509

Skotostrious

Η ημερα των μαραθωνίων…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο, στο καθιερωμένο μας ραντεβού για τις βρετανικές ιπποδρομίες. Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα καθώς πλησιάζοντας στις γιορτές αυξάνονται συνεχώς οι καλές ιπποδρομίες με τους αναμενόμενους πρωταγωνιστές ίππους για την τρέχουσα σεζόν να κάνουν είτε την πρεμιέρα τους στους αγωνιστικούς χώρους είτε να συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν΄όψει των εορταστικών φεστιβάλ.

Από τις σημερινές ημερίδες ξεχωρίζουν αυτές στο Aintree και Sandown απ΄όπου προέρχονται και οι σημερινές μας επιλογές.

Πρώτη μας στάση για σήμερα στο ιπποδρόμιο του Aintree, στο στίβο που διεξάγεται κάθε χρόνο το Grand National και πάμε στην πέμπτη κούρσα της κάρτας, ένα Premier Handicap για εξαετείς και άνω ίππους που θα αγωνιστούν στους μεγάλους φράκτες σε μια απόσταση 3 miles 2 furlongs (5,200 μέτρα) όπου συμμετέχει και ο ASHTOWN LAD, τον οποίο και θα στηρίξουμε σήμερα.

Είχε μια αξιόλογη καριέρα στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) με νίκες σε δυνατά χάντικαπ και πλασαρίσματα σε Grade κούρσες και στη μετάβαση του στα ψηλά εμπόδια (fences) έδειξε τις ίδιες ικανότητες με αποκορύφωμα την πολύ καλή πέμπτη θέση στο Scottish Grand National (Grade 3). Αγωνίζεται σε καλό επίπεδο στα βάρη στο handicap και έχει μια κούρσα προετοιμασίας στα πόδια του καθώς αγωνίστηκε πριν περίπου 4 βδομάδες μετά από ένα διάλειμα 7 μηνών.

Εκπροσωπεί ίσως τον πιο φορμαρισμένο στάβλο αυτή τη στιγμή στα βρετανικά σιρκουί, αυτόν των αδελφών Harry και Dan Skelton με το εξαιρετικό 36 και 25% ποσοστό νικών αντίστοιχα σε κούρσες στα ψηλά εμπόδια και αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές της σημερινής ιπποδρομίας.

Συνεχίζουμε με τις επιλογές μας και πάμε στην επόμενη κούρσα του προγράμματος στη Aintree, ενα μεγάλο handicap στα ψηλά εμπόδια (fences) και στην απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα) και θα ποντάρουμε το βετεράνο της κάρτας WISHING AND HOPING (each-way) στην δική του προσπάθεια για επιστροφή στις επιτυχίες.

Διανύει το 12ο έτος της ηλικίας του άλλα δείχνει να έχει τη ζέση νεώτερου αλόγου όπως έχει δείξει στις τελευταίες εξόδους του με προεξάρχουσα αυτή με την οποία έκλεισε την περσινή σεζόν, με μια πολύ καλή θέση σε Grade 3 handicap. Στην πρώτη του έξοδο για φέτος έδειξε υπερβάλλων ζήλο και κουράστικε λίγο πριν το φινάλε, μένοντας τελικά δεύτερο σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό handicap στον ίδιο με σήμερα στίβο στη μεγαλύτερη απόσταση των 3 miles 1 furlong (5,000 μέτρα) άλλα έχοντας αφήσει όλο τον υπόλοιπο ανταγωνισμό εκτός του νικητή της ημέρας πολύ πίσω.

Αξίζει να τον στηρίξουμε απέναντι σε νεώτερο ανταγωνισμό ειδικά στις αποδόσεις που μας δίνεται εφόσον δείχνει πως δεν έχει επηρεαστεί από την σχετικά μεγάλη ηλικία του ως δρομέας και έχοντας και τις εδαφικές συνθήκες να το ευνοούν.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές επίσης με μια ρισκαδόρικη επιλογή από την κούρσα που κλείνει το πρόγραμμα στο ιπποδρόμιο του Sandown, ένα handicap στη μαραθώνια διαδρομή των 3 miles 5 furlongs (5,800 μέτρα).

Δεν είναι γενικά πολύ συνηθισμένο να έχουμε καλό έδαφος στις αρχές Δεκέμβρη στους αγγλικούς στίβους άλλα οι καιρικές συνθήκες δε δείχνουν να ευνοούν τα άλογα που αρέσκονται στο βαρύ γρασίδι και τη λάσπη, κάτι που ενδεχομένως να είναι πολύ ευνοϊκό για τον GWENCILY BERBAS (each-way), ο οποίος χωρίς να έχει το κάτι εξαιρετικό από πλευράς φόρμας, έχει το καλό έδαφος να του δίνει ένα μικρό προβάδισμα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στις πολύ μεγάλες αποστάσεις που “μιλάει” η αντοχή.

Η τελευταία του νίκη ήρθε πριν 1 χρόνο ακριβώς σε παρόμοιες συνθήκες στο Exeter φέροντας μάλιστα και λίγο μεγαλύτερο βάρος απ’ ότι σήμερα. Εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι σήμερα θα το οδηγήσει ο Tom Scudamore, ένας από τους καλύτερους σύγχρονους αναβάτες στις κούρσες με εμπόδια, ο οποίος προτίμησε να συμμετάσχει σε αυτή την κούρσα παρά να πάει στην πολύ σημαντικότερη στα χαρτιά ιπποδρομία με την οποία ανοίξαμε τις σημερινές επιλογές.

Συνοπτικά :

Σάββατο 03/12 16:05 Aintree BoyleSports Becher Handicap Chase : ASHTOWN LAD (7,00)

Σάββατο 03/12 16:40 Aintree BoyleSports Daily Money Back 2nd Handicap Chase : WISHING AND HOPING (20,00 5 θέσεις each-way)

Σάββατο 03/12 17:30 Sandown Winners Wear Cavani Menswear London National Handicap Chase : GWENCILY BERBAS (14,00 4 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Tην επιλογή των επιπλέον θέσεων στο each-way την κάνουμε από το drop menu που μας ανοίγει όταν επιλέξουμε το checkbox E/W στο ποντάρισμα της επιλογής όπως βλέπουμε στη φωτό.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious