1007

Μάκης Μηνδρινός

Χαμηλότερα τον περίμενα…

Χαιρετώ! Προφανώς αυτό που έχουμε να θυμόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν είναι ότι κέρδισαν η Ιταλία και το Βέλγιο, ή ότι οι Σλοβάκοι κέρδισαν τους Πολωνούς και οι Ισπανοί γκέλαραν κόντρα στη Σουηδία. Η εικόνα της κατάρρευσης του Κρίστιαν Ερικσεν και όλα όσα ακολούθησαν σε κάνουν να… τρέμεις, να ανατριχιάζεις, να σκέφτεσαι ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή.

Δεν το είδα live το συγκεκριμένο ματς. Ειμαι για λίγες ημέρες στην Ανδρο και γύριζα από το μπάνιο στη θάλασσα, όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν τι έγινε. Οι σκηνές που παρακολούθησα αργότερα, οι αντιδράσεις παικτών, κόσμου, γιατρών, όλων, καρφώνονται στο κεφάλι και απλά συνειδητοποιείς πόσο… τίποτα είμαστε, πως από τη μία στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν τα πάντα.

Όλα καλά ευτυχώς, ο άνθρωπος συνήλθε, οι γιατροί έσωσαν τη ζωή του, ο ίδιος έχει αρχίσει να στέλνει μηνύματα από το νοσοκομείο που βρίσκεται. Μια τεράστια ανάσα ανακούφισης απ’ όλους!

Και πως μετά από το παραπάνω συμβάν, λες στους παίκτες της Δανίας βγείτε να ολοκληρώσετε τον αγώνα; Πώς και με ποιο τρόπο να παίξεις μπάλα, όταν πριν από λίγη ώρα είδες έναν συμπαίκτη σου να καταρρέει και να σώζεται οριακά; Δεν είχε καν ξεκαθαρίσει 100% η κατάσταση του Ερικσεν, όταν οι συμπαίκτες του κλήθηκαν να επαναρχίσουν τον αγώνα με τη Φινλανδία…

Τελοσπάντων, πάμε στα δικά μας, τα καθαρά αγωνιστικά/στοιχηματικά.

Η δυάδα της πρώτης αγωνιστικής πέρασε, είναι πάντα καλό να ξεκινάς με το δεξί. Βγάλαμε τα πρώτα συμπεράσματα για τις περισσότερες ομάδες, όμως σίγουρα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για όλες. Τι να πω για τη Δανία δηλαδή; Τώρα αντιμετωπίζει το Βέλγιο και η λογική λέει Βέλγιο. Και σε νορμάλ απόδοση, λίγο πάνω από το 2.00.

Πού να ξέρω πως θα εμφανιστεί η Δανία; Αποκαμωμένη μετά την ιστορία με τον Ερικσεν και την ήττα από τη Φινλανδία; Συσπειρωμένη που ο συμπαίκτης τους είναι καλά; Δεν έχω ιδέα.

Αν δεν υπήρχε το σκηνικό με τον Ερικσεν, θα έλεγα διπλό Βέλγιο. Τώρα λέω να το αφήσω. Στα υπόλοιπα, μεγάλη προσοχή στο Φινλανδία – Ρωσία, δεν υπάρχει το 1.

65 του διπλού. Πολύ Χ έχει το Τουρκία – Ουαλία, ενώ μικρούλια φαβορί που λογικά θα περάσουν είναι η Ιταλία (με Ελβετία), η Ουκρανία (με Β. Μακεδονία) και η Ολλανδία (με Αυστρία). Όλα αυτά είναι γύρω στο 1.60. Οι Ολλανδοί μοιάζουν και καλό over.

Αυτά είναι τα μεσοβδόμαδα (μέχρι και Πέμπτη) της 2ης αγωνιστικής. Σήμερα όμως ολοκληρώνεται η πρώτη, με τα δύο ματς του 6ου ομίλου, Ουγγαρία – Πορτογαλία και Γαλλία – Γερμανία.

Το πρώτο είναι αδιάφορο στοιχηματικά, οι Πορτογάλοι είναι το πολύ μεγάλο φαβορί και εύκολα-δύσκολα περιμένω ότι θα επικρατήσουν. Αν έπαιζα κάτι εδώ θα ήταν να σκοράρει ο Μπρούνο Φερνάντες, σε απόδοση 3.60.

Στο Γαλλία – Γερμανία, όμως, θα παίξω άσο. Σε οριακή απόδοση φαβορί, στο 2.70 είναι ο άσος και στο 2.75 το διπλό. Δυο κλασικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, αυτές που πήραν τα δύο προηγούμενα Μουντιάλ, με πολύ βαριές φανέλες και πάντα στα φαβορί για κατάκτηση των τουρνουά που συμμετέχουν.

Οι Γάλλοι φέτος είναι το φαβορί για το Euro με βάση τις αποδόσεις, οι Γερμανοί είναι λίγο πιο κάτω.

Η Γαλλία σωστά είναι το φαβορί για να πάρει τη διοργάνωση. Η πιο πλήρης ομάδα του τουρνουά, με πολλές εναλλακτικές λύσεις αν χρειαστεί, με τρομερή ποιότητα και με παίκτες που προέρχονται από σούπερ σεζόν. Σε έναν όμιλο φωτιά όπως αυτός, ναι μεν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να περάσουν και τα τρία μεγάλα ονόματα (Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία), αλλά η πρώτη θέση είναι στόχος, καθώς ο δεύτερος θα πέσει πάνω στην Αγγλία στους 16 και ο τρίτος πάνω στο Βέλγιο.

Οι Γερμανοί, σε αντίθεση με τους Γάλλους, δεν είναι από τις χρονιές που γεμίζουν το μάτι. Εκαναν κακό Μουντιάλ, έκαναν μετριότατα προκριματικά Euro, ο Λεβ έχει μείνει για το Euro αλλά στη συνέχεια θα δώσει τη θέση του στον Φλικ, γενικά είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Και ο ίδιος ο Λεβ μοιάζει σύγχυση, καθώς ενώ είχε αποφασίσει να κόψει όλες τις παλιοσειρές, επανέφερε Χούμελς και Μίλερ βλέποντας ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Η έλλειψη γκολτζή είναι ένα θέμα, τα κενά στην άμυνα είναι ακόμα μεγαλύτερο και θεωρώ ότι απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως η Γαλλία θα φανούν.

Τον άσο τον περίμενα κάπου στο 2.20-2.30 και είναι στο 2.70. Δεν είναι η ευκαιρία του Euro, αλλά προσωπικά βρίσκω αξία και θα ποντάρω. Κι ας είναι το ματς στο Μόναχο. Θέλετε να το συνδυάσετε με over για να ανεβάσετε την απόδοση; Θέλετε να το συνδυάσετε με κάποιο από Βέλγιο, Ιταλία, Ουκρανία ή Ολλανδία όπως είπαμε παραπάνω; Τις έχετε δει τις ομάδες, πράξτε όπως θέλετε.

Προσωπικά θα πάω σε μονό αποδεκτό.

Αν στα αυριανά και της Πέμπτης αλλάξει κάτι, μπορεί να κάνω update και να παίξω μία δυάδα ακόμη. Θα δείξει.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος