1213

Editorials

Να ξαναβρούμε την κοινή μας λογική…

Αν τον Ιανουάριο του 2020 διαβάζατε κάπου ως “πρόβλεψη” ότι τα πρωταθλήματα θα διακοπούν γιά ένα δίμηνο, θα επαναρχίσουν και θα παίζουν συμπιεσμένα ως το κατακαλόκαιρο με αποκορύφωμα τον τελικό του Champions League μαζί με την γιορτή της Παναγιάς μας, ότι οι παίκτες θα παίζουν σε “φούσκες”, θα κάνουν τεστ γιά έναν ιό τρεις φορές την εβδομάδα, θα απολυμαίνονται οι μπάλες, θα αναβάλλονται ματς, το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνουν, ο κόσμος δεν θα μπαίνει στα γήπεδα και θα χρησιμοποιηθούν τρικ σαν τα video walls και τα drive in και πως μέσα σε όλα αυτά θα χάσουμε πρόωρα τον Κόμπε και τον Μαραντόνα, τότε μαζικά θα συστήνατε σε αυτόν που έγραφε τα παραπάνω να πάει να βάλει εναν ζουρλομανδύα και να γίνει μόνιμος κάτοικος Δαφνίου.

Κι όμως, όλα αυτά τα βιώσαμε φίλοι. Μέσα στο 2020. Και ακόμα βιώνουμε καταστάσεις που ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα ζήσουμε. Και φυσικά, στέκομαι μόνο σε αθλητικό επίπεδο γιατί αν το προεκτείνω, τότε θα μαυρίσει η ψυχή όλων μας (ακόμα περισσότερο).

Μπαίνει πλέον το 2021. Και σκεφτόμουν, όταν έπιασα να γράφω, τι να ευχηθώ. Προφανώς υγεία.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε. Οσα θεωρούσαμε δεδομένα, ανακαλύψαμε άξαφνα ότι δεν είναι. Προφανώς να επιστρέψουμε το συντομότερο εκεί που ήμασταν, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ναι, φυσικά αυτά είναι στην κορυφή.

Αλλά θα ήθελα να το εμβαθύνω λίγο. Με αφορμή την τεράστια αυτή παγκόσμια κρίση, συνέβησαν κι άλλα στον καθένα από εμάς. Εντός μας.

Ο κόσμος αυτό που λέμε, φρίκαρε. Τρελλάθηκε. Κανονικά, όχι μεταφορικά.

Θέλω λοιπόν αρχικά να ευχηθώ να βρούμε όλοι μας την κοινή λογική. Common sense. Επιβάλλεται. Γιατί έχει χαθεί. Το βλέπουμε παντού. “Βοηθάει” η μοντέρνα εποχή της πληροφορίας που ζούμε. Ο ανθρώπινος νους βομβαρδίζεται. Τρομακτικός όγκος πληροφοριών έρχεται αναλέητα και αδιάκοπα στο μυαλό μας.

Και μέσα στον τεράστιο αυτό όγκο υπάρχουν και συγκλονιστικές ειδήσεις, υπάρχουν και fake news, υπάρχει και προπαγάνδα. Ολα μαζί, πάρε να’χεις.

Αυτόματα, ο κόσμος λοιπόν λάλησε. Δεν είχαμε αντισώματα γιά τον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαμε και γιά αυτό το φαινόμενο. Και έτσι είδαμε παγκοσμίως εκατομμύρια ανθρώπων να γίνονται “ειδικοί”, είδαμε όλοι να έχουν άποψη γιά όλα, είδαμε να γεννιούνται κινήματα, είδαμε εκρήξεις, είδαμε να ξεφυτρώνουν “φωστήρες”, είδαμε πολλούς φυσικά (πρωτίστως από αυτούς που κινούν νήματα είτε λέγονται κυβερνήσεις-είτε λέγονται Media) να χειραγωγούν μάζες…

Σε όλο αυτό, με όλο αυτό, χάθηκε η κοινή λογική.

Το μυαλό είναι ο μεγαλύτερος μυς του ανθρώπινου σώματος. Αλλά όπως όλοι οι μυες, θέλει άσκηση. Και η πιό απλή άσκηση είναι η καθημερινή χρησιμοποίηση της κοινής λογικής. Η οποία -επειδή πολλά εκατομμύρια μυαλά είναι απαίδευτα- χάθηκε, πήγε περίπατο. Ας την ξαναβρούμε. Γιατί είναι η μεγαλύτερή μας ασπίδα.

Αυτή είναι η πρώτη μου ευχή γιά το 2021.

Και η δεύτερη; Η δευτερη ευχή (η οποία είναι σε συνάρτηση με την πρώτη) είναι να πάψει αυτή η ανθρωποφαγία. Επίσης παγκόσμιο φαινόμενο που γιγαντώθηκε τώρα. Μισούμε. Αντι να αγαπάμε, μισούμε. Μας φταίνε ολα. Ο κόσμος κάπου πρέπει να ξεσπάσει, ξεσπάει λοιπόν στον διπλά του, ή σε αυτόν που έχει απέναντί του στα social media! Πέφτει ο ένας να φάει τον άλλον, ότι και να λέγεται ή να γράφεται.

Πάψτε να μισήτε. Αγαπήστε πάλι. Και σταματήστε να σκοτώνεστε όλοι μεταξύ σας. Δώστε τέλος στην ανθρωποφαγία, σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά ήθελα να ευχηθώ γιά το 2021. Λίγο διαφορετικά απ’ τα τυποποιημένα, σίγουρα πολύ διαφορετικά απ’ ότι θα περιμένατε από ένα στοιχηματικό συνδρομητικό site, αλλά το Betsellers πότε δεν ήταν ένα “απλό” site.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν, τα λέμε “μέσα” με τους φίλους συνδρομητές, η σαιζόν στοιχηματικά-σε αντιδιαστολή με όσα ζούμε- εξελίσσεται εξαιρετικά, υπάρχουν καλά κέρδη, ας συνεχίσει έτσι. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά γιά δεκαετίες, αλλά στοιχηματικά μας πρόσφερε ευκαιρίες. Ας γίνει λοιπόν το ίδιο και το 2021.

**Υπενθύμιση σε κάποιες βασικές οδηγίες για τις εγγραφές/ανανεώσεις: Τα ήδη μέλη στα οποία έχει λήξει/λήγει σύντομα η συνδρομή τους, τώρα πλέον να πατάνε το κουμπί «ανανέωση».

Τα στοιχεία τους υπάρχουν ήδη. Τυχόν νέα μέλη, πατάνε «εγγραφή».

Από εκεί και πέρα, η διαδικασία είναι η ίδια για όλους: Οσοι πληρώνετε με κάρτα χρεωστική/πιστωτική απλώς κινείστε και πληρώνετε μέσω του περιβάλλοντος της Viva Wallet χωρίς καμιά χρέωση εξτρά και άμεσα ενεργοποιείται η συνδρομή χωρίς δική μας παρέμβαση.

Οσοι όμως πληρώνετε με τραπεζική κατάθεση (σε κατάστημα ή με e-banking), παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας στέλνετε το καταθετήριο-απόδειξη με μια φωτό (ακόμα και print screen αν είναι μέσω e-banking) στο [email protected]. ΒΑΣΙΚΟ αυτό, για να γίνεται άμεσα η ενεργοποίηση λογαριασμού από εμάς πριν καν δούμε την κατάθεσή σας.

Παλαιότερα Editorials