3615

Billaras

Ωρα Ελλάδος, 19.00!

A, τέτοιο Μουντιάλ το θέλω…κάθε χρόνο (γέλια). Δεν έχετε παράπονο, μιά χαρά ξεκίνησε. Κατ' αρχάς, το σημαντικότερο, βλέπουμε μπάλα! Καλή μπάλα, όχι αστεία. Χορταίνουμε. Γουστάρουμε. Κατά δεύτερον, βλέπουμε γκολ. Ολα over έπρεπε να είναι ως τώρα, ας όψεται η βροχή και ο κόρακας στο Μεξικό. Και πολλά είναι και γκολάρες, όπως χθες καλή ώρα.

Και στοιχηματικά; Ενα σοβαρό μπετ, εύστοχο. Καραβιές λεφτά στην Ισπανία, τρελλά νούμερα. Εδώ στο Betsellers…. είμαστε “αλλιώς”. Διπλό του 5.25 (και παραπάνω) με…τάληρο στους κατόχους. Ετσι κερδίζουμε. Αλλάζω δέκα φαν μπετ με σκόρερς και σκορ γιά ένα ακόμα τέτοιο. Είναι από τα σημεία που “μπαίνουν στην τροπαιοθήκη” όσων το έπαιξαν.

Το θυμάσαι. Τρόπαιο. Μοναδική παραφωνία οι διαιτησίες, αλλά….και μέσα στο πρόγραμμα είναι κάποια σφυρίγματα (πχ στη Βραζιλία) και βέβαια δεν έχω καμιά διάθεση να μπλέξω σε αυτή τη συζήτηση “ελληνικού” επιπέδου. Σιγά μην “μετατρέψω” το Μουντιάλ σε Σούπερ Λίγκα. Φυσικά, το θέμα που κυριαρχεί είναι το χθεσινό 1-5. Γιά όλες τις ομάδες θα τα πούμε όταν ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική (βγαίνουν τα πρώτα σοβαρά συμπεράσματα).

Αλλά γιά το χθεσινό, εκτιμώ ότι η “είδηση” δεν είναι η Ολλανδία ως ομάδα. Είναι ο Φαν Χάαλ. Και φυσικά, η Ισπανία. Και ο Ντελ Μπόσκε. Η μεγαλύτερη μαγκιά του Φαν Χάαλ, το έγραψε και ο Μάκης: Αφησε το …πατροπαράδοτο 4-3-3. “Αιώνες” οι οράνιε έτσι έπαιζαν. Χθες; 3-5-2 και μάλιστα στο β' μέρος κάτι σαν 3-5-1-1. Τεράστιο τρυκ στο β' μέρος αυτό με τον Ρόμπεν στον άξονα πίσω από τον Φαν Πέρσι.

“Θυσίασε” λίγο Σνάιντερ, αλλά κέρδισε πολλαπλάσια. Γιά πρώτη φορά η Ολλανδία δεν είχε “φτερά” και σμπαριάλασε την αντίπαλο. Μεγάλος προπονητής, τι να λέμε… Και ο Ντελ Μπόσκε…ροχάλιζε. Καλά, δεν είδε που πήγε ο Ρόμπεν; Και έβγαλε Τσάμπι Αλόνσο και Ντιέγκο Κόστα στο 63' γιά να βάλει…Πέδρο και Τόρες; Ημαρτον Παναγία μου! Τα'χε τσούξει; Εχει στον πάγκο Κόκε και κύρίως Χάβι Μαρτίνεζ, αυτό το πολυεργαλείο που κάνει ακριβώς αυτό που του έλειπε, ανάσχεση στο κέντρο.

Και βάζει Πέδρο; Και έχει Βίγια στον πάγκο και βάζει…Τόρες; Ηταν στραβό το κλίμα (αναμενόμενο οι “καταλανοί” Τσάβι-Πικέ-Μπούσκετς και ο Κασίγιας να είναι άσχημα, με τόσο κακή σαιζόν, λίγο ο Ινιέστα άντεξε, μετά πάει κι αυτός, αφού στηρίχθηκε σε αυτούς την πάτησε), το έφαγε και ο Ντελ Μπόσκε, ή αλλιώς…του πήρε την ταυτότητα ο Φαν Χάαλ… Εδώ όμως, μιά σοβαρή παρένθεση: ΜΗΝ βιάζεστε ακόμα να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα.

Μην “θάβετε” ή “εξυψώνετε” ομάδες. Πχ, η Βραζιλία ήταν μέσα στο άγχος. Πχ, η Χιλή έδειξε ότι ως καυτό φαβορί δεν το…πολυέχει (σαν την Ελλάδα ένα πράγμα) αλλά ως αουτσάιντερ θα δείτε άλλα πράγματα, πχ η Ισπανία και το 2010 με ήττα-σοκ από τους Ελβετούς ξεκίνησε. Είναι νωρίς. Πολύ νωρίς. Αυτά με όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα. Ωρα Ελλάδος 19.

00. Σήμερα έβρεχε το πρωί στο Μπέλο Οριζόντε. Καλό αυτό. Στοιχηματικά το ξεκαθαρίζω, ΔΕΝ ΠΑΊΖΩ ΤΊΠΟΤΑ. Εκτιμώ ότι έρχεται η ώρα να “ισιώσουν” τα under, να βγει και καμιά ισοπαλία. Μπορεί να ξεκινήσει από εμάς. Αλλά δεν παίζω. Ξέρουμε την ποιότητα της Κολομβίας, αλλά και την αφέλειά της στα μετόπισθεν. Και ξέρουμε και εμάς! Βέβαια, αναρωτιέμαι… μήπως δεν ξέρουμε την εθνική; Γιατί όταν βλέπω μουρμούρες και γκρίνιες και “πονάνε τα μάτια μας” και τέτοια, σαλτάρω.

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που δεν έχουν καταλάβει το…προφανές; Οτι αυτό το “πονάνε τα μάτια μας” είναι το ΟΠΛΟ ΜΑΣ; Τι είναι η Εθνική παγκοσμίως; Ενας….Πλατανιάς. Αμα βγει να παίξει open play και επιθετικά, θα τρώμε ντόρτια δύο στα τρία ματς! Τι κάνουμε καλά; Αμυνα, καταστροφή, μπαπα-μπούπα, ψυχή, παιχνίδι ύπνου και υπομονής. Καταστροφικό στα μάτια; Σαφώς.

Αλλά ΑΥΤΟ καταστρέφει και αντιπάλους. Αν είσαι στο 4 και ο άλλος στο 8, με αυτόν τον τρόπο τον κατεβάζεις κι αυτόν στο 4. Και μετά όλα γίνονται! Με αυτόν τον τρόπο ο “Πλατανιάς” παίζει κάθε χρόνο Ευρώπη, δεν το βλέπετε; Ρωτήστε και τους…πορτογάλους (και πολλούς άλλους). Αφήστε λοιπόν τη μουρμούρα. Οταν το κάνει ο Σιμέονε είναι μάγκας, όταν το κάνει ο Μουρίνιο είναι μάγκας, όταν το κάνουν οι ιταλοί είναι μάγκες, όταν το κάνει η Ελλάδα συχτιρίζουμε; Ας μην φάμε γκολ νωρίς, ας τους εκνευρίσουμε, ας είναι καλά η άμυνα και….

θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Και άμα με “κλωτσοπατινάδα” έρθει κάποιο 0-1, έλατε μετά να γκρινιάξετε, κι άμα έρθει κανένα 3-0, ελάτε μετά να μιλήσουμε γιά την…παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία και το τίκι-τάκα της. Πάμε παρακάτω. Ακτή-Ιαπωνία: Απολύτως τίποτα, ίσως ισοπαλία (μας κάνει κι εμάς), αλλά δεν ακουμπάω. Αγγλία-Ιταλία.

Πριν λίγο αλίευσα ένα στατιστικό τρομερό. Η Ιταλία (ποιός θα το έλεγε;) είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που σκοράρει πάντα (!!!) εδώ και 14 ματς Μουντιάλ, από τον προημιτελικό του 1998!!! Και το δεύτερο; Είναι η ομάδα που δέχεται τα περισσότερα γκολ (14) από το 1966 παρακαλώ, με σούτ εκτός περιοχής!!! Εγώ έμεινα παγωτό με αυτά. Δεν το είχα προσέξει. Κανείς μάλλον δεν το είχε προσέξει.

Νά έρθει εδώ χινάρι; Πιθανό. Οι μπουκ διόρθωσαν. Ως χθες είχα στο 3.00 την Αγγλία και στο 2.85 (τε-ρά-στι-ο) το over. Τώρα είναι πάτσι οι δύο ομάδες, στο 2.87 έκαστη. Και στο 2.60 το over, έπεσε. Με χάλασε λίγο αυτό, είχα σημαδέψει άσο και over. Θεωρώ ότι η Αγγλία θα είναι καλή. Καλύτερη τουλάχιστον από τα τελευταία τουρνουά. Με νέο αίμα κάμποσο. Με παίκτες με καλή σαιζόν.

Με λιγότερο άγχος. Με δίψα. Αντίθετα, οι ιταλοί δεν με πείθουν εκεί που…πάντα έπειθαν. Στην άμυνα. Τα κεντρικά μπακ είναι “νάνοι” μπροστά σε μπακ του παρελθόντος. Βέβαια, είναι πάντα ιταλοί. Οτι έλεγα παραπάνω γιά την εθνική μας. Σε εκνευρίζουν, σε κοιμίζουν, κλάτς πάρε το παστέλι και στο καλό. Αποφασίζω να αφήσω τα σημεία επειδή έπεσαν.

Και να πάω μόνο σε fun bets, με any time σκορερς είτε Τζέραρντ (6.00), είτε Πίρλο (6.50). Και σουτάρουν και εκτελούν στημένα. Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα. Να παίξω άσο; Μπα, ψείρα. Ο Σουάρες κατά 99% δεν ξεκινάει. Αλλά το over στο 2.15, ακόμα και χωρίς Σουάρες, μου κάνει. Θα κυνηγήσει και γκολ η Ουρουγουάη, είναι σε όμιλο-φωτιά. Και ένα μπορεί να βάλει η Κόστα Ρίκα.

Το κρατάω. Αύριο: Ελβετία-Ισημερινός. Ωρα να φάμε τα…μουστάκια μας με τον Μάκη. Ασο εγώ, διπλό αυτός. Στο 2.60 είναι fair ο άσος. Γενικά το έχουνε μετρήσει σωστά. Δίνω ψήφο στους ελβετούς, περιμένω αφερέγγυα την αντίπαλό τους, όπως την είδα (και γενικά την ξέρω). Γαλλία-Ονδούρα: Στο 2.07 το over το κρατάω χωρίς πολλά-πολλά. Και να παίξουνε μαζί Ζιρού-Μπενζεμά, να τα…βάζει ο δεύτερος (γέλια).

Αργεντινή-Βοσνία: Εδώ είναι ψυλλιασμένο το over, στο 1.80. Θυμάστε τι έγραφα; Περιμένω λίγο..χύμα την Αργεντινή. Φωτία μπροστά, μπάζει πίσω. Και ένα ο Τζέκο το έχει νομίζω. Αν τα δείτε όλα μαζί σήμερα-αύριο, σε Κολομβία, Αγγλία, Ακτή, Ελβετία “κρύβονται” under και κάπου ισοπαλίες. Γυρίζουν γύρω-γύρω. Αντίθετα, σε Αργεντινή, Γαλλία, Ουρουγουάη, “κρύβονται” over και άσοι.

Αν πάω ως την Δευτέρα, στο Γερμανία-Πορτογαλία κι εδώ έχει κάμποση ισοπαλία (αλλά με γκολ και εδώ το over είναι πολύ ψηλά, στο 2.25), Ιραν (3.75) και ΗΠΑ (3.00) μοιάζουν καλά αουτσάιντερ. Μένει η…χημεία. “Κραγμένο λάθος” όπως αυτό με την Ολλανδία δεν υπάρχει. Θα παίξω δύο δυάδες με over. Ουρουγουάη-Γαλλία. Δίνει 4.45. Δεν υπάρχει λόγος να κάνω παρολί με over αφού δίνουν τόσο ψηλά.

Και η άλλη Αργεντινη-Γερμανία. Δίνει 4.05. Μου κάνουν. Είναι και θέμα χημείας φυσικά εδώ, ο καθένας ας αποφασίσει. Θα παίξω ένα trixie με Ελβετία 1-ΗΠΑ 2-Γερμανία Χ. Σκέφτηκα πολύ αν θα “τσίμπαγα” κάποιο άλλο χινάρι, αλλά διάλεξα το ματς της Δευτέρας. Και τέλος, από ειδικά, ήδη αναφέρθηκα σε Τζέραρντ και Πίρλο any time, θέλω και Μπενζεμά, Ιγουαίν γιά τα μακροχρόνια μου, δεν θέλω να απλωθώ κι άλλο.

Αυτά είναι. Νέα στήλη την Τρίτη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Ανοιχτά μακροχρόνια μπετς: 180 μονάδες. Κέρδη από 13/6: 147 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 907 μονάδες. Ποντάρισματα 14-15-16/6: Δυάδα over: Αργεντινή/Γερμανία (4.05) με 40 μονάδες. Δυάδα over: Γαλλία/Ουρουγουάη (4.45) με 37 μονάδες. Trixie: Ελβετία 1 (2.60)-ΗΠΑ 2 (3.00)-Γερμανία Χ (3.30) με 30 μονάδες κάθε δυάδα και 10 η τριάδα, όλο μαζί 100 μονάδες.

Any time σκόρερς στο Αγγλία-Ιταλια: Τζέραρντ (6.00), Πίρλο (6.50) με 20 μονάδες ο καθένας. Ανοιχτά μπετ: 217 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 690 μονάδες. Βλέπετε ότι παίρνω τις 147 κερδισμένες, βάζω ακόμα μόλις 70 μονάδες και παίζω όλο το τριήμερο. Αυτό λέγεται διαχείρηση. Πήραμε μιά καλή ευκαιρία, καραούλι τώρα γιά κάποιο μεγάλο ψάρι. Δεν ξανοίγομαι, έχει πολύ μέλλον, ΜΗΝ απλωθείτε σε 100 διαφορετικά πονταρίσματα.

Νέα στήλη την Τρίτη το απόγευμα πλέον, με δύο βασικά δεδομένα: 1) Το live πάντα ανοιχτό μπας και προκύψει κάτι. 2) Σταθερά στο chat που…γίνεται ήδη χαμός και είναι το καλύτερό μου! Καλη επιτυχία στην Ελλαδάρα μας!!! Υ.Γ: Μιά φωτό δικής μου έμπνευσης και δημιουργίας, από την “Ε”, όταν πήγαμε Μουντιάλ. Νομίζω ταιρίαζει σήμερα…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras