778

Billaras

Συμπεράσματα και τρεις επιλογές!

Σύμπέρασμα πρώτον: Η μπάλα είναι….αυτό που είπε ο Οσιμ κάποτε. Γιά 84′ η Μπρομ δεν υφίσταται, η Χάτερσφιλντ κάνει παρέλαση κανονικη, το ματς ειναι σβηστό και άξαφνα από μιά βλακια-χαζό πέναλτι- και κάπακι ένα πούλημα πανικού, στο 87′ ήταν 2-2, σκορ που κολακεύει την γηπεδούχο όσο δεν πάει.

Συμπέρασμα δεύτερον: Οι μπουκ έκαναν, κάνουν και θα κάνουν λάθη.

Πάντα. Το ματς το είδατε. Ανεξάρτητα απ΄το αν ήταν γιά άνετο 0-3 και ήρθε 2-2, θυμηθείτε την συνολική του εικόνα. Μπορεί-μπάλα είναι- να έληγε και 1-0! Εγώ θέλω την εικόνα. Και μετά, να θυμηθείτε ότι ο άσος έδινε 1,85! Δηλαδή οι μπουκ έδιναν 54% πιθανότητα άσου και…21% γιά διπλό (βάση του 4,75). Μήπως λέω εγώ τώρα, έπρεπε να είναι…ανάποδα;

Συμπέρασμα τρίτον: Τα ματς δεν λήγουν αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής αλλά και (συμπέρασμα 4ον) εκμεταλλευόμαστε ΟΛΑ τα όπλα που έχουμε.

Η πρώιμη πληρωμή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ οπλο γιά κάποιον που κατέχει το άθλημα. Εγινε 0-1 στο 24′ κι εγώ μετά γιά να πάρω πέντε φορές τα λεφτά μου πλέον δεν περίμενα να μείνει διπλό. Περίμενα (όπως και μπήκε) ΕΝΑ γκολ! Ενα γκολ και τέλος. Και παράλληλα, έγινε ότι έγινε, στράβωσε όπως στράβωσε, ο Μάκης με draw no bet δεν έχασε παρά την ατυχία.

Οοοολα τα παραπάνω, τα ξέρετε.

Τα γνωρίζετε. Αλλά η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Να τα θυμόμαστε όλοι αυτά.

Πάμε τώρα στο σήμερα. Εχω πληρωθεί καλά από χθες (ξέρετε οι πιστοί ότι σπάνια παίζω Παρασκευή κι εγώ χθες έκανα διπλό μπετ σε σημείο του 4,75, αυτό τα λέει όλα, μακάρι να καθόταν και το Χ της Σαουθάμπτον) αλλά σήμερα η Αγγλία δεν φτουράει. Είχε ένα εξώφθαλμο χθες, αλλά σήμερα τρίχες το Νησί, κάκιστο μενού.

Η Τότεναμ μου αρέσει, αλλά από 3,30 πήγε στο 2,90 (δεν έχω να σχολιάσω κάτι, τα ξέρετε). Η Μόρκαμ με ψήνει λίγο, με τον Ανταμς στον πάγκο το γυροφέρνει. Και η Τσέλτεναμ εκτός είναι τραγική φέτος, με 2-8-7, δύο νικες σε 17! Νεοφώτιστες και οι δύο, ανέβηκαν πέρυσι μαζί, η Μόρκαμ αυτήν εδώ την κοιτάει στα μάτια και την βρίσκω αουτσάιντερ εντός στο 2,90.

Τέλος, μου κάνει ένα κλικ η Λέιτον. Ναι, μη γελάτε. Αυτή που μας έχει χρυσώσει με κόντρα και ξανά κόντρα και…ξανά μανά κόντρα και δώστου κόντρα (είπαμε, αυτό ήταν ρεκόρ), τώρα ίσως και να κάνει νίκη. Μετά από γεμάτο τρίμηνο (αρχές Δεκέμβρη), αν προσέξατε την έχω αφήσει τώρα που έδιωξαν τον Τζάκετ. Κι έχει δύο σερί 2-2, άρα σκοράρει και δεν χάνει.

Πρόοδος. Τώρα ήρθε προ ημερών ο Ρίτσι Γουέλενς (φωτό). Καλό όνομα, ψημένος τεχνικός, θα κάνει γκελ. Και απ’ την άλλη η Χαρτλπουλ καλή και άγια (υπερβαση φέτος) αλλά έπαιξε Τρόφι την Τετάρτη και τον…αγγιξε τον τελικό, τον έχασε στα πέναλτι. Κακό αυτό. Και ήταν με απολυτα βασική ομάδα. Συνοψιζω: Η Λέιτον δεν νομίζω ότι θα πέσει, θέμα χρόνου η νίκη της.

Είναι το timing σωστό σήμερα; Το 3,30 πάντως με ψήνει.

Τρία όλα κι όλα. Και αυτά όχί τιποτα “ουάου” σαν χθες.

Εκτός Νησιού; Κοιτάω Χοφενχάιμ αλλά δεν ξέρω τι θα παιχθεί. Η μιά σε φόρμα, η άλλη το..θηρίο με τις 7αρες. Η μιά με Χένες στον πάγκο (κοινώς ο γίος του Ντίτερ Χένες και ανηψιός του Ούλι Χένες, το επώνυμο Χένες…ειναι η Μπάγερν η ίδια), η άλλη με Νάγκελσμαν στον πάγκο (2016-2019 στον πάγκο της…Χοφενχάιμ).

Τι θα έρθει σήμερα; Κάντε μαντεψιά.

Λίγο Γκο Αχέντ κοίταξα αλλά την αφησα, καταλήγω σε 2 χινάρια ξερά. Σπέτσια-Κάλιαρι το ένα και Χετάφε-Βαλένθια το άλλο. Βολικό αρκετά στις ιταλίδες, η Χετάφε θέλει πόντους, αλλά Κίκε Φλλορες στον ένα πάγκο (παλιά Βαλένθια) και Μπορδαλάς στον άλλο (μιά..ζωή στην αγαπημένη του Χετάφε). Θα το σταυρώσουν ή θα δούμε ως και άσο;

Κλείσαμε.

Μικρά δεν έχω. Ουσιαστικά γυρίζουν στο νου μου τα τρία εγγλέζικα και τα τρία μη εγγλέζικα. Μιά εξάδα. Ποιά να αφήσω, ποιά (και πως) να τα παίξω. Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, εγώ αφήνω Χετάφε (φοβάμαι και λίγο άσο, το νου σας στο live), αφήνω Χόφε (ότι θέλετε κάνουν, επίσης το νου σας live) και αφήνω Τότεναμ (εδώ καθαρά λόγω απόδοσης, το 3,30 το δεχόμουν οριακά, τώρα δεν φτουράει το 2,90, αν ήταν ένα μήνα μετά θα έκανα λίγο στραβά μάτια, τώρα όχι ακόμα εκπτώσεις).

UPDATE: Τζίφος κυριολεκτικά χθες. Δεν το παλέψαμε καν, καμιά φορά αυτό είναι και προτιμότερο απ΄το να φας ένα γκολ στο 90′ ας πούμε. Αναμενόμενα κακή μέρα πάντως και απ΄τις ήττες που δεν πονάνε, δεν ενοχλούν και ξεχνιούνται άμεσα.

Στο σήμερα; Αν εξαιρέσει κανείς μιά Αστον Βίλα που την κοίταγα αλλά σήμερα σβήστηκε (το 3,40 έγινε 3,10 και το 3,10 έγινε…2,75, εκπτώσεις δεν κάνω, το έγραψα και χθες), αν εξαιρέσει κανείς και την Γουλβς (δεν δεχομαι φαβορί την τραγική Εβερτον), τα άλλα όλα είναι…φαντάσματα.

Κυριως βάση απόδοσης. Είναι πέντε τεράστια σημεία.

Αρμινια στο 11,00! Τζένοα στο 8,50! Νιουκάστλ στο 7,50! Τβέντε στο 6,00! Ζιλ Βιθέντε στο 4,20!

Αυτά τα πέντε. Οκ, δεν ειναι όλα τραβηγμένα, αφού Μπράγκα-ΑΖ-Αταλάντα είναι ανάμεσα σε ευρωπαικά και κρίσιμα ματς, ενώ στην Τσέλσι έχουμε την γνωστή ιστορία με τον Αμπράμοβιτς, συν την φόρμα της Νιουκάστλ.

Στην Αρμινια είναι η…γνωστή Ντόρτμουντ plus ένα κάρο απουσίες (από Χούμελς ως Ρόις).

Μακράν βέβαια το πιό τραβηγμένο είναι η Τζένοα. Ομάδα χάλια, που εχει ξεχάσει να κερδίζει, που πέφτει. Οκ, έξι σερί ισοπαλίες με τον νέο τεχνικό, αλλά τι να τις κάνει; Αν η Αταλάντα παίξει δυνατά, της βάζει 4-5 και αντίο. Ισως όμως και να μην το κάνει, κάτι τα ευρωπαικά της, κάτι ο Γκασπερίνι που είναι θρύλος και αγαπητός στην Γένοβα, τόσα χρόνια εκεί.

Και την πονάει κι αυτός την ομαδούλα. Κοινώς: Στα ίσα είναι 4-0. Αν “στραβοκοιτάξει” η Αταλάντα, μπορεί το κουλό.

Αυτά που είναι τα πλέον αξιοπρόσεκτα είναι Τβέντε και Ζιλ Βιθέντε. Εξαιρετικές πορείες, ελάχιστες ήττες, φόρμα, κλίμα, επιτυχίες. Και ΑΖ και Μπράγκα εν μέσω Ευρώπης. Το πορτογαλικό είναι και ντερμπάκι της περιοχης.

Καταλήγω: Ο καθένας ας αποφασίσει πόσο ρίσκο θέλει να πάρει, ποιά του αρέσουν. Εγω θα έπαιζα Αστον Βίλα, τώρα άπαξ και έπεσε τόσο το παρατάω, ενώ αφήνω και Γουλβς. Και από τα πέντε “θηρία”, κάνω το εξής:

Σβήνω Αρμινια με…βαριά καρδιά, γιατί έχει χτυπηθεί από κορωνοϊό και έχει επίσης ένα σκασμό απουσίες.

Κρίμα, ήταν γιά άγρια κόντρα η Ντόρτμουντ.

Σβήνω Νιουκάστλ, παίζει σερί εκτός, δεν θα πεί όχι και σε ισοπαλία, ενώ η Τσέλσι ίσως βγάλει συσπείρωση. Επίσης, το είχα στο 11,00 και είναι στο 7,50. Τεράστια πτώση του διπλού.

Και ετσι, παίζω τα άλλα τρία. Τζένοα μονάχη της και ο…Θεός βοηθός, ξερό διπλό, τι να το κάνει το Χ, έχει και πρώιμη.

Μιά στεκιά στο 8,50. Αμα φάω 4-5 τα έφαγα (γέλια).

Τβέντε και Ζιλ επίσης ξερά. Αυτά είναι τα καλύτερα, εδώ παίζω σοβαρά. Προσοχή όμως, ΔΕΝ έχουν πρώιμη. Οπότε θέλουμε νίκη κανονικά στα 90′! Μονά και δυάδα.

Τα λέμε πλέον την Τρίτη με νέα στήλη και σήμερα…wish me luck, είναι καλά τα ρίσκα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras