1672

Billaras

Πολλοί ενδοιασμοί, λίγα τα σημεία-UPDATE!

Στο ίδιο έργο θεατής ήμουνα την Τετάρτη. Φέτος έχει παιχθεί σε επανάληψη κάμποσες φορές. Ποιό έργο; Δεν θα χάσεις, αλλά….δεν θα κερδισεις κιόλας! Το αγγίζω, αλλά δεν το πιάνω. Συνέβη με την Μπρέσια, συνέβη με την Φόρεστ Γκριν, συνέβη με την Φιορεντίνα, συνέβη και προχθές. Τρία βουνά στο παιχνίδι μου, το ένα με draw no bet.

Αποτέλεσμα; Ενα στο σακούλι με 0-1 η Σάντερλαντ, δύο στην ισοπαλία με 1-1 και 3-3, καμιά ηττημένη δηλαδή! Εχασα μαρς την Τρίτη, κέρδισα και πάτσισα την Τετάρτη, σημειώσατε….Χου. Αν θα μπορούσε παραπάνω; Φυσικά. Στο θρίλερ της Χετάφε παίχτηκαν όλα. Πανεύκολα γινόταν το 3-4, ενώ είναι απορίας άξιον πως έφαγαν 3 γκολ σε 10′ λεπτά στο 1ο μέρος και το 0-1 έγινε 3-1 από την ψόφια Βαλένθια (φάνηκε πόσο ψόφια είναι και στο β’ μέρος και όλη τη σαιζόν φέτος).

Δηλαδή, έτσι γιά να ξέρουμε τι λέμε, επιλέγω αουτσάιντερ, βάζουνε και 2 (Φιόρε) και 3 γκολ (Χετάφε, Μπρέσια, Ακριγκτον) αλλά…δεν κερδίζουν σαδιστικά, ανασταίνω τους “νεκρούς”! Ε, πόσα να βάλουν; Στο 3-3 εκείνη η Ακριγκτον, στο 3-4 η Μπρέσια, στο 3-3 η Χετάφε, σκορ μαμούθ κάνω και κέρδος δεν έχω (γέλια).

Στα θετικά; Αρχίζω να “τσιμπάω” καλά γκολ στο τέλος.

Σα να…στρίβει. Μιά η Φαμαλικάο την Δευτέρα, μιά η Ρέντινγκ στο 97′ προχθές, έστω και γιά να πάρω το μπετ πίσω εδώ, ήταν ένα καλό γκολ. Γιά να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια….

Η συνέχεια (σήμερα δηλάδη) είναι…νωθρή. Δεν ξέρω, εξ’ αρχής το κουπόνι μου ξύνισε. Δεν μου άρεσε καθόλου. Γέμισα “ναι μεν, αλλά”. Θα παίξω και λίγα ματς και λίγα λεφτά.

Αμα δεν σου αρέσει κάτι, δεν το πιέζεις. Σημειώστε, ακολουθεί σεντονάκι και εμβόλιμη Championship την άλλη εβδομάδα.

Να τα πάρω από την αρχή;

Στο Νησί, στην Premier League, έσβησα Νόριτς (έχει καλές φρέσκιες απουσίες) κι έμεινα να κοιτάω το Τότεναμ-Σαουθάμπτον. Η Τότεναμ είναι σε μιά κατηγορία ακόμα τεσσάρων ομάδων, πέντε “βουνά” συνολικά που σήμερα είναι στον ίδιο παρανομαστή και κουβεντιάζεται η κόντρα τους! Τότεναμ-Μπάρτσα-Λυών-Παρί-Γκενκ.

Καμιά δεν είναι στα καλά της και ακολουθούν Μπάγερν (με Τότεναμ), Ιντερ (με Μπάρτσα), Λειψία (με Λυών), Γαλατά (με Παρί) και Νάπολι (με Γκενκ). Εχουμε έδαφος για κόντρα δηλαδή. Ας μείνω στην εγγλέζα.

Δεδομένα όλα τα σήριαλ του καλοκαιριού της έχουν “βγει” άσχημα τώρα. Θα φύγει ο Ποκετίνο; Θα φύγει ο Ερικσεν; Αυτός δείχνει και εντελώς ξενερωμένος που δεν πήγε στη Ρεάλ.

Plus ότι δεν έκλεισε ποτέ το κενό του Τρίπιερ, ήρθε και έδεσε. Θα γκελάρει πάλι; Μπορεί η Σαουθάμπτον; Ιδού η απορία και το πρώτο “ναι μεν, αλλά”. Το ζουμί σε τέτοια σημεία είναι σου…μιλάει. Ε, το κοιτάω 3 μέρες και δεν μου “μιλάει”. Σε όποιον “μιλάει”, ας το ρισκάρει.

Στην Championship απολογούμαι αν και δεν θα το έχετε πάρει καν χαμπάρι οι 9 στους 10, γιατί υπήρχε σημείο ψηλά και δεν έκανα-πρότεινα ένα early bet.

To είδα από Τετάρτη αργά, το επιβεβαίωσα Πέμπτη πρωι, το έγραψα γιά την Kingbet ας πούμε, αλλά τώρα κάνω πίσω. Αναφέρομαι στο Ντέρμπι-Μπέρμιγχαμ. Πήγαν γιά μαλλί (δείπνο συσφιξης σχέσεων με πρωτοβουλία Κοκού) και βγήκαν κουρεμένοι γουλί (έμειναν μερικοί παίκτες στο μαγαζί μετά το δείπνο, έγιναν κουνουπίδια, ξερνάγαν-κυκλοφόρησαν και βιντεάκια- και φεύγοντας σουρωμένοι πήγαν και…τράκαραν σοβαρά)! Χαμός έγινε, έξω όλη τη σαιζόν ο αρχηγός που χτύπησε στην στούκα, σύλληψη άλλων δύο (ο ένας βασικότατος), μπάχαλο η Ντέρμπι που έτσι κι αλλιώς είναι σε κακή αγωνιστική φάση.

Το διπλό της Μπέρμιγχαμ που έχει 3 νίκες στα τελευταία 5, ήταν στο 4+. Εκεί άξιζε. Τώρα το…πήρε ο γεροδιάολος, μιά μονάδα κάτω, στο 3,30 και εδώ το αφήνω δυστυχώς. Στα άλλα, κοίταξα λίγο Τσάρλτον αλλά ντεφορμαρίστηκε, ενώ Γουέστ Μπρομ που παίζει ο Μάκης “βλέπω μεν”, δεν μου κάνει το 2,70 δε!

Στην 1η μόνο Σάουθεντ κοίταξα, που είναι στους αρραβώνες με τον γνωστό μας σουηδό Χένρικ Λάρσoν γιά τον πάγκο της, την είδε από κοντά και στην πρώτη της φετινή νίκη, το κλίμα μάλλον αλλάζει θετικά.

Κι εδώ όμως “ναι μεν, αλλά”. Η Ακριγκτον δεν τρελλαίνει αλλά δεν λυγίζει κιόλας. Μετά, έσβησα όλη την Νάσιοναλ Λιγκ κι έμεινε η 2η…

Εδώ κουβέντα κάνουμε γιά κάμποσα. Και Τσέλτεναμ και Ολνταμ και Φόρεστ Γκριν και Κέμπριτζ. Ολες γύρω και πάνω από το 3,00. Η Τσέλτεναμ με έδρα-κάστρο (το απολύτο) και άριστη φόρμα. Η Ολνταμ με νέο προπονητή έκανε νίκη και “κουνιέται”.

Η Φόρεστ Γκριν, τα λέγαμε προ ημερων που ήρθε 0-0 εκτός ελέω κόκκινης, είναι κυνική και με ένα παστέλι “κλέβει” νίκες, πάει στην Σάλφορντ που με απογοήτευσε τρώγοντας ντόρτι σε ένα ημίχρονο το περασμένο Σάββατο. Και τέλος η Κέμπριτζ που εκτός έχει κάνει δύο…βαρβάτα διπλά με ντόρτι και τριάρα, βρίσκει την χωρίς νίκη Στιβενέιτζ να είναι φαβορί! Βάζω λίγη έμπνευση και αφού κανένα δεν με τρελλαίνει, κρατάω τα μοναδικά δύο σημεία από την Αγγλία! Τσέλτεναμ και Κέμπριτζ, σε μονά και δυάδα….

Περνάω τη Μάγχη και στέκομαι μονάχα στα τέσσερα που ήδη ανέφερα. Ποιά τέσσερα “θηρία” κοντράρεις; Καλά είναι και η Ναντ, καλά και η Μπορντό, καλά και η Χετάφε, καλά και η Σεντ Τρούιντεν! Και γιά τις “μεγάλες” αναφέρθηκα ήδη. Ολες εχουν ζόρικα “σεντονάτα” μεσοβδόμαδα, όλες πονάνε, έξι ματς χωρίς νίκη η Λυών, από τρελλή φάπα η Παρί, χωρίς Μέσι και με γκρίνια η Μπάρτσα, οριακα κέρδισε και πάντα πριν από σεντόνι κάνει γκέλες η Γκενκ (πχ πριν την πρεμιέρα με την Σάλτσμπουργκ που άρπαξε έξι, είχε χάσει στην Σαρλερουά και δεν έχει γενικά καμιά σχέση με την περσινή ομάδα).

Ποιό….θηρίο κοντράρουμε λοιπόν; Πάω σε λεπτομέρειες. Χετάφε έπαιξα μόλις προχθες, αλλά μισό λεπτό, μας πήρανε χαμπάρι οι μπουκ. Στο 4,33; Να ήταν 6αρι, να παίξω και κάλυψη dnb να είμαι οκ. Τώρα δεν παίζω.

Η Παρί έχει πίσω Βεράτι (μεγάλη υπόθεση) και ομίχλη με Μ’Μπαπέ, ίσως τον δούμε μέσα! Ενω είναι οκ και ο Ικάρντι.

Πάσο λοιπόν.

Η Λυών με χαλάει που είναι νωρίς. Κολλήματα ειναι αυτά. Καταμεσήμερο στην Γαλλία; Δεν ξέρω, δεν μου “μιλάει” ρε γαμώτο. Ισως γιά live.

Και ποιό έμεινε; Το βέλγικο. Αυτό θα το παίξω ένα μονό αποδεκτό, σημειώστε ότι το ματς είναι και ντερμπάκι, δέχομαι στο 5,5 την Σεντ Τρούιντεν (δείτε διαφορά με το 4,33 της Χετάφε εδώ), που με κάλυψη draw no bet γινεται 4,00! Εκλείσα.

Δυο εγγλέζες, μιά βελγίδα (μονά-δυάδα τα εγγλέζικα και σε μονό το βέλγικο), χαλαρά και προσεκτικά άπαξ και δεν μου “μιλάνε”. Τα ανέλυσα όλα όμως, δειτε και αποφασίστε εσείς γιά το παιχνίδι σας. Αυριο update, λίγα σημεία πάλι, έστω όμως ενα-δύο θα τα ποντάρω. Τα λέμε στο chat στις 5!

UPDATE: Οκ, αυτό θα έλειπε να μην είχαμε και χθες ένα θριλεράκι, ένα σκορ μαμούθ, ένα ακόμα 3-3 χιτσκοκικό, λίγο έλειψε (δεν ξέρω τι θα γινόταν αν το έληγε κανονικά με τις καθυστερήσεις, το μομεντουμ ήταν υπέρ μας), αλλά εντάξει, από 0-3 το ίσιωσα γιά να πάρω το μπετ πίσω στην Σεντ Τρούιντεν, δεν έχω παράπονο, εξ αρχής η μέρα δεν μου μίλαγε.

Πάντως, στο Νησί μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο και γιατί απ’ τα τρία που κατέληξα πέταξα αυτό που έβαλε ντόρτι (Φόρεστ Γκριν) και γιατί και στα δύο που έπαιξα μπορούσε να έρθει το σημείο, ειδικά στην Κέμπριτζ. Πως έμεινε 1-1 αυτό το ματς ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, εκτιμώ πως αν ερχόταν η ισοφάριση νωρίτερα θα γινόταν η ολική ανατροπή, ιδού τι λέει το BBC (γιά μονότερμα στο β’ μέρος, γιά δύο δοκάρια πριν την ισοφάριση και γιά μεγάλη ευκαιρία στα χασομέρια γιά το 1-2): “It was one-way traffic after the break, with Cambridge’s George Taft hitting the bar with a looping header, and substitute Paul Lewis rattling the base of the post.

Marc Richards could have won it for Colin Calderwood’s men in stoppage time when he swivelled and fired in a shot which Farman did brilliantly to punch to safety”.

Αυτά με το χθες που έγιναν “κουλά” (μεγαλύτερα κατ’ εμέ της Μπιλμπάο και της Λειψίας), σήμερα μιά τετράδα έχω ξεχωρίσει.

Βόλος (4,20), Χέρακλες (6,00 ή 4,50 στο draw no bet), Σοσιεδάδ (4,20) και Ρεν (3,75, εδώ είχαμε πτώση του διπλού).

Κοίταξα και ένα πέμπτο, αλλά είναι θέμα οπτικής. Φλουμινένσε-Γκρέμιο το ματς, το φαβορί με σερί νικών Γκρέμιο έγινε από φαβορί..τρελλό αουτσάιντερ, τούμπα όλα (από 2,40 φαβορί έγινε 3,40 αουτσάιντερ). Γιατί; Γιατί η Γκρέμιο θα κατεβάσει αναπληρωματική 11αδα, εξ ολοκλήρου “δεύτερα”, μιάς και ακολουθεί τεράστιο ματς-ημιτελικός με την Φλαμένγκο γιά το Λιμπερταδόρες! Και τότε γιατί το σκέφτομαι; Γιατί α)αυτη η αναπληρωματική 11αδα δεν θα παίξει πρώτη φορά, το κάνουν συνέχεια στη Γκρέμιο αυτό και είναι μιά χαρά δεμένοι ως σύνολο.

Και β)γιατί στην Φλουμινένσε είναι ένα απέραντο φρενοκομείο, παίζουν ξύλο, φεύγει ο προπονητής, τώρα με υπηρεσιακό, ντου οπαδών και τέτοια όμορφα! Οπότε…παρότι βασικοι Vs αναπληρωματικών, ακόμα κι έτσι το 3,40 ίσως να αποδειχθεί καλό…

Θα το αφήσω το βραζιλιάνικο, το ανέφερα όμως γιά το…ελέγχετε και ίσως το βράδυ το ξαναδούμε.

Πάω στα πρώτα τέσσερα.

Κοινός παρανομαστής είναι ότι Βόλος-Χέρακλες-Σοσιεδάδ παίζουνε….σούπερ ντούπερ μπαλίτσα. Βασικό αυτό. Είναι σε φόρμα και οι τρεις. Η Ρεν όχι και τόσο αλλά παραμένει καλή ομάδα, πολύ επικίνδυνη και εδώ είναι ένα σημείο που προκύπτει και από κόντρα της Μαρσέιγ. Μαρσέιγ χωρίς Τοβέν και Παγέτ (α ρα παιχταρά…) και χωρίς τα στόπερ της! Και σε φάση “δεν ξέρω τι παίζω φέτος”.

Η Αλκμάαρ είναι καλά αλλά και σε ουδέτερο το ματς και περιμένω και κούραση, ως και την Πέμπτη έπαιξε, ίδια 11αδα συνέχεια, έχει και ματς-σταθμό με την Γιουνάιτεντ την Πέμπτη. Η Σεβίλλη δύο ήττες καπάκι, κακές εμφανίσεις και τέλος η Ξάνθη έχω την αίσθηση ότι ξεκίνησε να ξεφουσκώνει, αυτό έδειξε το τρίμπαλο στη Λάρισα.

Και τελικά τι παίζουμε; Σίγουρα παίζω Ρεν. Και σίγουρα όχι Σοσιεδάδ. Μένουν τα άλλα δύο. Θα παίξω Βόλο. Και θα κάνω μονά-δυάδα με τη Ρεν. Χέρακλες και Σοσιεδάδ μένουν οριακά εκτός αλλά δείτε τα κι εσείς. Νέα στήλη την Τρίτη, σήμερα δεν θα τα πούμε στο chat, ίσως μπω λίγο απ’ το κινητό, θα είμαι στο γήπεδο να δω ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Billaras