1617

Billaras

Κάτι σαν…κοσμογονία!

Κοσμογονία γίνεται! Χάζεψαν οι έλληνες φίλαθλοι, άξαφνα μπήκαν στη ζωή μας το τένις και το…επιθετικό εθνικό ποδόσφαιρο! Που να το πεις και να το πιστέψουνε ότι στα καφέ, στα προπατζίδικα και κυρίως στα σπίτια μέσα, καθόντουσαν και βλέπανε Τσιτσιπά και καπάκι βλέπανε και την Ελλάδα να κάνει 26 τελικές με την Φινλανδία. Αμα το έλεγες γύρω σου αυτό πριν 15 χρόνια θα σε περνάγαν γιά τρελλό, θα σε μαζεύανε…

Πέρα από την πλάκα, μάγκας ο Τσιτσιπάς, ταλεντάρα μεγάλη και όσο μένει μακριά από οτιδήποτε ελληνικό θα ανεβαίνει κι άλλο.

Γιατί (αυτό είναι άχαστο) όταν θα κάνει 2-3 ήττες θα αρχισει το γλεντάκι το ανάποδο. Ηδη διάβαζα αυτές τις βλακείες περί ελληνικής ψυχής, μάλλον το γεγονός ότι η μάνα του είναι ρωσίδα και πρώην επαγγελματίας τενίστρια και ο παππούς του πρώην (ρώσος φυσικά) ποδοσφαιριστής τα…αγνοούμε επιδεικτικά, μόνο τα ελληνικά γονίδια μετράνε εδώ (γέλια).

Στα της Εθνικής, τα πράγματα είναι απλά: Γουστάρουνε τα παιδιά. That’s all. Φαίνεται ότι το απολαμβάνουν, οπότε όλα πάνε προς το καλύτερο. Αλλά μην αρχίσουμε κι εδώ τα “ζήτω” γιατί αν δεν το καταλάβατε αποκλείστηκαμε από το EURO, με αντιπάλους της πλάκας. Και στα προκριματικά Μουντιάλ θα έχουμε πολύ πιό ζόρικους να αντιμετωπίσουμε.

Και ναι, απολαμβάνουμε κι εμείς (καιρός ήταν) λίγη μπαλίτσα, αλλά σε ζόρικα ματς δεν πας με Σταφυλίδη σέντερ μπακ και χωρίς βαρβάτο γκολτζή. Φυσικά και κάνουμε πλέον πολλά σωστά (που τα’χαμε…ξεχάσει), φυσικά παίζουμε πιό θελκτικά, αλλά όταν κάνεις με Βοσνία 25 τελικές προσπάθειες ,με Αρμενία 20 τελικές και προχθές με Φινλανδία 26, το κοντέρ έπρεπε να γράφει τρίμπαλα και άνω! Οπως και να έχει, ο Φαν Σιπ έχει πλέον χρόνο, έχει κερδίσει εμπιστοσύνη, έχει παίκτες που τον πιστεύουν, φτιάχνει κορμό και γενικά είμαστε στο σωστό δρόμο.

Μακριά από τα οπαδικά να μείνουν όλοι (και οι φίλαθλοι), και θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε.

Στα στοιχηματικά, το’γραψε ο Μάκης, ανοσία έχουμε πάθει. Στο 41′ να σου κάνει το 0-3 η ομάδα που’χεις παίξει διπλό, αλλά το ταμπλό στο τέλος να λέει…3-3. Τρία ματσάκια χαλαρά έπαιξα, καμιά δεν έχασε, αλλά..καμιά δεν κέρδισε! Ολα στο Χ! Σωστή η κόντρα των φαβορί, αλλά η δουλειά έμεινε μισή…

Anyway, συνεχίζουμε λίγο ακόμα το…χαλαρόν του πράγματος.

Δεν θα το ψειρίσω, θα το πολύ-αναλύσω. Δυό σημερα-δύο αύριο ξεχώρισα από τις ρεβάνς του FA CUP, τα έγραψα και στην εφημερίδα. Μπρόμλεϊ, Σάλφορντ (σήμερα), Ντάρλιγκτον, Τρανμίρ (αύριο). Το θέμα είναι ότι σε Μπρόμλεϊ και Ντάρλο μας..κλέβουν. Κάπου στο 4,00 με 4.50 έπρεπε να είναι η καθεμιά. Και προφανώς από τα τέσσερα το πιό δύσκολο είναι η Σάλφορντ, ενώ προφανώς η Τρανμίρ είναι καθαρή έμπνευση.

Προχθές ξανάπαιξαν και η Γουίκομ κέρδισε πανεύκολα. Απλά σκέφτομαι τι προτεραιότητες θα βάλει όταν αρχίζει και βλέπει ότι μιά άνοδος είναι εφικτή (κάτι που ήταν αδιανόητο τον Αυγουστο).

Που καταλήγω; Τα δύο ασάκια (το γράφω λες και είναι τίποτα 1,50) τα αφήνω για live. Θα είμαι chat και απόψε και αύριο.

Παίζω με dnb την Σάλφορντ και ξερή την Τρανμίρ και αυτό είναι. Η επόμενη στήλη Σάββατο, από απόψε κιόλας ξεκινάει η μελέτη του ΣΚ, ενώ την Παρασκευή ξανά ράδιο και μαζί μας θα ειναι και ο Κώστας Ζαφείρης γιά μπασκετοκουβέντα. Θα’πρεπε να είναι και ο Skotostious, ο Ντίνος, που σήμερα έχει γενέθλια, αλλά το κέρασμα δεν θα το γλυτώσει ότι και να κάνει (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras