1059

Billaras

To πρώτο απ΄τα (λίγα) μακροχρόνια!

Μελετάω, ξαναμελετάω, τα γυρίζω από εδώ, τα γυρίζω από εκεί, χαμούλης γίνεται γιά το EURO (γέλια). Ελεγα να μην ανεβάσω στήλη σήμερα. Να τα “ξεφουρνίσω” όλα μαζί Τρίτη (πάρτε Kingbet, θα έχει σπέσιαλ ένθετο) ή Τετάρτη.

Τελικά ανέβασα και σήμερα, για δύο λόγους. Ο πρώτος, να δώσω “κατιτίς” μακροχρόνιο, θα δείτε παρακάτω. Ο δεύτερος, γιά να εκφράσω έναν σοβαρό προβληματισμό και να προβληματίσω λίγο κι εσάς.

Εχοντας εμπειρία…μεγαλούτσικη (πρωτόπαιξα στοίχημα στο Μουντιάλ του 1994, φυσικά παράνομα), είναι καρατσεκαρισμένο ένα πράγμα: Οσο πιό πολύ μελετάς, τόσο πιό πολύ ζαλούρα σε πιάνει, θολώνεις. Και παράλληλα, αυξάνονται τα μπετ σου. Ισαμε δέκα-δεκαπέντε μακροχρόνια που…δεν θα τα έπαιζες, τελικά τα ποντάρεις. Σαν το σούπερ μάρκετ ένα πράμα.

Πας με λίστα και φεύγεις με δέκα προϊόντά εξτρά, εκτός λίστας!

Ηδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κάπου 150 sites ελληνικά/στοιχηματικά, έχουν ήδη κάνει αφιερώματα και προτάσεις. Ειδα κάμποσα. Και στατιστικά…χιλιάδες. Οι δε εταιρίες; Ο κακός χαμός. Προσφέρουν ότι βάζει ο νους σας. Ακόμα και…τι (μπορεί) να μπουκάρει σε κάποιο από τα 11 γήπεδα! Ανθρωπος; Κότα; Γάτα; Μέχρι κι αυτό παίζεται, το είδα στη Novibet!

Oταν λοιπόν, ένας σαν εμένα, με άπειρα στοιχηματικά χιλιόμετρα στην πλάτη του, αρχίζει να θολώνει, τότε σκέφτομαι πως μπορεί να θολώσει ένας παίκτης “μεσαίας κλίμακας”.

Που παίζει λίγα ή που παίζει λίγο καιρό, που είναι νέος σχετικά και άπειρος.

Παρένθεση: Ξέρουν όλοι ότι είμαι πάγια αντίθετος με τα μακροχρόνια. Είναι “υποθήκευση” κεφαλαίου, χρήματα που τα τοποθετείς και περιμένεις ένα μηνα, ενώ μέσα σε αυτό το μήνα μπορεί να συμβούν…άπειρα. Καλά, γιά πρωταθλήματα δεν το συζητώ καν, δεν παίζω ποτέ, το ξέρετε.

Αλλά και σε EURO και Μουντιάλ, που παίζω, με βαριά καρδιά το κάνω. Το κάνω γιατί όλα είναι τηλεοπτικά, είναι μονάχα ένας μήνας (όχι δεκάμηνο), ενώ δεν…υπάρχουν μεταγραφές. Και πάλι όμως, δεν είμαι φαν. Παίζω για παράδειγμα εγώ έναν πρώτο σκόρερ και στο 2ο ματς χτυπάει. Οχι σοβαρά, αλλά χάνει ας πούμε τα επόμενα δύο παιχνίδια. Οταν ο σκόρερ κρίνεται μεταξύ 4 και 6 γκολ, δύο ματς να χάσει, αντίο ζωή.

Εδώ ποντάρουμε 3 ώρες πριν απο ένα ματς και δεν ξέρουμε τι θα προκύψει στα 90′. Πόσο μάλλον σε ένα μήνα…

Πάμε τώρα παρακάτω. Στο συγκεκριμένο EURO. Προβλέπω με απόδοση 1,30 ότι θα είναι το πιό δύσκολο από όλα μα όλα ως σήμερα. Και γιά εμάς και γιά εσάς και γιά τον κόσμο που θα θελήσει να πάει και γιά τους παίκτες και τους προπονητές.

Και οι λόγοι είναι πολλοί και σοβαροί.

Μετρήστε:1) Πάρα πολλοί παίκτες πάνε non stop. Θυμίζω λόγω covid παίζανε ως αρχές Αυγούστου πέρυσι με τους συλλόγους τους γιά την προηγούμενη σαιζόν. 2) Εγιναν ελλιπέστατες προετοιμασίες αμέσως μετά. 3) Είχαμε τις περισσότερες εμβόλιμες από ποτέ, όλη τη σαιζόν που αφήσαμε, σκάσανε.4) Το φορμάτ του EURO έχει αυξήσει τα ματς, αυτό ξεκίνησε μόλις το 2016 και δεν έχει κριθεί στοιχηματικά.

5)Θα έχει λιγοστό κόσμο στα γήπεδα. Αλλο 60,000 στο Γουέμπλεϊ ή στο Ολύμπικο κι άλλο 15-20. 6)Θα γίνει σε 11 πόλεις-γήπεδα. Τρομακτικό θέμα αυτό. Πολλές ομάδες θα κάνουν μετακινήσεις τεράστιες ενώ άλλες θα κάνουν ελάχιστες! Απ’ την (ζεματιστή τέτοια εποχή) Σεβίλλη (πιστέψτε με, έχω πάει 20 Ιουνίου και είχε 41 βαθμούς) ως το Μπακού του Αζερμπαϊτζαν που θα έχει 15 βαθμούς.

Και πολλά μίλια, πολλά αεροπλάνα, άρα εξτρά κούραση. Και δυσανάλογη κούραση. Κάποιες θα είναι ευνοημένες. “Χειρότερη” όλων σε μίλια η Ελβετία, “καλύτερη” όλων η Ολλανδία. Και 7)Θα είναι η πρώτη τελική φάση με VAR.

Στο τελευταίο EURO το 2016 τα είχαμε πάει εξαιρετικά. Είχε κάτσει ολόκληρο yankee με μπόμπες (εκείνο το 2-1 της Ισλανδίας που έδινε 5,5 με την Αυστρία και το κάρφωσε ο Τραούστανσον στο 94′ δεν ξεχνιέται).

Και τότε όμως, επειδή θυμάμαι, τα μακροχρόνια δεν είχαν φέρει κατι. Ενας Γκριεζμάν με 6 γκολ μας είχε φέρει κάτι πίσω ως πρώτος σκόρερ, αλλά γενικά “μεροδούλι-μεροφάι”. Το σούπερ κέρδος βγήκε στα ματς, όχι στα μακροχρόνια.

Και έρχομαι στο σήμερα. Ξέρετε, και στο Betsellers το πανεύκολο (αλλά και γιά λόγους εντυπωσιασμού πολλές φορές, γιά τα κλικ που λέμε) θα ηταν να ανεβάζαμε κάθε μερα και μιά πρόταση με ειδικά/μακροχρόνια ή με στατιστικά.

Σαράντα χρόνια φούρναρης σε εφημερίδες και sites, ξέρω τι λέω. Αλλά δεν το κάνουμε. Ποιόν να εντυπωσιάσουμε; Τα κλικ δεν μας νοιάζουν, συνδρομητικό είμαστε. Ούτε να “ταίζετε” τους μπουκ συνέχεια θέλουμε, δεν έχουμε affiliation γιά να πληρωνόμαστε από αυτούς (και τα χαμένα σας). Εδώ λέμε αλήθειες και το ξέρετε.

Η δίκη μου η αλήθεια λοιπόν είναι μιά.

Περιμένω ΠΟΛΥ ζόρικο EURO, θα έχουμε εκπλήξεις (καλό αυτό αλλά γιά pre game και live), εξήγησα τους λόγους. Kαι το δικό μου βάρος θα πέσει εκεί. Ειδικά μετά την 2η αγωνιστική, αφού δηλαδή δω και με τα ματάκια μου όλες τις ομάδες μιά φορά. Στα μακροχρόνια θα παίξω και ΛΙΓΑ bets και ΛΙΓΑ χρήματα. Δεν ξέρω αν….ξενερώνει κανένας (νέος) συνδρομητής αυτή τη στιγμή που θα περίμενε…βροχή προτάσεων/ειδικών/μακροχρόνιων αλλά σόρυ.

Ρισκάρω να τον χάσω όταν λήξει η συνδρομή του, αλλά έτσι τα βλέπω, έτσι νοιώθω, έτσι γράφω. Οι “παλιοί” με ξέρουν.

Σκόρερς

Κλείσαμε με τα (θεωρώ πολύ σημαντικά). Πάμε σε παιχνίδι. Ασχολήθηκα με ένα μακροχρόνιο και το ανεβάζω από τώρα γιατί; Γιατί είναι με καλές αποδόσεις και γιατί είναι πολύ πιο εύκολο θεωρώ.

Δεν “κοντράρω” δηλαδη όσα έγραψα παραπάνω. Και φυσικά θα παίξω λίγα.

Αναφέρομαι στους “κορυφαίους σκόρερς των ομάδων”. Εδω η ευκολία έγκειται στο οτι δεν ζητάς κάτι extreme, δεν ζητάς “μακρύ” μακροχρόνιο, ότι δεν σε νοιάζει και πολύ η πορεία μιάς ομάδας, ενώ οι αποδόσεις είναι καλές. Μπορεί και με…ένα γκολ να πληρωθούμε!

Γιά αρχή, παρότι δεν παίζω τέτοια, όποιος θέλει φαβορί ιδού: Λουκάκου στο Βέλγιο γιά 1ος σκόρερ, στο 1,80.

Είναι απόλυτα τίμιο. Χάρι Κέιν. Ομοίως στο 1,80 γιά 1ος της Αγγλίας. Δεδομένα εκτελεί και τα πέναλτι, και φάουλ ακόμα, είναι στο πικ φόρμας και καριέρας, πολυ σωστή απόδοση. Φινλανδία με Πούκι στο 2,20. Η Φινλανδία δεν θα προχωρήσει. Αλλά ο Πούκι το έχει το γκολ, είναι ο “φάρος”, μπορεί η ομάδα του να βάλει μονάχα ένα και να το βάλει…αυτός φυσικά.

Και τέλος, φυσικά ο Λεβαντόφσκι στην Πολωνία, με 1,60. Κι εδώ τίμιο είναι. Πόσο να το δώσουν; Ορίστε μιά τετράδα με τίμια φαβορί-κορυφαίους σκόρερς στις ομάδες τους. Οποιος παίζει παρολί, ας πάρει τρία από τα τέσσερα γιά να φτιάξει ένα.

Και πάμε στα μεγάλα! Αφήνω 13 ομάδες…ήσυχες. Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξω με ΓερμανοΓαλλίες και γενικά με ομάδες που έχουν πλουραλισμό στην επίθεση.

Εχω ήδη αναφέρει τέσσερις ως φαβορί, άρα μένουν ακόμα επτά. Ιταλία-Τουρκία-Δανία-Ελβετία-Κροατία-Ολλανδία-Σκόπια.

Εδώ επικεντρώνομαι γιατί πληρώνουν καλά τα πρώτα φαβορί σχεδόν σε όλες. Ξαναλέω, μπορεί και…ένα γκολ να αρκεί. Πάρτε παράδειγμα τα Σκόπια. Πιθανός 1ος σκόρερ ο Πάντεφ, ο γερόλυκος. Αν βάλει ένα γκολ όλο κι όλο η γειτόνισσα, αυτός θα το βάλει.

Και δίνει 6.00.

Στην Ολλανδία, ο Ντεπάι γιά 1ος, δίνει 3,25. Αυτός είναι η αιχμή. Στην Κροατία, με εξαιρετική σαιζόν, πρώτο φαβορί ειναι ο Κράμαριτς. Και δίνει…5.00! Και στην Ελβετία ο Σεφέροβιτς με 4,00 έχει επίσης αξία. Πάλευε με την Μπενφίκα ως το φινάλε να βγει πρώτος σκόρερ στην Πορτογαλία. Τουρκία ο Γιλμάζ έκανε…αίσχη φέτος με τη Λιλ, απόντος Τοσούν αυτός θα είναι κορυφή, καυτός είναι, στο 2,75 (αυτός έπεσε λίγο) τον βρίσκουμε.

Και μετά είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε στην Ιταλία, στο 2.87. Κλείνω με Δανία όπου εδώ κάνω την μοναδική εξαίρεση και δεν κοιτάω τον βασικό φορ. Η Δανία θα έχει-λογικά- στο εννιάρι τον νεαρό Βιντ της Κοπεγχάγης. Σορυ, αλλά ένα άπειρο παιδί, δεν με εμπνέει. Θα προτιμήσω τον αρτίστα-αρχηγό-κουμανταδόρο-εκτελεστή. Ερικσεν. Εκτελεί όλα τα στημένα (φάουλ-πέναλτι), σουτάρει απο μακριά, πατάει περιοχή ο πολύπειρος παίκτης της Ιντερ.

Και στο 5.50 μου κάνει.

Δείτε ποιός απ’ τους επτά σας αρέσει. Ολοι έχουν αξια, ζυγίζω και τα συστήματα των ομάδων, ζυγίζω τη φόρμα τους όλη τη σαιζόν και ξαναλέω, ένα γκολ μπορεί να αρκέσει (πχ σε Πάντεφ ή Σεφέροβιτς). Τι θα παίξω; Ενα trixie και δύο μονά. Ούτε 15 μονάδες όλα μαζί ! Γιλμαζ-Ντεπάι-Ιμομπιλε στο trixie. Και μονά-δυάδα ο Σεφέροβιτς και ο Κράμαριτς.

Νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη, δεν ξέρω ακόμα. Με μακροχρόνια ξανά, αλλά πάντα με την λογική που ανέφερα στον πρόλογο. Σκεφτείτε καλά τα παραπάνω, μην πετάτε λεφτά άσκοπα. Θα δείτε ότι από την επόμενη στήλη θα έχω εντός κειμένου και την ξεχωριστή κάβα EURO. Οκ, θα μπαίνουν στα πινακάκια όλα, αλλά δεν θέλω να χαθεί η μπάλα. Και στο τέλος να κανουμε τη σούμα…

Διαγωνισμός

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μας συνεχίζεται, ως την Τρίτη το βράδυ.

Είναι ήδη μεγάλη, αλλά θέλω να στείλετε όλοι! Πανεύκολο είναι. Και ο νικητής θα πάρει μιά εξάμηνη συνδρομή. Ξαναβάζω το ερωτηματολόγιο και τις προϋποθέσεις/ορους. Χαίρομαι που σχεδόν ολοι μου στελνετε και ευχές και καλά λόγια μέσα στα e-mail, να’μαστε καλά και να το απολαύσουμε!

Ερωτήματα:

1)Νικήτρια ομάδα διοργάνωσης

2)Ζευγάρι τελικού

3)Πρώτος σκόρερ

4)MVP διοργάνωσης

5)Κορυφαία ομάδα σε σύνολο καρτών

6)Κορυφαία επίθεση του τουρνουά

7)Χειρότερη άμυνα του τουρνουά

8)Κορυφαία ομάδα σε κερδισμένα πέναλτι

*Σε περίπτωση που υπάρχουν δύο ομάδες ή παίκτες πρώτες-οι σε κάποια κατηγορία, θα μετρηθούν σωστές και οι δύο απαντήσεις.

Ή και οι τρεις αν προκύψει, είτε σε σκόρερς, είτε σε καλύτερη επίθεση, είτε οπουδήποτε αλλού.

*Ζητάμε κερδισμένα πέναλτι, όχι εύστοχα.

*Ως σωστά πιστώνονται τα επίσημα στοιχεία της UEFA, όχι των μπουκμέικερς ή των διαφόρων ξένων sites.

*Μόνο μιά απάντηση/ομάδα/παίκτη θα βάλετε δίπλα στο ερώτημα.

*Στις κάρτες, θα προσμετρώνται ως ΜΙΑ η κάθε κάρτα, είτε κόκκινη είτε κίτρινη.

Δεν παίζουμε στοίχημα εδώ όπου μετράει “διπλή” η κόκκινη. Παράδειγμα: Πήρε μιά ομαδα 15 κίτρινες και 2 κόκκινες στο τουρνουά; Θα έχουμε σωστή απάντηση το 17. Ζητάμε την ομάδα με τις περισσότερες κάρτες προφανώς (την πιο “βρώμικη” δηλαδή).

Τέλος, σημαντική διευκρίνιση: ΟΛΑ θα υπολογιζονται με έναν πόντο. Αρα μάξιμουμ κάποιος φτάνει τους οκτώ πόντους, από οκτώ κατηγορίες, αν τα βρει ολα.

Και αν έχουμε ισοβαθμία μεταξύ συνδρομητών, θα γίνει κλήρωση γιά τον έναν που θα πάρει δώρο την εξάμηνη συνδρομή.

Κάντε copy ΜΟΝΟ το ερωτηματολόγιο. Βαλτε το σε ένα word. Συμπληρώστε το με παίκτες/ομάδες με κεφαλαία γράμματα. Και στείλτε το συμπληρωμένο ως την Τρίτη 8 του μήνα. Μετά θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο. Αν λείπει απάντηση, θα θεωρείται άκυρη η συμμετοχή, οπως άκυρη θα είναι αν κάποιος βάλει δύο απαντήσεις σε κάποιο ερώτημα.

Θα αναμένω σε συνημμένο (attachment) word τις οκτώ απαντήσεις σας στο [email protected]. Προσοχή, ΜΗΝ στείλετε e-mail στο επίσημο του site που είναι το [email protected]. ΜΟΝΟ στο δικό μου, να τα συγκεντρώσω όλα τα αρχεία μαζί.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras