570

Billaras

Ψάχνοντας τις αξίες!

Πέντε ματσάκια έπαιξα χθες. Δυό πέρασαν πανεύκολα, το g/g στο Αγρίνιο και η Κάρντιφ. Δυό έμειναν στην ισοπαλία. Λούτον και Κόνιασπορ. Και έχασε ένα. Η Γιουβέντους. Δικαιότατα, ορθότατα, δεν αντέδρασε ποτέ απ΄το γκολ που δέχθηκε στο 46′.

Συνολικά, με ένα γυμνό μάτι, αυτός ο απολογισμός δεν ήταν κακός. Με ένα ακόμα, όποιο και να ήταν, πληρωνόμουν και καλά, υπερδιπλασίαζα.

Ομως, στο φινάλε, τζίφος. Εχω ένα δίμηνο που με πάει έτσι. Και είναι μεγάλο χρονικό σημείο, πρέπει να “στρίψει”. Δεν θα άλλαζα κάτι, αλλά bottom line είναι ότι χάνω. Και αυτό πρέπει σύντομα να σταματήσει.

Οπότε…προσοχή και υπομονή. Δεν θα αλλάξω κάτι, δεν θα πάω σε εύκολες λύσεις που πάει όλος ο πλανήτης, δεν το έκανα ποτέ. Οταν θα παίξω φαβορί (σπάνια) θέλω να έχει αξία.

Μικρή; Ισως, αλλά αξία. Πχ Μάνσφιλντ έπεσε χθες, σβήστηκε, ας κέρδισε, δεν άξιζε-θα άξιζε στο 2,50. Το ίδιο και με τα αουτσάιντερ. Τρανμίρ έπεσε χθες (πολύ), σβήστηκε, κέρδισε, αλλά δεν άξιζε-θα άξιζε στο 4,00.

Εκπτώσεις δεν θα κάνω, ούτε αλλαγή τακτικής. Ολα αυτά τα…σκατουλάκια, κορνερ, τελικές και δεν συμμαζεύεται, ας τα παίζουν οι ξυπνητζήδες.

Οταν θα μπορέσουν να μου εξηγήσουν όλοι αυτοί πως βγάζουν estimations σε…σουτ on target και βρίσκουν αξία, τότε θα αλλάξω γνώμη. Βρήκανε όλοι την εύκολη λύση, έχουν…εξαφανιστεί τα απλά σημεία, όλοι παίζουν την χαρά των μπουκ! Οριακά θα παίζω κανένα combo και κανένα over ή g/g που έχουν αξία (όπως χθες πχ ο Παναιτωλικός ή προ εβδομάδας η Θέλτα).

Και γιά να γίνω πιό σαφής, σήμερα “βλέπω” κάτι Μονακό, Νις, Γουέστ Χαμ, Γκλάντμπαχ, Μόντσα, Αντερλεχτ, μην παώ και σε πιό ψειράκια τύπου Νάπολι ή Μπάρτσα. Τα παίζω; Φυσικά και όχι (είδα τι έγινε και χθες, κλάψανε μανούλες). Τα “στολίζω” με κανένα g/g να γίνουν εύπεπτα και να γεμίσω άξαφνα επιλογές; Φυσικά και όχι. Θα το έκανα αν είχα κάπου α-ξ-ί-α.

Δεν έχω, χαίρετε.

Να γίνω ακόμα πιό σαφής; Βρίσκω αξία στην Χέρενφεν, τεράστιο το 5.50. Εδώ μπορώ να κάνω κάτι σε combo που να μου προσφέρει κάλυψη. Πχ 1-Χ (δε) με g/g μου κάνει 3,20. ΑΥΤΟ το παίζω. Οποιος δεν κατάλαβε και τώρα πως σκέφτομαι και πως επιλέγω, όποιος δεν βλέπει την χαώδη διαφορά με τα παραπάνω που ανέφερα, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Γιά να καταλήξω στα σημερινά: Από “μικρά” (με αξία) έχω μόνο το g/g στο Αρης-ΑΕΚ. Μεγάλο το 2,00. Μεγάλο ακόμα και το over.

Επιμένω στη Λοριάν και στο 3,20 που ανέβηκε (ήταν 3,00-πήγε 2,90-ανέβηκε 3,20). Ντερμπάκι μεν, αλλά απείρως καλύτερη ομάδα της Μπρεστ και η φόρμα βγάζει μάτια. Η μιά δεν κέρδισε με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο της, η άλλη κέρδισε και με παίκτη λιγότερο.

Οι ομάδες δεν συγκρίνονται. Για την Χέρενφεν το έγραψα ήδη, καλή έδρα, καλή ομάδα, ήδη με έχει πληρώσει φέτος (με την Φίτεσε), μιά ήττα με Αγιαξ έχει μόνο, ενώ η PSV εν μέσω Ευρώπης έχει και μιά φάπα από την Καμπούρ. Και τέλος, πιστεύω ότι αύριο η Νότιγχαμ αξίζει μιας τελευταίας ευκαιρίας. Ανανεώσαν στον Κούπερ (αντί να τον απολύσουν), αυτό βαραίνει στο νου μου.

Η Βίλα δεν βλέπεται, είναι μιά φλατ, άχρωμη ομάδα, κακή στο μάτι αλλά και στο σύνολό της.

Εχω δύο επιλογές. Είτε μόνη της η Χέρενφεν και μετά trixie τα άλλα, είτε με κάλυψη την Χέρενφεν και αφήνω το “μικρο” g/g και πάω σε trixie με τα άλλα. Και αυτό νομίζω είναι το σωστό. Σε trixie ένα g/g του 2,00 δεν κολλάει. Οπότε, Χέρενφεν 1-Χ+g/g (από το “φτιάξε αγορά” στο 3,20)-Λοριάν 2 και Νότιγχαμ 1.

Εχουν και πρώιμη τα μεγάλα σημεία. Νέα στήλη την Τρίτη (αύριο βράδυ μην ξεχάσετε το νέο vidcast), τα λέμε και στο chat φυσικά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras