1795

Billaras

Ψήφος στους “κανονιέρηδες”!

Τώρα από που να ξεκινήσω; Πάει αυτός ο…αλήτης ο Μηνδρινός και μου τα γράφει όλα φόρα παρτίδα! Κάτσε ρε φιλαράκι, εμείς τι θα γράψουμε γιά τον τελικό του Europa League δηλαδή;

Γελάω, μιλάμε γιά την απόλυτη ταύτιση απόψεων με τον Μάκαρο. Θα τα δείτε παρακάτω. Μένοντας γιά λίγο στα πρόσφατα και τα σημερινά, έτσι με “τίτλους”, κατ’αρχάς καλά ήταν το Σαββατοκύριακο, βγήκε μικρό ή μεγάλο χαρτζιλίκι πιστεύω τώρα στο φινάλε.

Και ο Μακ έγραψε δυάδα, κι εγώ μονά δυάδα, κανένα παράπονο.

Από εκεί και πέρα, ελάχιστα ασχολήθηκα με την πολιτική (γιατί απεχθάνομαι τους πολιτικούς), προτίμησα να βλέπω το φινάλε της Ιταλίας την Κυριακή το βράδυ (ωρε τι θα γινόταν αν έβαζε ένα γκολ η Εμπολι στο τέλος…). Και γιά να κλείσω με το ΣΚ, είδα όλα τα ματς του Γουέμπλει, χαμούλης ως συνήθως, τα δύο κρίθηκαν στο τέλος, οριστικά πάπαλα το Νησί και ραντεβού μαζί τους αρχές Αυγούστου.

Ή μήπως…δεν τελείωσε το Νησί; Και οι δύο ευρωπαικοί τελικοί που έρχονται με εγγλέζες είναι, άρα…έχουμε λίγο ακόμα (γέλια). Επίσης έτσι ως σχόλιο, κάποτε (μάλλον ποτέ) ίσως μάθω γιατί η Εσμπιεργκ το Σάββατο ανέβαινε και ανέβαινε, έφτασε ως και το 5,00 παρακαλώ. Κέρδισε, μιά χαρά, αλλά…θα μείνω με την απορία (αυτό το ματς είναι χαρακτηριστικό του τι σημαίνει “τζίροι”, πολλές φορές δεν διαβάζονται σωστά ή ανεξήγητα αλλάζουν τα lines).

Πριν πάμε στα του τελικού, σήμερα είχαμε τη φρέσκια είδηση: Συλλήψεις γιά στημένα στην Ισπανία. Γιά να τα βάλουμε στη σωστή σειρά (επειδή διαβάζω εδώ και ώρες κάμποσες κοτσάνες, ως και την Ταραγόνα σε μεγάλο site την γράφουν συνέχεια “Νάστιτς” και ξεκαρδίζομαι, ας του πει κάποιος του πιτσιρικά που βάλανε να γράψει ότι η ομάδα λέγεται Gimnàstic de Tarragona και γιά χάρη συντομίας την φωνάζουν Νάστικ, δεν είναι…κροατική ή σέρβικη και σκέτη “Νάστιτς” ομάδα δεν υφίσταται στον πλανήτη):

Η είδηση δεν είναι ότι πέρυσι στο φινάλε η Ουέσκα έκατσε να χάσει 0-1 από την Ταραγόνα που καιγόταν να σωθεί (από εκεί ξεκίνησε το κουβάρι και γι αυτό συνελήφθη και ο πρόεδρος της Ουέσκα).

Σιγά τα αυγά. Κάπου 1,30 είχε κλείσει το διπλό, το ξέρανε και οι πέτρες, αμα γράψουμε τέτοια θα τελειώσουμε αύριο. Η είδηση είναι ότι είχε “ιδρυθεί” οργάνωση που τα έπαιζε όχι ως ξερά διπλά ή άσους, αλλά με ημίχρονα/τελικά, σκορ και τέτοια. Ο Ραούλ Μπράβο λένε ήταν ο “αρχηγός”. Δεν πέσαμε δηλαδή από τα σύννεφα επειδή μιά (ή δύο ή πέντε) έδωσε ματσάκι σε μιά (ή πολλές) καιόμενη.

Οχι στην Ισπανία, αλλά παντού. Τελευταία οι βόρειοι τα κάνουν και πιό…μαγκιόρικα, θυμηθείτε κάτι Εξέλσιορ προ 20 ημερών ή κάτι Εσμπιεργκ προ 10 ημερών.

Δηλαδή να το πω λιανά, η είδηση δεν είναι το δοσμάν ματσάκι. Είναι “εμ στο δίνω, εμ να βγάλουμε και κανά φράγκο”. Εχει διαφορά…

Η δεύτερη είδηση είναι ότι οι σπανιόλοι -φυσικά μετά από alert από μπουκμέικερς- έστησαν επιχείρηση ένα χρόνο ολόκληρο και τώρα ξεκληρίζουν όσους κονόμησαν.

Κάτι ανάλογο λοιπόν κι εδώ: Σκέτο “χατηράκι” δεν μας κόφτει. Αλλά χατηράκι με κονόμα μαζί (που πονάει τους μπουκ) μας κόβει και σας τσιμπάμε.

Θα ανοίξουν τώρα στόματα, θα μάθουμε και άλλα ματσάκια (δεν περιμένω ότι θα πέσουμε κάπου από τα σύννεφα), θα μάθουμε και πόσα κονόμησαν τα παιδιά, έχει ενδιαφέρον. Γενικά όμως, εγώ τουλάχιστον, δεν σήκωσα τα φρύδια από έκπληξη.

Οποιος το έκανε, μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη (γέλια).

Αυτά με τα παλιά και τα φρέσκα, πάμε πλέον στον τελικό. Γιά να μην κουραστώ και κουράσω, προειδοποιώ, πιστεύω στο 100% όσα πιστεύει και ο Μάκης. Κάνω copy ότι έγραψα χθες το μεσημέρι γιά την σημερινή Kingbet, καταλήγω στα ίδια συμπεράσματα:

Τελικός λοιπόν.

Ο πρώτος εκ των δύο. Το..ζέσταμα αν προτιμάτε, εν’όψει του μεγάλου, το Σάββατο. Οχι ότι το Europa League είναι..μισαδάκι, προς Θεού. Απλώς δεν έχει τη λάμψη, την αίγλη του Champions League. Και ειδικά φέτος, έκει που το κάνουνε, στο Μπακού, τον…πετσοκόψανε και αρκετά. Οταν τον πας τον τελικό στο Αζερμπαϊτζάν, τον “υποβιβάζεις”. Μόλις 6.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα.

Και μιλάμε γιά Τσέλσι και Αρσεναλ, δύο λονδρέζες, δύο εγγλέζες. Αν πχ αυτός ο τελικός γινόταν στην Γαλλία ή την Ιταλία, θα είχαμε από 25.000 οπαδούς της κάθε ομάδας εντός γηπέδου και ακόμα τόσους εκτός γηπέδου.

Anyway, ας πάμε στο ματς, στο αγωνιστικό σκέλος. Θα “ψηφίσω” Αρσεναλ, το γράφω εξ’αρχής. Θα παραθέσω πολλά νούμερα, αλλά ο βασικότερος λόγος όλων είναι εξωαγωνιστικός.

Και έχει να κάνει με την Τσέλσι. Υποβόσκει ένα κακό κλίμα στην Τσέλσι, καιρό τώρα. Οκ, τα …καταπίνουν όλοι, πρώτα γιά την τετράδα (επετεύχθη) και μετά γιά τον τελικό. Αλλά όταν εδώ και μέρες κυκλοφορεί το σενάριο “Λάμπαρντ προπονητής αντί Σάρι αν ο Λάμπαρντ δεν ανέβει Premier League με την Ντέρμπι και εμείς δεν πάρουμε το Europa” και κανείς δεν το διαψεύδει επίσημα, λέει πολλά.

Ο Σάρι προφανώς και δεν είναι ικανοποιημένος, οι διοικούντες (ο Αμπράμοβιτς δηλαδή) ομοίως. Δεν ταίριαξε αυτός ο γάμος και κάνει μπαμ.

Ο Αζάρ κι αυτός φευγάτος πιστεύω (Ρεάλ;), γενικώς στην Τσέλσι βλέπω μιά τάση “άντε να το ξαναχτίσουμε το μαγαζί”. Η Αρσεναλ ως σύνολο είναι χειρότερη. Ειδικά μεσοαμυντικά. Αλλά ως κλίμα είναι σε πολύ καλύτερο μομέντουμ απ’ ότι η Τσέλσι.

Και σε τελικούς αυτά παίζουν τεράστιο ρόλο. Αν η Τσέλσι εμφανιζόταν καλά, μιά γροθιά, δεν θα πήγαινα δεξιά. Τώρα πάω. Βλέπω και ένα πρόβλημα Καντέ (αν δεν παίξει είναι τρομακτικό πλήγμα γιά τους “μπλέ”) και καταλήγω, αφού μου κάνει και το 3.10 (πλέον το βρίσκω και 3,20).

Φυσικά, ένας τελικός είναι…το λέει η λέξη, τελικός.

Ολα αλλάζουν ακόμα και με μιά φάση. Ομως, pre game, εγώ θα στηριχθώ σε όσα ανέλυσα και από εκεί και πέρα σε μερικά επι μέρους στοιχεία. Γιά παράδειγμα, ο Εμερι είναι ένας εκ των δύο πολυνικών του θεσμού. Τρεις κούπες, μόνο ο Τραπατόνι έχει επίσης τρεις, κανείς άλλος. Ολες με τη Σεβίλλη, συνεχόμενες. Εχει το know how που λέμε ο Εμερι. Και δεν είναι λίγο αυτό όταν μιλάμε γιά τελικούς.

Αλλο στοιχείο που έχει να κάνει με πιθανή εξέλιξη του αγώνα. Συνήθως ο τελικός του Europa League έχει γκολ. Στην τελευταία εικοσαετία, στους οκτω απ’ τους είκοσι αγώνες, μια εκ των δυό ομάδων έβαλε τρία γκολ ή και παραπάνω (δεν στέκομαι σε παρατάσεις, μιλάω για 90λεπτο). Αυτό είναι μεγάλο νούμερο. Πολύ μεγάλο. Περιμένω γκολ στο ματς.

Η Αρσεναλ έχει fire power αλλά πίσω μπάζει τρελλά (το είδαμε και με τη Βαλένθια). Η Τσέλσι είναι πιό σφιχτή, αλλά αν παρασυρθεί, θα δούμε γκολ. Θα “ψηφίσω” κάτι σε 1-2 ή 1-3 υπέρ της Αρσεναλ. Αγγλοι είναι, δεν σταματάνε αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής, θα θελήσουν να “τιμήσουν” και τα αγγλικά χρώματα, περιμένω λοιπόν καλό θέαμα. Σε σκόρερ δεν θα πάω.

Ούτε σε άλλα ειδικά. Διπλό στο 3.10, αν θέλετε σε combo με το over ή το g/g (οπότε πάμε στο 5.50) και σκορ 1-2 και 1-3 γιά την Αρσεναλ. Πάνω από όλα, σε ένα μάλλον “κρύο” γήπεδο, ας μας ζεστάνει το θέαμα”.

Αυτά έγραψα χθες γιά σήμερα. Είχα κάποτε την τύχη να δω από κοντά παιχνίδι μεταξύ τους, από εκεί, από το Emirates, είναι και η φωτό η σημερινή.

Και τότε η Αρσεναλ είχε κερδίσει, με 3-1, ήταν Boxing Day του 2010. Μπορεί να δούμε κάτι παρόμοιο, αν η άμυνά της είναι λίγο…πιό συμμαζεμένη απ’ τα “συνηθισμένα”. Θα είμαι αύριο στο chat να τον δούμε παρέα, θα παίξω τώρα το διπλό αλλά και μερικά “ειδικά” (με το combo και σκοράκια) και τα ξαναλέμε με νέα στήλη γιά τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras