3573

Billaras

Χαρμολύπη και ξεκούραση

Σφύριξε λοιπόν η λήξη. Οχι μόνο του Μουντιάλ, αλλά και της σαιζόν. Μιάς σαιζόν καλής εδώ στο Betsellers, αλλά πρωτίστως εποικοδομητικής. Δεκάδες παιδιά έκαναν τα δικά τους ποστ στο φόρουμ, και κατά τη διάρκεια της σαιζόν και στο Μουντιάλ. Μπήκαν στο χορό και χόρεψαν. Είναι (τούτη την ώρα) δευτερεύον αν κέρδισαν ή έχασαν. Η μαγική λέξη είναι ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ.

Αλλαξαν τρόπο σκέψης, παιχνιδιού, έβαλαν σύστημα, τάξη, ψάχτηκαν, κράτησαν αρχείο, αποτίναξαν τον…ζυγό των χαζοπονταρισμάτων. Μακροχρόνια, αυτό ολοένα και δείχνει αποτελέσματα. Υπομονή, πειθαρχεία και θέληση θέλει. Την έχουν; Θα δείξει. Πάντως είμαι αισιόδοξος με όσα βλέπω. Η πρόοδος πολλών εδώ μέσα είναι εμφανής, το βλέπουν και οι ίδιοι.

Και αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος, αυτός εξάλλου ήταν πάντα ο στόχος του site. Αν επικεντρωθούμε στο Μουντιάλ, αυτό που καιρό μου ζήταγαν πολλοί, που ήθελα κι εγώ να γίνει, έγινε. Η…πρακτική στο live betting. Πάντα έλεγα ότι “μαθήματα γιά live γίνονται…μόνο live”. Δεν γράφονται σε χαρτί. Οσοι-και είσαστε πολλοί, ταβάνιασε το chat πολλές φορές μέσα στο Μουντιάλ- δώσατε το παρών, τώρα ξέρετε κάτι παραπάνω.

Έγινε ένα βηματάκι. Πως “διαβάζουν” ένα ματς, πως “διαβάζουν” μιά live απόδοση, πως δείχνεις εγκράτεια. Βηματάκι έγινε και γιά μένα, τα διαβάσατε πρόσφατα, όσο ζει κανείς μαθαίνει. Τέρμα τα μακροχρόνια (και) σε Μουντιάλ, EURO, Champions League κλπ. Πάπαλα. Το γιατί το ανέλυσα , μην επανέρχομαι. Το Betsellers είναι…παραδοσιακά αντισυμβατικό.

Σας λέει “μην παίζετε μακροχρόνια”. “Μην παίζετε, μειώστε όσο το δυνατόν, ξεχάστε τα παρολί”. “Μην παίζετε φαβοράκια”. Μην παίζετε καλά λεφτά σε Εθνικές και Champions League”. “Μην παίζετε συνέχεια, κάντε γενναία παύση το καλοκαίρι”. 'Οοοοολα αυτά δηλαδή που ελάχιστοι τα τηρούσαν, που ακόμα πιό ελάχιστοι τα έγραφαν, εδώ γίνονται βίωμα.

Πολλοί ακόμα “αντιδρούν”. Ή …ξυνίζουν. Λογικό. “Ξεβολεύονται”. Τους κακοφαίνεται. Μέχρι να μπουν στη διαδικασία να το δοκιμάσουν. Μετά…αλλάζουν τα πράγματα… Γιά να κλείσουμε με τα στοιχηματικά: Στο Μουντιάλ προφανώς και βγήκα χαμένος. Λίγο-πολύ το περίμενα, δεν με εξέπληξε. 'Οταν ξεκινήσαμε…φουριόζοι έγραψα “πολύ καλά περνάμε, αρχίζω και φοβάμαι”.

Λογοπαίγνιο με το τραγούδι, αλλά..όχι γιά πλάκα. Αν μπορούσα να με περιγράψω ως παίκτη, είμαι ένας…μαραθωνοδρόμος. Αθλητής μεγάλων αποστάσεων. Πάντα έγραφα ότι η σαιζόν είναι μαραθώνιος, όχι σπρίντ. Στο Μουντιάλ (σε κάθε τέτοια διοργάνωση), καλούμαι να γίνω…σπρίντερ. Οταν έχω “μαραθώνιο” ξέρω πως να το χειριστώ, πότε να φορτσάρω, πότε να πάρω ανάσες, πότε νοιώθω καλά, ενώ -το σημαντικότερο- έχω το χρόνο να διορθώσω τυχόν λάθη και να καλύψω τυχόν χαμένο έδαφος.

Το είδατε καλά αυτό πέρυσι. Από…πρώτο χέρι. Στο Μουντιάλ αυτό…δεν παίζει. Μιά στραβή, δύο στραβές, μετά…ζορίζει. Μην νομίζετε, ένα-δύο μπετ είναι όλη η διαφορά. Η κάβα (με τις επίστροφές όλου του μπετ χθες, αφού ήρθε 0-0 στα 90') πήγε στις 300 μονάδες. Από το live (έκανα 16 “χτυπήματα”, 2 γιά κάλυψη και 14 επιθετικά γιά κέρδος) ήρθε κέρδος περίπου άλλες 300 μονάδες, ευστόχησα σε πέντε από τα 16, πολύ καλό ποσοστό, εξαιρετικό, οι αποδόσεις παίζανε από 5 ως 12.

00. Πολλοί στο chat θα τα…θυμάστε και θα γελάτε, καλά περάσαμε (γέλια), είσαστε μάρτυρες και ομοίως κερδισμένοι. Μπήκα μέσα εν ολίγοις κάπου 400 μονάδες. Φυσικά και δεν έπαιξα δυνατά, αλλά το μείον είναι μείον. Προσέξτε τώρα: Μιά στραβή με την Βοσνία (θυμηθείτε τι έγραψα την επόμενη γιά το λάθος μου, δεν ήταν τυχαίο ούτε εκείνο το κείμενο), αρκούσε.

Μιά άλλη, με τη Ρωσία, πάλι αρκούσε. Μιά ατυχία στα ημ/τελ τότε με Ουρουγουάη και Ελλάδα, αρκούσε. Μιά ακόμα ατυχία με τα παιχνίδια που περίμενα να κριθούν σε παρατάσεις, αρκούσε. ΜΙΑ απ όλες αυτές τις περιπτώσεις να ευστοχούσε, θα ήμουν είτε πάτσι, είτε με μικρό κέρδος. Πάντως δεν θα έχανα. Ομως, σε ένα μήνα μέσα, δεν έχεις περιθώριο.

Διάλεγεις από 2-3 ή 5 ματς, όχι από 300. Παίζεις τώρα, σήμερα, δεν έχει….μεθαύριο. Δεν μπορώ να φρενάρω, δεν μπορώ να περιμένω. Δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Δεν μπορώ να ξεφύγω, δεν μπορώ να το “διορθώσω”, να το υπερκαλύψω…. Αυτό είναι λοιπόν το ρεζουμέ. Το ίδιο συνέβη και το 2012. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Υπήρξαν διοργανώσεις με κέρδος (1998, 2006), αλλά μέσα μου ήξερα και ξέρω.

Εμένα το …ψωμοτύρι μου είναι η κάθε …Ακριγκτον. Και σε βάθος εννέα-δέκα μηνών. Είπαμε, μαραθωνοδρόμος… Αγωνιστικά; Ας μην γράψω πολλά. Υπάρχει μιά χαρμολύπη. Χαρά γιατί….ώρα γιά διακοπές. Αύριο κιόλας θα είμαι σε ένα νησί, θα τσαλαβουτάω. Λύπη γιατί τελείωσε το Μουντιάλ. Που όσο και να είναι πλέον εμπορευματοποιημένο, δεν παύει να είναι γιορτή, απόλαυση, ιεροτελεστία, χαρά.

Και πολύ θέαμα. Και είχαμε καλό θέαμα. Υπήρχαν και αρνητικά. Είτε θα λέγονται διαιτητές, είτε FIFA (γέλαγε ο κόσμος χθες με την βράβευση του Μέσι), είτε…έλληνες καφρούληδες του facebook (είτε με την Βεργκάρα, είτε με τον Κατσουράνη, είτε χθες με τον Παπασταθόπουλο, βρέθηκαν δυστυχώς πολλοί που έδειξαν πόσο ανάγκη γιά αλλαγή μυαλών έχει αυτός ο τόπος).

Αλλά γενικά καλά ήταν. Ως εξαιρετικά. Και η Γερμανία δικαιότατα το πήρε. Οτι και να λέμε, όσο κι αν ενοχλούνται πολλοί που έχουν μπερδέψει τον Σβαϊνστάϊγκερ με την Μέρκελ και τον Χούμελς με τον Β' παγκόσμιο πόλεμο, δικαιότατα το πήρε. Κρατάω πολλές στιγμές, από την 5αρα της Ισπανίας, την 7αρα της Βραζιλίας, τις γκολάρες είτε του Χάμες, είτε του Φαν Πέρσι, ματσάρες που έληξαν 0-0 (Βέλγιο-ΗΠΑ ας πούμε), στιγμιότυπα συγκλονιστικά, μπάλα, ποδόσφαιρο….

Ας μην πλατιάσω άλλο. Θα μπορούσα να γράψω άλλες…πέντε σελίδες. Αλλά -γιατί να το κρύψω;- δεν έχω άλλα κουράγια. Εξαντλήθηκα. Το μυαλό μου είναι στις παραλίες. Θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας με νέα στήλη εδώ και στην Kingbet την ίδια μέρα, Τρίτη 19 Αυγούστου. Σε ένα μήνα και τέσσερις μέρες. Γιά το επόμενο 15θημερο δεν θα ασχοληθώ καν με κουμάρι, δεν θέλω να ακούω-βλέπω τίποτα.

Μετά αργά-αργά, μελέτη. Θα…σκάσω και εδώ μύτη καμιά μέρα ξεκούδουνη, να το ξέρετε. Αλλά “τυπικά”, γιά τη νέα σαιζόν θα τα πούμε εκείνη την Τρίτη. Ο Μάκης νωρίτερα, θα έχει εδώ και στήλες και αφιερώματα γιά τις αγγλιδούλες. Κάπου στις 3-4 του Αυγούστου, σε 20 μόλις μέρες, θα…ζωντανέψει ξανά το site, μην ξεχαστείτε. Εγώ ως…γηραιότερος και με λιγότερες αντοχές (λέμε τώρα), θέλω τον χρόνο μου (γέλια).

Θα σκεφθώ τι αλλαγές θα κάνουμε από Σεπτέμβρη, θέλω να καθαρίσω το μυαλό μου. Και θα γίνουν και δύο μίτινγκ και Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα στο πρώτο 20ημερο του Σεπτέμβρη. Ομως, τώρα….σβήνω τις μηχανές. Αντί αποδόσεων θα ασχολούμαι με καλάμια, πετονιές, ξαπλώστρες και όλα τα συναφή. Περάσαμε καλά, πάμε γιά 4η σαιζόν, αν στεναχώρησα κανένα ζητάω συγγνώμη, όλα γιά καλό τα έκανα, ψωμί κι αλάτι.

Να περάσετε καλά, να ξεκουραστείτε, να φορτώσετε μπαταρίες, να σκεφτείτε κι εσείς τη σαιζόν που αφήσαμε και αυτήν που θα μας έρθει. Θέλω να συμμετέχουν κι άλλοι στο chat και το φόρουμ, δεν έχει ταβάνι η στοιχηματική μας κοινότητα (ή μάλλον παρέα). ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Υ.Γ: Η φωτό είναι και πραγματική -τραβηγμένη από κινητό – και πρόσφατη και χωρίς photoshop και…είναι στην Ελλάδα, όχι στην Τζαμάικα.

Το μυαλό μου είναι ήδη εκεί, το σώμα μου θα είναι από αύριο…  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras