2189

Μάκης Μηνδρινός

Χαλαρά και βλέπουμε…

Χαιρετώ! Σχεδόν μία η άλλη το Σ/Κ, η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κάτι παραπάνω. Και η Σουόνσι θα μπορούσε να κερδίσει και η Εξετερ την πήγε στα όριά της την Ακρινγκτον. Τη Νιουκάστλ δεν την έβαλα στο παιχνίδι μου την Κυριακή γιατί –το είπαμε από την Παρασκευή- ήθελα λίγο παραπάνω την απόδοση. Θα μου πεις «τέτοια ώρα τέτοια λόγια, Απρίλης είναι…».

Ισχύει, υπάρχουν ματς που θα κάνουμε και στραβά μάτια… Στο μεσοβδόμαδο έχουμε σχεδόν κανονικές αγωνιστικές στις πολύ μικρές κατηγορίες (Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω) και αρκετά εξ αναβολής από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι Λιγκ 2. Πάμε να τα δούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί είναι δύσκολη η μέρα για πολλούς λόγους… Πρέμιερ Λιγκ Τίποτα στο σημερινό Μπράιτον – Τότεναμ.

Σκέφτηκα λίγο την κόντρα, στη λογική ότι η Τότεναμ θα κάνει ένα μικρό ροτέισον καθώς ακολουθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τη Γιουνάιτεντ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν με… εμπνέει η Μπράιτον. Αγχωμένη, δέχεται γκολ 12 σερί ματς, λέω να το αφήσω. Παρόμοια λογική και στο Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη. Μια χαρά ομάδα η Μπόρνμουθ, συνεχίζει να προβληματίζει η Γιουνάιτεντ που έχει και τον ημιτελικό του Κυπέλλου, όμως οι γηπεδούχοι είναι αρκετά soft και δεν καίγονται κιόλας.

Οπότε τίποτα κι εδώ. Το Λέστερ – Σαουθάμπτον (Πέμπτη) έχει ιδιαιτερότητες λόγω Πιέλ. Μέχρι πέρσι στη Σαουθάμπτον, την έβγαλε 8η και την πήγε ως τον τελικό του Λιγκ Καπ. Απολύθηκε επειδή δεν έκλεισε καλά τη σεζόν, ήταν λίγο άδικη η συμπεριφορά της διοίκησης προς το πρόσωπό του. Τον Δεκέμβρη έριξε 4 στην πρώην ομάδα του, προφανώς δεν μπορώ να γνωρίζω αν τώρα φανεί περισσότερο γενναιόδωρος.

Αυτός που ξέρω είναι ότι η Λέστερ δεν είναι στα καλύτερά της αγωνιστικά, αλλά και ότι μετά την ήττα στο Μπέρνλι ουσιαστικά ξέμεινε από βαθμολογικό κίνητρο, καθώς η 7η θέση σχεδόν χάθηκε. Η Σαουθάμπτον παίζει τη… ζωή της. Και αδίκησε τον εαυτό της τόσο απέναντι στην Αρσεναλ όσο και με την Τσέλσι, όπου υπέστη δύο ήττες, αμφότερες με ανατροπή.

Τι με χαλάει; Η απόδοση. Πολύ υποψιασμένο το 3.20. Την Πέμπτη έχει και το Μπέρνλι – Τσέλσι. Η Τσέλσι ναι μεν είναι ζωντανή στη διεκδίκηση της τετράδας, όμως οι 7 βαθμοί (ίσως 10 αν η Τότεναμ νικήσει σήμερα) δεν καλύπτονται εύκολα, ειδικά με το πρόγραμμα που έχει η Τότεναμ. Ο βασικός στόχος είναι το Κύπελλο, για τον ημιτελικό του οποίου αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Σαουθάμπτον.

Προφανώς μπορεί να κάνει αλλαγές ο Κόντε. Η Μπέρνλι είναι μια χαρά, 5 σερί νίκες, «αγκαλιά» με την 7η θέση που μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο 4.00 ο άσος, μπορεί να γίνει κουβέντα. Λιγκ 1 Εφτά ματς Τρίτη-Πέμπτη. Μόνο ένα με απασχολεί λίγο περισσότερο, η μάχη της παραμονής ανάμεσα στη Ρότσντεϊλ και την Ολνταμ. Ένα βαθμό πάνω από τη Ρότσντεϊλ η Ολνταμ και εκτός ζώνης υποβιβασμού, ενώ εκτός έδρας μπορεί να έχει μόλις τρεις νίκες αλλά μετράει και 8 ισοπαλίες, που σημαίνει τις κάνει τις ζημιές της.

Κόντρα στη Τζίλιγχαμ ισοφαρίστηκε 1-1 με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Η Ρότσντεϊλ έρχεται από σπουδαίο 1-0 στο Πίτερμπορο, αλλά τώρα καλείται να παίξει ως το μεγάλο φαβορί και έχει την πίεση. Ντέρμπι είναι το ματς, γειτόνισσες οι δύο ομάδες. Για να καταλήξω, θεωρώ ότι το 4.20 αδικεί τη φιλοξενούμενη. Είπαμε, σχεδόν στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Να δεχτώ ότι είναι φαβορί η Ρότσντεϊλ, αλλά όχι και στο 1.90-2.00. Λιγκ 2 Τρία ματς, το ένα… χειρότερο από το άλλο (στοιχηματικά). Η Ακρινγκτον πιθανότατα θα εξασφαλίσει και τυπικά την άνοδο απέναντι στη Γέοβιλ, στο Εξετερ – Τσέστερφιλντ αναμενόμενα χαμηλά ο άσος, ενώ το Λίνκολν – Γουίκομ έρχεται ό,τι θέλετε! Νάσιοναλ Λιγκ Η Ντάγκεναμ με τη δύσκολη νίκη 2-1 στην έδρα της Ρέξαμ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για τα πλέι οφ.

Αλλά για να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκησή τους, θα πρέπει να κερδίσει απόψε στην έδρα της Μπρόμλι και γενικά να τα πάρει και τα 4 ματς που της απομένουν. Η Μπρόμλι είναι σε ανάλογη κατάσταση. Με 42 ματς οι δύο ομάδες, στο -6 από την 7άδα η Μπρόμλεϊ, στο -7 η Ντάγκεναμ. Το περίμενα πιο ισορροπημένο, ξεφεύγει το 3.60 στο διπλό. Εξάλλου η Ντάγκεναμ είναι 5 ματς αήττητη (3-2-0) και θεωρώ ότι αν ξεκουράσει κάποιους θα είναι την Πέμπτη, που παίζει ξανά, κόντρα στην ουραγό Γκάισλι.

Βορράς Η Μπρέικλι έκανε το Σάββατο την πρώτη ήττα στο γήπεδό της, έχασε 3-1 από την Αλφρετον. Να κάνει και δεύτερη στη σειρά; Γιατί όχι; Εξάλλου, θεωρητικά, η Μπράντφορντ είναι πολύ ανώτερη και πολύ πιο επικίνδυνη σε σχέση με την Αλφρετον. Συν ότι δείχνει να συνήλθε μετά το κακό σερί που προηγήθηκε, δύο σερί νίκες μετράει. Σαν να ξεφεύγει το 5.

50, σηκώνει προφανώς και κάλυψη. Η Γιορκ σαν να μένει από δυνάμεις στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τέσσερα χωρίς, τρεις σερί ήττες και στο -1 από τη ζώνη των πλέι οφ έχοντας και τρία ματς παραπάνω από την Σπένιμουρ και δύο από την Τσόρλι. Ισως σε κάποιο βαθμό όλο αυτό να οφείλεται και στην απουσία του πρώτο σκόρερ της, Τζον Πάρκιν, που έχει σημειώσει 25 γκολ και παραμένει εκτός.

Τώρα παίζει εκτός έδρας με την Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, για την οποία έχουμε μιλήσει αρκετές φορές. Ιδίως εντός έδρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο άσος είναι στο 3.50 και μπορεί να γίνει κουβέντα, όμως υπάρχουν και αρνητικά: το βασικότερο όλων είναι ότι η γηπεδούχος έχει σχεδόν σωθεί. Εχει 47 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ουραγό και υποβιβασμένη Νορθ Φέριμπι.

Αν φτάσει τους 50 σώθηκε, ό,τι και να γίνει. Ισως αρκούν και λιγότεροι… Θα μου πεις γιατί να περιμένει μέχρι τελευταία αγωνιστική; Νότος Το μοναδικό που είδα λίγο περισσότερο είναι το Πουλ Τάουν – Χάμπτον. Οι γηπεδούχοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για παραμονή, η Χάμπτον είναι εντός ζώνης πλέι οφ αλλά ντεφορμέ (0-3-2) και χωρίς νίκη εκτός έδρας από τέλος Ιανουαρίου (0-2-3).

Από την άλλη, ΟΚ, η Πουλ δεν είναι και υπόδειγμα αξιοπιστίας εντός έδρας (3 νίκες έχει εντός και 6 εκτός). Όπως και να ‘χει μπήκα στη διαδικασία να το δω λίγο παραπάνω λόγω της απόδοσης του άσου (4.75). Να τα μαζέψουμε λίγο; Από Πρέμιερ είπαμε για Μπέρνλι (4.00) και Σαουθάμπτον (3.20), από Λιγκ 1 για Ολνταμ (4.20), από Νάσιοναλ Λιγκ Ντάγκεναμ (3.

60), από Βορρά Μπράντφορντ (5.50) και Γιουν. οφ Μάντσεστερ (3.50) και από Νότο Πουλ Τάουν (4.75). Τα της Πρέμιερ προς το παρόν τα αφήνω γιατί είναι την Πέμπτη. Ως τότε βλέπουμε. Οτιδήποτε υπάρξει θα γίνει update. Στο παιχνίδι μου τελικά θα βάλω μόνο την Ντάγκεναμ, στο 3.60. Αν έπαιζα ακόμα ένα θα ήταν η Ολνταμ. Κάνω πίσω γιατί και η Ρότσντεϊλ δείχνει πράγματα τελευταία.

Update την Πέμπτη αν χρειαστεί, διαφορετικά τα λέμε κανονικά την Παρασκευή. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (14/04): -114 μονάδες Επιστροφές από 14/04: 82,5 μονάδες Νέο υπόλοιπο (17/04): -32 μονάδες Ποντάρισμα 17/04 Μονό Μπρόμλι – Ντάγκεναμ 2 (3.60): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -62 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος