4011

Billaras

Ωρα γιά καμιά βουτιά!

Καθόμουνα χθες βράδυ και έβλεπα τον τελικό του Copa Del Rey. Δεν θα σταθώ στην μπάλα που είδαμε, ούτε στην απίστευτη ατυχία της Ρεάλ (είδατε άμα υπάρχει κακή αύρα και γενικά γκρίνια τι παθαίνεις;), ούτε στην ψυχωμένη Ατλέτικο, ούτε σε καμιά ομάδα. Αναρωτιέμαι, οι έλληνες διαιτητές, είδαν αυτή τη χθεσινή διαιτησία; Την είδαν; Οχι μόνο ο κάθε Γιάχος, αλλά όλοι τους! Την είδαν; Ειδαν πως μέσα σε “κόλαση” (δόξα τω Θεώ, πάθος, ένταση, ξύλο, διαμαρτυρίες, ψιλές είχαμε άφθονα) στέκονται οι διαιτητές; Πως κρατάνε τα ηνία; Πως σφυρίζουν ότι βλέπουν; Πως απονέμουν δικαιοσύνη; Μέσα στο Μπερναμπέου, έξω ο Μουρίνιο, έξω ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κίτρινες όπου έπρεπε, καμιά στιγμή αυτός ο άνθρωπος δεν λύγισε, δεν έπαιξε “ονόματα και φανέλες”, σφύραγε ότι έβλεπε, τέλος.

Τόσο απλά. Τα είπα και…ξεθύμανα (γέλια). Γιά το Μπενφίκα-Τσέλσι τα έγραψα στην Kingbet, τα είπα στο ράδιο, μην επαναλαμβάνομαι. Πάμε λοιπόν στα “δικά μας”. Μεσοβδόμαδα…καλά περάσατε, ποντάρω στο…άχαστο αυτό. Καμιά σημασία δεν έχει αν δεν έβαλα κάτι στην κάβα. Το έγραψα και πριν, το γράφω και μετά. Απολύτως καμία. Ξέρω όμως πόσοι παίξατε, πόσο κερδίσατε και αυτό μου φτάνει.

Θα άλλαζε δηλαδή κάτι αν έγραφε η κάβα ακόμα χιλίες πχ μονάδες; “Ξερή” η τριάδα Τσέλσι-ΠΑΣ-Μπρόντμπι έδινε κάπου 15-16 φορές. Αλλοι την έπαιξαν σύστημα trixie, άλλοι ξερή, άλλοι έβαλαν κι άλλα σημεία, όπως του Μάκη (κι αυτός πυροβολεί αδιακρίτως τώρα στο φινάλε, χεχεχε). Οποιος έχει μάτια βλέπει λοιπόν, όποιος έχει και μνημονικό, θυμάται.

Οχι τα…ταμεία. ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Αυτά που μετράνε πραγματικά. Ας πάμε στο σήμερα. Το κουπόνι είναι πλέον χλιαρό, έχουμε φινάλε σε 5-6 λίγκες, τελευταίο πραγματικά μεγάλο πρόγραμμα είναι αυτό. Αν καίγομαι να παίξω; ΟΧΙ. Δεν πιέζω καταστάσεις. Οπως δεν πίεσα όταν έχανα, όπως δεν πίεσα όταν κέρδιζα, όπως δεν πίεσα είτε ήταν Οκτώβρης, είτε Γενάρης, είτε Μάρτης.

Αμα μου αρέσει, παίζω. Αμα δεν μου αρέσει, δεν παίζω. Ή παίζω χαλαρά, όπως σήμερα…. Ενα μάθημα που οφείλει κανείς να χωνέψει, είναι ΚΑΙ αυτό. Παρατηρώ, ξέρω, μαθαίνω, ότι πολλοί την ψάχνετε και με τα σκανδιναβικά, ότι παίζετε κάθε μέρα, ότι “καίγεστε” σήμερα-αύριο να κερδίσετε με την λογική “τελειώνουν, ότι αρπάξουμε”. Λάθος μέγα.

Το κουμάρι δεν θα σταματήσει ποτέ. Μα ποτέ. Αυτά, οι “παλιοί” του site και γενικά των κειμένων μου τα …ξέρουν. Τα γράφω περισσότερο γιά τους “φρέσκους”. Θα παίξω λοιπόν σήμερα. Αλλά στο χαλαρό. Ούτε θα ψάξω σενάρια στην Β' Ιταλίας, ούτε τίποτα τέτοια. Κάποιοι ίσως με περνάνε εξωγήινο, αλλά μετά από 19 συναπτά έτη κουμάρι, ξέρω τι κάνω.

Πέτυχα αυτό που ήθελα, πάω λίγο…μουλωχτά αν πετύχω κάτι παραπάνω, αλλά ως εκεί. Και χθες να τέλειωνε η σαιζόν, εμένα δεν θα με χάλαγε. Ο μαραθώνιος που ξεκίνησε αρχές Σεπτέμβρη αν δεν έχει τελειώσει ήδη, σίγουρα…φαίνεται -και όχι στο πολύ βάθος- η γραμμή τερματισμού. Μιά εβδομάδα ακόμα; Δυό; Τρία-τέσσερα μπετ; Κλείσαμε. Αφου θα πέσω στο νήμα πριν τον μπουκ, μου αρκεί.

Είναι πασιφανές νομίζω ότι το κείμενό μου είναι διαφορετικό. Πιό χαλαρό. Και επειδή μυστικά δεν έχω, σας αποκαλύπτω ότι η στήλη μπήκε τόοοσο νωρίς γιά ένα απλό λόγο! Γιατί θα πάω γιά μπάνιο. Θα πάω γιά την πρώτη μου βουτιά. Το΄χω ανάγκη να χαλαρώσω λίγο…. Στα ματσάκια: Στην άκρη έχω: Αννόβερο, Ορντουσπόρ Χ, Γρανάδα Χ, Βαλένθια, Νις, Λιλ, Σοσό Χ, Ουέσκα, Τρουά, Νιούελς.

Αυτά είναι. Εχω ήδη κάνει μιά διαλογή, έχω σβήσει πχ την Λοριάν που γλυκοκοίταγα. Εχω προσθέσει την Νιούελς και την Λιλ που δεν έχω αναφέρει στην εφημερίδα. Αυτά είναι. Ξεκαθαρίζω κάτι: ΔΕΝ παίζω μισαδάκια, τύπου Νανσί, όπως ΔΕΝ θα παίξω αύριο τύπου Λα Κορούνια. Και ας έρθουν 6-0 ας πούμε. Επίσης, ξεκαθαρίζω κάτι ακόμα: ΚΑΝΕΝΑ μα κανένα από αυτά τα σημερινά δεν είναι “αβαβά”.

Η Κορούνια ας πούμε αύριο, θα είναι τεράστια έκπληξη στα μάτια μου αν δεν έρθει άσος (γιατί δεν το παίζω; Γιατί έχω κάποιες στοιχηματικές αρχές, τόσο απλό). Σήμερα όμως, δεν έχει κάτι τέτοιο. Σαφώς κίνητρο μονόπατο υπάρχει (πχ Βαλένθια, Τρουά, Λιλ), αλλά δεν είναι κάτι περιέργο από πίσω. Και στα Χ το ίδιο ισχύει. Απλώς στο τούρκικο είναι δεδομένο ότι η Ακισαρ του Γκέκα με Χ σώζεται ότι και να γίνει στα άλλα ματς, η Σοσό επίσης, ενώ στο ισπανικό ματς μπορεί να θέλουν τη νίκη και οι δύο, αλλά περιμένω μίνουμ ρίσκα εκατέρωθεν και αν το ματς είναι στο Χ λίγο πριν το τέλος δεν περιμένω να βγει μιά από τις δύο μπροστά.

Μπορεί δηλαδή πανεύκολα να χαλάσουν και τα τρία. Γι αυτό και πληρώνουν κανονικά κι όχι…1.25! Το Αννόβερο είναι μιά…άλλη κατηγορία, απλά γιατί εδώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει κανένα χατήρι. Γερμανοί είναι. Ποιά Φορτούνα; Που αυτοκτόνησε εντός; Που έχει να νικήσει 3-4 μήνες; Που εκτός εξαφανίζεται; Το Αννόβερο αδιάφορο μεν, αλλά γιατί να χαριστεί; Και γιατί να είναι αουτσάιντερ; Δεν κατάλαβα; Πριμοδότηση κινήτρου στην Φορτούνα κάνουν οι μπουκ; Καλά, οκ, ας δούμε τι έγινε μόλις πριν μιά εβδομάδα στην Γερμανία… Γιά Λιλ, Βαλένθια, Τρουά, το είπα ήδη.

Εδώ ναι, κάνω λίιιιγο τα στραβά μάτια γιά τις δύο. Μιλάμε γιά 18/5. Bάση κινήτρου, απόψε στην Γαλλία “πρέπει” να δούμε άσο Ρεμς, άσο Εβιάν, άσο Νανσί, διπλό Λιλ, άσο Τρουά. Ε, θα κρατήσω ένα, την πραγματικά καλή ομάδα, θα το δείτε παρακάτω. Στις άλλες η απόδοση έχει βουλιάξει όσο δεν πάει. Η Νιούελς είναι ένα καθαρά παικτικό σημείο, ενώ η Ουέσκα έχει απλώς “υποψία” δώρου.

Α, μην ξεχάσω τη Νις! Ο Πυέλ θα χαρεί πολύ να…σκίσει τον Ολάς και να πιάσει την Λυών, να την πιάσει και η (πρώην αγαπημένη του) Λιλ. Οπως είδα την Λυών με την Παρί, δεν πάει με τίποτα. Μα με τίποτα. Τι θα παίξω; Ενα trixie χαλαρό με τα χινάρια. Αμα κάτσει, έκατσε. Το τελευταίο είναι. Σε….7-8 μήνες χινάρια πάλι, τον επόμενο Μάρτη και μετά.

Η Ορντουσπόρ είναι στο 3.10, η Σοσό στο επίσης στο 3.10 και η Γρανάδα στο 3.20. Μιά δυάδα με Λιλ και Βαλένθια. Αυτή μοιάζει η πιό ισχυρή. Μου δίνει 3.51. Και τέλος, έχω ένα ερώτημα που μένει να απαντήσω άμεσα. Αννόβερο (2.63)-Τρουά (2.00)-Νιούελς (2.70)-Νις (2.50)-Ουέσκα (4.20), ποιές να αφήσω και ποιές (και ΠΩΣ) να τις παίξω. Σβήνω Ουέσκα. Μπάζο είναι και δεν είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε “δωράκια”.

Εχω απλώς υποψία. Σβήνω Τρουά. Το καταλάβατε ήδη αυτό. Είπαμε, να κάνω τα στραβά μάτια γιά την Βαλένθια. Και γιά τη Λιλ. Οχι γιά το-τα…ψοφίμι-α! Πήγε στο 2.00 κι εδώ πλέον είναι απαγορευτικό ως απόδοση. Καταποντίστηκε, κοροιδία. Αν ήταν έτσι, θα έπαιζα αύριο και Λα Κορούνια που το θεωρώ πολύ πιό δυνατό. Εμειναν τρεις. Να πάω σε ένα ακόμα trixie; Οχι.

Θα κάνω κάτι άλλο σήμερα. Θα πάω σε μιά δυάδα Αννόβερο-Νις. Μου δίνει 6.57. ΑΝ σπάσει το Αννόβερο, τότε θα βάλω ακόμα 100 μονάδες στην άλλη δυάδα. Αλλο τέσσερις στήλες, άλλο δύο. Κοινή συνισταμένη, στη…μέση, η Νις. Αν έβαζα 100 μονάδες στο trixie, θα έπαιζα μίνιμουμ 300+την τριάδα. Τώρα θα παίξω μάξιμουμ 200. Εκατό νωρίς και…ίσως μόνο αυτές, αλλιώς άλλες 100 αργά (και αν συμβεί αυτό, θα αφαιρεθούν από την κάβα, είναι κανονικό μπετ, ας μην μπεί στις προτάσεις από τώρα).

Κλείσαμε. Διαβάστε καλά ότι έγραψα παραπάνω, πριν τα ματς. Εκεί είναι όλο το ζουμί. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 22.517 μονάδες. Ποντάρισμα 18/5: Δυάδα: Λιλ 2-Βαλένθια 2 (3.51) με 177 μονάδες. Δυάδα: Αννόβερο 1-Νις 1 (6.57) με 100 μονάδες. Trixie ισοπαλιών: Γρανάδα Χ (3.20)-Ορντουσπόρ Χ (3.10)-Σοσό Χ (3.10), από 50 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 170 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 447 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.070 μονάδες. Αυτά ήταν, μιά δυάδα με βγάζει και με καθαρό κέρδος. Οπου την βρώ, αν την βρω. Θυμίζω, θα αφαιρεθούν ακόμα 100 μονάδες (και θα προστεθούν κέρδη αν έρθει) ΑΝ χρειαστεί να παίξω δυάδα Νις 1-Νιούελς 2 (απόδοσης 6.75). Αν κερδίσει το Αννόβερο, κάθομαι στα αυγά μου… Καλό βόλι, χαλαρώστε με τη σειρά σας και τα λέμε αύριο (όχι…τόσο νωρίς, αλλά νωρίς σχετικά το μεσημέρι).

Υ.Γ: "Μπράντφορντ άνοδο στα πέναλτι" έψαξα να βρω, αλλά δεν βρηκα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras