1455

Editorials

Θεματάκια από Αγγλία

Χαιρετώ! Επιστρέφουμε σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν ομαλά με τη σταδιακή άρση των μέτρων, έτσι ώστε σε μερικές εβδομάδες να έχουμε επιστρέψει εντελώς σε κανονικούς ρυθμούς. Και εμείς και η χώρα γενικότερα. Πριν συνεχίσω με τα αθλητικά, να πω ότι LIVE εκπομπή στο facebook του betsellers αυτή την εβδομάδα θα γίνει την ΠΕΜΠΤΗ, στις 20:30.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Πέμπτη!

Τις εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά/αθλητικά τις διαβάζετε καθημερινά, πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία στις περισσότερες χώρες για επιστροφή στις προπονήσεις (πρώτα ατομικές και μετά ομαδικές) και προς το τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου να επανεκκινήσουν τα περισσότερα πρωταθλήματα.

Στα της Αγγλίας, είπαμε πότε σκοπεύουν να ξεκινήσουν (8 Ιουνίου), καθημερινά όμως όλο και κάτι ακόμα βγαίνει προς τα έξω. Συζητιέται έντονα τις τελευταίες ώρες το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να συνεχιστεί σε συγκεκριμένα γήπεδα και όχι σε όλα της Πρέμιερ Λιγκ (τα εξής οκτώ: Αμεξ-Μπράιτον, Βίλα Παρκ-Αστον Βίλα, Κινγκ Πάουερ-Λέστερ, Ολυμπιακό Στάδιο Λονδίνου-Γουέστ Χαμ, Εμιρεϊτς-Αρσεναλ, Σεντ Μέρις-Σαουθάμπτον, Ολντ Τράφορντ-Μάντσεστερ Γιουν.

, Ετιχαντ-Μάντσεστερ Σίτι).

Επίσης, λέγεται ότι αντιδρούν στο να συνεχιστεί η σεζόν η Μπράιτον και η Σαουθάμπτον. Και ότι υπάρχουν ενστάσεις και από τις ομάδες που κινδυνεύουν, καθώς αυτές βολεύονται από το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η σεζόν ώστε να παίξουν και του χρόνου στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς υπάρχει πλάνο για αναδιάρθρωση.

Που λέει ότι δεν υποβιβάζεται κανείς και ανεβαίνουν τρεις ομάδες από την Τσάμπιονσιπ (άρα 23 ομάδες του χρόνου στην Πρέμιερ Λιγκ).

Επίσης, στις βασικές σκέψεις είναι να διεξαχθεί και η επόμενη σεζόν δίχως παρουσία κόσμου στις εξέδρες. Τα πιο τελευταία που διαβάζω είναι η πρόθεση να υπάρχουν μεταδόσεις αγώνων και μέσω YouTube (το ίδιο ισχύει και για τις μικρές κατηγορίες), ενώ το πιο… κουλό απ’ όλα είναι ότι συζητιέται το ενδεχόμενο όταν αρχίσει πάλι η σεζόν, τα ημίχρονα να μην είναι 45λεπτα αλλά να διαρκούν λιγότερο! Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ σε τι θα εξυπηρετήσει κάτι τέτοιο…

Anyway, όλα αυτά θα τα δούμε εν καιρώ, βλέπετε ότι πλέον τα δεδομένα αλλάζουν σε καθημερινή βάση.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον κινούνται όλοι. Πιέζει και ο χρόνος άλλωστε…

Σήμερα θα κάνουμε μια γύρα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, να δούμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ειδήσεις που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Τσάμπιονσιπ

* Τέλος από τη Λούτον ο προπονητής Γκρέιμ Τζόουνς, ο οποίος είχε αναλάβει πέρσι τον Μάιο.

Η Λούτον είναι εντός ζώνης υποβιβασμού, στο -6 από τη σωτηρία. Μαζί του απολύθηκαν τρία ακόμα μέλη του τεχνικού τιμ. Σε ανακοίνωσή της, η Λούτον ήταν ξεκάθαρη: «Δεδομένων των συνθηκών που επηρεάζουν το ποδόσφαιρο αλλά και την καθημερινότητα όλων, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις πρόωρες αυτές αποδεσμεύσεις, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος και να μπορέσουμε να παραμείνουμε βιώσιμος σύλλογος».

* Δύο ειδήσεις που δεν αφορούν μόνο την Τσάμπιονσιπ, αλλά όλη τη Football League. Τη μία την έχουμε ήδη αναφέρει, ότι πιθανότατα στην επανέναρξη όλα τα ματς (ή σχεδόν όλα) θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη μέσω των επίσημων καναλιών των ομάδων στο YouTube.

Η άλλη αφορά τη μεταγραφική περίοδο. Υπάρχουν συζητήσεις, λοιπόν, η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2021! Σερί δηλαδή από καλοκαίρι μέχρι Γενάρη και ουσιαστικά μία μεταγραφική περίοδος (καλοκαιρινή-χειμερινή).

Δεν είναι πάντως εύκολο να αποφασιστεί και δεν εξαρτάται μόνο από την EFL.

Λιγκ 1

* Οι σύλλογοι της Λιγκ 1 και Λιγκ 2 έστειλαν επιστολή στη Football League, ζητώντας από την επόμενη σεζόν να υπάρχει salary cap. Οι σύλλογοι υπολογίζουν ότι για το μεγαλύτερο μέρος της επόμενης σεζόν τα ματς θα γίνουν χωρίς κόσμο (με υπαρκτό το σενάριο να πάει έτσι όλη η σεζόν).

Κάτι που σημαίνει τουλάχιστον 50% λιγότερα έσοδα σε σχέση με το φυσιολογικό. Γι’ αυτό ζητούν από την Ομοσπονδία να βρει λύση, προτείνοντας το salary cap, που ουσιαστικά είναι ένα στάνταρ όριο που θα ισχύει για τους μισθούς και τα μπάτζετ όλων των ομάδων των δύο κατηγοριών.

* Η Ενωση Παικτών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της προς τη διοίκηση της Σάουθεντ και ειδικά προς τον ιδιοκτήτη, Ρον Μάρτιν, ο οποίος έβγαλε σε αναγκαστική άδεια 6 ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν, οι συγκεκριμένοι παίκτες πληρώθηκαν κανονικά μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος και στη συνέχεια μπήκαν στο σχέδιο της Κυβέρνησης, προκειμένου να πάρουν από εκεί τα χρήματα που τους αναλογούν. Επίσης, τόνισε ότι ουσιαστικά αναγκάστηκε να το κάνει για το καλό του συλλόγου, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Στο μεταξύ, η Σάουθεντ έχει και θέματα με την Εφορία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

* Στην Πόρτσμουθ βρέθηκαν πέντε παίκτες θετικοί στον ιό τον Μάρτη, τώρα όλοι είναι καλά. Παρ’ όλα αυτά ο προπονητής, Κένι Τζάκετ, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να πιέσει κανέναν να παίξει, αν και εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί.

* Οι περικοπές στους μισθούς είναι δεδομένες, απλά κάποιες ομάδες έρχονται σε συμφωνία με τους παίκτες, κάποιες άλλες όχι. Τελευταίοι που δέχθηκαν μείωση, μάλιστα της τάξης του 25%, ήταν αυτοί της Κόβεντρι.

Λιγκ 2

* Αντικειμενικά η Κέμπριτζ δεν πήγαινε πουθενά φέτος. Με 45 βαθμούς σε 37 ματς ουσιαστικά έχει σωθεί, ενώ δεν μπορεί να κοιτάξει παραπάνω.

Λογική λοιπόν η απόφασή της να αποδεσμεύσει παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν. Συγκεκριμένα, 9 παίκτες είδαν την πόρτα της εξόδου, μεταξύ άλλων και ο Πολ Λιούις, που αγωνίστηκε στα 36 από τα 37 παιχνίδια της ομάδας του φέτος.

* Σε αποδέσμευση παικτών προχώρησε και η Κόλτσεστερ. Εδώ, βέβαια, οι συνθήκες σε σχέση με την Κέμπριτζ είναι διαφορετικές.

Η Κέμπριτζ έως τη διακοπή έκανε πρωταθλητισμό ή, τουλάχιστον, διεκδικούμε με καλές πιθανότητες τα πλέι οφ, καθώς ήταν εντός 6άδας. Συγκεκριμένα, αποδεσμεύτηκαν Νομπλ, Πρόσερ, Τζάκσον και Κόμλι, όλοι μαζί έγραψαν φέτος 163 συμμετοχές! Ολοι βασικοί, με τον πρόεδρο Ρόμπι Κόουλινγκ, να δηλώνει ότι αναγκάστηκε να προβεί στις συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις, προκειμένου να γλιτώσει κάποια χρήματα ώστε να μην επηρεαστεί πολύ η υπόλοιπη ομάδα.

* Τέλος, μια ιδιαίτερη είδηση, την ανέφερε και ο Βασίλης σε μια από τις εκπομπές που κάναμε στο facebook. Ένα παιδάκι 10 ετών που υποστηρίζει την Πλίμουθ και ζει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, έστειλε στον πρόεδρο της ομάδας, Σάιμον Χάλετ, ό,τι χρήματα είχε μαζέψει στον προσωπικό του κουμπαρά προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα! Ο μικρός Κάσρα Σέρελ, που τον Αύγουστο βρέθηκε στην Αγγλία και ήταν ένα από τα παιδιά που συνόδευσαν τους παίκτες της Πλίμουθ στην αναμέτρηση με τη Λέιτον Οριεντ, έγραψε και γράμμα στον πρόεδρο, όπως μπορείτε να δείτε.

plymouth

* Η ομάδα που έχει ταλαιπωρηθεί όσο καμία τα τελευταία χρόνια από οικονομικά προβλήματα, η Μάκλσφιλντ, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι θα έστελνε άπαντες σε αναγκαστική άδεια, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα που προβλέπονται από την κυβέρνηση και να μην έχει η ίδια την επιβάρυνση των μισθών τους.

Νάσιοναλ

* Στην περίπτωση που τελικά δεν ολοκληρωθεί η σεζόν σε κάποια από τις τρεις κατηγορίες της Νάσιοναλ Λιγκ (Νάσιοναλ, Βορράς, Νότος) ή δεν ολοκληρωθεί η Λιγκ 2 Αγγλίας, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αναδιάρθρωση σε ό,τι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Υπενθυμίζω ότι οι κάτω από τη Νάσιοναλ Λιγκ κατηγορίες, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε.

Και θεωρώ πολύ πιθανό το ίδιο να γίνει και με τις τρεις κατηγορίες της Νάσιοναλ Λιγκ.

Όλα αυτά θα τα δούμε τις επόμενες ημέρες, που σίγουρα θα υπάρξουν νέες εξελίξεις και νέα δεδομένα. Υπενθυμίζω ότι θα κάνουμε ένα ακόμα live στο facebook του Betsellers με τον Βασίλη, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 20:30.

Παλαιότερα Editorials