340

Skotostrious

Με την καλύτερη φόρμα στην κούρσα…

Καλημέρα φίλες και φίλοι του Betsellers και καλό σαββατοκύριακο !! Πλούσιο το σημερινό ιπποδρομιακό πρόγραμμα με πολλές και δυνατές ημερίδες, με αυτές σε Newbury και Νewmarket να ξεχωρίζουν οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Ξεκινάμε από το ιπποδρόμιο του Newmarket και την τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα sprint handicap αυστηρά για τριετείς και θα στηρίξουμε τον EMINENCY στην προσπάθεια του να επανέλθει στην κορυφαία θέση του βάθρου.

Αρκετά σταθερός στις επιδόσεις του, κάτι σχετικά σπάνιο σε τόσο νεαρά άλογα έχει πολύ καλές εμφανίσεις μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Στην τελευταία του έξοδο που ήταν και η πρεμιέρα του για τη φετινή σεζόν στάθηκε πολύ άτυχος καθώς αντιμετώπισε προβλήματα από την εκκίνηση όταν και εμποδίστηκε από άλλο άλογο με το που βγήκε από το βατήρα άλλα και σε όλη τη διάρκεια της κούρσας καθώς ήταν συνεχώς κλεισμένο χωρίς να έχει καθαρό δρόμο μπροστά του, παρόλα αυτά τερμάτισε καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα με πολύ δυνατό καλπασμό, κάτι που σήμερα στην χαρακτηριστική ευθεία του ιπποδρομίου λογικά θα το βοηθήσει.

Η δεύτερη επιλογή μας για σήμερα έρχεται από το Newbury και τη σημαντικότερη κούρσα της ημέρας στην Αγγλία, την Group 1 Lockinge Stakes, μια από τις πιο σημαντικές ιπποδρομίες στο ετήσιο καλεντάρι του Flat Racing η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1958 και πήρε το όνομα της από ένα τοπικό προάστειο στο Newbury. Είναι μια από τις 35 ιπποδρομίες οι οποίες αποτελούν το British Champions Sheries και η δεύτερη στην κατηγορία του 1 μιλίου (1,600 μέτρα).

Πάρα πολύ δυνατό το lineup σήμερα με τον MODERN GAMES να ξεχωρίζει και να έχει και την καλύτερη φόρμα ανάμεσα στις συμμετοχές. Εχει 4 Group 1 νικες σε διεθνές επίπεδο στα πόδια του με αυτές στις Γαλλικές 2000 Guineas και Breeders΄ Cup Mile στο Keenland στις ΗΠΑ να ξεχωρίζουν. Στην επανεμφάνιση του για την φετινή σεζόν αγωνίστηκε κατευθείαν σε Group 1 κούρσα επίσης στο Keenland και οριακά έχασε άλλη μια νίκη στο κορυφαίο επίπεδο.

Είναι ο μοναδικός ίππος με νίκες στο επίπεδο αυτό και με στάβλο και τζόκεϋ να είναι σε εξαιρετική φόρμα αναμένεται και σήμερα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια ακόμα από το Newmarket και την τελευταία κούρσα της ημερίδας, ένα handicap sprint στην μικρότερη απόσταση των 5 furlongs (1,000 μέτρα) και θα στηρίξουμε τον ANCIENT TIMES στην πρεμιέρα του για την σεζόν.

Με εξαίρεση μια κούρσα στην οποία δεν απέδωσε είχε μια εξαιρετική χρονιά πέρσι με 2 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις σε 6 κούρσες με μια από τις καλές εμφανίσεις του να έρχεται στην χαρακτηριστική ευθεία (Rowley Mile) του σημερινού στίβου. Γενικά είναι πολύ αξιόπιστος και πολύ σπάνια στην μέχρι τώρα καριέρα του έχει τερματίσει εκτός βάθρου και με το στάβλο να είναι σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο μήνα σίγουρα θα είναι στη μάχη για τις πρώτες θέσεις.

Συνοπτικά :

Σάββατο 20/05 16:40 Newmarket Aspall Suffolk Draught Cyder Handicap : EMINENCY (5,00)

Σάββατο 20/05 17:35 Newbury Al Shaqab Lockinge Stakes : MODERN GAMES (5,50)

Σάββατο 20/05 19:00 Newmarket Aspall Cyder Vinegar Handicap : ANCIENT TIMES (7,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

H κούρσα στο Newbury και η δεύτερη στο Newmarket βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 028, αρ : 8 // κωδ : 033, αρ : 2)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious