124

Κώστας Ζαφείρης

Ψάχνει μια σπίθα

Γεια χαρά σε όλους. Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και τύχη σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Betsellers και του χρόνου την ίδια ημέρα να είμαστε άπαντες εδώ με όσο το δυνατόν λιγότερες «γρατζουνιές» σε σώμα και ψυχή…

Στα δικά μας, τώρα, σε λίγες ώρες ξεκινά ο 2ος γύρος της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, με την κατάσταση στη βαθμολογία να είναι μπλεγμένη στο φουλ, όμως για να λέμε την αλήθεια αυτό ακριβώς είναι που κάνει την κατάσταση νόστιμη για τους φίλους της διοργάνωσης αλλά και παράλληλα δύσκολη την μάχη στο στοιχηματικό κομμάτι.


Πριν πάμε στο τι μπαίνει στο πινακάκι, υπενθυμίζω πως από σήμερα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι παίκτες που άλλαξαν στρατόπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου.
Όπως για παράδειγμα ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ (Ολυμπιακό από Ζαλγκίρις), Τζαλίν Σμιθ (Παρτιζάν από Βίρτους), Σαμπάζ Νέιπιερ (Μιλάνο από Ερυθρό Αστέρα), Κέβιν Πάνγκος (Βαλένθια από Αρμάνι).


Στη Ζαλγκίρις υπήρξαν εξελίξεις. Τέλος ο Κάζις Μακσβίτις, ο οποίος πλήρωσε τις 6 κολλητές ήττες στην Ευρωλίγκα. Στη θέση του ο ιδιόρρυθμος – αλλά αποδεδειγμένα καλός προπονητής – Αντρέα Τρινκιέρι, με τον Ιταλό λίγες ώρες μετά την πρόσληψή του να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον προκάτοχό του, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν παραδίδει καμένη γη, κάτι που τόνισε δύο και τρεις φορές στη συνέντευξη Τύπου ο νέος κόουτς της Ζαλγκίρις.


Ο Μακσβίτις ήταν πολύ αγαπητός στους παίκτες των Λιθουανών, παρότι δεν κατάφεραν να τον… σώσουν και ο Τρινκιέρι θα χρειαστεί να χειριστεί σωστά τις σχέσεις του εντός αποδυτηρίων για να γίνει ομαλά η μετάβαση.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και στο παιχνίδι με την Αλμπα, ίσως είναι αρκετή μια σπίθα (αυτή που προσφέρει συνήθως η αλλαγή σε έναν πάγκο) για τους Λιθουανούς προκειμένου να βάλουν κάτω τους Γερμανούς και να δώσουν λίγη χαρά στο πιστό τους κοινό.


Δεν είναι μικρό πράγμα να κάνεις 26 sold out στη σειρά στην Ευρωλίγκα, κάτι που γνωστοποίησε η Ζαλγκίρις εν όψει του αγώνα με την Αλμπα.
Η «Ζαλγκίριο Αρένα» είναι σταθερά γεμάτη (15.000 χωρητικότητα) και ίσως απόψε είναι η στιγμή να… θυμηθεί πως είναι να χαμογελάς.
Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 9-8/ο Γουόκαπ δεν είναι στο 100% λόγω διαστρέμματος αλλά θα πατήσει παρκέ) περιμένει την Αρμάνι, γνωρίζοντας ότι πλέον τα λάθη – και οι εντός έδρας ήττες – απαγορεύονται (ρεκόρ 5-4 στο Φάληρο, στον πρώτο γύρο).


Από την άλλη πλευρά, το Μιλάνο (ρεκόρ 7-10, 2-6 εκτός) προσπαθεί να αντέξει και να μείνει ζωντανό στη μάχη για μία θέση στα play-in, όμως η αλήθεια είναι ότι οι τραυματισμοί δεν έχουν αφήσει σε ησυχία την ομάδα του Μεσίνα (σταθερή η γκρίνια από την εξέδρα προς το πρόσωπό του).
Οι Ιταλοί θα βγουν στο παρκέ του ΣΕΦ χωρίς τους κομβικούς Μίροτιτς, Σιλντς, τον πολύτιμο Λο και τον ρολίστα Ρίτσι, ενώ αντίθετα θα έχουν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα τον Νέιπιερ (έχει… πιάσει δουλειά στη Lega A εδώ και 10 ημέρες).


Κάθε παιχνίδι από ‘δω και στο εξής είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες που έχουν στόχους, σ’ αυτό το γκρουπ ανήκουν ο Ολυμπιακός και το Μιλάνο, στήριξα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Κλείνω, με ένα αυριανό, πηγαίνοντας λίγο κόντρα στο ρεύμα.
Ο Παναθηναϊκός (10-7, 4-4 εκτός), στο άνοιγμα της πρώτης διαβολοβδομάδας του ’24, δοκιμάζεται στη Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια (9-8/4-5 εντός), κουβαλώντας στην πλάτη του την ταμπέλα του φαβορί.


Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» διανύουν το καλύτερό τους φεγγάρι από την έναρξη της σεζόν (4 κολλητές νίκες στην Ευρωλίγκα/πρώτοι και αήττητοι στο ελληνικό πρωτάθλημα), όμως η Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι σκληρό καρύδι στο σπίτι της κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Από τη στιγμή που επικρατεί… ηρεμία όσον αφορά το απουσιολόγιο των Βάσκων και με δεδομένο ότι δίνονται αουτσάιντερ στο ματς της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό, αξίζει (και λόγω απόδοσης) ένα ποντάρισμα πάνω τους.



*Λόγω ενός τεχνικού θέματος, βάζω εδώ κάτω από τη στήλη το παιχνίδι μου και μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα, θα περαστεί κανονικά στο πινακάκι.

ΤΡΙΤΗ

ΔΥΑΔΑ: 1,96 stoiximan/7 μονάδες
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ/20:00/ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΑΛΜΠΑ/ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ -2,5
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ/21:15/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΙΛΑΝΟ/ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -2,5


ΤΕΤΑΡΤΗ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ/21:30/ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/ΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ/1,98 σε stoiximan/7 μονάδες



Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης