1417

Billaras

Τέλος γιά Λιγκ1 και Λιγκ 2, μόνο πλέι οφ!

Δεν σκόπευα να γράψω σήμερα. Ο λόγος απλός. Δεν…σκόπευα να παίξω. Μαζεύω δυνάμεις γιατί από τα επόμενα 24ωρα θα γεμίσει το κουπόνι και δεν θα έχουμε σταματημό!

Ενας ακόμα λόγος; Είχα..νεύρα και έχω ακόμα από την Κυριακή. Το Σάββατο μούγκα. Τι να έλεγα; Εντελώς έξω έπεσα (πέσαμε) με Αϊντραχτ ας πούμε. Αλλά την Κυριακή; Τι έλεγα εξ’αρχής; Πλεονέκτημα Ολυμπιακού, δεν χάνει.

Μπορεί η Πάσος, δεν χάνει. Και μπορεί η ΒΑΚ κόντρα στη Λίντσερ. Ξέρετε τι έγινε. Η Πάσος τα κατάφερε με τρίμπαλο (αέρας μας πάει η Πορτογαλία στην επανέναρξη αν δεν το προσέξατε), ο Ολυμπιακός κέρδισε και η ΒΑΚ ήρθε…3-3. Οκ, ας μην κακίσω τον (κακό) ΠΑΟΚ. Δεν έπαιξε τίποτα γιά να δικαιούται καν ισοφάριση. Βέβαια, όταν το ματς λήγει 0-1 δεν θέλει πολύ να γίνει 1-1, αλλά δεν το άξιζε.

Ξεκάθαρα. Ούτε on target δεν έκανε.

Αλλά η Λίντσερ; Πολύ καλή, άδικα βρίσκεται πίσω στο σκορ. Τρώει και δεύτερο. Δεν το παρατάει, παλεύει, 1-2, 2-2 και…3-2 στο 90′! Ε,ας έμενε το ρημαδί 2-2, τι το θέλανε το τρίτο; Γιά να μου σπάσουν τα νεύρα με το 3-3 στο 92′; Σοβαρά τώρα; Βάζεις τρία ρε ΒΑΚ, κάνεις το 0-2 σε 3-2 στο 90′ και…δεν κερδίζεις; Και χάνω 20 μονάδες καθαρού κέρδους; Να μην τσαντιστώ δηλαδή;

Οπότε, δεν είχα κέφι να παίξω.

Αμα με αδικεί, σαδιστικά κιόλας, δεν κάνω κέφι. Οπως έγραψα παραπάνω, ας έμενε 2-2. Δεν θα με ενοχλούσε. Οχι έτσι όμως..

Γιατί λοιπόν γράφω τώρα τόσο αργά; Γιατί ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ στις μικρές Αγγλίας. Μας τελείωσαν. Σας είχα “προειδοποιήσει” σε Editorial πριν πολύ καιρό τι θα γίνει. Υιοθετήσαν το points-per-game σύστημα βαθμολόγησης γιά τα εναπομείναντα που δεν θα γίνουν ποτέ.

Ετσι ψήφισε η πλειοψηφία. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλεπετε στην εικόνα!

Δηλαδή, στην 1η Αγγλίας Κόβεντρι-Ρόδεραμ άνοδος, η Κόβεντρι πρωταθλήτρια. Μετά έγινε…χαμός γιατί με το σύστημα βαθμολόγησης η Γουίκομ πέρασε την Πιτέρμπορο και μπήκε στα πλέι οφ! Κι έτσι έχουμε Γουίκομ-Οξφορντ-Πόρτσμουθ-Φλίτγουντ στα πλέι οφ ανόδου, έμειναν “παγωτό” Σάντερλαντ (άλλη μιά χρονιά, κάποιος την καταράστηκε), Ιπσουιτς, όπως φυσικά και Πιτέρμπορο!

Τα ζευγάρια των πλέι οφ είναι: Γουίκομ-Φλίτγουντ και Οξφορντ-Πόρτσμουθ.

Και βεβαια, υποβιβασμός: Τρανμιρ-Σαουθεντ-Μπόλτον (πάει η ομάδα μου, με πονάει πολύ αυτό αν και το΄χα χωνέψει).

Ιδού και η βαθμολογία με το ίδιο σύστημα βαθμολόγησης και στην 2η:

Στη σούμα, Σούιντον-Κρου-Πλίμουθ άνοδος.

Η Σουίντον πρωταθλήτρια.

Τσέλτεναμ-Εξετερ-Κόλτσεστερ-Νορθάμπτον στα πλέι οφ (εδώ δεν είχαμε ανακατατάξεις), Τσέλτεναμ-Νορθαμπτον και Εξετερ-Κόλτσεστερ τα ζευγάρια των πλέι οφ, εδώ έχουμε και ημερομηνίες! Στις 18 Ιουνίου (την άλλη Πέμπτη) πρώτα ματς, στις 22 Ιουνίου (Δευτέρα) οι ρεβάνς και 29 Ιουνιου ο τελικός στο Γουέμπλει.

Προφανώς τα κάνουν όσο μπορούν πιό γρήγορα, γιά να ακολουθήσει η Λιγκ 1 και να υπάρχει “χώρος” γιά αυτά της Championship τέλη Ιουλίου.

Υποβιβασμός γιά την Στιβενέιτζ αλλά με ερωτηματικό εδώ (υπάρχουν νέες καταγγελίες-κατηγορίες γιά την Μάκλεσφιλντ για χρέη και καθυστερησεις και ίσως πέσει αυτή αν τιμωρηθεί ξανά).

Εν κατακλείδι: Πέντε ματς Λιγκ 1 (διπλοί ημιτελικοί-τελικός) και πέντε ματς Λιγκ 2 (τα ίδια) και τέλος.

Φυσικά οι ομάδες των πλέι οφ έχουν ήδη κάνει δύο φορές τεστ γιά κορωνοϊό.

Συνολικά η EFL έχει μιά “τρυπα” 200 εκατ λίρες, τραβάνε ζόρι οι ομάδες, άγνωστο τι θα δούμε την επόμενη σαιζόν όταν ξεκινήσει (δεν έχει ειπωθεί τίποτα). Αλλά ξεκάθαρα, γιά τις 4+4 ομάδες των πλέι οφ, πλέον αυτά τα ματς είναι η σανίδα σωτηρίας τους.

Οποιες ανέβουν θα πάρουν οικονομική ανάσα. Αρα αναμένεται χαμός, είναι πολύ κρίσιμα τα ματς.

Τίποτα άλλο, νέα στήλη Σάββατο, αν αποφασίσω να παίξω αύριο ή την Πεμπτη, θα κάνω update. Σίγουρα πάντως θα είμαι Πέμπτη βράδυ στο chat να δούμε μαζί το Σεβίλλη-Μπέτις.

***Πριν λίγο έσκασε η πληροφορία ότι ο τελικός ή κάτι ενδεχομένως κάτι σαν final four του Champions League κατά 99% φεύγει απο την Κωνσταντινούπολη και πάει στη Λισαβώνα (23/8 ο τελικός, αυτό είναι γνωστό) και το Europa League από το Γκντανσκ πάει στη Γερμανία το Europa (21/8 ο τελικός).

Θα ξέρουμε στις 17 του μήνα οριστικά και γιά τις πόλεις και γιά το φορμάτ, γιατί τότε έχει συνεδρίαση η UEFA.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras