2961

Billaras

“Χτύπημα” γιά ψηλά!

Νομίζω…περάσαμε καλά μεσοβδόμαδα. Και -επιτέλους- μπάλα πολύ υψηλού επιπέδου είδαμε και ανατροπές και συγκινήσεις και κληρώσεις και απ' όλα. Αυτά…ποδοσφαιρικά. Γιατί είχαμε και… ιπποδρομιακά (γέλια). Χάρηκα που παίξατε τα δύο άλογα. Και κερδίσαμε καλά, όχι παίξε-γέλασε. Η δυάδα έδωσε 25 φορές τα λεφτά μας. Θα μπορούσα να τα βάλω στην κάβα; Ναι.

Αλλά who cares; Μπήκαν στην τσέπη μου και τσέπη σας; Αυτό μετράει, όχι οι εντυπώσεις. Οπως λέω πάντα, αυτός που'χει μάτια βλέπει κι αυτός που'χει μυαλό καταλαβαίνει. Η σαιζόν έστω και με μιά μικρή-αναμενόμενη- κατηφόρα, εξακολουθεί να είναι…λουκουμάκι. Πριν πάμε στα φρέσκα, δύο λόγια γιά τα…αλογάκια. Οχι, δεν θα σας αποκαλύψω ακόμα τον “υπεύθυνο”, παρότι…κυκλοφορεί αναμεσά μας.

Εν καιρώ. Αλλά προφανώς και γιά να βγουν αυτά, θέλει πολλή μελέτη. Τρελλή μελέτη. Θέλετε απόδειξη; Ο αθεόφοβος χθες μου είπε…νικήτες γιά τις κούρσες του Τσέλτεναμ του…2017! Αν φυσικά δεν προκύψει κάτι (τραυματισμοί αλόγων κλπ), μου είπε από χθες προτάσεις, γιά…ένα χρόνο μετά, τα εξής: Champions Hurdle : Faugheen 3.00 απόδοση, RSA Chase : Thristlecrack 5.

00 απόδοση, Mares Hurdle : Vroum Vroum Mag 3.5 απόδοση! Αυτό γιά να το κάνεις, πρέπει να'χεις…φάει τα νιάτα σου σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Κι όταν έρχεται η νίκη, είναι εκατό φορές πιό γλυκιά από μιά τυχαία νίκη. Και αυτό φυσικά ισχύει και στο στοίχημα. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι στοίχημα και άλογα είναι τα μοναδικά τυχερά παιχνίδια που…ξεφεύγουν από τα τυχερά.

Ο λόγος; Είναι τα μοναδικά που εμπεριέχουν μελέτη. Δουλειά. Δεν επαφίεσαι μονάχα στη θεά τύχη. Την παίρνεις την τύχη σε ένα ποσοστό στα χέρια σου. Κι αυτό κάνει τη διαφορά… Αυτά να τα θυμάστε εσείς οι εκατοντάδες που νομίζετε ότι το στοίχημα είναι απλώς…. ένα παιχνιδάκι που πετάμε το 5ευρώ μας, ή είναι ένα αλκοολίκι, ή είναι κάτι παραπλήσιο του λόττο.

Δείτε το όλοι σας πίο επαγγελματικά. Οχι καφενειακά. Οχι “'ελα, ρίξε μιά τετράδα με μπετά να βγάλουμε τη γκόμενα έξω το βράδυ τσαμπέ”, ούτε “αφού κάθομαι στο λαπτοπ και δεν έχω τι να κάνω αρχίζω και ρίχνω late goals όπου κάτσει”. Αν δεν ξεφύγετε από αυτά, αν αμολάτε λεφτά αριστερά και δεξιά, ακόμα και ελάχιστα, είστε χαμένοι εις τους αιώνες των αιώνων (και χωρίς το “αμήν”, άκλαφτοι θα πάτε).

Γιατί 2 ευρώ εδω, 5 εκεί, 3 παραπέρα, κάθε μέρα, 365 μέρες, χάνετε όσα δεν βάζει ο νους σας (και δεν τολμάτε να τα υπολογίσετε σε ένα τεφτέρι). Και απλώς…ταίζετε τους μπουκ, η χαρά τους είστε, πιστέψτε με. Μελετήστε λοιπόν. Οργανωθείτε, Κρατήστε αρχείο. Μαζέψτε το παιχνίδι σας. Παίξτε με αξίες, όχι με “μπετά και άχαστα”. Παίξτε λίγα ματς, όχι κορδόνια.

Πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση, υπομονή, στομάχι από ατσάλι. Ολα αυτά μαζί, είναι οδηγός επιτυχίας. Και πάμε παρακάτω, στα φρέσκα. Λέω να…ρισκάρω. Σιγά την είδηση θα μου πείτε. Και οριακά ήμουν να ακολουθήσω τον Μάκη, να παίξω μόνο εγγλέζικα. Ενα τσακ έφτασα. Τελικά, έτσι…ρισκαδόρικα, θα ρίξω και απλώς μιά ψηλή δυάδα εκτός Αγγλίας.

Ξεκινάω από αυτά. Σεντ Ετιέν over (και ίσως και διπλό Μονπελιέ), Λοριάν, Λας Πάλμας, Παλέρμο, Χιχόν, Μπέτις Χ, Αλμερία και…κάτι ασάκια τύπου Χέρτα και Αίντραχτ κοίταξα εκτός νησιού. Τα τράβηξα όλα μιά μονοκοντυλιά και κράτησα “ξερά” μιά ισπανική δυάδα. Μπέτις Χ-Λας Πάλμας 2. Μου δίνει 17.6 φορές τα λεφτά μου. Γιατί πάω έτσι; Γιατί δεν θα ξανοιχτώ.

Η “ψηλή” δυάδα μου δίνει το αβαντάζ να παίζω λίγα γιά πολλά. Ιδού το ρίσκο, αλλά σωστό ρίσκο. Η Λας Πάλμας πάει πολύ καλά εδώ και καιρό, ξέρω τι βλέπουν τα μάτια μου. Και στο άλλο ματς η ισοπαλία βολεύει αρκετά, βγαίνει και αγωνιστικά. Κι έτσι, απλά και …γρήγορα, έφυγα από τα εκτός Αγγλίας… Στο νησί; Οχι και λίγα. Γουέστ Χαμ (5.

00), Λιντς (2,90), Ρόδεραμ (4.75), Κάρντιφ (3.50), Σουίντον (3.90), Πορτ Βέιλ (3.30), Λούτον (4.00), Εξετερ (2.80), Γιόρκ (7.00), Ντονκάστερ (2.50), Τορκί (1,90) και…Κιντερμνίστερ (7.00). Αυτή την τελευταία την πρόσθεσα σήμερα. Τα πρώτα που έσβησα ήταν…εύκολα. Ντονκάστερ (όσο κι αν πιστεύω ότι η Φέργκιουσον θα κερδίσει με…επεισοδιακό τρόπο την πρώην του), Τορκί (σιγά το 1.

90 που θα τρέξω πάνω του), Κάρντιφ (δεν μπορώ τις αφερέγγυες ομάδες). Μου έμειναν εννιά. Και…να μην το ξεχάσω, δεν το βάζω σε τυχόν προτάσεις, στο Εβερτον-Αρσεναλ μου κάνει πολύ κάτι σε 2-2 ή 2-3 σκορ. Απλά το αναφέρω. Από τα εννιά που έμειναν, έχω ήδη ξεχωρίσει πως θα παίξω τα τέσσερα. Εξετερ και Λιντς μαζί, πάλι σε “ξερή” δυάδα. Η μιά παίζει με εντελώς προβληματική ομάδα, η άλλη είναι σε ανέβασμα και δεν δέχομαι να είναι αουτσάιντερ μέσα στο Ελαντ Ρόουντ, ειδικά σε ντερμπάκι.

Αυτή η δυάδα δίνει 8.12 φορές. Μιά χαρά. Τα άλλα δύο είναι τα…φαντάσματα. Γιόρκ και Κιντερμνίστερ. Καίγονται και οι δύο, σαφώς είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά πέφτουν σε καλή συγκυρία, βρίσκουν αντιπάλους που είναι είτε ντεφορμέ (Γουίμπλεντον) είτε τα παρατάνε (Λίνκολν). Οπότε, τα 7αρια στέκονται. Γιά Αγγλία μιλάμε. Μονά και δυάδα απόδοσης 49.

00, καθαρίσαμε. Ως τώρα, έχω κρατήσει τρεις δυάδες. Πολύ το ρίσκο, αλλά είπαμε το πλεονέκτημα τους. Με μικρό άνοιγμα, πας γιά πολλά. Μιά να περάσει, είσαι καβάλα στ'αλογο… Και μένει μιά πεντάδα αγώνων…. Γουέστ Χαμ (5.00)-Ρόδεραμ (4.75)- Σουίντον (3.90)- Πορτ Βέιλ (3.30)-Λούτον (4.00). Εδώ…αρχίζω να ζορίζομαι (γέλια). Τα πέντε είναι πολλά. Μ' αρέσουν όλα.

Δεν θα το…τραβήξω. Θα σβήσω Σουίντον γιατί ναι μεν και μας πληρώνει και είναι σε φόρμα, αλλά δεν βρίσκω κίνητρο κι ίσως αυτό μετρήσει. Και θα σβήσω και Ρόδεραμ γιά έναν απλό λόγο. Η Ιπσουϊτς δεν θα ζοριστεί με “χαλασμένο” παιχνίδι που θα πάει στη δύναμη. Να'ταν μιά αλέγκρα ομάδα, θα την κόντραρα. Τώρα επειδή ξέρει κι αυτή να παίζει στο…κουλουβάχατο, το αφήνω.

Και μενω με την τριάδα. Γιά την Γουέστ Χαμ ουδέν σχόλιο. Τι άλλο να γράψω πιά; Οι περισσότεροι την…ανακάλυψαν εσχάτως, όταν από Σεπτέμβρη μας πλήρωνε 12αρια. Γιά την Πορτ Βέιλ εκτιμώ ότι η απόδοση είναι μεγάλη. Είναι εντός. Οχι εκτός. Και η έδρα της είναι κάστρο. Και το κλίμα άψογο. Συσπείρωση, πίστη, στόχος. Ερχεται από μεγαλη ανατροπή.

Και η Μπέρτον -ειδικά εκτός- παραπατάει συχνά τελευταία. Τέλος, η Λούτον βρίσκει απέναντί της σκασμένη ομάδα, με ζόρια (δεν δικαιολογείται να την σφυροκοπάει η επίσης σκασμένη Ακριγκτον), ενώ η δική της ήττα ήταν καθαρή ατυχία, μιά χαρά έπαιξε κι έιχε άριστο σερί πριν. Τώρα έκλεισα, με αυτή την τριπλέτα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.

900 μονάδες. Ποντάρισμα 19/3: Δυάδα: Μπέτις Χ-Λας Πάλμας 2 (17.6) με 30 μονάδες. Δυάδα: Εξετερ 2-Λιντς 1 (8.12) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γιόρκ 2 (7.00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κιντερμνίστερ 2 (7.00) με 30 μονάδες. Δυάδα: Γιόρκ 2-Κιντερμνίστερ 2 (49.00) με 10 μονάδες. Trixie: Γούεστ Χαμ 2 (5.00)-Πορτ Βέιλ 1 (3.30)-Λούτον 2 (4.00) με 20 μονάδες στην τριάδα, 50 σε κάθε δυάδα.

Ολο μαζί 170 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 330 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.570 μονάδες. Αν παρατηρήσετε καλά, θα δείτε ότι πήγα σε …ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, με trixie αντί patent. Δηλαδή θέλω 66% ευστοχία γιά να πληρωθώ εκεί. Ζόρικο πολύ, αλλά…έτσι μου έκατσε. ΦΥΣΙΚΑ και μπορεί όποιος θέλει να πάει σε patent, να παίξει και τα μονά, μην πω ότι είναι και το πιό σωστό.

Απλά σήμερα…έτσι την είδα. Με πολύ μικρό συνολικά ποντάρισμα, χτυπάω ψηλά. Αρα, απίθανο να έχουμε ισοπαλία με τον μπουκ. Ή ήττα (μικρή όμως, γιατί δεν έπαιξα πολλά), ή νίκη (κάλούτσικη ή καλή) θα έχουμε. Κάντε τη δική σας χημεία, ας πάρω ότι μου αναλογεί, δεν ζητάω να είμαι …κωλόφαρδος, να αξίζει η ομάδα μου να κερδίσει ζητάω (έβλεπα χθες βράδυ το Σάλκε-Γκλάντμπαχ, δεν περιγράφεται μιά από τις πλέον μαγικές εικόνες της σαιζόν, αντί γιά 1-5 ήρθε 2-1, άμα η μπάλα θέλει έτσι, έτσι θα γίνει….

). Ραντεβού και στο chat σήμερα και αύριο με νέα (πιό χαλαρή) στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras