545

Κώστας Ζαφείρης

Ψηλότερα ο πήχης (update στο πινακάκι 27/10)

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο τουρκικό ντέρμπι Γαλατασαράι – Μπεσίκτας, με τους γηπεδούχους να επιθυμούν διακαώς να συνεχίσουν τα βήματα προόδου των τελευταίων εβδομάδων και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν με αγωνία την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Η αλήθεια είναι ότι η Γαλατά το καλοκαίρι ανέβασε το μπάτζετ, λέγοντας «ναι» σχεδόν σε όλα τα «θέλω» του Ανδρέα Πιστιόλη, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πήχης πλέον βρίσκεται ψηλότερα (τετράδα στο πρωτάθλημα, να το πάει μέχρι τέλους στο BCL).


Το ξεκίνημα της «τσιμ μπομ» εντός συνόρων ήταν μάλλον νωθρό: ήττα στην πρεμιέρα από την Εφές (77-68), εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα στη δεύτερη στροφή (70-72) και νίκη την περασμένη Δευτέρα στο γήπεδο της Πέτκιμσπορ (84-66).
Καλό και με λύσεις πλέον το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ελληνας τεχνικός: Μποστ, Ενις, Ανγκόλα, Κολοϊάρο, Μόργκαν, ενώ η τελευταία προσθήκη (πριν 2 εικοσιτετράωρα) είναι ο αθλητικός ψηλός Ιαν Χάμερ που πέρυσι έκανε εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ.


Από την άλλη πλευρά, η Μπεσίκτας το καλοκαίρι προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της, με την ποιότητα μάλλον να πέφτει κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρήμα στους «μαύρους αετούς» προκειμένου να υπογράψουν παίκτες με… ιστορικό επιτυχιών.
Σταθερά στον πάγκο τους ο δουλευταράς Αχμέτ Καντεμίρ, ο οποίος έχει εισηγηθεί έξτρα ενίσχυση και άμεσα.


Η Μπεσίκτας έχει μπει στο πρωτάθλημα με τρεις ήττες (εντός από Κόνιασπορ, εκτός από Μανίσα, εντός από Καρσίγιακα) και νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά… ανάποδα για να σπάσει το ρόδι, το απόγευμα, στο σπίτι της Γαλατά.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης