137

Billaras

Να τα…ξαναζήσουμε!

Οταν με ρωτάνε πολλοί φίλοι ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας στο Betsellers, το έχω ξαναγράψει, είναι πολλά πράγματα, δεν είναι ένα. Αλλά στην κορυφή του υπάρχει αυτό που ξεχωρίζει. Η φιλία, η παρέα. Οταν έγινε το site, Σεπτεμβρη του 2011, μέσα στα δεκάδες που αποφασίζαμε, υπήρχε μια κεντρική ιδέα: Γινόμαστε ένα. Εμείς και εσείς. Παρέα. Φίλοι.

Κοινότητα.

Τα αποτελέσματα και τα ξέρετε και τα κρίνετε. Οσοι δουλεύουν εδώ, αλλά και όσοι είναι εδώ, γνωρίζονται. Είμαστε φίλοι. Το κλίμα είναι άλλο, δεν είναι απρόσωπο. Και για να το κάνω πιό προσωπικό, αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ολων. Δεν συγκρίνεται με τίποτα, ούτε θα συγκριθεί. Ούτε με χίλια ταμεία, ούτε με χίλιες συνδρομές, με τί-πο-τα.

Εφυγε ο Μάκης, θα είναι πάντα αδερφός μου. Ηρθε ο Γιώργος, ο Germanos, άλλος αδερφός μου. Γνωρίστηκα με την γιαγιά του τώρα στη Γερμανία, την αξιαγάπητη Frau Christina. Της λέει ο Γιώργος “από εδώ το αφεντικό μου”. Τον διορθώνω: “Οχι, απο εδώ ο συνεργάτης και φίλος μου”.

Τέσσερα μέλη λοιπόν του Betsellers, αν προτιμάτε τέσσερις tipsters, κάνανε την εκδρομή τους και περάσανε τέλεια.

Εγραψε κάτιτις και ο Γιώργος, αλλά αν δεν το βλέπετε, δεν το φαντάζεστε. Να πω για τα φαγοπότια μας; Τις ατελείωτες κουβέντες μας; Τα χιλιόμετρα που γράψανε τα πόδια μας σε Γερμανία και Ολλανδία; Για το γέλιο; Γιά το γήπεδο που τους είχα “καμουφλαρισμένους” ως φιλάθλους της “Ενωσης”; Το ματς Αγιαξ-ΑΕΚ προφανώς και ήταν απλώς η ιδανική αφορμή.

Ο Thassios, ο Γιάννης μας, τράβηξε τα πάνδεινα απο εμένα τον σατράπη, αλλά άντεξε, μην κοιτάτε που δεν του το λέω, τον έχω καψούρα, απλά πάντα μ’αρεσε να τον πειραζω! Το Tzini, ο ψηλός μας, ήταν η ήρεμη δύναμη και ο (λέμε τώρα) ο (και καλά) σοβαρός της παρέας. Οσο για μένα; Ξεπέρασα πολύ γρήγορα και τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, ξεπέρασα και την δυάδα που χάθηκε εντελώς τσάμπα την Τετάρτη (πως έμεινε η Λειψία στο 2-1, ακόμα δεν έχω καταλάβει), όλα όσα περάσαμε ήταν πολύ πιό ψηλά απ΄τα αγωνιστικά και τα στοιχηματικά.

Στην κερκίδα, εκει στου…διαόλου τη μανα που που μας είχαν οι ολλανδοι (τραγικοί διοργανωτικά, δεν το περίμενα), ήταν και ο Παύλος, ήταν και ο Χρύσανθος (έστω και μακριά μας ο Chris1990), το Betsellers είχε έντονη παρουσία. Και όσα περάσαμε τα κρατάμε, έτσι είναι απλή και όμορφη η ζωή.

Αυτά με την Ολλανδία (και την Γερμανία), πάμε στα δικά μας με την ευχή να τα…ξαναζήσουμε.

Στα δικά μας, η κεντρική ιδεά του ΣΚ είναι μιά: Κόντρα σε ευρωπαίες. Σε ευρωπαίες που είναι “πτώματα”. Ποιές σηκώνουν κόντρα; Σήμερα έχουμε τις Νιουκάστλ, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Μπάρτσα, Νάπολι, Λανς. Αύριο είναι κι άλλες, όπως πχ η Μπάγερν ή η Μίλαν. Ολες αυτές είναι ταλαιπωρημένες. Δεν είναι απλό. Αν θέλετε, δείτε τις ελληνικές ομάδες.

Πως ήταν πέρυσι όλο αυτό το διάστημα ΠΑΟ και ΑΕΚ και πως είναι φέτος που είχαν ομίλους. Και τραυματισμοί και κούραση. Και αν εισαι μαθημένος, παλεύεται. Η Νιουκάστλ όμως, τα…έχει δει όλα.

Τσέκαρα τις παραπάνω, προφανώς η Φούλαμ “φωνάζει” γιατί είναι και σε πικ φόρμας και το 4αρι κάνει μπαμ. Θα έπαιζα 100% και Ρεμς μέσα στη Λανς, αλλά χαλάστηκα που ο προπονητής, ο (νεαρός άγγλος) Στιλ πήγε μεσοβδόμαδα και μίλησε με την (ακέφαλη) Σάντερλαντ.

Δεν έφυγε, αλλά δεν ξέρω πόσο άλλαξε το κλίμα και αν τελείωσε η ιστορία. Η Σεβίλλη έχει αντίπαλο την Χετάφε που εκτός το πάει ως το Χ (ήταν ανάγκη να είχε αυτήν;), η Μπάρτσα την εντελώς ντεφορμέ και με σοβαρές απουσίες Βαλένθια. Η δε Αουγκσμπουργκ δεν με ψήνει στο 3,00, εδώ ήθελα παραπάνω.

Οπότε πλην Φούλαμ, ποιά έμεινε; Η Κάλιαρι.

Κάνει κάτι απιθανιές, κάτι ανατροπές θεόκουλες ο Ρανιέρι. Μου’χει σκαλώσει, θα την κρατήσω. Η Νάπολι ας κέρδισε μεσοβδόμαδα, παραμένει σε κρίση.

Και πάω τώρα στο Νησί. Για τη Φούλαμ είπαμε. Μάτια βγάζει βάση συνθηκών.

Η Championship δεν έχει σημεία, η Νάσιοναλ επίσης, αλλά σε 1η και 2η, έχω Τσέλτεναμ, Γουίγκαν, Τρανμίρ και Μπάροου.

Καλή τετράδα. Αν σβήσω τη Μπάροου (η απόδοση δεν με ψήνει και η Σουίντον εντός είναι σκληρό καρύδι), μενουν τα άλλα τρία. Επεσε λίγο η απόδοση τους αλλά και πάλι είναι οκ. Δέχομαι την Τσέλτεναμ στο 2,87 (από 3,00), έπρεπε να είναι φαβορί. Ειναι καλά και την ίδια ώρα η Λέιτον είναι χάλια. Δέχομαι την Γουίγκαν στο 3,25 αφου επίσης είναι καλά (αν δεν είχε φάει την ποινή θα ηταν 9η) και η Πορτ Βέιλ και ντεφορμέ και χάλια και έπαιξε 120 λεπτά (και αποκλειστηκε σαδιστικά) μεσοβδόμαδα.

Και φυσικά σε φόρμα και η Τρανμίρ, μιά χαρά τα 3,60. Πριν καταληξω και συνοψίσω, να πω ότι μπορεί να μην παίζω τέτοια, αλλά δέχομαι την Εβερτον ως τίμιο φαβορί στο 2,20 σήμερα. Δεν το ακουμπάω, αλλά δεν θα έλεγα και όχι σε κάποιον που θα το πόνταρε.

Και τώρα η κατακλείδα: Ποιό αφήνω; Μετά από σκέψη, θα αφήσω την Τρανμίρ. Λίγο με σκαλώνει αυτό το μεγάλο διπλό που έβγαλε η Γουόλσολ μέσα στη Νοτς Κάουντι, μπορεί να μπαίνει σε φάση φόρμας.

Οπότε, Φούλαμ-Τσέλτεναμ-Γουίγκαν. Η Φούλαμ παίζεται και μονό αν προτιμάτε. Την Κάλιαρι την ζύγισα πως θα την ποντάρω, κατέληξα σε μιά στεκιά εντελώς “ξερή”, χωρίς κάλυψη. Μόνο πρώιμη θα έχει, όπως έχουν και όλα τα άλλα. Οποιος όμως θέλει, την καλύπτει.

Αρα, ένα trixie με καλούτσικο μπετ στις δυάδες και η Κάλιαρι για το κουλό.

Μετρημένα και όμορφα. Αν δεν είχε χαμηλή απόδοση η Μπάροου και δεν είχε γίνει αυτό με τον Στιλ στη Ρεμς, θα έμπαιναν και αυτά στο παιχνίδι μου. Οριακά δηλαδή Τρανμίρ-Μπάροου-Γουόλσολ είναι η τριάδα που έμεινε έξω. Τα λέμε στο chat και νέα στήλη αύριο ίδια ώρα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras