237

Billaras

Όταν τρυπάς τον πάτο…

Σοβαρά ρε παιδιά, χωρίς καμιά διάθεση πλάκας. Υπάρχει κάτι να πηγαίνει καλά στην Ελλάδα; Οτιδήποτε. Απ’ το πιό μικρό ως το πιό μεγάλο. Απ’ το ιδιωτικό ως το Δημόσιο. Απ’ την Πολιτεία ως τον απλό πολίτη. Κάτι μωρέ, έτσι για δείγμα!

Νοιώθω απελπισία. Οργή και απελπισία. Πιστέυω ότι αν ημουν έστω 20 χρονια νεώτερος, αν ήμουν στα 35 μου και δεν όδευα προς τα 55, θα είχα φύγει (τρέχοντας κιόλας).

Δεν θα το άντεχα, νοιώθω να έχουμε εγκλωβιστεί σε μιά ατελείωτη λούπα. Παίζει τα ίδια κάθε τόσο. Θέλετε φωτιές; Ηταν πχ η Ευβοια προπερσι. Πιό παλιά, το Μάτι ή ακόμα πιό παλιά η Ηλεία. Φέτος ήταν η Ρόδος και ο (έρμος) Εβρος. Θέλετε πλημμύρες; Μόλις το 2020 τέτοια εποχή ήταν ο “Ιανός”. Είχε ξαναχτυπήσει πχ στην Καρδίτσα και γενικά τη Θεσσαλία.

Τώρα ο “Ντάνιελ”. Πνίγεται κόσμος. Διαλύεται το σύμπαν. Και το θέμα μου δεν είναι οι θεομηνίες. Είναι εμείς τι κάνουμε με τις θεομηνίες; Οταν πχ ιδιωτική εταιρία παίρνει το 2020 κάπου 400 μύρια για αντιπλημμυρικά στην Καρδίτσα και τώρα ξαναγίνονται όλα λίμνη, τρελλαίνομαι. Οταν θες να σωσεις κόσμο και απο τα 12 ελικόπτερα Σούπερ Πούμα μπορούν να πετάξουν τα 4, μου γυρίζει το μάτι! Αυτά δεν είναι πολιτικός λόγος.

Μακριά απο μένα. Είναι ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΟΡΓΗ.

Να μην πάω στα (ακόμα) χειρότερα. Εριξε το άλλο το καθίκι στη θάλασσα άνθρωπο. Και όχι απλά τον έριξε, τον…έβλεπε να πνίγεται και το καράβι έφυγε! Το καταλαβαίνετε;; Αποκτήνωση λένε. Λάθος λέξη. Και τα κτήνη έχουν ψυχή και νοιώθουν. Και καρδιά. Εδώ μιλάμε ότι τρυπήσαμε τον πάτο ως κοινωνία.

Δεν πιάσαμε απλώς πάτο. Τον τρυπήσαμε!

Κι ένα…ψιλό (σε σχέση με τα αδιανόητα που βιώνουμε) γιά να δείτε αυτό που έγραψα στις πρώτες λέξεις, ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν λειτουργεί σωστά: Προχθές πέταγα για Μυτιλήνη, ήρθα να δω μερικές μέρες τα εγγόνια μου. Τον Ιούλιο όταν γύρναγα απο το νησί, έφαγα ταλαιπωρία, ως και στην πίστα μας είχαν αδειάσει γιατί δεν…είχαν λεωφορεία να μας πάρουν.

Τώρα…ξανάφαγα. Πέταγα 9 το βράδυ (κανονικά). Πέταξα μετά τις 11 και αφού μας αλλάξαν και δύο φορές πύλες αναχώρησης! Απ τη μιά άκρη στην άλλη έτρεχε ο κόσμος με τα βαλιτσάκια στο χέρι, βραβευμένο αεροδρόμιο και βραβευμενη εταιρία μη χέσω.

Βάζω εδώ μια φωτό, έτσι είδα την Εθνική μας γιά ένα ημίχρονο, απ΄το κινητό. Το δεύτερο δεν το ειδα, πέταγα, ενώ κανονικά έπρεπε να έχω φτάσει…πριν ξεκινήσει καν το ματς! Εκανα έκρηξη, έσκασα. Μα τιποτα σωστά; Τί-πο-τα; Απολύσαν κόσμο με την πανδημία, μετά πήραν πίσω τους μισούς.

Και αν το οκτάμηνο Οκτώβρη-Μάιο δεν παίρνεις χαμπάρι γιατί ο όγκος εργασίας είναι νορμάλ, μόλις καλοκαιριάσει και αυξηθούν όλα (πτήσεις, επιβατικό κοινό), σκάει το κανονάκι, φαίνονται οι ελλείψεις…

Σορυ αν σας έπρηξα. Απλά έχω σκάσει. Εχω πυρώσει. Ψάχνω κάπου να πιαστώ να χαμογελάσω και να βρω έστω μιά τοσοδούλα ακτίνα αισιοδοξίας.

Και δεν βρίσκω.

Πολύ γρήγορα στα δικά μας: Γιά την Εθνική θα γράψω μιά και καλή την Τρίτη ή την Τετάρτη στην επόμενη στήλη. Γιά στοίχημα; Εγώ επιμένω “παλιομοδίτικα”. Αφήνω να παίζουν άλλοι όλες αυτές τις μπούρδες. Κόρνερ, τελικές, σκόρερς, είναι για γέλια. Μην πέσετε στην παγίδα. Εγώ κοίταξα για ασόδια/over-under. Δεν είδα κάτι καλό.

Αρα πολύ απλά και ωραία, ΔΕΝ παίζω. Θέλετε να παίξετε; Ούτε την ευχή μου δεν σας δίνω. Γιατί ξέρω τι θα γίνει. Οχι τώρα. Τον Μάιο. Κοίταξα και τα λιγοστά εγγλέζικα. Δυο ματς μόνο η 1η, λιγότερα και η 2η, έχει και Νάσιοναλ Λιγκ. Απ’ αυτά, αξίζει ΕΝΑ. Ενα!

Οταν διαβάζω σκιτζίδες να αναλύουν…τελικές, εγώ πάω παραδοσιακά. Φόρμα/απόδοση.

Ποιά περνάει τα κριτήρια αυτά; Η Σόλιχαλ Μουρς στην Νάσιοναλ Λιγκ.

Παίζουν Γουόκινγκ-Σόλιχαλ Μουρς. Η Γουόκινγκ δεν είναι κακή ομάδα, κάθε άλλο. Σε επτά αγωνιστικές έχει μαζέψει 3-2-2 και είναι έβδομη. Απ’ τα επτά ματς, τρία έπαιξε εντός, το ένα το έχασε. Γενικώς μιά καλή ομαδουλα, αλλά όχι και κάτι φοβερό. Η Σόλιχαλ τώρα, σε επτά αγώνες είναι η μοναδική…αήττητη φέτος στην κατηγορία.

Με 4-3-0 είναι. Ολες οι άλλες έχουν έστω μιά ήττα. Η Σόλιχαλ καμιά. Και εκτός έδρας έχει 3 στα 3 διπλά. Μόνο διπλά. Βάση ρόστερ, δεν είναι τιποτα φοβερό, αλλά τη φόρμα τη σέβεσαι και τα επτά ματς ειναι σχετικά ασφαλές δείγμα. Και πάμε τώρα στο ζουμί. Οταν έχεις αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί ο άσος να δίνει 1,66 και κυρίως το διπλό να δίνει 4,33! Η διπλή ευκαιρία δίνει ας πούμε 2,00.

“Φωνάζει” το λάθος. Και άσος να έρθει, είναι σημείο που δεν το μετανοιώνεις ποτέ, έχει καθαρή παικτική αξία. Εγω αυτό (και μόνο αυτό) θα παίξω. Η Νάσιοναλ Λιγκ δεν έχει δυστυχώς πρώιμη πληρωμή. Ας είναι. Οποιος θέλει ας το ποντάρει με κάλυψη, εγώ θα πάω σε ένα “ξερό” μονό αποδεκτό. Και από την περασμένη Κυριακή ως το επόμενο Σαββατο, αυτό θα είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μου μπετ.

Στοίχημα κανονικό από το άλλο Σάββατο, να ξεκινήσουν οι Λίγκες. Θυμίζω, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε νέο vidcast. Νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη χαλαρή χωρίς bets, κάντε το ίδιο, χαλαρώστε και μην πιέζετε κάτι που δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνετε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras