1485

Skotostrious

Η πραγματική μάχη…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Σε μια ημέρα που υπό νορμάλ συνθήκες θα μιλάγαμε για μια σπουδαία ιπποδρομία στο Ην.Βασίλειο, το Grand National, δυστυχώς στην καθημερινότητα μας κυριαρχούν τα νέα για την πανδημία. Θα ήθελα επίσης να αναφερόμουν στα αγωνιστικά δρώμενα του φεστιβάλ στο Τσέλτεναμ που μας απασχόλησε στα μέσα του μήνα άλλα και εκεί δυστυχώς το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στον ιό καθώς όλα συγκλίνουν στο ότι η διεξαγωγή του με κόσμο (πάνω από 250,000 θεατές) παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν δοθει έδρασε ως ωρολογιακή βόμβα και  “βοήθησε” έτσι ώστε να εξαπλωθεί πολύ πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερη έκταση η πανδημία και στο νησί.

Επανερχόμαστε όμως στο σήμερα και όπως αναφέρθηκε κανονικά ήταν η διεξαγωγή της σημαντικότερης ιπποδρομίας με άλματα στο ετήσιο καλεντάρι. Με την ολοκληρωτική απαγόρευση πραγματοποίησης οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας στο νησί προφανώς και το φεστιβάλ ακυρώθηκε. Παρόλα αυτά στην αγγλική ομοσπονδία διοργάνωσης των ιπποδρομιών, γνωρίζοντας την τεράστια δημοφιλία της κούρσας δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια.

Με σύμμαχο την τεχνολογία η κούρσα θα διεξαχθεί εικονικά με τις συμμετοχές που θεωρητικά θα παρατάσσονταν σήμερα στη γραμμή εκκίνησης. Μια ιπποδρομία που το αποτέλεσμα της θα κριθεί από το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα πληκτρολόγιο και κάποια εκατομμύρια υπολογισμούς από τους αλγόριθμους που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για την περίσταση, αναμένεται να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές (ίσως πολύ περισσότερους απ όσους θα έβλεπαν την κούρσα αν γινόταν κανονικά) στην ITV όπου σε ένα CGI περιβάλλον θα δουν να πραγματοποιείται η ιπποδρομία.

Μπορείτε να δείτε μια προεπισκόπηση στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.youtube.com/watch?v=qI8kP5Dzu-4

To σημαντικότερο όμως είναι πως η δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας έχει δημιουργήσει ένα κύμα υποστήριξης προς το δημόσιο σύστημα υγείας της Αγγλίας και το συγκεκριμένο γεγονός δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο.

Ετσι όλες οι εταιρείες που θα προσφέρουν στοιχήματα για την κούρσα έχουν ανακοινώσει πως όλα τα κέρδη θα πάνε στην στήριξη του NHS, μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση καθώς τα ποσά που παίζονται στην συγκεκριμένη ιπποδρομία είναι τεράστια.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious