2919

Billaras

Color y calor!

Ε, αν κέρδιζε και η Νιουκάσλ χθες, θα έβαζα τίτλο σήμερα “όπου πετούν οι καρακάξες” κι όχι οι…αετοί! Αλλά μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Δεν άξιζε να κερδίσει, χατηρικό μου φάνηκε ακόμα και το 2-2. Και μάλιστα με εκνεύρισε, γιατί δεν έπαιξε τίποτα ένα ημίχρονο. Πέφτεις, καίγεται το τομάρι σου και κατεβαίνεις…βόλτα στη λιακάδα; Τέλος πάντων, πολύ στάθηκα στο ψοφίμι.

Ας σταθώ στις…καλές. Τις πολύ καλές! Γιατί τα άλλα πέντε χθεσινά σημεία όχι απλά βρήκαν στόχο, αλλά ούτε γκολ δεν φάγαμε, 8-0 ήταν το τελικό σκορ! Η Αουγκσμπουργκ ήταν..ευκολάκι, ούτε σε 100 χρόνια δεν έβαζε γκολ η Βόλφσμπουργκ που θύμισε άγγλους την δεκαετία του '60, γιόμα στη γίομα, γέλαγαν και οι πέτρες. Η Πάσος αφού το πήγε σε κλωτσοσκούφι θα κέρδιζε.

Η Χάλιφαξ ήταν το…καμάρι μου, σημείο “αποκλειστικό”, με κάμποσο background αλλά ας μην μπω σε λεπτομέρειες, κρατάω κάτι και γιά μένα (και το εμφανίζω όταν χρειάζεται). Τα φαβορί εύκολα, τι άλλο να ζητήσω; Γυρόφερνα καιρό μιά νίκη, φαινόταν. Και ήρθε εμφατικά, την κατάλληλη στιγμή, 3.256 μονάδες έγραψε το κοντέρ. Αυτές είναι νίκες. Μεγάλες.

Οχι φυστίκια. Λεφτά. Και έστω και ετεροχρονισμένα, “κέρασα” με μιά εβδομάδα καθυστέρηση γιά τα γενέθλιά μου (γέλια). Χάρηκα λοιπόν, πέρασαν κι άλλα σημεία (πχ Μπρέχιν που άφησα στο παρά πέντε εκτός), η σαιζόν θα κλείσει πανέμορφα, πιστέψτε με δεν αμφέβαλλα στιγμή γι αυτό. Στεναχωρήθηκα όμως κιόλας. Και τι καλύτερο από το να λες πράγματα ουσιώδη τώρα, πάνω στη χαρά.

Είναι έυκολο το…τζουμ τριαλαριλαρό. Τους σκίσαμε, τους κάναμε, τους μπήξαμε και δείξαμε. Δύσκολο είναι να βάζεις χέρι σε κερδισμένους, γιατί έτσι πρέπει. Είδα λοιπόν δεκάδες μηνύματα. Χαράς, ευχαριστιών και λοιπών. Είδα όμως και κάτι…κουλά. Είδα φίλο να ζητάει εναγωνίως συμβουλή γιά..κάλυψη σε..σύστημα, είδα άλλον φίλο να αναρωτιέται μήπως πρέπει να κάνει και cash out πριν καν παίξει η Πάσος, είδα κι άλλον φίλο να λέει “ιδού, σε 4-5-6 και τα έξι χθεσινά, μεγάλη νίκη”.

Ποτέ δεν ήμουν εδώ απλώς γιά να “σερβίρω” ταμεία. Αυτά…αλλού. Ημουν εδώ γιά να σας βοηθήσω να ψαρεύετε μόνοι σας. ΣΩΣΤΑ. Κάλυψη όταν το ίδιο το σύστημα είναι κάλυψη; Cash out με παιχνίδι να εκρεμμεί; Σύστημα 4-5-6 με σημεία του 2.00 μέσα; Τι είναι αυτά; Πάντως όχι στοίχημα σωστό. Ελλειψη πίστης ναι. Ελλειψη γνώσης ναι. Φόβος ναι. Τζόκερ ναι.

Αλλά στοιχημα όχι. Θα φάω τα λυσσακά μου να λέω “νικήστε το φόβο σας”. Οταν έχεις ήδη καλά κέρδη και περιμένεις ακόμα μεγαλύτερα, ο μπουκ φοβάται. Αυτός σου προσφέρει “πάρε τόσα και φύγε”. Γιατί το κάνει; Σ'αγαπάει; Οχι δα! ΜΗΝ τα…κάνετε πάνω σας λοιπόν με την προοπτική καλής νίκης. Το'γραφα πρόσφατα, μετά την ανατροπή της Λίβερπουλ.

Η ΠΙΣΤΗ κάνει την διαφορά. Και προς Θεού, ξεχάστε τα…τζόκερ. Τα λόττο. Εγώ έγραφα χθες “βαση αυτών των αποδόσεων επιβάλλεται να πάμε σε μονά”. Τι είναι το…4-5-6; 22 στήλες και μίνιμουμ κέρδη με…4 από τα 6; Ο Χριστός και η Παναγία! Πρόσφατα πρόσεξα κάτι (δεν μιλάω, αλλά τα βλέπω όλα και αναλόγως ψυχολογώ). Οταν προ ημερών έδωσα κοτζάμ δυάδα 35 φορές τα λεφτά της με Σοσιεδάδ-Μπάρτσα άσο, είχα μόλις 4 σχόλια στη στήλη και 2 μηνύματα.

Ξέρετε γιατί; Γιατί ελάχιστοι την έπαιξαν! Κλάσανε μέντες! Σου λένε “νέα ήττα η Μπάρτσα;” Και όμως και ήττα έκανε και μάλιστα πανεύκολα. Γι αυτό λοιπόν, σε μιά μέρα χαράς, το ξαναλέω: Καλά τα γλέντια, βγάλαμε το αρνάκι, θα κάνουμε καλό Πάσχα, αλλά όσα γράφω παραπάνω είναι απείρως σημαντικότερα από την κάθε Χάλιφαξ! ΜΗΝ φοβάστε.

ΜΗΝ παίζετε λόττο. ΜΗΝ ψάχνετε…κάλυψη στην κάλυψη της κάλυψης, ω κάλυψη! ΜΗΝ τους χαρίζετε λεφτά. Οταν αφήνω πχ την Ολνταμ την Τρίτη επειδή την θέλω 3.30 και είναι 2.80, περνάω ένα μήνυμα: Οτι παίζω για αυτό το 0.50! Και μετά με cash out πάτε και το πετάτε στα σκουπίδια; Τότε γιατί παίζουμε αξίες και λάθη; Να παίζαμε ότι να'ναι! Βάλτε καλά στο μυαλό σας τα παραπάνω.

Αυτά θα σας πάνε παρακάτω, όχι ένα σημείο που βγήκε κι αύριο δεν θα βγει… Πάμε στα φρέσκα. Ενα…μικρούλι έχω, την Γκαζελέκ. Αφού πήγε στο 2.00, παίζεται το σημείο, θεωρώ ότι εκεί στην Κορσική θα δωθεί χείρα βοηθείας. Αλλά μετά; Μόνο μεγάλα. Μπέτις (6.50), Σοσιεδάδ (5.50), Χοφενχάιμ (5.00), Σάντερλαντ (5.50), Τσέμνιτσερ (4.50), Κιέβο (3.75), Αρούκα (3.

50). Αυτά είναι. Η φωτό της στήλης είναι προσωπική μου. Από τον Γουαδαλκιβίρ, το ποτάμι που χωρίζει την Σεβίλλη στα δύο. Color y Calor λένε οι ντόπιοι γιά την πόλη τους. Χρώμα και ζέστη. Αυτό είναι η Σεβίλλη, αυτή η κούκλα πόλη. Και πιστέψτε με, η ζέστη ανεβαίνει επικίνδυνα όταν παίζουνε Σεβίλλη-Μπέτις. Το έζησα από κοντά. Το ποτάμι πραγματικά χωρίζει τα πάντα.

Περνάς την γέφυρα της Τριάνα (φαίνεται στο βάθος της φωτό) και βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο. Οπως βλέπετε την φωτογραφία, αριστερά είναι οι…μπέτικος. Φλαμένγκο, τσιγγάνοι, παραδόσεις, μαγεία. Δεξιά οι…κυριλέ, οι “ισπανοί”, οι κατακτητές κάποτε του κόσμου, στον καθεδρικό της Σεβίλλης είναι ο τάφος του Κολόμβου. Και στη μπάλα φυσικά αντικατοπτρίζεται όλο αυτό.

Η Μπέτις σώθηκε (δεν κρύβω ότι αυτήν συμπαθώ), δεν έχει άγχος. Η Σεβίλλη είναι προ ευρωπαϊκού αγώνα και σαφώς ντεφορμέ. Εχω καιρό να δω πειστική εμφάνιση. Οκ, στο ντέρμπι μπορεί να την βγάλει, αλλά 6.50 το διπλό; Από που κι ως πού; Η Σοσιεδάδ φέτος…με πάει. Μην κοιτάτε τι έκανε με τη Χετάφε, το έγραψα προχθές, μου…ξέφυγε το δωράκι.

Φέτος μου'χει δώσει δύο τεράστια σημεία (μέσα στη Μπιλμπάο και εντός με Μπάρτσα) και μάλιστα εύκολα. Στα μεγάλα ματς δείχνει τι ψάρια πιάνει! Και πάει στην Βιγιαρεάλ που επίσης έχει μεγάλο ευρωπαικό αγώνα μπροστά της. Από που προκύπτει το 5.50; Πως; Γιατί; Η Σάντερλαντ ….το εχει. Η ψήφος γιά σωτηρία σε αυτήν πάει. Και καλό-έμπειρο σε αυτά- προπονητή έχει.

Και υλικό. Πολυτέλεια να έχεις Ντεφό ας πούμε. Η Αρσεναλ δεν πείθει κανέναν. Σβηστή πάει, άδεια καθίσματα προχθές στο Emirates, ο Βενγκέρ δέχεται κριτική. Το τομάρι της θα το πουλήσει ακριβά η Σάντερλαντ, δεν είναι Νιουκάστλ. Και στο 5.50 ο άσος είναι too much. Τα άλλα τα…άφησα. Τα ανέφερα επειδή όντως “κάτι λένε”. Τσέμνιτσερ σε ντέρμπι και με φουλ φόρμα; Αρούκα να θέλει Ευρώπη; Κιέβο που δεν έχει χαριστεί σε κανέναν; Ολα αξίζουν, αλλά δεν μπορώ να τα παίξω κι όλα.

Θα πάω με ρίσκο, με τρία….θηρία, σε ένα patent. Και γιά να μην “πετάξω” την Γκαζαλέκ, ας κάνω και μιά δυάδα με το καλοπληρωμένο over στο Αταλάντα-Κιέβο (τα ανοίγει όλα τα ματς η Αταλάντα, δεν έχουν και άγχος). Και καθάρισα. Δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις, ας μην χάσω και βλέπουμε. Ε, τώρα, αν έρθει back to back νίκη, δεν θα πω και όχι (γέλια).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 23/4: 3.256 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.926 μονάδες. Ποντάρισμα 24/4: Δυάδα: Γκαζαλέκ 1-Αταλάντα over (4.14) με 90 μονάδες. Patent: Σοσιεδάδ 2 (5.50)-Μπέτις 2 (6.50)-Σάντερλαντ 1 (5.50) με 11 μονάδες στην τριάδα, 25 σε κάθε δυάδα, σύνολο 86 μονάδες. Και ακολούθως, 60 σε Σοσιεδάδ και Σάντερλαντ, 50 στην Μπέτις. Ολο μαζί 256 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 346 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 13.580 μονάδες. Βλέπετε ότι ούτε ανοίχτηκα επείδη κέρδισα καλά χθες, ούτε τίποτα. Νορμάλ παιχνίδι. Ενα μονό ή η δυάδα φαβορί και πάτσισα. Στα δύο είναι καλά κέρδη. Δείτε και όσα ανέφερα αλλά άφησα, τίποτα άλλο, ραντεβού την Τρίτη με νέα στήλη. Και διαβάστε καλά τον πρόλογο. Εμπεδώστε τον. Τα λέμε αργότερα και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras