962

Billaras

Πολλή μελέτη και τρία ραντεβού!

Τι να γράψω τώρα; Να παίξω κάτι δεν το συζητώ, ξεκάθαρα ΔΕΝ παίζω. Θα δω μπαλίτσα, θα δω την Εθνική μας, that’s all. Για στοίχημα ούτε λόγος. Οταν είχε “κάτι”, το περασμένο Σάββατο, έπαιξα. Και κέρδισα. Και μαγκιόρικα με ανατροπή η Χαρογκέιτ. Και κανα-δύο φαβόρες που είχα αναφέρει πέρασαν κι αυτές. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Γιατί ναι μεν δεν έχει (άφθονο) παιχνίδι, αλλά η μελέτη δεν σταμάτησε.

Οτι έγραψα το Σάββατο ήταν βασισμένο στη μελέτη της τελευταίας μέρας των μεταγραφών. Ο Ντάιαμοντ ας πούμε της Χαρογκέιτ έπαιξε βασικότατος και ήταν και εξαιρετικός. Ο νεοφερμένος γερόλυκος φορ Λιον Κλαρκ των Μπρίστολ Ρόβερς μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και μόλις στο 47′ σκόραρε και ήταν και το νικητήριο γκολ. Και ο Μέιναρντ έπαιξε βασικός με την Τρανμίρ.

To Σάββατο εβαλα φωτό στην στήλη τον Ντάιαμοντ της Χαρογκέιτ, σήμερα βάζω τον Κλαρκ των Ρόβερς που μόλις έχει σκοράρει στο ντεμπούτο του και πανηγυρίζει.

Τωρα τίποτα. Εθνική θα δούμε, ίσως παίξω τα ειδικά του Thassios, να περάσει η βραδιά. Σοβαρό κουμάρι από το Σάββατο και μέτα. Οπότε συνεχίζω τη μέλέτη. Και μιάς και σας έδωσα μιά πρόγευση το Σάββατο, ας ας δώσω λίγη ακόμα γιά την Championship που τώρα θα ξαναρχίσει κι αυτή.

Ηδη προχθές αναφέρθηκα στον Κρίστι που πήγε από την Σέλτικ στην Μπόρνεμουθ.

Την τελευταία μέρα λοιπόν, πριν 8 βράδια, έγιναν 28 μεταγράφες στην κατηγορία. Τώρα θα τις δούμε όλες αυτές τις αλλαγές μπροστά μας. Απ’ τις 24 ομάδες, μόλις οι επτά δεν πήραν κανέναν (είχαν πάρει βέβαια όλο τον Αυγουστο). Οι άλλες 17 ομάδες πήραν εικοσιοκτώ.

Πολύ καλές κινήσεις από Φούλαμ που δυνάμωσε κι άλλο, εξαιρετικές και από Μπόρνεμουθ, ενώ ενισχύθηκε με 4 παικτες και Νότιγχαμ του Μαρινάκη. Η αλήθεια είναι ότι μιά ομάδα της Premier έπαιξε ρόλο μεγάλο, η Γουότφορντ. Η οποία έκανε “ξεκαθάρισμα”. Σκεφτείτε, Τσαλόμπα και Κίνα (οι δύο της Φούλαμ) ήρθαν από εκεί. Ο φορ Γκρέι της ΚΠΡ από εκεί.

Και αν δεν περίμενα να μετακινηθεί ο Κρίστι από την Σέλτικ στην Μπόρνεμουθ, ούτε ο (γνωστός μας) Εντσάμ στην Σουόνσι, σίγουρα η μετακίνηση που έκανε “θόρυβο” ηταν αυτή του Τρόι Ντίνι από την Γουότφορντ στην Μπέρμιγχαμ. Ζωή ολόκληρη, 11 χρόνια με θριάμβους, πόνο, φυλακίσεις, με απίθανες στιγμές, ο Ντίνι πλέον δεν είχε δώσει κάτι άλλο ως παίκτης και αρχηγός στην Γουότφορντ.

Μένει να τον δούμε -στη δύση της καριέρας του- και στην Μπέρμιγχαμ.

Λίγο πιό αναλυτικά: Δεν πηραν παίκτη την 31η Αυγούστου οι Χαλ-Ρέντινγκ-Ντέρμπι-Λούτον-Μπρίστολ Σιτι-Καρντιφ-Χάτερσφιλντ. Η Μπέρμιχαμ είπαμε, πήρε τον Τρόϊ Ντίνι, τον μεγάλο αρχηγό και αρχισκόρερ γιά χρόνια της Γουότφορντ. Η Μπόρνεμουθ πήρε Λόου (φορ) και Κρίστι (χαφ, μεγάλη μεταγραφή αυτή).

Η Μίντλεσμπρο πήρε δύο φορ, Σιλικι και Σποράρ. Η Νότιγχαμ πήρε μιά 4αδα, Σπενς (στοπερ), Ογέντα (χαφ), Ντράγκερ (φουλ μπακ), Σίλβα (φορ). Η Μπλάκπουλ πήρε δύο, τον Στέρλινγκ και τον Γκάμπριελ,αμυντικοί και οι δύο. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε τον Ντράγκερ (φουλ μπακ) αλλά και τερματοφύλακα, τον Ολσεν (γιατί πούλησε τον βασικό Ραμσντέιλ στην Αρσεναλ).

Η Σουόνσι πήρε τον…γνωστό μας Εντσαμ που φλέρταρε με την ΑΕΚ, η Κόβεντρι τον Κέιν (φουλ μπακ), η ΚΠΡ τον Γκρέι (φορ, από Γουότφορντ, καλή κίνηση), η Πρέστον Μέρφι (φορ) και ΜακΚαν (χαφ), η Στόουκ δύο παίκτες (Ντοχάνι και Σίμα, σε άμυνα και επίθεση αντίστοιχα), η Φούλαμ τον Τσαλόμπα (κόφτης) και τον Κινα (φορ), η Μίλγουολ τον Οτζο (φορ), η Μπάρνσλεϊ τον Γκόμεζ (χαφ), η Μπλάκμπερν πήρε Κάντρα (εξτρέμ) και Εντουν (φουλ μπακ), η Πιτέρμπορο έναν χαφ τον Κόβεντρι.

Ολοι αυτοί μετακινηθηκαν την 31η Αυγούστου και μένει να αξιολογηθούν. Καθόλου απλό.

Και έγραψα όλα τα παραπάνω γιά να καταλάβετε ότι ναι μεν δεν παίζαμε, αλλά η προεργασία έπρεπε να γίνει, έγινε και δεν ήταν εύκολη. Γιατί αυτά έρχονται από το Σάββατο (και έγινε γιά όλο το Νησί).

Δεκάδες sites πρότειναν 3αδες, 4αδες, φαβοράκια, overακια και τέτοια από τις Εθνικές.

Αλλά αυτά είναι πασατέμπος. Να περνάει η ώρα, να σας δίνουν ντε και καλά κάτι να παίξετε. Το ζουμί είναι να εξοπλίζεσαι (με μελέτη και γνώση) για να ξεφύγεις από τον…πασατέμπο. Και αυτό κάνουμε εδώ στο Betsellers χρόνια τώρα…

Κλείνω με τις Εθνικές. Πόνεσαν τα μάτια μου με το Κόσοβο, το μόνο που λέω γιά απόψε είναι να μην…ξαναπονέσουν με τη Σουηδία.

Αλλες απαιτήσεις δεν έχω και δεν πρέπει να έχει και κανείς. Οπως έγραχα χθες στην Kingbet, όλες οι ομάδες στον κόσμο κάνουν up and down. Η Ιταλία που πήρε το Euro, θυμίζω δεν ήταν παρούσα καν στην προηγούμενη μεγάλη διοργάνωση. Η Ολλανδία τα ίδια. Η Γερμανία, η Ισπανία, καμιά δεν ξεφεύγει. Η διαφορά μας ειναι μιά. Εμείς δεν ανανεώνουμε το υλικό.

Ή το κάνουμε πολύ αργά. Η δικιά μας η φουρνιά η καλή τέλειωσε το 2014. Εκτοτε βουλιάζουμε αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν βγάζουμε νέους καλούς παίκτες. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. Εδώ φτάσαμε να μην έχουμε αξιόπιστους στόπερ! Αυτοί που παίζουν τώρα, τόσο μπορούν, απλά πράγματα. Και αυτό ξεκινάει από τους συλλόγους. Ποιά στόπερ να έχει ο (κάθε) Φαν Σχιπ; Ποιό δεξί μπακ να έχει; Παντού ξένοι παίζουνε στους συλλόγους…

Τίποτα άλλο, τα ραντεβού μας είναι ΤΡΙΑ.

Πρώτον απόψε στο chat. Κατά τις 21,30 τα λέμε μέσα. Δεύτερον, νέα στήλη το Σάββατο με φουλ κουπόνι πλέον (που σημαίνει ότι από σήμερα έχει…φουλ μελέτη). Και τρίτον, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ, έχουμε σύναξη!!! Το Σαββατοβραδο, μετά τις 9, ταβέρνα τα Πεύκα, σύνορα Μαρούσι-Πεύκη, Χαιμαντά 34. Θα περάσουμε σούπερ, όλοι όσοι έχουν ερθει τα άλλα χρόνια, το ξερουν.

Φαί, πιώμα, γέλιο και φουλ της στοιχηματοκουβέντας. Ο καιρός θα έχει στρώσει, θα είμαστε έξω μιά χαρά, ελάτε όσοι μπορέσετε, αλλιως…θα χάσετε! Παράκληση, στείλτε κι ένα e-mail στο [email protected] να ενημερώσετε να κανονίσω τραπέζια! Σας περιμένουμε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras