555

Κώστας Ζαφείρης

Χωρίς τύψεις (update στο πινακάκι 20/10)

Γεια χαρά σε όλους.

Διανύουμε την 4η στροφή στο ισπανικό πρωτάθλημα, με την Γκραν Κανάρια να έχει μπει (από το καλοκαίρι) σε νέα εποχή, αυτή που φιλοδοξεί να «σημαδέψει» με την παρουσία του στον πάγκο των νησιωτών ο Γιάκα Λάκοβιτς.
Το έχω γράψει ξανά για τον 44χρονο Σλοβένο ότι εκτιμώ πολύ όσα παρουσιάζουν στο παρκέ οι ομάδες του, από τότε που φόρεσε κοστούμι, έχοντας παράλληλα από… νωρίς υψηλούς στόχους , ότι ίσχυε δηλαδή και όταν έπαιζε μπάσκετ (σε υψηλό επίπεδο).


Ο Λάκοβιτς εξαργύρωσε τη δουλειά που έκανε στην Ουλμ (ανέβασε επίπεδο τους Γερμανούς στην τριετία που κάθισε στον πάγκο τους) και μετακόμισε στην Ισπανία – στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης.
Το καλοκαίρι δεν πείραξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ που είχε στη διάθεσή του ο προκάτοχός του, Πορφίριο Φίσακ, έκανε καλές και στοχευμένες κινήσεις για να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος ο πάγκος του, καθώς έχει να διαχειριστεί – μεταξύ άλλων – και την πρόκληση του ανταγωνιστικού Γιούροκαπ (στην πρεμιέρα η ομάδα του νίκησε 92-81 εντός την Σλασκ Βρότσλαβ).


Το μεσημέρι της Κυριακής, η Γκραν Κανάρια δοκιμάζεται στη… φωλιά της Μπρέογκαν, με τις δύο ομάδες να έχουν μέχρι τώρα το ίδιο ρεκόρ (2-1).
Οι γηπεδούχοι του Κροάτη Βέλικο Μρσιτς (έμεινε στον πάγκο) έχασαν όπως αναμενόταν το καλοκαίρι τον MVP της περσινής ACB, Τζάναν Μούσα, ο οποίος πλέον είναι παίκτης της Ρεάλ και ποιοτικά είναι τουλάχιστον ένα κλικ πιο κάτω σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, κάτι που η αλήθεια είναι πως δεν αποτυπώνεται στα έως τώρα πεπραγμένα τους: διπλό στη Μούρθια, επικράτηση στην έδρα τους επί της Φουενλαμπράδα και ήττα στη Βαρκελώνη από τη Μπανταλόνα.

Νομίζω δηλαδή ότι το πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο.
Την ίδια ώρα, η Γκραν Κανάρια νίκησε εντός την Μπαρτσελόνα, έχασε στην Ανδαλουσία από τη Μάλαγα και καθάρισε στο σπίτι της τη Σαραγόσα.
Καταλήγοντας, έβαλα τα χρήματά μου στους νησιώτες – χωρίς τύψεις – ελπίζοντας πως δεν θα… μασήσουν στη ζόρικη έδρα της Μπρέογκαν και θα βγάλουν στο παρκέ την ανωτερότητά τους.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης