995

Billaras

Τι να γράψεις, τι να παίξεις…

Τώρα εγώ τι να γράψω; Τι νόημα έχει; Γύρισα απ΄τη Σέριφο την Κυριακή τη νύχτα. Και είχα μιά λαχτάρα γιά τούτο το Σάββατο. “Στοίχημα ξανά”, αυτό σκεφτόμουν.

Πήγαν όλα περίπατο. Απ΄τη Δευτέρα ζούμε μιά κόλαση. Μιά πύρινη κόλαση. Πονάει η ψυχή σου. Το μυαλό δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο, η τηλεόραση δεν παίζει κάτι άλλο, μιλάς με γνωστούς που τα σπίτια τους κινδυνεύουν, ξυπνάς χάραμα από το ντουμάνι, δεν μπορείς να αναπνεύσεις καλά-καλά.

Φωτιά παντού, μαύρο παντού, εκκενώσεις, ο ορισμός της κόλασης.

Πως να τα κάνεις delete και να γράψεις γιά τον Μέσι, γιά τις αγγλιδούλες και γιά στοίχημα; Πως να μελετήσεις, πως να παίξεις, πως να δεις μπάλα;

Θα κάνω το εξής: Θα κοπιάρω μέρος του κειμένου της χθεσινής Kingbet. Δεν μπορώ να κάθομαι και να γράφω αναλύσεις, να με συγχωρείτε.

Και στο τέλος θα προσθέσω απλώς τι μου αρέσει και θα δείτε το πινακάκι:

Στην Championship τίμιος ο άσος της Κάρντιφ (την έχω γιά πλέι οφ παρότι δεν εκτιμώ ιδιαίτερα τον Μικ Μακάρθι, έχει καλό υλικό η ομάδα), αδιάφορο και μόνο γιά συμπεράσματα το ΚΠΡ-Μίλγουολ, όπως και το Λούτον-Πιτέρμπορο, ενώ τίμιος είναι ο άσος της Μπλάκμπερν στο 2.

10. Οχι γιατί περιμένω να βγάλει μάτια η ομάδα του Μόμπρεϊ, απλώς η Σουόνσι έχει ανακατευτεί πολύ. Θυμίζω, μόλις προχθές πήρε προπονητή, τον Ράσελ Μάρτιν από την ΜΚ Ντονς! Ο Κούπερ την άφησε καταμεσής της προετοιμασίας (στις 21 Ιουλίου), δεν είναι απλό. Εφυγε και ο -σταρ- Αγιού από τους “κύκνους”, οπότε τουλάχιστον στην αρχή τους βλέπω να ζορίζονται…

Τίμιος και ο ασος της Μπρίστολ Σίτι, εμπιστεύομαι τον Νάιτζελ Πίρσον ότι φέτος θα δείξει πράγματα.

Και η Μπλακπουλ πιστεύω θα ξαναπέσει όπως ανέβηκε.

Από αουτσάιντερ; Το διπλό στο Πρέστον-Χαλ. Εδώ θεωρώ ότι έχουμε το λαθάκι. Η Πρέστον φέτος θα είναι όπως πέρυσι. Κάπου στη μέση (πέρυσι 13η), με πρόβλημα στο γκολ-εκτός αν πάρει φορ καλό ως το τέλος του μήνα. Αυτή τη στιγμή, χωρίς καλές προσθήκες και με τον -δεν με πείθει-ΜακΑβόι στον πάγκο της, είναι γιά κόντρα.

Η Χαλ είναι νεοφώτιστή αλλά δεν θα “μασήσει”. Είναι η περσινή πρωταθλήτρια της Λιγκ 1, έχει μιά χαρά υλικό (ειδικά μεσοεπιθετικά αφού δεν έχασε κανένα από τα εργαλεία της), με πλουραλισμό, δεν θεωρώ ότι θα κινδυνέψει καν.

Στην 1η και στην 2η κατηγορία τώρα. Στην Λιγκ 1, ως γενική θεωρία, κρατήστε το εξής: Από τις τρεις που έπεσαν, μόνο η Σέφιλντ Γουένσντεϊ θεωρώ ότι άμεσα μπορεί να επιστρέψει.

Οχι η Γουίκομ, όχι η Ρόδεραμ. Ανάποδα, απ΄τις νεοφώτιστές, η ομάδα μου η Μπόλτον μπορεί όχι απλά να παραμείνει αλλά να παλέψει και πλέι οφ (Μόρκαμ και Τσέλτεναμ βλέπω να πέφτουν όπως ανέβηκαν). Κρατήστε τα αυτά. Από εκεί και πέρα, “παραδοσιακά” πρωτο φαβορί η Σάντερλαντ. Ειλικρινα, δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, υλικό έχει αλλά κάθε φορά το άγχος την πνίγει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι σε σχέση με πέρυσι, θα έχουν δυναμική η Πόρτσμουθ και η Οξφορντ αλλά κυρίως, ξεχάστε τις περσινές Γουίγκαν και Ιπσουϊτς! Εδώ δώστε βάση. Κοινός παρανομαστής και γιά τις δύο ότι έχουν-επιτέλους- νέους και ισχυρούς ιδιοκτήτες. Εκπέμπουν υγεία και ασφάλεια. Επίσης και οι δύο έκαναν ολική ανανέωση στα ρόστερ τους.

Θεωρώ ότι θα παλέψουν δυνατά γιά άνοδο και πλέι οφ. Σε ότι αφορά στα ματς, απόδοση-ψείρα γιά Ιπσουϊτς, ίσως λιγο ενδιαφέρον να έχει η Μπόλτον (οι ΜΚ Ντονς έχασαν τον προπονητή τους μόλις τη Δευτέρα, αφού τον πήρε η Σουόνσι). Σάντερλαντ-Γουίγκαν παίζουν μεταξύ τους, σε απόδοση φαβορί δεν παίζω και Πόρτσμουθ. Οπότε, είτε άσος Μπόλτον, είτε τίποτα.

Στην 2η, μπορεί 1ο φαβορί να είναι η…γνωστή Σάλφορντ (μοιάζει με την Σάντερλαντ από άποψη άγχους όμως) , αλλά όπως έγραψα γιά τις Ιπσουϊτς και Γουϊγκαν ότι φέτος θα είναι αγνώριστες προς το καλύτερο, εδώ το λέω γιά την Μπράντφορντ. Ενα “βαρύ χαρτί”, θεωρώ ότι φέτος θα ξυπνήσει. Πήρε εξαιρετικό τεχνικό, τον άνθρωπο που ανέβασε 1η φορά στη Λιγκ 1 την Μόρκαμ, τον Ντέρεκ Ανταμς! Αλλαξε πολύ το ρόστερ, την πιστεύω.

Και μετά, δίνω ψήφο και στην Τρανμίρ. Εφερε πίσω τον λατρεμένο Μίκι Μέλον (κι αυτός δεν ήθελε και πολύ να γυρίσει), υπάρχει συσπείρωση και ενθουσιασμός, θα κάνει ζημιές. Και από εκεί και πέρα, αν στην Championship η προβληματική είναι η Ντέρμπι Κάουντι, στην 2η είναι η Σουίντον. Τα ίδια ζόρια τραβάει, χλωμή τη βλέπω…

Στοιχηματικά, κοιτάω την Μπράντφορντ στο 3,00 γιά διπλό στην Εξετερ.

Η Εξετερ είναι πάντα υπολογίσιμη, αλλά δεν τα έχει πάει καλά στο μεταγραφικό παζάρι ως τώρα. Εχει χάσει σχεδόν μιά 11αδα παίκτες, κάποιοι ήταν βασικότατοι και πιστεύω ότι θέλει κι άλλη ενίσχυση. Ισως τέλος του μήνα να λέμε άλλα, προς το παρόν την βλέπω αποδυναμωμένη και λέω να ρισκάρω με την Μπράντφορντ”.

Αυτά είναι. Καταλήγω σε ¨ξερή δυάδα” Κάρντιφ/Μπόλτον και σε μονά/δυάδα Χαλ/Μπράντφορντ.

Πολύ-πολύ χαλαρά. Και -το ομολογώ- κάνω προτάσεις απλά επειδή είμαστε συνδρομητικό site και σέβομαι έστω και τον έναν που έχει πληρώσει συνδρομή και θέλει να παίξει.

Αύριο, αν έχει κάτι, αν έχω διάθεση, θα κάνω update. Αλλιώς νέα στήλη την Τρίτη. Θυμίζω, στο twitter όλες οι ανακοινώσεις, οπότε βρείτε μας εκεί ( https://twitter.

com/betsellerscom ) και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις!

Θα μπω στο chat κατά τις 5, όσοι θέλετε κοπιάστε. Αλλιώς φανταζόμουν την “έναρξη” της σαιζόν, αλλιώς μας προέκυψε. Ας τελειώσει ο εφιάλτης και θα βρούμε ρυθμούς. Προέχει να τελειώσει ο εφιάλτης. Ολες οι σκέψεις μας εκεί είναι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras