327

Skotostrious

Ωρα για την έκπληξη…

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του betsellers και καλό σαββατοκύριακο ! Σύντομη η σημερινή στήλη καθώς υπάρχει κάποια πίεση χρόνου λόγω προσωπικών θεμάτων (όχι προβλημάτων) οπότε ας δούμε τις δύο σημερινές επιλογές από το ομολογουμένως πλούσιο σαββατιάτικο κουπόνι.

Ξεκινάμε από το ιπποδρόμιο του York όπου και διεξάγεται μια δυνατή ημερίδα και η πρώτη μας επιλογή έρχεται από την κορυφαία κούρσα της ημέρας, την Group 3 Bronte Cup Fillies’ Stakes, μια ιπποδρομία στον ημιμαραθώνιο του 1 μιλίου 6 furlongs (2,800 μέτρα) θα στηρίξουμε το φαβορί MIMIKYU.

Αρχικά δεν ήταν επιλογή λόγω απόδοσης (έδινε 2,10 εχτές και σήμερα νωρίς) άλλα η άνοδος στο 4,00 δε δικαιολογείται αγωνιστικά (εκτός αν υπάρχει κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα) και δεν έχουμε καμία διαφοροποίηση σε συνθήκες εδάφους που μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια απότομη αλλαγή. Στο αγωνιστικό κομμάτι θέτει τα στάνταρ στην συγκεκριμένη κούρσα έχοντας την καλύτερη φόρμα και σαν τριετής, όταν και μετά την χρήση προσωπίδας άρχισε να έχει αλματώδη πρόοδο, σκοράροντας 3 φορές σε 6 αγώνες, με κορυφαία της επίδοση τη νίκη σε Group 2 κούρσα στο Doncaster τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στην τελευταία της έξοδο σε Group 1 κούρσα στο Ascot στην αυλαία της σεζόν δεν κατάφερε να ξεχωρίσει απέναντι σε κορυφαίο ανταγωνισμό άλλα έρχεται σήμερα ξεκούραστη σε σαφώς πιο ήρεμα νερά και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και μεταφερόμαστε στην Ιρλανδία, στο ιπποδρόμιο του Curragh, χώρο που διεξάγονται όλες οι κλασικές ιπποδρομίες στην χώρα, καθώς σήμερα έχουμε την πρώτη από αυτές, την Irish 2000 Guineas.

Το όνομα Curragh προέρχεται από την λέξη Cuirreach της ιρλανδικής γλώσσας, που σημαίνει “χώρος για το άλογο που τρέχει”. Η πρώτη καταγεγραμμένη κούρσα εκεί πραγματοποιήθηκε το 1727 αν και χρησιμοποιούνταν και πιο πριν για αγώνες. Το πρώτο Derby έγινε το 1866 και το 1868 με βούλευμα η περιοχή πλέον χαρακτηρίστηκε ως χώρος αγώνων και προπόνησης για άλογα.

Η κούρσα 2000 Guineas είναι η αντίστοιχη της αγγλικής 2000 Guineas με την οποία ασχοληθήκαμε πριν δύο εβδομάδες. Οπως είναι αναμενόμενο η κούρσα έχει προσελκύσει κορυφαία ονόματα των βρετανικών ιπποδρομιών, με τα Royal Scotsman (φαβορί) και τους εκπροσώπους του σπουδαίου ιρλανδού εκπαιδευτή και πολυνίκη σε παγκόσμιο επίπεδο σε Group 1 άλλα και στη συγκεκριμένη κούρσα (11 νίκες) Aidan O’Brien με τα Paddington και Cairo να ξεχωρίζουν άλλα είναι το GALERON (each-way) που ίσως έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες από ότι μας λένε οι bookmakers.

Εχει σκοράρει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο και έχει καταφέρει στην καριέρα του ως τριετής σε 2 κούρσες στο υψηλότερο επίπεδο να τρέξει καλύτερα από το αναμενόμενο με κορυφαία την τέταρτη θέση στην αγγλική 2000 Guineas όταν και παρά το γεγονός ότι παρεμποδίστηκε έντονα στην εκκίνηση κατάφερε να βρει ρυθμό και να τερματίσει με πολύ δυνατό καλπασμό.

Ερχεται σε καλή κατάσταση μετά την κούρσα αυτή και σε μια ιπποδρομία στην οποία τα φαβορί έχουν κάποια ερωτήματα να απαντήσουν, η επολογή μας ίσως καταφέρει και πάλι να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βάθρου.

Συνοπτικά :

Σάββατο 27/05 17:15 York William Hill Bronte Cup Fillies’ Stake : MIMIKYU (4,00).

Σάββατο 27/05 17:40 Curragh Tattersalls Irish 2000 Guineas : GALERON (14,00 4 θέσεις πλασέ).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 027,αρ : 1 // κωδ : 029, αρ : 6)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious