169

Germanos

Χρήση κοινής λογικής

Gutenmorgen φίλοι! Ακόμα και το καλό no bet είναι νίκη ή τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Κανείς δεν μας αναγκάζει να παίζουμε και αυτό μαζί με την πειθαρχεία και τη διαχείριση είναι κλειδιά προς την επιτυχία. Για χτες δεν έχω να πω πολλά, μονάχα… δείτε το 2-0 της Σανκτ Πάουλι επί του Αμβούργο. Μιλάμε για έπος. Τέτοιο αυτογκόλ νόμιζα πως μπαίνει μόνο στο playstation με χαλασμένο μοχλό.

Αρχική διαλογή δεν υπήρξε, αφού δεν το θεώρησα χρήσιμο ενόψει του Σ/Κ. Το κουπόνι δεν έχει τίποτα σπουδαία. Μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγα στον κολλητό χτες (Kondia) θα πετάξω ένα no bet και θα καθαρίσω. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία που δεν μπορώ να προσπεράσω. Πάμε να δούμε τι έχει το μενού.

Τίποτα σε Bundesliga, λίγα σε 2η και 3η

Στην Μπουντεσλίγκα το πρόγραμμα είναι κάκιστο (στοιχηματικά), από τηλεθέαση άλλο τίποτα.

Θα είμαι έτσι και αλλιώς στο Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ και καπάκι την Τρίτη στο κυπελλικό Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ. Για το σημερινό ο Θασσούλης μετά από σύσκεψη με μερικές μπιρίτσες και ένα ωραίο πιάτο μπάμιες κοτόπουλο κατέληξε σε ένα μπετ, στο οποίο συμφωνούμε 100%. Περισσεύω εγώ λοιπόν σε αυτό, «βλέπω» ανατροπή και 3-1 σκορ.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα παντελώς τίποτα. Κοίταξα πολύ κρυφά το διπλό της Ντόρτμουντ σε αποδόσεις κοντά στο 5,00, όμως η Λεβερκούζεν δεν μου έχει δώσει ούτε ένα δικαίωμα. Ακόμα και τώρα στη Σουηδία με τη Χάκεν, έχοντας 8/11 αλλαγές, δούλεψε ρολόι. Μακριά λοιπόν, ας πάρει το πρωτάθλημα και θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Τέλος, στο Άουγκσμπουργκ έχει νόημα το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 4,33.

Κατευθείαν στο κουπόνι της Κυριακής πρέπει να ξεφυλλίσουμε για να βρούμε κάτι στη δεύτερη κατηγορία. Δύο πράγματα κύκλωσα. Το πρώτο είναι το διπλό της Έλφερσμπεργκ (ακούς Βασίλη; Έ-Λ-Φ-Ε-Ρ-Σ-Μ-Π-Ε-Ρ-Γ-Κ! Εντατικά μαθήματα στις 14 Δεκέμβρη). Μια ομάδα που παίζει το transition game της τόσο καλά, που ρίχνει τέσσερα στην άλλη κορυφαία ομάδα του transition, την Πάντερμπορν.

Δουλεμένη ομάδα, προπονητής που είναι χρόνια εκεί, δεμένο σύνολο. Από την άλλη μια Χέρτα που ναι μεν χάνει δύσκολα, αλλά κερδίζει και δύσκολα. Υπάρχουν και απουσίες στη Χέρτα. Το 3,50 «περνάει» στην επόμενη φάση.

Το δεύτερο είναι το διπλό της Χάνσα Ρόστοκ στο 4,50. Ισόβαθμες ομάδες, η Χάνσα παλεύει όλα της τα ματς, ήταν καλή επί της Πάουλι και η αλήθεια είναι την σκέφτηκα το προηγούμενο Σ/Κ.

Η Καρλσρούη είναι απλά ζουρλομανδύας. Το προηγούμενο Σ/Κ άφησα Νυρεμβέργη (καλώς), αφού η Καρλσρούη έδειξε κάτι. Τώρα θα παίξει με ομάδα που παίζει άμυνα και είναι σούπερ στις στημένες φάσεις. Το 4,50 είναι εκτός λογικής, έπρεπε να δίνει γύρω στο 3,20-3,30.

Μονάχα ένα κράτησα στην Dritte Liga. Κυριακάτικο και αυτό. Ο λόγος για το Φερλ – Δρέσδη.

Η Δρέσδη δεύτερο σερί ματς χωρίς γκολ, ήττα στο ματς κορυφής, δεύτερη πλέον και τώρα φιλοξενείται στην 3η της κατηγορίας, την Φερλ, που παίζει μακράν το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην κατηγορία. Σούπερ ομάδα, στρωτή, παίζει την μπαλίτσα της, κάνει ζημιά σε όλες τις ομάδες. Το 3,60 δεν στέκει ποτέ των ποτών. Υπάρχει μονάχα ένα μειονέκτημα.

Η Φερλ είναι χωριό, με όλη τη σημασία της λέξεως. Εκτός έδρας την συνοδεύουν από 1 (!) μέχρι 50 άτομα, εντός έδρας έχει γύρω στα 2-3 χιλιάρικα. Μια σταλιά το γήπεδο της και σίγουρα απέναντι στη Δρέσδη θα είναι σαν να παίζει εκτός, αφού θα κατακλειστεί από κιτρινόμαυρους οπαδούς.

Ενδιαφέρον μόνο στη Β Αυστρίας

Στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, ήθελα να κοντράρω εκ νέου την Red Bull, όμως δεν θα το πράξω αυτή τη φορά.

Το 0-0 στην Ισπανία δείχνει πάθος, δείχνει αρκετά πράγματα. Παρότι πιστεύω ότι η ΒΑΚ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη με τον τρόπο που παίζει και το 8,00 είναι υψηλό, θα το αφήσω. Από τα κυριακάτικα παιχνίδια επίσης δεν μου αρέσει κάτι, λίγο το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Αούστρια Βιέννης, αλλά μέχρι εκεί.

Μια κατηγορία χαμηλότερα υπάρχουν δύο σημεία που συζητώ και κρατάω.

Το πρώτο είναι το Φιρστ Βιέννα – Μπρέγκενς. Το διπλό βρίσκεται στο 4,00, κάτι που με παραξενεύει αρκετά. Στην πρεμιέρα η Μπρέγκενς είχε επικρατήσει της Φιρστ Βιέννα με 2-0, είχαν ίδια αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, δύο βαθμούς περισσότερους η Μπρέγκενς. Εκτός έδρας στέκεται εξαιρετικά η Μπρέγκενς, μετράει μόλις 3 ήττες και αυτές στο όριο.

Στο 3,30 θα ήταν δίκαιο το διπλό, αφού και η Φιρτ Βιέννα δεν είναι καμία κακή ομάδα.

Τέλος, εκτός πραγματικότητας η απόδοση του διπλού της Φλορίντσντορφερ στην έδρα της Ριντ. Ισόβαθμες ομάδες, η Φλορίντσντορφερ έχει χτυπήσει φόρμα (νίκη μέσα στο Γκράτσερ, την τοπ ομάδα) και όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι. Ο λόγος που είναι τόσο ψηλά το διπλό ίσως είναι επειδή η Ριντ φέτος είναι ακόμα αήττητη εντός.

Για όλα όμως υπάρχει πρώτη φορά και αν το διπλό της Φλορίντσντορφερ πληρώνει 5,00, τότε το διπλό της Άμστετεν πόσο πρέπει να πληρώνει; 30,00; Βρίσκω ξεκάθαρα αξία, θυμίζει πολύ το Δρέσδη – Ρέγκενσμπουργκ.

Έχω μια πεντάδα σημείων λοιπόν Έλφερσμπεργκ (3,50), Χάνσα Ρόστοκ (4,50), Φερλ (3,60), Μπρέγκενς (4,00) και Φλορίντσντορφερ (4,50). Όλα έχουν κάτι, είτε αξία, είτε φόρμα, είτε καλή παρουσία.

Ο καθένας μπορεί να κάνει τη δικιά του χημεία, αφήνω το μικρότερο σε απόδοση, την Έλφερσμπεργκ, αφού έχει πάρα πολύ Χ το ματς και η Έλφερμπεργκ δεν θα πει όχι αν το ματς είναι 1-1 στο 80’. Αφήνω και την Μπρέγκενς, αφού η Φιρστ Βιέννα έρχεται από τις δύο καλύτερες εμφανίσεις της σεζόν. Μένουν τρία, παίζω patent και καθάρισα. Σήμερα δεν θα τα πούμε στο τσατ, θα λείπω όλη μέρα.

Αύριο όμως παρεούλα εδώ για τα ματς, καλή τύχη να έχουμε!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS