4178

Billaras

Χωρίς να με τρελλαίνει κάτι

Καλά περάσαμε τις ημέρες που πέρασαν. Χαλαρώσαμε, άδειασε λίγο το μυαλό από τα στοιχηματικά, βγάλαμε και ένα χαρτζιλίκι με το trading στην Λίνκολν την Τρίτη (απαξιώ αν δεν “φάνηκε” στην κάβα, απο το 6.40 αγοράς, “πουλήθηκε” στο 1.56 και η…τσέπη μου με νοιάζει σε κάτι τέτοια), είδαμε και την γκολάρα του Ιμπραίμοβιτς, είδαμε και τη νίκη της εθνικής, δεν έχω γενικά παράπονο! Το θέμα είναι ότι όταν χαλαρώνει το μυαλό σκέφτεται πράγματα.

Και σκεφτόμουν πως θα έχει το “κάτι παραπάνω” το site. Οχι ότι μας έλειπε τίποτα, αλλά να, λίγη…λάμψη θα την ήθελα παραπάνω (όχι, δεν θα πω τη λέξη γυαλάδα, αμέσως οι κακεντρεχείς εκεί το μυαλό σας). Ε, η “λύση” ήταν μπροστά στα μάτια μου. Ποιός με…τυφλώνει τόσα χρόνια (με τις επιδόσεις του); Είτε θα λεγόταν Ελευθεροτυπία, είτε Bet, είτε Betorium, είτε ραδιοφωνικό Betsellers, ένας είναι.

Ο ίδιος άνθρωπος. Μάκης Μηνδρινός. Μαζί του θες μόνιμα γυαλιά ηλίου, είναι…εκτυφλωτικός! Και ναι, εγένετω! Από χθες ο Μάκης Μηνδρινός -τον έφερα με υποσχετική από την KingBet- είναι εδώ, είναι στο Betsellers. Με δική του στήλη. Με το δικό του στυλ. Τον ξέρετε (σχεδόν) όλοι. Είμαστε….δίδυμο χρόνια όπως έγραψα. Και λαμπερός όσο ποτέ, χεχεχεχε! Πέρα από την πλάκα, θέλω να ξέρετε κάτι: Σπάνια βάζω το χέρι μου στην φωτιά γιά κάποιον.

Ετσι με έμαθε ο….πατέρας του Μάκη, ο Γιάννης Μηνδρινός. Ο άνθρωπος που με έμπασε στη δουλειά πριν από 25-26 χρόνια. Ε, γιά τον Μάκη όχι απλά το βάζω, αλλά πέφτω μέσα ολόκληρος. Φανταστείτε πόσα χρόνια τον ξέρω. Κυριολεκτικά από μωρό. Και επειδή -όπως έγραψε κι εκείνος- κάποια πράγματα είναι γραφτό να συμβούν, ιδού πλέον η στήλη του στο Betsellers.

Ζω γιά την ημέρα που γιά το ίδιο ματς εκείνος θα λέει “μαύρο” κι εγώ “άσπρο” και θα “κοντραριστούμε” ενώπιον σας! Σπάνιο, σπανιότατο, αλλά…ποιός ξέρει; Συνήθως συμβαίνει το ανάποδο, να “βλέπουμε” τα ίδια περίπου. Οπως και να΄χει, οι στήλες πλέον στο site είναι δύο. Και χαίρομαι όσο τίποτα που η άλλη είναι του Μάκη.

Αυτά με τη….λάμψη (του) και γοητεία (μου, και δεν θέλω σχόλια). Πως το λέγαμε στο στρατό; Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος. Ε, εδώ ταιριάζει γάντι (πολλά γέλια). Πάμε στο παιχνίδι μας. Στα μάτια μου η μέρα μοιάζει εύκολη. Ξέρετε γιατί; Γιατί…λίγα μου αρέσουν. Ψιλοχλωμό το κουπόνι. Δεν ενθουσιάστηκα. Οκ, θα παίξω, αλλά δεν τρελλαίνομαι.

Και όταν η μέρα είναι μέτρια, το έργο μου είναι εύκολο. Λίγες οι επιλογές που μου κάνουν κλικ, μικρότερη θολούρα στην τελική διαλογή! Στο νησί, όλα μαζί όσα είχα ξεχωρίσει αρχικά, ήταν τα εξής: Αμπερντίν, Αρσεναλ over, Μίντλεσμπρο, Πάλας, Μπέρι, Σκάνθορπ, Κρου, Γουότφορντ, Νταντί over και…λίγη από Μπρίστολ Ρόβερς. Αυτά ήταν. Αν θα κάνω κάποια αλλαγή σήμερα; Μόνο μιά.

Θα αλλάξω τον άσο της Γουότφορντ και θα τον κάνω over. Γκόλ βάζουνε-τρώνε αβέρτα και οι δύο (η μιά έρχεται απο 6-1, η άλλη από το…τρισκατάρατο 3-3 με την Μπράιτον). Και τα άλλα θα μείνουν ως έχουν. Προσέξτε πόσο έυκολη ήταν η διαλογή μου: Η Αμπερντίν σε ένα μονό αποδεκτό γιά trading. Κάτι σαν το μπετ της Τρίτης με την Λινκολν. Μιλάμε γιά αήττητη έδρα, γιά φορμαρισμένη ομάδα, γιά Σέλτικ που δεν πατάει και πολύ καλά (και ελλείψει Ρέιντζερς δεν δείχνει και να νοιάζεται και πολύ από τώρα), που δεν έχει νίκη τρία ματς και που το μυαλό το έχει στην…Μπενφίκα.

Στο 6.00 ο άσος στο ανταλλακτήριο, μου κάνει μιά χαρά. Ας έχω 1-0 ως το 70' και ξέρω τι θα κάνω (όπως ξέρετε οι περισσότεροι πλέον από εσάς). Τρία “μικρά”  μαζί, σε ένα απόλυτα συμβατικό παρολί. Οκ, γιά Αγγλία αυτό δεν είναι και το καλύτερό μου, αλλά που και που, ειδικά σε μέτριες μέρες, το…διαπράττω. Δηλαδή: Αρσεναλ over- Πάλας 1- Γουόρφορντ over.

Τριαδούλα με δύο over που μου δίνει 4.88 φορές τα λεφτά μου. Και τι μου έμεινε; Τα μεγάλα εγγλέζικα. Μίντλεσμπρο, Μπέρι, Σκάνθορπ, Κρου, Μπρίστολ Ρόβερς. Εδώ είναι το μοναδικό δίλλημα της ημέρας. Να διαλέξω τέσσερα γιά yankee; Να διαλέξω τρία γιά trixie; Και ποιά να είναι αυτά;;;;; Τα δύο…είναι στο χέρι που λένε. Δεν τα αλλάζω. Μπέρι και Κρου. Κοντράρω αφερέγγυες και ντεφορμέ όμαδες (Κόλτσεστερ που όλο ανατροπές τις κάνουν και Σριούσμπερι που παραπατάει χοντρά, σας θυμίζω και την σφαλιάρα από την Χέρεφορντ στο κύπελλο).

Και οι δύο “δικές μου” είναι καλά. Λίγο στέκομαι στα…νειάτα της Κρου (που σε καλή μέρα σε τρελλάινουν, σε κακή μέρα χάνουν το τόπι), αλλά η απόδοση με καλύπτει. Το τελευταίο στάδιο: Μιά ακόμα (και ποιά;) ή δύο ακόμα (και ποιές;). Τσιγάρο, σκέψη…. Πριν μιά εβδομάδα είχα 5 στις 6 εγγλέζες στο διήμερο (Σουίντον, Μπέρι, Νορθάμπτον, Μπράιτον, Σκάνθορπ, Τσάρλτον) και μπήκε στο trixie η Μπράιτον που ισοφαρίστηκε στο 92' δυστυχώς.

Τώρα να δούμε. Είναι θέμα ενστίκτου και τύχης. Μίντλεσμπρο; Ομαδάρα, αλλά..σκαλώνω στην απόδοση. “Κάστρα” έχω γκρεμίσει φέτος, αλλά γιά να κοντράρω το 8-0-0 εντός της Κάρντιφ (μοναδικό σε όλη τη Βρετανία), ήθελα παραπάνω. Σκάνθορπ; Με Λος έχει δύο στα δύο, την κυνηγάω, μας πληρώνει. Αλλά…Νοτς Κάουντι απέναντι της. Που εκτός είναι επίσης αήττητη! Να γκρεμίσω αυτό το κάστρο; Ή μήπως να πάω στο “στρίψιμο” της Μπρίστολ Ρόβερς και να ξέρω ότι κοντράρω τρίτη ομάδα εντελώς ντεφορμέ; Η Ροτσντέιλ σέρνεται, στο κύπελλο προ ημερών με την Μόρκαμ δεν βλεπόταν (ξανά).

Μέχρι χθες έλεγα “Σκάνθορπ”. Σήμερα θα το αλλάξω. Θα πω “Μπρίστολ”. Και θα πάω σε trixie. Ελπίζω να είναι γιά καλό. Τουλάχιστον, ξέρω ένα πράγμα: Κοντράρω τρεις ντεφορμέ ομάδες σε καλές αποδόσεις. Κι έτσι, πάει το νησί. Εκτός αυτού; Ακόμα πιό εύκολα. Εσβησα Τσιταντέλα, έσβησα Ινγκολστάντ (όχι γιατί είναι άσχημα, αλλά γιατί δεν έτυχε να έχω εικόνα και των δύο ακόμα φέτος), έσβησα Οσασούνα (δεν με πείθει), στράφηκα στο βραδυνό μενού.

Κυρίως Γαλλία. Ο Μάκης μου χτύπησε ένα καμπανάκι χθες γιά Μπρεστ. Καλή έδρα, ένα σκασμό απόντες η Μπαστιά. Σωστός. Η Βαλενσιέν μπορεί και τον άσο και το g/g (αυτό το έχει ψωμοτύρι) και το over. Η Σεντ Ετιέν είναι σε τοπ φόρμα, αποδεκτή η απόδοση, άρα ….έχει κάτι η Γαλλία. Προσθέτω σε αυτά και τον άσο και over του Νάπολι-Μίλαν και τέλος. Μένει κι εδώ η χημεία.

Ας σβήσω το over της Βαλενσιέν, ας σβήσω και τον άσο της. Και ας σβήσω λόγω απόδοσης και τον άσο της Νάπολι. Οκ, η Μίλαν δεν βλέπεται. Οικτρή. Αλλά…και 1.80 γιά κόντρα; Με την Φιόρε κόλωσα, εκεί άξιζε η κόντρα. Τώρα όχι. Οπότε, τι έμεινε; Σεντ Ετιέν, Μπρεστ, Βαλενσιέν g/g και Νάπολι over. Αυτά είναι όλα κι όλα. Εδώ, η χημεία ανήκει στον καθένα σας!!! Ξεκάθαρο και χιλιογραμμένο.

Εγώ θα πάω με δύο δυάδες. Βαλενσιέν g/g- Σεντ Ετιέν 2 η μιά (στο 4.20 η δυάδα) και Μπρεστ 1-Νάπολι over (στο 4.14 η δυάδα). Και καθάρισα γιά σήμερα…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 20.160 μονάδες. Ποντάρισμα 17/11: Μονό αποδεκτό: Αμπερντιν-Σέλτικ 1 (6.00), με 40 μονάδες. Παρολί: Πάλας 1- Αρσεναλ over- Γουότφορντ over (4.88), με 110 μονάδες. Trixie: Μπέρι 2 (3.

30) – Κρου 2 (2.90) – Μπρίστολ Ρόβερς 2 (3.30), με 55 μονάδες η κάθε δυάδα και 20 η τριάδα, σύνολο 185 μονάδες. Δυάδα: Νάπολι over- Μπρεστ 1 (4.14), με 125 μονάδες. Δυάδα: Βαλενσιέν g/g – Σεντ Ετιέν 2 (4.20), με 120 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 580 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.580 μονάδες. Είναι σαφές ότι όπου τους πετύχω, στο ελάχιστο, σχεδόν πατσίζω. Μιά δυάδα θα είναι; Το παρολί; Δυάδα στο trixie; Μιά η άλλη θα έρθω.

Οπου ευστοχήσω εκ νέου, βγήκε και το κέρδος. Ξαναλέω, η μέρα δεν με τρελλάινει, το προηγούμενο Σάββατο ας πούμε, έπαιξα 100 μονάδες παραπάνω από σήμερα. Δεν είναι τυχαίο. Και ξαναλέω ότι η Αμπερντίν είναι μπετ πρωτίστως για trading!!! Ραντεβού στο chat που…έχω μέρες να δώσω το παρόν και νέα στήλη αύριο ξανά, την ίδια ώρα. ΜΗΝ διανοηθεί κανείς να φύγει από το site αν δεν διαβάσει και την στήλη του Μάκη Μηνδρινού.

Αυτός που δεν θα το κάνει (όχι μόνο σήμερα, αλλά συνέχεια), σας το υπογράφω, θα χάσει!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras