1464

Editorials

Ημερολόγιο καραντίνας vol.34

Ημερολόγιο καραντίνας 34ο, οι μέρες πλέον περνάνε ξεκάθαρα πιό βασανιστικά, οι αντοχές μειώνονται και ήδη βλέπουμε παγκοσμίως πολλές διαμαρτυρίες γιά την καραντίνα. Δεν κρίνω κανέναν, εξάλλου άλλη οπτική έχει ο κάθε άνθρωπος, άλλη συλλογιστική, άλλη υπομονή. Η δική μου, απλά μου λέει “αγάντα”, κάτι που έχω γράψει πολλές φορές.

Και υπομονή πάντα είχα, οπότε την παλεύω. Εννιά μερούλες είναι, θα περάσουν. Και όπως επίσης έχω ξαναγράψει, λιγότερο πλέον με απασχολεί το σήμερα ως πανδημία κορωνοϊού και πολύ περισσότερο το αύριο, τα “απόνερα” όλου αυτού που ζούμε. Anyway, ας τα αφήσουμε αυτά προς το παρόν. Ας μείνουμε στα αμιγώς ποδοσφαιρικά και με λίγο χιούμορ -το οποίο χρειάζεται όσο τίποτα αυτό τον καιρό.

Βάση όσων διάβαζα λοιπόν κυρίως από Γερμανία μεριά, έχετε λίγο σκεφτεί τι ποδόσφαιρο θα ξαναδούμε σε 20 μέρες-ένα μήνα; Η εικόνα που θα μπει στα σπίτια μας, θα είναι τουλάχιστον αλλόκοτη, εξωπραγματική θα μας φαινόταν πριν 3 μήνες! Οι κερκίδες άδειες ή γεμάτες με…φωτογραφίες οπαδών. Και με ηχογραφημένες ιαχές! Οι παίκτες θα μπαίνουν στο τερέν χωρίς τα παιδάκια μαζί τους, θα σκοράρουν και δεν θα αγκαλιάζονται, δεν θα…φτύνουν καν στο χορτάρι, ενώ δεν ξέρω κατά πόσο θα…τζαρτζάρουν, καθότι αυτό θα σημαίνει “στενή επαφή με αντίπαλο”! Η μπάλα όταν θα βγαίνει άουτ δεν ξέρω ποιός θα την μαζεύει.

Στην αλάνα φωνάζαμε “καλέ κύριε δώστε τη μας πίσω”, αλλά εδώ άμα πηγαίνει στο…πάνω διάζωμα ενός (άδειου) γηπέδου, πως θα επιστρέφει; Λογικά δεν θα υπάρχουν ούτε ball boys, θα τις κυνηγάνε οι παίκτες οι ίδιοι, θα χρειάζονται καμιά 40αριά μπάλες γιά να ολοκληρωθεί ένα ματς…

Και βέβαια, η μάσκα. Είναι κατά 90% σίγουρο ότι ΚΑΙ οι παίκτες θα φοράνε μάσκα. Την ώρα του ματς! Θα μπουκάρει ο φορ μόνος του και θα τον τραβάει ο στόπερ…απ΄τη μάσκα! Μη γελάτε, θα το ζήσουμε! Τελικά κάποιοι Ομπαμεγιάνγκ και Φακούντο Σάβα (για τους παλαιότερους) ήταν πολύ μπροστά που πανηγύριζαν με μάσκες!

Οοοολα αυτά θα τα ζήσουμε φίλοι.

Να μην αναφερθώ καν pre game και post game τι θα γίνεται με αποκλεισμένα ξενοδοχεία, χωρίς καν καθαρίστριες, χωρίς ρουμ σέρβις ή μπουφέδες, με τεστ συνέχεια, ενώ μετά τα ματς δεν θα γίνεται καν ντουζ, μπιχλιασμένοι μέσα στην ιδρωτίλα (καλοκαιριάζει κιόλας) θα φεύγουν καρφί γιά το ξενοδοχείο γιά ατομικό ντουζ οι παίκτες!

Και καλά, εμείς θα το συνηθίσουμε μετά τις πρώτες σοκαριστικές εικόνες.

Οι παίκτες; Δεν είναι τόσο απλό όλο αυτό, δεν είναι ρομπότ, άνθρωποι είναι…

Αυτά θα ζήσουμε λοιπόν, αλλά ας κλείσω με όσα ζούμε ήδη. Χθες και σήμερα. Με όσα αποφασίστηκαν στην Ολλανδία. Παύση. Και παύλα. Οριστικά μπάλα γιόκ, κανείς πρωταθλητής, κανείς γιά υποβιβασμό, ευρωπαική έξοδος βάση της βαθμολογίας απ την 26η αγωνιστική (πλην 2 αγώνων που εκκρεμούσαν), ενώ το κύπελλο θα μείνει ορφανό…

Ευνοϊκή συγκυρία για την Ντεν Χάαγκ και την ουραγό Βααλβάικ, και “χαστούκι” για τις Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ που οδηγούσαν με διαφορά την κούρσα της 2ης κατηγορίας.

Αναμενόμενη λοιπόν η αντίδραση των δύο συλλόγων που στερούνται του δικαιώματος να διεκδικήσουν την άνοδό τους στην ελίτ του ολλανδικού πρωταθλήματος και η προσπάθεια που είχαν καταβάλει αχρηστεύεται.

Δεν αντέδρασαν όμως μόνο οι δύο της Β΄κατηγορίας. Αντέδρασαν πολύ έντονα και δύο ομάδες απ’ τους “μεγάλους” που ξεκάθαρα τις “πήρε η μπάλα και αδικήθηκαν.

Ουτρέχτη και Αλκμάαρ.

Η Αλκμάαρ είδε το πρώτο εισιτήριο και η απευθείας είσοδος στους ομίλους του επόμενου Champions League να πηγαίνει στον Αγιαξ, μολονότι η ΑΖ ισοβαθμούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (με 56 βαθμούς), έχοντας απλως χειρότερο συντελεστή στα τέρματα.

Βασικά φωνάζουν γιατί είχαν νικήσει τον Αγιαξ και στις δύο φορές που βρέθηκαν ως αντίπαλοι στην Eredivisie φετος.

Η δε Ουτρέχτη όχι απλά φωνάζει, αλλά ανακοίνωσε πως θα κινηθεί δικαστικά, αλλά και με καταγγελία στην UEFA κατά της ομοσπονδίας, για την απόφασή της να μην τη συμπεριλάβει στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», δίνοντας οριστικά την 5η θέση στη Βίλεμ.

Γιατί ορύεται η Ουτρέχτη; Πρώτον, στην κατάταξη υπολείπεται μεν τριών βαθμών της Βίλεμ, αλλά έδωσε ένα παιχνίδι λιγότερο πριν τη διακοπή κι αν το κερδίσει την προσπερνά στην ισοβαθμία λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων, της καλύτερης επίθεσης και του μεταξύ τους καλύτερου αποτελέσματος! Δηλαδή η Ουτρέχτη δεν είχε παίξει 26 ματς αλλά…25, είχε μιά αναβολή.

Πως το βλέπετε, δίκαιο ή άδικο;

Παράλληλα, της “σβήνουν” μιά τρομερή πορεία της στο Κύπελλο, έχοντας αποκλείσει την Εξέλσιορ (4-1), τη Χρόνινχεν (1-0), την Αϊντχόφεν (2-1 στην παράταση), την Γκόου Αχέντ Ίγκλς (4-1) και τον Άγιαξ (2-0) και έχοντας φτάσει τελικο! Με ποιά αντίπαλο; Την Φέγενορντ η οποία όμως έτσι κι αλλιώς βγαίνει Ευρώπη!

Εχω την αίσθηση οτι δικαίως φωνάζουν, ειδικά η Ουτρέχτη.

Επειδή της αναβλήθηκε ματς πριν μηνες, να χάνει ευρωπαικό εισιτήριο; Να είναι τελικό κυπέλλου αλλά πάλι να μην έχει ευκαιρία να βγει Europa League;

Και μην πει κάποιος “ποιός ασχολείται μωρέ, εδώ ο κόσμος καίγεται”. Γιατί η απάντηση είναι πως ο κόσμος που καίγεται…πρέπει να σταματησει να καίγεται, να επανέλθει στα φυσιολογικά, αλλά να αφήσει πίσω του όλο αυτό με όσο το δυνατόν λιγότερες πληγές και αδικίες σε όλα τα επίπεδα…

Παλαιότερα Editorials