1119

Billaras

Χαλαρά με δύο εγγλέζες!

Ας ξεκινήσουμε με την Εθνική. Εχουμε τα πούμε μέρες, να πω κατ’αρχάς ότι δεν είδα κανένα ματς προκριματικών, δεν ασχολήθηκα καθόλου, ουτε στοιχηματικά. Είδα μόνο την Εθνική μας, ως απλός φίλαθλος-τηλεθεατής. Και θα συνεχίσω να το κάνω και τις επόμενες μέρες. Εθνικές δεν παίζω. Ξεκάθαρα, μέρες τωρα το έχω τονίσει το γιατί δεν παίζω.

Με την Εθνική μας λοιπόν, θα γραψω ξανά αυτά που έγραψα χθες γιά την Metrosport και δημοσιεύτηκε σήμερα:

Μερικές ώρες πριν ξεκινήσει η Εθνική μας, έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ γιά την Επανάσταση του 1821. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ένα αμιγώς στρατιωτικό θέμα. Οταν ξεκίνησαν οι μάχες, είτε οι έλληνες των παραδουνάβιων περιοχών είτε οι ξένοι φιλέλληνες, προσπάθησαν να μάθουν στους φουστανελαδες μας να μάχονται “ευρωπαϊκά”.

Τότε το “ευρωπαικό” σύστημα μάχης ήταν ένα: Συστοιχίες ανδρών, 2-3-4 σειρές, μουσκέτα να σημαδεύουν και κίνηση συντεταγμένα προς τα εμπρός. Μπαμ οι απο εδώ, μπαμ οι απο εκεί, όσοι πέσουν έπεσαν, εντελώς ακάλυπτοι σε ανοιχτό πεδίο.

Το βλέπουν αυτά οι δικοί μας στο Μοριά κι αλλού και βάζουν τα γέλια. “Τι κάνουνε τούτοι μωρέ;” Το θεώρησαν βλακεία.

Τι…σύστημα ηταν αυτό; Δεν το υιοθέτησαν ποτέ φυσικά, δεν έκαναν σχεδόν ποτέ ανοιχτή μάχη.

Τι έκαναν-ήξεραν να κάνουν οι Ελληνες; Ταμπούρια. Φυσικά ή πετρόχτιστα, σε υψώματα ή πλαγιές, ποτέ σε κάμπο-ανοιχτό πεδίο. Και καραούλι μαζί. Περίμεναν τον εχθρό να έρθει πάνω τους, να ζυγώσει. Επαιρναν θέσεις καλυμμένοι απ’ τα αντίπαλα βόλια (έτσι είχαν πάντα λιγότερες απώλειες) και χτυπάγαν από ψηλά.

Και μόνο αν έφταναν σώμα με σωμα έβγαζαν τα γιαταγάνια.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Βάλτε στη θέση μιά μάχης, έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στη θέση των μαχητών, τους παίκτες. Και τώρα θυμηθείτε το Ισπανία-Ελλάδα 1-1. Δεν θέλετε να θυμηθείτε αυτό; Μπορώ να σας θυμίσω καμιά…πενηνταριά τέτοια παιχνίδια της Εθνικής. Και με εξαιρετικά αποτελέσματα τις περισσότερες φορές.

Θέλετε τώρα να σας θυμίζω “μάχες” (αγώνες) σε ανοιχτό γήπεδο με εμάς να έχουμε κατοχή και να κάνουμε επιθέσεις; Και κυριως να σας θυμίσω τι αποτελέσματα είχαμε με αυτό τον “ευρωπαικό” τρόπο; Γκέλες και φάπες είχαμε.

Ετσι λοιπόν παίξαμε στη Γρανάδα. Ταμπούρι. Και φάγαμε μονάχα ένα γκολ και δύο τελικές απ’ τους ισπανούς.

Ας είχανε 80% κατοχή. Και με μιά μοναχά επίθεση ισοφαρίσαμε, τεράστιο αποτέλεσμα. Ξεχάστε ποιοί έπαιξαν. Παίζοντας έτσι δεν έχει σημασία ο παίκτης ατομικά. Ο τρόπος μετράει. Και ναι, πονάνε τα μάτια σου. Ξεκάθαρα. Αλλά…ισοπαλία-επιτυχία. Τι προτιμάτε; Και γιά να το κλείσω, όπως λέω πάντα γιά την Ελλάδα: Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει.

Χωνέψτε το κι αφήστε τις υψηλές αναλύσεις…”

Αυτά με την Εθνική. Οποιος περιμένει σκορ και θέαμα, θα περιμένει…άδικα. Ισως σε κάποιο ματς να το δούμε κι αυτό, αλλά θα είναι η εξαίρεση. Η Ελλάδα αποτέλεσμα έπαιρνε και θα παίρνει με έναν τρόπο μονάχα. Ταμπούρι. Γι αυτό και το επόμενο μας παιχνίδι την Τετάρτη θα είναι 100 φορές πιό δύσκολο.

Γιατί θα πρέπει να δημιουργήσεις κι όχι να καταστρέψεις…

Πάμε τώρα στα δικά μας, τα στοιχηματικά. Προφανώς και είμαστε πιό χαλαροί. Τα είχαμε πει αυτά. Και…καλό μας κάνει. Οι ανάσες επιβάλλονται. Να μπούμε γερά στην τελική ευθεία.

Σήμερα, αφού τσέκαρα τα πάντα (πλην εθνικών), κατέληξα ότι ένα ενδιαφέρον είχαν Ιστ Φάιφ στην 1η Σκωτίας και Πομφεραντίνα στην Β’ Ισπανίας.

Και λέω “είχαν” γιατί δεν θα τα ποντάρω. Την σπανιόλα θα την ρίσκαρα αλλά έχει πολλές και σοβαρές απουσίες.

Οπότε, έμειναν αμιγώς οι εγγλέζες. Και πιό συγκεκριμένα η 2η Αγγλίας! Η 1η δεν έχει κάτι αξιόλογο, η Νασιοναλ Λιγκ τίποτα επίσης.

Ο Μάκης έπαιξε απο χθες την Κέμπριτζ.

Σήμερα, τώρα, στο κάδρο είναι Κέμπριτζ-Πορτ Βέιλ-Σαουθεντ-Σάλφορντ-Γκρίσμπι.

Αυτές οι πέντε. Οι τρεις όμως θα “πεταχτούν” γιατί η αποδοσή τους έπεσε πολύ. Η μιά είναι η Κέμπριτζ. Ο Μακης την πήρε στο 3,00 που ήταν οκ. Στο 2,80 δεν μου κάνει. Η Πορτ Βέιλ επίσης ήταν 3,10 και πήγε 2,90. Με χάλασε κι αυτό. Η δε Γκρίσμπι έγινε και φαβορί του 2,45. Και κάνω πίσω. Στο 2,75 που υπήρχε θα το ρίσκαρα. Εν ολίγοις: Αναφέρω αυτά τα τρία γιατί κόβονται καθαρά λόγω απόδοσης.

Αν εσείς θέλετε “εκπτώσεις” τότε παίξτε τα.

Εγώ θα παίξω (ξανά) Σάουθεντ. Αυτη τη φορά στο draw no bet γιατί -τα έγραφα και την Τρίτη- σκοράρει δύσκολα. Προχθές έκανε 14 τελικές, έπαιξε μονότερμα την Γουόλσολ, ακόμα και με 10 παίκτες. Μας αδίκησε πολύ που δεν πληρωθήκαμε. Η ομαδούλα δίνει “τελικούς”, το παλεύει, οκ, σκοράρει με το στανιό, αλλά άπαξ και τα δίνει όλα και έχει κινητρο σωτηρία, ας την στηριξω.

Ειδικά αφού την βρίσκω 4,75 και 3,25 στο draw no bet.

Και θα παίξω και Σάλφορντ στο 3,40. Ξερό αυτό. Με πρώιμη κιόλας δηλαδή. Αλλαξε προπονητή, θέλει να προλάβει τα πλέι οφ ανόδου, αυτό δείχνει η κίνηση αλλαγής. Ηρθε ο Μπόιερ ως “δανεικός” (ηταν στην under-23 της Ντέρμπι Κάουντι και θα ξαναγυρίσει εκεί μετά τον Ιούνιο), έφυγε ο Γουέλλενς. Πάνω σε αυτή την αλλαγή ποντάρω.

Και φυσικά η Εξετερ μου δείχνει χάλια, με 3 σερί ήττες!

Αυτά τα δύο. Μονά και δυάδα. Στο ένα εχω πρώιμη, στο άλλο εξήγησα γιατί έβαλα draw no bet. Και -το ξαναλέω-δείτε και τα άλλα τρία που άφησα. Νέα στήλη την Τρίτη. Δεν νομίζω να κάνω update με κάτι αυριανό. Θα τα δώ, αν τυχόν προκύψει κάτι θα δείτε tweet. Συνεχίζουμε χαλαρά ως την άλλη Παρασκευή.

***Είχαμε θέμα με το chat από προχθές. Κι ακόμα δεν έχει λυθεί 100%. Επανέρχεται σταδιακά. Κυρίως από το κινητό είναι το πρόβλημα. Λίγη υπομονή ζητάμε. Απολογούμαι εγώ προσωπικά αν και δεν μπορώ να κάνω και κάτι παραπάνω από ότι έκανα, δεν είμαι τεχνικός. Κρίμα που έδωσε ωραίο live το Tzini και παίχθηκε από ελάχιστους. Απ’ την άλλη, ευτυχώς που έσκασε τώρα το τεχνικό θέμα κι όχι με φουλ πρόγραμμα.

Σέρβερς είναι, μηχανήματα είναι, παθαίνουν κι αυτά κοκομπλόκο! Και πάλι απολογούμαι, θεωρώ ότι ως αύριο θα είναι απολύτως εντάξει, ως τότε σας συνιστώ να μπαίνετε κυρίως από υπολογιστή και όχι κινητό.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras