1519

Billaras

Μεγάλα, ζόρικα, καλά σημεία!

Δύο βασικούς άξονες είχε η χθεσινή στήλη. Πρώτον, ότι θα είναι ζόρικο Σάββατο. Ο τίτλος ήταν “πολύ-πολύ προσεκτικά”. Επαιξα όλες κι όλες 11 μονάδες. Με λίγα λόγια; Δεν εξεπλάγην από τα αποτελέσματα. Ηταν αναμενόμενα ζόρικα, μαζεύτηκα, έχασα τις 11 μονάδες μου και πήγα παρακάτω.

Φυσικά, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις ήττες των Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ.

Δείτε από ποιές έχασαν. Και δεν μπορώ να μην αναφερθώ και σε όσα έγιναν και στο Χοφενχάιμ-Μπάγερν. Τα οποία έχουν διπλή ανάγνωση. Απ’ τη μιά, τον αγώνα των οπαδών γιά να διατηρηθεί το περιβόητο 50+1. Να μην έχουν δηλαδή έλεγχο των ομάδων τους οι ιδιοκτήτες-λεφτάδες, αλλά οριακά εκείνοι (οι φίλαθλοι). Απ’ την άλλη όμως, δεν κερδίζεται αυτή η μάχη/κόντρα με υβριστικά.

Οχι στη Γερμανία τουλάχιστον. Εδώ οι…μανούλες είναι στην ημερήσια διάταξη. Εκεί, άπαξ και το πανό κατέληγε “πουτάνας γιος ο Χοπ (ο ιδιοκτήτες της Χοφενχάιμ)”, υπήρε ξεσηκωμός, απίστευτος και πρωτόγνωρος. Τα είδατε…

Αυτά με τα χθεσινά, πάω στο σήμερα και στον δεύτερο άξονα. Εγραφα “σήμερα θα δωθεί η μάχη”. Και όντως έτσι είναι.

Καλό μήνα, καλό Μάρτη (δεν λέω καλή Ανοιξη γιατί αυτή θα μπει μετά τις 21), άλλο κακό να μην μας βρει (αυτό πάει σε όσα γίνονται στον Εβρο).

Οντως λοιπόν, σήμερα ειναι γιά μάχη. Μπορώ να αναφέρω πάνω από 10 σημεία που οι αποδόσεις έχουν λάθος. Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα-Κάλιαρι-Λεβερκούζεν-Νις-Γκενκ-Σερκλ Μπριζ-Φέγενορντ-Ααλμποργκ-Πόρτσμουθ (αύριο)-Σεντ Τζόνστον.

Ορίστε, μιά ντουζίνα. Αν βάλω μέσα και την Χιρόνα, το μοναδικό φαβορί, τα έκανα 13. Αυτά τα 13 κοίταγα σήμερα. Που να είχα και Ιντερ μέσα (θα την πόνταρα).

Σε επτά από τα 13, σκέπτομαι κόντρα ομάδων που έπαιξαν Πέμπτη. Χετάφε-Ρόμα-Μπριζ-Γανδη-Κοπεγχάγη-Αρσεναλ-Σέλτικ. Σε άλλα δύο, σκέπτομαι κόντρα ομάδων που έχουν μεγάλα ματς σε λίγα 24ωρα (Μιραντές-Μπιλμπάο).

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα μου.

Φυσικά και δεν μπορεί να παιχθούν όλα. Φυσικά και κάποια σηκώνουν κάλυψη. Φυσικά και ο τρόπος πονταρίσματος όσων παιχθούν θα διαφέρει από παίκτη σε παίκτη. Αυτά όμως είναι η κεντρική ιδέα μου, αυτό είναι το ερέθισμα που σας δίνω.

Από εδώ και κάτω, το παιχνιδι γίνεται ατομικό. Θα αποφασίσω γιά μένα, ποιά θα αφήσω, ποιά θα παίξω, πως θα τα παίξω.

Η πρώτη παρτίδα σβησίματος έρχεται με Κάλιαρι (δεν είναι κι αυτή στα καλύτερά της), Λεβερκούζεν (είναι σε τοπ φόρμα και η Λειψία), Νις (αφερέγγυα κι αυτή), Ααλμποργκ (φοβάμαι ψυχολογική ανάταση της Κοπεγχάγης μετά το θρίαμβο στη Γλασκώβη), Σεντ Τζόνστον (εδώ ανάποδα, φοβάμαι ξέσπασμα της Σέλτικ, πάντως είδατε και χθες, η τελευταία Χαρτς κέρδισε-απέκλεισε τη Ρέιντζερς).

Εφυγε μιά πεντάδα. Εμειναν 6+1 (το ένα είναι η Χιρόνα ως φαβορί). Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ-Γκενκ-Σερκλ-Πόρτσμουθ-Φέγενορντ.

Πάω ανάποδα, κρατάω Πόρτσμουθ απο σήμερα, σε μονό αποδεκτό αυριανό. Στο 7,00 ο άσος, στο 5,50 το draw no bet όταν η Αρσεναλ έρχεται από φάπα χρονιάς (τα ξέρετε) και πάει μέσα σε ένα κάστρο. Πλην Λίβερπουλ που έχει 14-0-0 εντός, η μοναδική σε όοοολη την Αγγλία αήττητη όμαδα εντός είναι η Πόρτσμουθ με 12-5-0.

Το Φράτον Παρκ είναι “αφιλόξενο” και…ζεματάει.

Οπότε, στην άκρη αυτό, έμειναν τα άλλα.

Εδώ αρχίζω να ζορίζομαι. Κατ’αρχάς ζορίζομαι με την Χιρόνα. Με τι να την συνδυάσω; Μονάχο του το 2,15 στέκει σε άλλα sites, όχι εδώ. Μετά, ζορίζομαι με τα πέντε ακόμα μεγάλα. Θα αφήσω τη Μαγιόρκα. Η Χετάφε ακόμα κι αν έχει τρεις σερί ήττες, παραμένει μιά εξαιρετική ομάδα.

Οκ, ίσως βγάλει κούραση, αλλά αρκεί γιά να παίξω Μαγιόρκα; Μάλλον όχι.

Κι έμειναν οι δύο βελγίδες, η Φέγενορντ και η Βιγιαρεάλ. Κλασικά, τσιγάρο, σκέψη. Θα αφήσω την (αγαπημένη μου) Σερκλ Μπριζ έξω. Πρώτον, “αντέχει” και με ισοπαλία. Δεύτερον η Γάνδη δεν είναι σαν τις προηγούμενες αντιπάλους της, που…έκαναν και τα στραβά μάτια.

Τρίτον, με χαλάει αυτό το 3,40, θα το ήθελα παραπάνω, δεν έγινε ομαδάρα η Σερκλ άξαφνα, “χατηράκια” περισσότερο αξιοποιεί. Και θα κρατήσω τα άλλα τρία γιά ένα patent. Στο 3,5 η Βιγιαρεάλ (θα βάλει βασικούς η Μπιλμπάο λένε, αλλά και το μυαλό είναι στο ματς με τη Γρανάδα και κυρίως με βασικούς είναι δέκα ματς χωρίς νίκη), Φέγενορντ (όσο κι αν ανέκαμψε η PSV μπάλα δεν έπαιξε και η Φέγε πετάει φωτιές επί Αντβοκατ) και Γκενκ (εδώ το 4,00 με καλύπτει, έχει κίνητρο εξάδας τεράστιο, ο προπονητής της εξουθενωμένης Μπριζ ήταν πέρυσι εκεί και πήρε τίτλο, αφήστε που η Μπριζ δεν θα πονέσει και πολύ αν το +9 γινει πχ +7).

Τη δε Χιρόνα, θα την κόλλησω με το over στην Εβερτον λίγο αναγκαστικά (δεν έχω άλλο καλό μικρό, πήγε στο 2,00 το αγγλικό και το επέλεξα). Κι έκλεισα.

Μιά δυάδα, ένα μονό αυριανό (με κάλυψη στο dnb η Πόρτσμουθ) και ένα patent. Ολα μονά τα μεγάλα δηλαδή. Οπως έγραψα ήδη, δειτε και τα άλλα, δείτε τυχόν καλύψεις, σκεφτείτε πως θέλετε να τα ποντάρετε, αυτό ανήκει στον καθένα.

Νέα στήλη την Τρίτη, και πάλι καλό μήνα, απολαύστε το Ρεάλ-Μπάρτσα απόψε και καλό χαρταετό αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras