω εν τέλει την Γρανάδα. Ενστικτο. Ο καθένας ας αποφασίσει όπως θέλει. Και φυσικά, μονό αποδεκτό, έτσι γιά τον…τσαμπουκά, η Ουντινέζε.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 20.950 μονάδες. Ποντάρισμα 19/1: Δυάδα: Κάρντιφ 2 -Νάπολι 2 (8.7), με 140 μονάδες. Trixie: Κάρντιφ (2.90)-Πιτέρμπορο (3.40)-Σάντερλαντ (3.80), με 55 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, σύνολο 180 μονάδες. Δυάδα: Γρανάδα 1-Μπλάκμπερν 1 (4.38), με 140 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ουντινέζε 2 (9.00), με 40 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 20.450 μονάδες. Αυτά ήταν. Σαφώς λίγότερα μπετ και λιγότερο ποντάρισμα, όπως έγραψα στην αρχή. Οπου τους πιάσω κερδίζω. ΔΕΝ έχω…πρεμούρα γιά την ημέρα, το ξεκαθάρισα, η Κάρντιφ είναι το κομβικό, γιατί αν περάσει θα θέλω ένα από τις άλλες δύο του trixie ή την Νάπολι. Αυτά τα ολίγα, ρίσκο θα έχει η ημέρα και αύριο. Απόψε, μετά από καιρό-γιατί μου έχει λείψει και μένα- θα τα πούμε και στο chat!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras