1510

Κώστας Ζαφείρης

Σεμνά και ταπεινά

Γεια χαρά σε όλους… Ζόρικη περίοδος, με τον κορωνοϊό να τα έχει… ακουμπήσει όλα και μια μιζέρια να έχει «σκεπάσει» την ατμόσφαιρα. Και ενώ ο κόσμος καίγεται, ο Τζόρντι Μπερτομέου ακόμα κοιμάται. Αρχικά, αυτός που προσπάθησε να «ξυπνήσει» το αφεντικό της Ευρωλίγκας ήταν ο Ολυμπιακός, ξεκαθαρίζοντάς του ότι δεν πρόκειται να πετάξει με προορισμό την Ιταλία για το ματς με την Αρμάνι.

Τελικά, αφού το… κούρασε για κάποιες μέρες, ο Μπερτομέου όρισε το παιχνίδι στο Βερολίνο, στην έδρα της Αλμπα (κεκλεισμένων των θυρών). Παράλληλα, η Ενωση Παικτών της Ευρωλίγκας ζήτησε με επίσημη επιστολή της την αναβολή της λίγκας, όμως κάτι τέτοιο μέχρι το πρωί της Πέμπτης δεν είχε αποφασιστεί από τον Μπερτομέου. Στον κόσμο του ο Τζόρντι.

Σήμερα, είναι προγραμματισμένο να γίνουν τέσσερα παιχνίδια: ΤΣΣΚΑ – Αλμπα (με κόσμο – χωρίς Μέισον, Πένο, Σνέιντερ, Ογκμπε οι Βερολινέζοι, ενώ έχουν αμφίβολους τους Γκιεντράιτις, Σίβα, Τιέμαν!), Εφές – Βαλένθια (με κόσμο), Μακάμπι – Μπασκόνια (κεκλεισμένων των θυρών) και Ρεάλ – Ερυθρός Αστέρας (κεκλεισμένων των θυρών – ο κόουτς των Σέρβων Ντράγκαν Σάκοτα έμεινε στο Βελιγράδι, θα υποβληθεί σε επέμβαση).

Αύριο, Παρασκευή, έχουμε Κίμκι – Μπάγερν (με κόσμο), Φενέρ – Παναθηναϊκός (με κόσμο – τραυματίας ο Μπέντιλ στους πράσινους), Αρμάνι – Ολυμπιακός (στο Βερολίνο, κεκλεισμένων των θυρών – χωρίς Μιλουτίνοφ, Κόνιαρη οι ερυθρόλευκοι), Βιλερμπάν – Ζενίτ (κεκλεισμένων των θυρών) και Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις (κεκλεισμένων των θυρών).

Τι κρατάμε; Ετσι για το καλό!

Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται από πολλά και σημαντικά αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά θέματα (το αφεντικό των πράσινων Δημήτρης Γιαννακόπουλος… βράζει, προανήγγειλε εκκαθαρίσεις στο ρόστερ αν το πράγμα δεν τσουλήσει τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες), την ίδια ώρα που ο Πιτίνο δείχνει να τα έχει χαμένα κι αυτό «βγαίνει» και στο κοουτσάρισμά του στα παιχνίδια… Γιατί η Φενέρ θα μου πείτε… περνάει καλά; Ούτε τρελός δεν θα υποστήριζε κάτι τέτοιο.

Τα αποτελέσματα της ομάδας του Ομπράντοβιτς το τελευταίο διάστημα «κρύβουν» σε έναν βαθμό την αλήθεια, όμως ο Σέρβος δείχνει να μην έχει τέτοια διάθεση (σ.σ. να τα κουκουλώσει όλα). Σε κάθε ευκαιρία ο Ομπράντοβιτς τα χώνει στους παίκτες του, όχι μόνο στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις αλλά και… χύμα στις συνεντεύξεις Τύπου. Τα ξεσπάσματα του έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο κι αυτό σίγουρα κάτι λέει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Φενέρ φέτος.

Εν ολίγοις μιλάμε για ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο προβληματικές ομάδες. Ε, δεν είναι για 1,40 ο άσος. Σεμνά και ταπεινά πάω με το +5,5 των πράσινων.

Καλημέρα και ψηλά το κεφάλι…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης