983

Skotostrious

Αντίπαλος το χάντικαπ…

Καλημέρα σε όλες και όλους. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του καλοκαιριού και οι τελευταίες ανάσες είναι απαραίτητες εν όψει του δύσκολου όπως προβλέπεται χειμώνα. Στο νησί όμως δεν έχουν καλοκαιρινές ανησυχίες καθώς η ιπποδρομιακή δράση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και σήμερα ξεκινάει στο York ένα τετραήμερο φεστιβάλ, από τα σπουδαιότερα της σεζόν και με αυτό θα ασχοληθούμε τις προσεχείς ημέρες.

Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε από την πρώτη ημέρα.

Ξεκινάμε με την εναρκτήρια κούρσα του φεστιβάλ, ένα χάντικαπ σπριντ στη μικρότερη δυνατή απόσταση των 5 furlong (1,000 μέτρα) και θα στηρίξουμε τον HURRICANE IVOR στην προσπάθεια του να δώσει το στίγμα του στην πολύ απαιτητική κατηγορία. Φετινή εισαγωγή από τη Γαλλία έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του με μια νίκη στο Sandown και ακολούθησε μια πολύ καλή εμφάνιση και δεύτερη θέση σε ένα από τα ιστορικά χάντικαπ στο βασιλικό φεστιβάλ του Ascot.

Η τελευταία του εμφάνιση δεν ήταν τόσο καλή άλλα έχει τη δικαιολογία του εδάφους καθώς αγωνίστηκε σε ένα λασπώδες τερραίν που δε δείχνει να το ευνοεί. Επιστρέφει σήμερα σε στίβο που αρέσκεται να αγωνίζεται και καθώς εκπροσωπεί στάβλο και τζόκεϋ στην κορύφωση της φόρμας τους (35 και 26% αντίστοιχα ποσοστό νικών τις τελευταίες εβδομάδες) αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές και σήμερα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα στην έκτη κούρσα του προγράμματος και θα στηρίξουμε τη φοράδα ΑΤΙΥΑΗ (each-way) στην πολύ καλή φετινή της καμπάνια. Εχει σκοράρει 2 φορές σε 5 αγώνες με την τελευταία της έξοδο πριν σχεδόν δύο μήνες να συνοδεύεται με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και άνετη νίκη με μεγάλη διαφορά για σπριντ.

Δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της κάτι που δε πέρασε απαρατήρητο από τον handicapper καθώς θα αγωνιστεί με ποινή 11 lbs, άλλα η διάθεση με την οποία αγωνίζεται, όπως και το γεγονός ότι ο κύριος ανταγωνισμός της σήμερα τρέχει και αυτός με ποινή (Tenaya Cannon , Tweet Tweet) μας δίνει ένα πολύ καλό πάτημα να τη στηρίξουμε όντας καθαρό αουτσάιντερ.

Συνοπτικά

Τετάρτη 18/08 15:50 York Sky Bet And Symphony Group Handicap : HURRICANE IVOR (9,00)

Τετάρτη 18/08 18:45 York Ire Incentive, It Pays To Buy Irish Stakes : ΑΤΙΥΑΗ (12,00 ενισχυμένο each-way 4 θέσεις)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 018 , αρ : 2 // κωδ : 028 , αρ : 10).

Το αμοιβαίο στοίχημα του ΟΠΑΠ πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious