3835

Billaras

Ως ελεύθερος σκοπευτής…

Καλησπέρες, καλή τηλεθέαση απόψε και αύριο. Γιά την Κυριακή ουδέν σχόλιο. Σε μιά κακή μέρα, όπως τα πήρα στο 90΄το Σάββατο (Φιτέσε) έτσι τα έχασα την Κυριακή (Ναντ). Τόσο απλά και δεν χωράνε σάλτσες. Οπότε πάμε στο σήμερα και…όχι μόνο. Ο λόγος που άργησα να ανεβάσω στήλη είναι γιατί μελέταγα. Και ΔΕΝ μελέταγα σημερινά ή αυριανά. Μελέταγα (ξανά) τα ματς της Πέμπτης.

Ξέρετε, ο παίκτης του στοιχήματος έχει δύο όπλα στα χέρια του. Και μιλάμε γιά όπλα που τα έχουν ΟΛΟΙ. Το ένα είναι η υπομονή. Θα μου πείτε, πόσοι έχουν υπομονή; Ελάχιστοι. Και γιατί….δεν μπορούν να καταλαγιάσουν την αδρεναλίνη του τζόγου (η χειρότερη περίπτωση) και γιατί καίγονται γιά κέρδος εδώ και τώρα γιά λόγους εξωστοιχηματικούς και γιά χίλιους δύο ακόμα.

Το δεύτερο όπλο; Ο παίκτης επιλέγει το “πεδίο της μάχης”. Δεν τον αναγκάζει ο μπουκ να παίξει κάθε μέρα, να χωρίζει σε “ζώνες” και μέρες το κουπόνι. Ο καθένας ατομικά το κάνει. Τι θέλω να πω; Αντι τα δύο αυτά όπλα να αξιοποιούνται, στρέφονται εναντίον του καθενός που δεν τα αξιοποιεί. Η φιλοσοφία του (σοβαρου) παίκτη (πρέπει να) είναι αυτή του sniper.

Του ελεύθερου σκοπευτή. Ο ελεύθερος σκοπευτής δεν έχει βαρύ οπλισμό. Δεν έχει συντρόφους δίπλα του. Δεν έχει άρματα-πυροβολικό-αεροπορία ως υποστήριξη. Είναι ΜΟΝΟΣ του. Αυτός και το τουφέκι του. Ποιά είναι τα όπλα του; Το σημάδι του, η παραλλαγή του, η υπομονή του. ΑΥΤΑ ειναι. Μεταφράστε τα τώρα. Οπου “σημάδι” βάλτε μελέτη. Να βρίσκεται παικτικές αξίες, λάθη των μπουκ.

Οπου παραλλαγή, το ανεβοκατέβασμα της μίζας σας, η ποικιλία πρωταθλημάτων, η εναλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού. Και όπου υπομονή μην αλλάξετε τίποτα. Καραούλι. Ο sniper, ο ελεύθερος σκοπευτής, δεν έχει καμιά τύχη αν βγει στο ξέφωτο. Πάει άκλαφτος. Αντίθετα, είναι φονικό όπλο αν είναι κρυμμένος, καρτερικός, διαλέγει στόχο και στιγμή αυτός.

Μπαμ, χτυπάει, αλλάζει θέση και πάλι από την αρχή. Και ερχόμαστε τώρα στο κουπόνι….. Τι έχει; Σεντονάκι. Μάλιστα. Ωραία βραδιά για να απολαύσεις μπάλα. Γιά ΚΟΥΜΑΡΙ ΕΊΝΑΙ;;;;; Κοιτάς τα 16 ματς. Η ερώτηση του τζογαδόρου είναι “τη βλέπεις αυτή να κερδίζει;”. Αυτόν, ευλογήστε τον. Ακλαφτος. Όχι σήμερα; Αύριο. Όχι αύριο; Μεθαύριο. Αλλά θα είναι ο sniper που θα έχει βγει στο ξέφωτο και θα τον φάνε λάχανο, αυτός που -ουσιαστικά- δεν θα έχει γίνει ΠΟΤΕ sniper… Η ερώτηση του …ελεύθερου σκοπευτή, του killer, είναι εντελώς διαφορετική: Που έχει λαθέψει ο μπουκ; Που υπάρχει “κενό στην αντίπαλη άμυνα “γιά να ρίξω εγώ την βολή μου; Αυτή είναι η ερώτηση… Και πάμε στην ταμπακιέρα… Αν απαντήσω στην 1η ερώτηση, θα σας πω έτσι χαλαρά, “ναι, βλέπω Ολυμπιακό, Γαλατά, Ζενίτ και Σαχτάρ”.

Τέσσερα αξιοπρεπή φαβορί. Οχι του “ένα και τίποτα”, ουσιαστικά τέσσερις αποδόσεις που λένε την αλήθεια, που στέκονται. Αντε λοιπόν και έπαιξα δύο από αυτές. Πχ, μιά δυάδα με Γαλατά και Ζενίτ. Δίνει 5.87 φορές. Είναι 2.35 Χ 2.50. Αυτή θα είναι λοιπόν η….τουφεκιά μας; Πάπαλα; Παίξαμε; Εκτονωθήκαμε; Και αν κάτσει η δυάδα, τότε…σκίσαμε; 'Οποιος απαντήσει “ναι”, διάλεξε λάθος απάντηση.

Γιατί; ΟΧΙ μόνο γιατί επιλέγει να πυροβολήσει σε άσχετη στιγμή, αλλά γιατί επιλέγει και λάθος πεδίο! Κοίταξε παρακάτω; Ψάχτηκε; Ή είναι άλλο αύριο, άλλο μεθαύριο;;;;; Γιά να μην το κουράζω…. Σε 16 ματς σεντονιού, οι μπουκ γιά μένα έχουν κάνει ένα λάθος. Στο Αγιαξ-Σέλτικ. Τι έκανε ο Αγιαξ προχθές; Τον κόντραρα με την Φιτέσε. Και πληρώθηκα.

Πιό πριν είχε….0-0 με την….Βααλβάικ εντός. Αυτή την Βααλβάικ που είχαμε κοντράρει με την Ρόντα; Αυτό το ψοφίμι του πήρε 0-0; Η γιούχα πάει σύννεφο. Και βέβαια, πριν 15 μέρες, η Σέλτικ τον κέρδισε… Είναι καμιά ομαδάρα η Σέλτικ; Οχι. Αλλά είναι αξιόμαχη. Όποιος την είδε με Μίλαν ή Μπάρτσα, στάθηκε αξιοπρεπώς. Το πάλεψε. Και κανείς δεν μπορεί να με πείσει ότι η Φίτεσε είναι καλύτερη της Σέλτικ, πόσο μάλλον η…Βααλβάικ.

Ενα και στο χέρι λοιπόν…. Πάω παρακάτω, στην Πέμπτη. Η Ελσφμποργκ που τέλειωσε το πρωτάθλημα της, είναι τόσο χειρότερη της Εσμπιεργκ που έχει 3 σερί ήττες στη Δανία (η μιά στο κύπελλο από μιά απίθανη); Η Μπορντό (που είναι και στο πικ της φόρμας της, βγάζει μάτια αυτό), είναι χειρότερη από τον ΑΠΟΕΛ; Η κυπριακή ομάδα έχασε το ντέρμπι στην Κύπρο, δεν βγάζει υγεία, έχει ελάχιστες πιθανότητες στην Ευρώπη, δεν έχει καμιά νίκη σε επτά φετινές αναμετρήσεις, θα ξεκουραστούν και βασικοί! Η Γκενκ, των 16 σερί αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, είναι χειρότερη της Ραπίντ, την ώρα που η αυστριακή αν έχει (λιγοστές) ελπίδες, πρέπει να βγει μπροστά γιά τη νίκη; Τον Βόσεν τον ξέρουνε; Η Φράιμπουργκ που επιτέλους έκανε νίκη στη Γερμανία και παίρνει τα πάνω της, είναι χειρότερη από την άπειρη πορτογαλέζα Εστορίλ; Τον Φερνάντο Σάντος να ρωτήσουμε, που γεννήθηκε εκεί, θα σου πει ότι η Φράιμπουργκ είναι καλύτερη! Και τέλος, η (πρωτοπόρος) Τραμπζονσπόρ, είναι χειρότερη της (ουραγού) Λέγκια, την ώρα που οι πολωνοί δεν ελπίζουν και έχουν και ένα κάρο απουσίες βασικών;;; Αν σε αυτές τις ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι…μαζικά όχι, τότε αναρωτηθείτε, ΓΙΑΤΙ η Σέλτικ είναι στο 4.

75, η Μπορντό στο 2.70, η Ελφσμποργκ στο 4.75, η Φράιμπουργκ στο 2.87, η Τραμπζονσπορ στο 3.10 και η Γκενκ στο 3.40, δηλαδή ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ! Να λοιπόν η στιγμή που ο ελεύθερος σκοπευτής επιλέγει. Δεν ήταν σήμερα η στιγμή. Είναι αύριο και μεθαύριο. Βάζει έξι σφαίρες στην θαλάμη. Σημαδεύει. Ξέρει ότι πριν τον εντοπίσουν και αναγκαστεί να αλλάξει θέση, μπορεί να ρίξει κάτω 2-3, ακόμα και 4 αντιπάλους.

Είναι ένας καλός μέσος όρος ευστοχίας. Αρκουν. Αν σε κάθε 6 σφαίρες ευστοχούν οι 3-4, τότε είναι μεγάλο το πλήγμα στον “εχθρό”. Αν μη τι άλλο, ακόμα κι αν ευστοχήσει μόνο σε μιά, θα έχει επιχειρήσει by the book. Οπως λένε τα εγχειρίδια. Κάλυψη, απόκρυψη,καρτέρι, σωστή στιγμή, μπαμ! Και βέβαια, με αυτό τον τρόπο, έχει εξασφαλίσει και το σημαντικότερο.

Θα 'εχει μείνει ζωντανός γιά να ξαναεπιχειρήσει…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.900 μονάδες. Ποντάρισμα 6-7/11: Μονό αποδεκτό: Σέλτικ 2 (4.75) με 65 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ελφσμποργκ 2 (4.75) με 65 μονάδες. Yankee (2-3-4): Φράιμπουργκ 2 (2.87)-Μπορντό 2 (2.70)-Τραμπζονσπόρ 2 (3.10)-Γκενκ 2 (3.40), με 45 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 270), με 20 μονάδες κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 10 στην τετράδα.

Ολο μαζί 360 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 490 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.410 μονάδες. ΔΕΝ θα ξαναγράψω ως το Σάββατο (σ.σ. λίιιιγο πιό αργά από συνήθως, κατά τις 3 θα δείτε κείμενο), αν προκύψει κάτι τότε θα κάνω απλώς ένα update μέσα στο υπάρχον κείμενο, το αποψινό. Καλή τηλεθέαση και διαβάστε καλά ότι σας έγραψα. Δευτερευούσης σημασίας είναι πόσες σφαίρες θα ευστοχήσουν.

Πρωτεύον είναι να αξιοποιείς ότι έχεις ως όπλα και να μένεις ζωντανός γιά να ξανασημαδέψεις…..  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras