2219

Billaras

Δύο, συν μιά, συν..άλογα!

Μιά η άλλη χθες. Πέντε μονάδες έπαιξα, 4.65 πήρα πίσω, ήθελα όμως κάτι παραπάνω. Από τις οκτώ αρχικές επιλογές, 3 κέρδισαν-3 εχασαν-2 ισοπαλίες. Λίγο καλυτερη χημεία, θα είχα ένα ακόμα όπως ζήταγα εξ' αρχής. Δεν πειράζει, πάω παρακάτω γιατί οι ώρες πιέζουν και οι…στήλες πιέζουν, χωρίς ανάσα είμαστε. Γιά αρχή, να πω ότι νέα στηλη θα υπάρχει τη Δευτέρα.

Κι αυτή….με τα χίλια ζόρια, μιάς και η Δευτέρα είναι αφιερωμένη στο…επόμενο κουπόνι, όλο το πρωί θα γράφω γιά δύο εφημερίδες, μετά θα πρέπει να κάνω restart και να καταπιαστώ με τα εγγλέζικα! Οχι κι εύκολο, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα, έτσι πορευόμαστε. Για αύριο, ΑΝ προκύψει κάτι, θα γίνει update. ΔΕΝ έχω κάτι κατά νου, ότι είναι θα το αναφέρω σήμερα, αλλά πάντα αφήνω ένα παραθυράκι ανοιχτό.

Θα τα ξαναμελετήσω τα αυριανά και ίδωμεν. Πάμε τώρα σε ότι έχω ξεδιαλέξει. Είναι ακριβώς όσα είχα και στην εφημερίδα. Τέσσερα εγγλέζικα. Κρίσταλ Πάλας-Ιπσουϊτς-Μπέρνλι-Αστον Βίλα. Και εννιά μη εγγλέζικα. Αντμίρα, Σπάρτα Ρότερνταμ, Σαραγόσα, Ανοβερο, Καιζερσλάουτερν, Σπαλ, Γκρόιτερ Φιρτ, Κόρδοβα και…μιά δευτεριάτικη, η Λωζάνη! Αυτά είναι.

Τα πρώτα σβησίματα έγιναν νωρίς. Η Πάλας γιατί οκ, θα παίξει ο Ζαχά, αλλά και η Λίβερπουλ μου δείχνει καλά. Ισως με απασχολήσει στο live αν δω κάτι άλλο. Ξεκινάει και σε λιγάκι. Η Ιπσουϊτς γιατί ανακοινώθηκε ότι ο ΜακΚάρθι θα αποχωρήσει μετά από χρόνια στο τέλος της σαιζόν και δεν ξέρω πόσο και πως (θετικά ή αρνητικά) θα επηρεαστεί η ομάδα απο αυτό.

Μπέρνλι γιατί δεν αποκλείω και το χινάρι, δεν έχει λόγο να βγει στο ξέφωτο. Εβερτον γιατί κι εδώ δεν την χαλάει το Χ, ο Αλαρντάις θα κοιτάξει πως να μην χάσει, όχι πως να κερδίσει. Αρα, έμεινε….ένα εγγλέζικο, πήγε στο 2.95 η Αστον Βίλα και το ποντάρω. Στα εννιά μη εγγλέζικα; Νωρίς είναι, ξεκίνησε ήδη, οπότε έφυγε η Κάιζερ. Και έφυγε και η Φιρτ γιατί παραειναι μικρό το 2.

75. Εφυγε η Αντμίρα γιατί…την είδα με Πόλτεν και τρόμαξα, κέρδισε μεν-έπρεπε να φάει τέσσερα δε! Και ομάδα που η τελευταία την στριμώχνει έτσι, δεν την ποντάρω. Εφυγε και το Ανόβερο γιατί προ διακοπής ήταν μαύρο χάλι. Τελευταία που φεύγει είναι η Σπαλ. Σούπερ αμυνα με την Γιούβε, αλλά μπορεί διπλό μέσα στη Γένοβα; Μήπως ταβάνι είναι ο πόντος; Αφου προβληματιζομαι, το προσπερνάω.

Σε ΟΛΑ τα παραπάνω, αναφέρω που σκάλωσα αλλά εσείς μπορει να έχετε άλλη γνώμη. Για να φτάσουν εδω, “κάτι” καλό έχουν και σίγουρα έχουν λάθος στις αποδόσεις. Τώρα…προβληματίζομαι. Μου έχουν μείνει Σαραγόσα-Κόρδοβα-Σπάρτα και Λωζάνη. Θα παίξω σίγουρα Λωζάνη. Ας είναι Δευτέρα το ματς. Δεν ξεχνάω τι έγινε πέρυσι το Μάη (που η Λουγκάνο βγήκε Ευρώπη με νίκη-ανατροπή).

Στο φινάλε και η άλλη μαύρα χάλια είναι, ας παιχθεί και στα ίσα, πάλι λάθος είναι το 3.00. Και τα άλλα τρία; Η Σπάρτα με Αντβοκατ πλέον το παλεύει σοβαρά, η Κόρδοβα με Σαντοβαλ το ίδιο. Σκαλώνω γιατί στην Ολλανδία είχαμε διακοπή και η Τσβόλε ίσως και να έγλυψε τις πληγές της. Αν δεν είχαμε, θα την κόντραρα. Οπότε το αφηνω κι αυτό. Μένουν οι δύο σπανιόλες.

Τα ζυγίζω. Παίζω Σαραγόσα. Επρεπε να είναι φαβορί, είναι στο 3.00! Και καταλήγω σε Αστον Βίλα (2.95)-Σαραγόσα (3.00)-Λωζανη (3.00). Δύο σημερινά, ένα της Δευτερας (θα προσμετρηθεί στην κάβα Απρίλιου, κλείνω τον Μάρτη με τα δυο σημερινά). ΧΑΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΊΛΑ 2 (2.95): Η Χαλ εκανε ένα μίνι-ξέσπασμα άλλη ήρθε φάπα προ διακοπής. Και δεδομένα και ταβάνι έχει και στόχους…δεν έχει (νομίζω το +6 είναι καλο μαξιλαράκι από τη ζώνη, τα λίγα ποντάκια που θέλει, θα τα βρει).

Η Αστον Βίλα όμως και μεγάλο ταβάνι έχει και στόχους έχει και η διακοπή της ήρθε κουτί. Μετά το μπαμ με την Γουλβς γνώρισε δύο σοκ απανωτά. Ισως να πίστεψε ότι “καθαρίσαμε”. Οπως και να έχει, ήταν βάλσαμο η διακοπή και έχει και εξαιρετικές επιστροφές, είναι ουσιαστικά πλήρης. Εχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει. Και βέβαια έχουμε και την παράμετρο Στιβ Μπρους (φωτό).

Ο νυν τεχνικός της Βίλα έφυγε από τη Χαλ καλοκαίρι του 2016 επειδή είδε ότι δεν θα είχε μπατζετ δυνατό, αλλά εκεί λατρεύτηκε. Δυο άνοδοι στην Premier League (ανέβηκε-έπεσε-την ξανανέβασε, τεράστια μαγκιά), ένας τελικός Κυπελλου, μιά έξοδος στην Ευρώπη! Ξερει την αντίπαλο, θα αποθεωθεί, πιστεύω θα δούμε την καλή Βίλα σήμερα. ΛΕΟΝΕΣΑ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ 2 (3.

00): Η Σαραγόσα μοιάζει με την Αστον Βιλα. Τραίνο, 7-8 ματς αήττητη, άξαφνα τρώει ένα χαστούκι…τρέλλο (0-1 από τη Σεβίλλη Β). Περιμένω άμεση αντίδραση. Υλικό έχει, εξαιρετική ομάδα είναι, δεν δέχομαι ότι είναι αουτσάιντερ, είναι εκτός πλέι οφ τώρα και θέλει να επιστρέψει. Η Λεονέσα όχι απλά ρηχά νερά, αλλά κάτι παραπάνω. Στη ζωνη μέσα, 1-1-6 στα τελευταία οκτώ, δεν σκόραρε σε τρία σερί, θα είναι τιμωρημένος και ο προπονητής της σήμερα.

ΛΩΖΑΝΗ-ΛΟΥΓΚΑΝΟ 1 (3.00): Τα έγραψα παραπάνω. Η Λωζάνη -ειδικά αν κερδίσει σήμερα η Σιόν- έχει το κίνητρο. Είναι στο +4 από τη ζώνη, μπορεί να γίνει +1 μόνο, αλλά και να μην γίνει, σταθερά κοιτάει πίσω της. Δείχνει να “κουνιέται” προ διακοπής, πχ έφερε Χ με τη Βασιλεία. Η Λουγκάνο από την αλλη, προ διακοπής έφαγε…τέσσερα σερί χαστούκια ξεσβουριχτα.

Σα να τέλειωσε η σαιζόν κάνει. Ο άσος βγαίνει και αγωνιστικά δηλαδή. Περιμένω από την άλλη να “θυμηθεί” η Λουγκάνο πως βγήκε Ευρώπη πέρυσι. Μάης, ίδιο γήπεδο, 1-0 ημίχρονο, 1-2 τελικό. Μπορεί να έχουμε εξόφληση γραμματίου… Αυτά ήταν, αλλά κάτω από την κάβα σας…έχω και αλογάκια από τον Skotostrious! Εκτάκτως! Δείτε τα. Νέα στηλη Δευτέρα μετά τις 3, αν χρειαστεί αύριο update.

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ: +2 μονάδες. Επιστροφές από 30/3: 4.65 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +6.65 μονάδες. Ποντάρισμα 31/3-2/4: Λεονέσα-Σαραγόσα 2 (3.00), με 1,5 μονάδες. Χαλ-Αστον Βίλα 2 (2.95) με 1.5 μονάδες Λωζάνη-Λουγκάνο 1 (3.00) με 1.15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 4.15 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: +2.5 μονάδες. Dubai World Cup (ιπποδρομίες) Το όραμα του ηγέτη των Η.Α.Ε για τις ιπποδρομίες οδήγησε στη δημιουργία του Dubai World Cup Carnival, μιας σειράς ημερίδων ιπποδρομιών που κορυφώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου.

Κορωνίδα είναι το Dubai World Cup , της κούρσας με τα $30Μ έπαθλο που προσελκύει κορυφαία άλογα απ όλο τον κόσμο. Συνοπτικά ξεχωρίζουν : 14:30 UAE Derby : Rayya (11.00) 1 μονάδα each-way 15:05 Al Quoz Sprint : Librisa Breeze (10.00) 1 μονάδα each-way 17:30 Dubai World Cup : Forever Unbridled (10.00) 1 μονάδα each-way Καλή μας τύχη !

Παλαιότερα άρθρα του Billaras