309

Skotostrious

Το φαβορί και το αουτσάιντερ…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Συνεχίζεται το υπερθέαμα στο Royal Ascot με τις χτεσινές κούρσες να κλέβουν την παράσταση καθώς στην εναρκτήρια ιπποδρομία είχαμε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού με τον νικητή Valiant Force να πληρώνει 151,00 απόδοση, ενώ στο ανταλλακτήριο η Starting Price (SP) ήταν η μεγαλύτερη απόδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία από τότε που μπήκε στην αγορά η Betfair με απόδοση 488,00 , ενώ στο Gold Cup, την κορυφαία κούρσα του φεστιβάλ, είχαμε την ένατη νίκη του Frankie Dettori, μια νίκη που έρχεται ως κερασάκι στην τεράστια καριέρα του τζόκεϋ σε μια σεζόν που είναι η τελευταία του ως αναβάτης.

Στα σημερινά θα κινηθούμε με δύο επιλογές, με την πρώτη να έρχεται από την εναρκτήρια κούρσα της ημερίδας, μια Group 3 ιπποδρομία για διετείς φοραδίτσες και θα στηρίξουμε το φαβορί CARLA’S WAY στην δεύτερη κούρσα της καριέρας της. Πανάκριβη αγορά προέρχεται και αυτή από ένα πολύ δυνατό γενεαλογικό δέντρο έδειξε εξαιρετικές ικανότητες στην πρεμιέρα της όταν και οδήγησε από την αρχή ως το τέλος την κούρσα με την οποία ξεκίνησε την φετινή της καμπάνια, φόρμα που ισχυροποιείται με την απόδοση του δεύτερου της κούρσας εκείνης Star Of Mystery (εκπαιδεύεται από τον κορυφαίο στάβλο Godolphin με εξίσου σπουδαίο γενεαλογικό δέντρο) το οποίο κέρδισε τον δικό του δεύτερο αγώνα.

Σίγουρα σήμερα θα αντιμετωπίσει εξίσου δυνατό ανταγωνισμό, με τα Matrika και Porta Fortuna να ξεχωρίζουν άλλα η επίδοση της στην πρεμιέρα της δείχνει ότι πρόκειται για μια εξαιρετική φοράδα με λαμπρό μέλλον και έχοντας έναν από τους κορυφαίους άγγλους τζόκεϋ στο πρόσωπο του James Doyle να την οδηγεί, αξίζει να την ποντάρουμε.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα από την τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα από τα μεγάλα handicap του τουρνουά και θα ποντάρουμε τον εξαιρετικό δρομέα LUCANDER (each-way) στην επανεμφάνιση του στο φεστιβάλ μετά από μια άκρως επιτυχημένη περιοδία στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στην οποία πραγματοποίησε 4 κούρσες σκοράροντας 2 φορές αντίστοιχης δυναμικής handicap.

Στην φετινή του καμπάνια έχει πραγματοποιήσει 2 κούρσες προετοιμασίας με προοδευτική βελτίωση κάτι που φάνηκε στην τελευταία του έξοδο σε Class 2 handicap στο Epsom Downs πριν 20 ημέρες με μια πολύ καλή τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην αρχή και με δυνατό καλπασμό οριακά έχασε τη δεύτερη θέση. Θα χρειαστεί λίγο τύχη στον σημερινό αγώνα άλλα εάν ο αναβάτης καταφέρει να ακολουθήσει από νωρίς τους πρωτοπόρους μπορεί να είναι στο μιξ για τις πρώτες θέσεις.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 23/06 16:30 Royal Ascot Albany Stakes : CARLA’S WAY (5,50).

Παρασκευή 23/06 17:40 Royal Ascot Duke Of Edinburgh Stakes : LUCANDER (41,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 022, αρ : 1 / κωδ : 026, αρ : 4).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious