919

Billaras

Crystal clear η τελική διαλογή!

Κανένα παράπονο την Πέμπτη, δεν άξιζαν νίκης ούτε Αντβέρπ ούτε Ολυμπιακός. Ειδικά ο Ολυμπιακός. Η βελγίδα πιό προσεκτική να ήταν ίσως να συζητάγαμε αλλιώς, αλλά στη σούμα και βάση εικόνας, ορθώς ήρθε 2-2, όπως ορθώς έφαγε τρία ο Ολυμπιακός στη Γερμανία. Χωρίς άγχος έπαιζα βέβαια, γιά το κέρδος πήγαινα, να είναι καλά η πρώιμη πληρωμή στην Αταλάντα.

Εγινε 0-2, τα βάλαμε τσέπη, μετά γύρισε αλλά δεν με στεναχώρησε καθόλου. Οταν έχουμε όπλα, ας τα εκμεταλλευόμαστε, η πρώιμη είναι ένα απ΄αυτά (ειδικά όταν παίζεις αουτσάιντερ). Αγωνιστικά, τα…έξι του Μουρίνιο θα έχουμε να θυμόμαστε από την Πέμπτη, συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια εν ολίγοις (και ακριβώς επειδή έφαγαν έξι και ακριβώς επειδή είναι η Ρόμα και ακριβώς επειδή παίζει με την Νάπολι του 8-0-0, μήπως αύριο πρέπει να παίξουμε άσο;).

Anyway, τα αύριο τα βλέπουμε αύριο. Σημερα τα πράγματα μετά την τελευταία μου διαλογή ήταν εντελώς ξεκάθαρα. Crystal clear που λένε και στο χωριό μου.

Eκτός Νησιού ήταν τρία, έμεινε ένα. Εσβησα Βαλενσιέν γιατί δεν έχω εικόνα της (γενικά δεν ασχολούμαι με Β’ Γαλλίας, όσοι ασχολείστε κάντε τσεκ αυτό το σημείο), εσβησα Οστάνδη γιατί η Κορτράικ έχει ντεμπούτο εντός γιά τον νέο της προπονητή, άρα έμεινε ενα και…ελπίζω καλό.

Η Φράιμπουργκ. Ξανά αυτή. Ελπίζω να μην με αδικήσει πάλι. Ολοι ξέρετε τι έγινε πριν μιά εβδομάδα. Δοκάρια, ευκαιρίες, πέναλτι καθαρά που δεν δόθηκαν, έμεινε στο 1-1 με την Λειψία. Η Φράιμπουργκ από πέρυσι είναι μέσα στην καρδιά μου, ξεκάθαρα καλή ομάδα (γιά τα κυβικά της). Και είναι και η μόνη αήττητη στη Bundesliga βεβαιως βεβαίως! Η Βόλφσμπουργκ επτά ματς χωρίς νίκη (0-3-4), ξεκάθαρα ντεφορμέ, συν κούραση, συν απουσία Βέχορστ στην επίθεση (κορωνοϊός).

Μάλλον αυτά που περίμεναν/φοβόντουσαν από το καλοκαίρι οι οπαδοί (τραγική στα φιλικά), βγαίνουν τώρα…

Και στο Νησί; Είχα οκτώ. Τα εκανα εννιά. Και θα παίξω τα τρία. Είπαμε, crystal clear σήμερα.

Εσβησα Γουλβς-Νιουπορτ-Σάτον λόγω απόδοσης, όλες τις ήθελα πάνω από 3,20. Εσβησα Σάουθεντ γιατί οκ με νέο προπονητή, αλλά δεν ξέρω αν αυτό θα την σώσει κιόλας, η Ντάγκεναμ εντός δεν είναι παίξε-γέλασε.

Εσβησα και Μπόρχαμ και Χάλιφαξ γιατί φοβάμαι τα Χ, καλές οι αντίπαλοί τους.

Και τι έμεινε; Τα…δύο γνωστά και ένα που ήρθε στην πορεία. Τα γνωστά είναι από χθες γνωστά. Μίντλεσμπρο και Σουόνσι. Τα πρότεινε ο Μάκης, τα έπαιξε, τα αναλύσαμε στο ράδιο, δεν μπορείς να τα προσπεράσεις. Και γιά να το αναλύσω αυτο το “crystal clear”, έχω Κάρντιφ με 7 σερί ήττες, έχω Μπέρμιγχαμ επίσης επτά ματς χωρίς νίκη (0-2-5 και στα τελευταία έξι δεν έχει καν σκοράρει) και όπως ειπαμε έχω και Βόλφσμπουργκ με 0-3-4! Κοινώς, κοντράρω τρεις ομάδες που εδώ και καιρό ειναι κάκιστες! Τραγικές!

Στο 3,60 η Φράιμπουργκ, στο 3,00 η Μίντλεσμπρο, στο 3,00 και η Σουόνσι.

Και όλα με πρώιμη πληρωμή (σημαντικό αυτό). Γιά ένα καλό trixie.

Και ποιό είναι αυτό μου προέκυψε στην πορεία; Η Τζίλιγχαμ. Οκ, δεν είναι στα…ντουζένια της, μιά μέτρια ομάδα είναι, αλλά με τον Εβανς στον πάγκο πάντα κάπου θα κάνει και τις κηδείες της. Βασικά το μπετ είναι “κόντρα Μπόλτον”. Τα είπαμε χθες στο ράδιο, μόλις είχε σκάσει η είδηση.

Μιά είδηση-σοκ. Στα 29 του, ο αρχηγός από πέρυσι, ο Αντονι Σάρτσεβιτς, έφυγε ελέυθερος και πήγε και υπέγραψε στην…Στόκπορτ! Μ αυτον ανέβηκε η Μπόλτον πέρυσι, πιό παλιά οι οπαδοί της Πλίμουθ τον φωναζαν “ο Μέσι του Μάντσεστερ”. Ειναι εντελώς σοκαριστική είδηση.

Ολοι κρατάνε κλειστά τα στόματά τους, αλλά απ’ όσα έμαθα, μπορεί να έπεσαν και ψιλές.

Μανούρα έγινε σίγουρα με τον προπονητή Εβατ (στη φωτό οι δυό τους από παλιές καλές στιγμές). Δεν τον ξεκίνησε με την Πλίμουθ (τρίμπαλο), τον έβαλε αλλαγή, έγιναν χοντρά σκηνικά, σε 48 ώρες έφυγε (και έκανε και ένα αινιγματικό ποστάρισμα στο instagram)! Τρεις σερί οι ήττες της Μπόλτον και φοβάμαι ότι το κλίμα είναι χάλια, δεν φεύγει έτσι άξαφνα ο αρχηγός σου να πάει δύο κατηγορίες πιό κάτω! Λέω να πάιξω μιά ψιλή στο σέκο 6αρι της Τζίλι.

Είτε θα γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Εβατ, είτε θα έχουμε “γλέντια”.

Κλείσαμε. Αύριο νέα στήλη. Σημερα το trixie και το μονό. Και τα λέμε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras