1853

Billaras

Χαλαρά με ένα trixie…

Μέρες σαν αυτήν, κουπόνια σαν αυτά, οι επιλογές που έχει ο κάθε παίκτης, είναι οι ακόλουθες: Πρώτον, κάθεται στα αυγουλάκια του. Αράζει που λέμε. Εδικά σε ότι αφορά στις εθνικές ομάδες. Εικοσιπέντε ματς έχει ως και τη Δευτέρα, στα δεκαπέντε οι αποδόσεις των φαβορί είναι από 1,60 και κάτω. Είδαμε και την Πορτογαλία πόσο ηρθε προχθές, είδαμε και σε κάτι φιλικά πόσο ήρθε χθες η Αργεντινή.

Οπως λέω (και κάνω) πάντα, εθνικές παίζω σοβαρά σε τελικές φάσεις μονάχα. Και μάλιστα αφού περάσει και μιά αγωνιστική να τις δω. Να’χω ρε παιδάκι μου ένα τουρνουά μήνα, με ματς κάθε 3-4 μέρες, να βγάζω και σχετικά πιό ασφαλή συμπεράσματα. Τώρα τι να παίξω; Πρεμιέρες προκριματικών; Οβεράκια; Combo; Παρολί; Ούτε κατά διάνοια.

Η άλλη επιλογή ενός παίκτη, είναι να στραφεί αλλού. Εκεί που τουλάχιστον ξέρει πέντε πράγματα, είναι πρωταθλήματα, συγκρίνει μήλα με μήλα, όχι μήλα με πορτοκάλια. Αρα, οι μικρές Αγγλίας. Αν δεν έχει τριβή με αυτές, πάει αυτόματα στην πρώτη επιλογή. Ρεπό ολοκληρωτικό (τώρα ποιοί το κάνουν αυτό, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, ξέρω ότι ούτε το 20% των παικτών δεν το τηρεί).

Στο Νησί λοιπόν. Κουτσουρεμένο κι εδώ το πρόγραμμα, αφού όσες έχουν 3+ διεθνείς παίρνουν αναβάλλουν το ματς. Και το χειρότερο; Είναι κακό ως πρόγραμμα. Κάκιστο.

Απ τη μιά μπορεί ένας να κυνηγήσει φαντάσματα. Πρωτοπόρος Λούτον ας πούμε στην 1η. Τραίνο. Εχει ξεχάσει να χάνει. Αλλά και η Ντονκάστερ δεν ειναι του πεταματού.

Το ρισκάρεις; Κάπου θα “την κάνει” και η Λούτον, μην τρελλαθούμε. Δεύτερη η Μπάρνσλι. Επίσης εξαιρετική ομάδα. Αλλά σήμερα με σοβαρούς απόντες και με την Γουίκομ να καίγεται. Ρισκάρεις άσο; Εχει κι άλλα τέτοια, παρόμοια. Παράδειγμα στην 2η που ανέφερε ο Μάκης, η Μόρκαμ. Την πόνταρε κιόλας.

Προσωπικά, δεν…ψήθηκα όμως γιά τα παραπάνω.

Τα ανέφερα ως ένα “μονοπάτι” που μπορεί να πάρει κάποιος. Εγώ θα ακολουθήσω ένα άλλο, πιό…λάιτ, χαλαρό και χωρίς πολλές βλέψεις και απαιτήσεις. Ειναι να σου κάνει και το “κλικ”. Και το πρόγραμμα δεν μου το έκανε.

Επιστρέφω στην γενικότερη εικόνα. Στην Λιγκ 1, δώστε βάση, έχουμε….10 ομάδες σε απόσταση τριών βαθμών! Απίστευτο.

Η 12η Πλίμουθ με 45 και η 21η Γουολσολ (που σήμερα πέφτει αν τελειώναν όλα) με 42! Και είναι και ακόμα άλλες τρεις από κάτω, σύνολο 13 ομάδες. Χαμός. Αν ήταν Ιταλία κι όχι Αγγλία, αυτό το Χ στο Πλίμουθ-Μπρίστολ Ρόβερς πόσο θα πλήρωνε; Αήττητη οκτώ ματς σερί εκτός η Μπρίστολ. Αήτητη επτά σερί εντός η Πλίμουθ. Η μιά με 45, η άλλη με 44. Τρεις από τις τελευταίες πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες.

O Kούχλαν (τεχνικος της Μπρίστολ) με καριέρα μεγάλη στην Πλίμουθ ως παίκτης. Καμιά δεν θέλει να χάσει, το 3,40 του Χ ακούγεται μιά χαρά. Φυσικά λόττο. Αλλά σε τέτοια μέρα, ας παίξω και λίγο λόττο.

Μετά η Μπράντφορντ. Ναι, τελευταία. Ναι, χάλια μάυρα. Αλλά οκ, εντός το παλεύει, 4 νίκες στα 8, από τη Λούτον οριακά έχασε στο τελευταίο της, όχι από μπάζο.

Και σαφώς σήμερα είναι τελικός. Οπως και όλα από εδώ και πέρα. Η Μπλάκπουλ απο την άλλη, σαν να έσβησε. Λύθηκε το ιδιοκτησιακό και σαν να πήρε το πρωτάθλημα και να άραξε. Κάκιστη και τρίμπαλο στο τελευταίο, ουσιαστικά στόχοι δεν υπάρχουν (είναι -4 από τα πλέι οφ αλλά με τρεις από πάνω της και με την Ντόνκαστερ να έχει και ματς λιγότερο).

Αουτσάιντερ έστω και μικρό στο 2,80 η Μπράντφορντ. Ας πάει και το παλιάμπελο, τέτοια εποχή δεν μπορούσα να περιμένω 3,5αρια. Α σημειώστε, ο Μπόγιερ τεχνικός της Μπράνφορντ, ως το καλοκαίρι ήταν (και γιά μιά διετία) στην Μπλάκπουλ.

Και τέλος, στην Λιγκ2 το προφανές, η Τρανμίρ. Μου αναβλήθηκε προ εβδομάδος και ακόμα βρίζω. Ελπίζω η διακοπή να μην την φρέναρε.

Πεντε σερί νίκες, επτά σερί αήττητη (6-1-0) στα πέντε από τα επτά δεν έφαγε γκολ καν. Στο πικ της φόρμας της. Αντίθετα, η Κόλτσεστερ, τρία τρίμπαλα άρπαξε σε τέσσερα ματς (και “καθαρά” με 0-3 όλα). Κοιλιά στο χειρότερο σημείο. Αν θέλετε, σημειώστε κι εδώ ότι ο ΜακΓκρίλ (τεχνικός της Κόλτσεστερ) ήταν κοντά μιά δεκαετία στην Τρανμίρ ως παίκτης της.

Το 3,30 με καλύπτει.

Εγώ με αυτά θα πάω. Ενα trixie. Θα μπορούσα να πάω και σε patent, αλλά δεν θέλω να “ξοδευτώ”, είπα ότι βλέπω χαλαρά τη μέρα και όντως το δείχνω και στην πράξη. Νέα στήλη την Τρίτη ξανά, αλλά και σήμερα και αύριο, θα είμαι στο chat μπας και έχουμε τίποτα live. Οπότε, τα λέμε εκεί.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras