502

Billaras

Χαμούλης… μέρος 2ον!

Νομίζω σε όλους μας πήρε ώρα να συνέλθουμε χθες. Αυτά που ζήσαμε και στα δυο ματς ήταν απίθανα, ενώ στο βραδινό είχαμε πλέον να “υπερασπιστούμε” και την Αργεντινή γιά τα μακροχρόνια μας. Κι εκεί…ανέβηκε η πίεση. Ειλικρινά, αν είχε αποκλειστεί χθες, θα είχα πάθει καταθλιψάρα. Δεν θα το χώνευα με τίποτα. Να είναι άνετη με ένα 2-0 και χωρίς ίχνος πίεσης ως το 80+ (ο Μαρτίνεζ θεατής χωρίς υπερβολή) και άξαφνα να γίνεται…ο κακός χαμός; Και με ποιόν; Και πως; Με τον…Βέρκχορστ; Ε όχι! Ο “μιστερ 2 γκολ” σε 1200+ λεπτά στην Premier (τον πήρε περυσι η Μπέρνλι να την σώσει και…πέρασε και δεν ακούμπησε) να βάλει 2 σε είκοσι λεπτά; Το όρθιο ξύλο; Να αποκλείσει τον Μέσι αυτός; Και πως; Με…γιόμες; Γιατί ναι, η κομπίνα του 100′ είναι απίθανη (και η μοναδική στιγμή σε πέντε ματς που μας θύμισε Ολλανδία) αλλά θυμίζω ότι από το 75′ και μετά η Ολλανδία έπαιζε κάτι σαν 3-2-5 και με τα γομάρια μπροστά έκανε γιοματάρια! Ε όχι.

Θα πήγαινε πολύ, γιά την Ολλανδία του τόταλ φούτμπολ μιλάμε, του Μίχελς και του Κρόιφ. Με γιόμες και Βέρκχορστ;

Οσο γιά νωρίτερα; Βαθιά (πιό βαθιά δεν γίνεται) υποκλιση στους Κροάτες και τον πανμέγιστο Μόντριτς. Μας ξεβράκωσαν ομαδικά. Εχοντας παίξει ήδη 120′, έχοντας βρεθεί πίσω στο 105′, να το ισιώνουν στο 117′ και τελικά να περνάνε; Μιλάμε γιά χώρα σκάρτων τεσσάρων μυρίων, χωρίς “βοήθειες” και ενέσεις παίκτων από 100 χώρες.

Να πηγαίνει back to back ημιτελικό Μουντιάλ; Αθλός. Επικό κατόρθωμα.

Και τέλος, οι βραζιλιάνοι. Σόρυ ρε Τίτε αλλά ας πρόσεχες. Ενα βαρβάτο ματς έπαιξες και τα έκανες μαντάρα. Να μην πω δηλαδή που φρέσκαρες όλη την επίθεση και “ξέχασες” τον Μαρτινέλι στον πάγκο; Γέμισες βαψομαλλιάδες με πλατινέ μαλλί την ομάδα και αυτον που κάνει επική σαιζόν τον άφησες έξω; Να μην πω γιά το επικό λάθος της ισοφάρισης; Η Αργεντινή στο 100′ κάνει σωστή άμυνα, ένα ατομικό λάθος του Οταμέντι που πάει σαν κατσίκι, φέρνει το φάουλ.

Αυτό μπορεί να συμβεί. Αλλά στο Κροατία-Βραζιλία δεν είναι ένα ατομικό λάθος. Είναι τραγική συνολική λειτουργία. Και ο Τίτε ούτε καν τους φώναξε. Κερδίζεις στην παράταση, θέλει 3′ να τελειώσει και έχεις 7 παίκτες πάνω απ΄τη σέντρα; Να κάνουν τι; Νειμάρ-Ροντρίγκο-Αντονι-Πέδρο-Κασεμίρο όλοι…βόσκαγαν. Κλέβουν οι κροάτες, αντίο ζωή, 3 εναντίον 3, πάρτο το γκολ και μη μιλάς.

Καθαρή ευθύνη Τίτε (φαίνεται και στις φωτό απλώς να βλέπει αμέτοχος, αν ήμουν στη θέση του στη φάση αυτή θα είχα…μπουκάρει μέσα).

Αυτά με τα χθεσινά. Τεράστια βραδιά, ωραίο Μουντιάλ, συγκινήσεις στο κόκκινο, πήραμε και ένα τεράστιο live στο 17,00, πλήρωσε η αφέλεια των βραζιλιάνων, αυτή που τους απέκλεισε.

Εμενα πλέον με καίει…η Τρίτη (να πάει η Αργεντινή τελικό), αλλά και σημερα θα δούμε ματσάρες και με καίει…λίγο η Αγγλία (γέλια). Οχι πολύ, λίγο.

Πριν πάω σε αυτό το ματς, να πω το εξής: Αποφάσισα να μην παίξω τί-πο-τα Αγγλία. Εχει παγετό, ήδη 12 αναβολές (3-5-4 σε 1η-2η-Νάσιοναλ), ακόμα και αυτά που θα γίνουν, θα γίνουν σε συνθήκες…ψόφου, τσέκαρα τον καιρό, ίσως αναβληθούν κι άλλα.

Ξεχώρισε μερικά (Γουίγκαν, Γουίμπλεντον, Τσέλτεναμ), τελικά τα άφησα όλα. Θα τα παρακολουθούμε ταυτόχρονα με το Μαρόκο-Πορτογαλία. Και να πω και ότι δεν θα παίξω τι-πο-τα και από αυτό το ματς! Σας κούφανα; Το κοίταζα ώρα, δεν ξέρω πόσο και αν θα αντέξει το Μαρόκο, δεν ξέρω πόσο “τρώει” τα σωθικα της Πορτογαλίας το θεμα Ρονάλντο, περιμένω under, λίγα γκολ, αν έπαιζα κάτι θα ήταν Χ ημίχρονο/2 τελικό, να αντέξουν δηλαδή οι μαροκάνοι ένα ημίχρονο και μετά να λυγίσουν.

Αλλά…αυτό περίμενα και από τους κροάτες και τα είδατε. Οποτε πάσο, μόνο live, βλέποντας και κάνοντας.

Οπότε Αγγλία-Γαλλία. Αυτό έμεινε. Εδώ το βάρος. Το ξέρετε ήδη, θέλω Αγγλία. Δεν…λίωνω, αλλά θέλω. Η Γαλλία στα μάτια μου είναι εξαιρετική αλλά έχει θέματα πίσω. Περιμέναμε ακραία μπακ Χερναντές-Παβάρ και έχουμε τον…άλλο Χερναντές και Κουντέ (που δεν είναι ακραίος).

Αντι Καντέ έχουμε Τσουαμενί στα χαφ. Καλός, άγιος, σούπερ ταλέντο, αλλά θέλει 2-3 χρόνια ακόμα, δεν είναι Καντέ. Πιστεύω ότι αν ο Σαουθγκέιτ παίξει το ματς στα ίσα ως επιθετικά, η Αγγλία μπορεί. Αν πάει φοβικά και μαζεμένα, θα χάσει. Σκεφτόμαι πολύ το Χ, σκεφτόμουν πολύ και το 2-2 αλλά…ήρθε το ρημαδί χθες και μας έκοψε τη χολή. Οχι ότι δεν ξανάρχεται πάντως.

Και το 1-1 πιθανό, γενικώς ισοπαλία με γκολ. Και μέτα βλέπουμε. Αν σπάσει, να πάει προς Αγγλία μεριά. Αυτο θέλω (να φύγει και ο Εμπαπέ απ΄τη μέση, να τον προλάβει ο Μέσι στο ταμπλό). Προφανώς ζόρικα. Και προφανώς άλλοι θα θέλουν άλλα (γέλια).

Τι παίζω; Αφου δεν έχω τίποτα άλλο, αφού αύριο και μεθαύριο κενό, όλο το βάρος εδώ, στο Αγγλία-Γαλλία.

Γουόκερ κάρτα στο 3,55 (έπεσε).

Ισοπαλία+g/g στο 4,50 (δε το πιστεύω 0-0).

Τελικό σκορ 1-1 στο 6,50.

Σκορ 2-2 κάποια στιγμή στο ματς, στο 8,25.

Bet Bulider με Γουόκερ κιτρινη+over 1 γκολ στο ματς+1 κάρτα κάθε ομάδα+g/g με απόδοση 7,00.

Αυτά είναι. Θα μπορούσα να παίξω και ξερό Χ χωρίς το g/g, θα μπορούσα να παίξω και τελικό 2-2 σκορ, θα μπορούσε και 1-1 μέσα στο ματς κάποια στιγμή, πολλά θα μπορούσα, αλλά μένω σε αυτά, το…άπλωμα τραχανά δεν μου άρεσε ποτέ.

Σημειωτέον, υπάρχει και η ενισχυμενη στο Κέιν για γκολ, τιμήστε την όποιος θέλει (του Μέσι χθες ήταν δώρο).

Νέα στήλη την Τρίτη, Δευτέρα στις 8 νέο vidcast. Και τα λέμε απόγευμα στο chat.

Υ,Γ: Η φωτό είναι…αρχαία, μιά ζωή σαν τον σκύλο με την γάτα Αγγλία και Γαλλία να μοιράσουν το κόσμο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras