709

Billaras

Χωρίς “καθαρό” σημείο!

Η Μπελενένσες δεν μπορούσε, δεν μας έδωσε ένα (ακόμα) μεγάλο ταμείο. Κανένα παράπονο όμως. Δεν περίμενα ματς αβαβά, γιά ένα ημίχρονο το πήγαινε καλά, μετά τα έκανε μαντάρα κα το 2-3 ορθώς ήρθε. Εκείνη έχασε μιά κατηγορία, εμείς ένα μπετ. Και δεν στεναχωριέμαι, κανείς δεν θα έπρεπε. Οταν η σαιζόν είναι καλή και απλά το ερώτημα είναι με “πόσο + θα κλείσει το ταμείο”, είναι αχαριστία να παραπονεθώ.

Ούτε άξιζε παραπάνω η Μπέλε, βασικό αυτό. Γκρινιάζω αν δικαιούμαι κάτι, άπαξ και δεν έπαιξε καλά, δεν έχω δικαίωμα, κανείς δεν έχει. Και κάτι ακόμα για αυτη την περίοδο: Να ξέρουμε τι παίζουμε, τι απαιτήσεις έχουμε. Οταν παίζεις τελευταίες-προτελευταίες και γενικά αυτές που καίγονται, ξέρεις τι ρισκάρεις. Απλά κοιτάς την απόδοση. Πχ σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω Αλαβές ως φαβορί.

Μπάζο ήταν, μπάζο θα μείνει. Την πόνταρα ψηλά όταν μπορούσα. Ηρθε-δεν ήρθε, δεν αλλάζει ότι είναι μπάζο και οι απαιτήσεις μας πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Πριν πάω στο σήμερα, μιά αράδα γιά χθες, κατέληξα στο no bet ζυγίζοντας ένα ματς. Την Γρανάδα. Είχε πέσει μισή μονάδα ο άσος (κάπου 3,20 από 3,75) αλλά και πάλι “άντεχε” οριακά. Κακώς την άφησα τελικά, ήθελα να το αναφέρω.

Πέρασε αντουφέκιστο ένα καλό (και κυκλωμένο) σημείο.

Και πάμε στο σήμερα. Τα…μισαδάκια, σαν να μην υπάρχουν. Χαζεύω αριστερά και δεξιά, όπως χθες έπαιζε παντού η Λίβερπουλ ας πούμε, σήμερα παίζουν κάτι Ρεν, κάτι Εβερτον, φυσικά και η Αλαβές και μερικά παρόμοια. Οκ, στην Ελλάδα έχουμε παρεξηγήσει χρόνια τι σημαίνει tipster, το έχουμε κάνει κάτι σαν “πραματευτάδες”.

Ας είναι, αυτό θα με ενοχλεί ώσπου να βγω στη σύνταξη, αλλά δεν θα αλλάξει και ποτέ. Θέμα παικτών είναι στο κάτω κάτω, τι και ποιόν θα διαβάζουν. Οι κομπογιαννίτες βρίσκουν και τα κάνουν! Θα ήταν τόσο εύκολο σήμερα να αμολάρω μιά δυάδα πχ Εβερτον-Αλαβές με 7-8 μονάδες ή και τριάδα απο χθες με τη Λίβερπουλ και να φτιάξω μιά εντελώς τεχνητή κάβα (κάθε τέτοια εποχή, αυτό κάνουν τα μισά sites άμα δεν το έχετε προσέξει).

Κι αμα κερδίσει βγάζω ντουντούκα, άμα σπάσει βγαζω το σκασμό και τα ρίχνω-κλασικά- σε διαιτησία, ατυχία, αδικία και στον ανάδρομο Ερμή (γέλια).

Περνάω στο παρασύνθημα. Δυστυχώς προ ημερών χάσαμε το κορυφαίο σημερινό σημείο. Πως το χάσαμε εδώ και μέρες; Μα επειδή η Νις έχασε τον τελικό κυπέλλου Γαλλίας! Αν το είχε πάρει το κύπελλο θα είχε βγει Ευρώπη.

Και απόψε στο Νις-Σεντ Ετιέν ο Γκαλτιέ (φωτό) θα έκανε ένα δωράκι στην πρωήν (και μεγάλη) αγαπημένη του. Μιά ζωή Σεντ Ετιέν, εκεί μεγάλωσε, εκει τον μάθαμε, έφτασε να είναι ο μακροβιότερος στην κατηγορία. Τώρα όμως η Νις θέλει νίκη. Οπότε στα ίσα. Και στη Σεντ Ετιέν δεν παίζει ο καλύτερός της, ο Καζρί. Κρίμα (ακόμα πάντως με “τρώει”, δεν το κρύβω).

Τι άλλο κοιτάω; Προβληματίζομαι με τη Λιντς πολύ. Βασικά την είχαμε στο 5,40 και την έχουμε στο 4,75. Ναι η Τσελσι δεν είναι καλά, ναι ήρθε 2-2 (από 2-0) και με τη Γουλβς, ναι έχει μιά νίκη στα πέντε, ναι έχει τελικό FA CUP μπροστά της, σε λίγα 24ωρα. Τυφλός δεν είμαι, την βλέπω. Την κόντραρα με την Μάντσεστερ. Ηρθε 1-1, έπρεπε να έρθει 0-3. Την κόντραρα καπάκι με την Εβερτον στο 5, 25.

Και το φάγαμε το σημείο, ήρθε 1-0. Τώρα να πάω στο 4,75 ενώ η Λιντς δεδομένα δεν είναι καλά; Μπορεί να παίξει τόσο μεγάλο ρόλο ένα πιθανό rotation από τον Τούχελ; Οκ, όλο το μυαλό είναι στον τελικό, λογικό. Αλλά η Λιντς μπορεί; Εχει φάει 74 γκολ. Τα τελευταία χρόνια καμιά ομάδα που δέχθηκε 70+ γκολ δεν σώθηκε. Καμιά! Η Γουότφορντ είναι στα 70, η Νόριτς στα 75.

Κοινώς, άμα είσαι ρούφας, πως να σωθείς;

Μετά έσβησα μιά Φορτούνα γιατί λείπει η μισή ομάδα, μετά έσβησα μιά Λουγκάνο γιατί έχει κι αυτή τελικό Ελβετίας σε λίγα 24ωρα, έχω ακόμα σημειωμένα το ξερό Χ της Οσασουνα στο 2,90 (βολεύει την Χετάφε, δεν υπάρχει πάντως κονέ και η Οσασούνα δεν θα χαρίσει κάτι), τον άσο της Μάδεργουελ (προτελευταία αγωνιστική, κι εδώ “παίζει” κυπελλο, η Χαρτς δεν πάει γιά τίποτα κι έχει τελικό εν’όψει , ίσως κάνει μεγάλο rotation, μόνο η Μάδεργουελ έχει -ευρωπαικό- κίνητρο).

Και τέλος, με…τρώει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τι αποδόσεις είναι αυτές; Πλάκα κάνουμε; Γήπεδο ήμουν προ ημερών, η ΑΕΚ δεν μπορεί! Της λείπει τρελλά ο Αραούχο, έχει θέμα ανάπτυξης, γενικώς πονόματος. Και ο ΠΑΣ το αγγίζει με τον Ολυμπιακό (3-2 στο 98′), το πιάνει με τον ΠΑΟΚ (1-0), δεν χαρίζεται σε κανέναν και καλά κάνει. Εχει απουσίες καλές και κολλάω λίγο, ενώ το κίνητρο είναι μονο της ΑΕΚ.

Αλλά και πάλι, 1,30 με 9.50; Πλάκα κάνουμε;

Αυτα είναι όλα. Οπως βλέπετε, σχεδόν παντού έχω σκάλωμα, δεν έχω “καθαρό” σημείο. Τι να παίξω;

Με ψυχή και με φόβο τρίμπαλου, θα ρίξω κατιτίς ψιλό σε Λιντς και Σεντ Ετιέν. Ξαναλέω: ΚΑΙ οριακά τα κρατάω και με ΜΙΚΡΟ μπετ. Να ξέρουμε τι παίζουμε και γιατί.

Και μετά, θα ρισκάρω. Ξερή δυάδα Οσασούνα Χ και Μάδεργουελ άσο.

Οποιος θέλει τα σπλιτάρει, εγώ τα βάζω πακετάκι, έτσι γιά την…αδρεναλίνη.

Και τα λέμε φυσικά στο chat σήμερα, από το ημίχρονο της ΑΕΚ και μετά θα είμαι μέσα (γιά τυχόν live).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras