757

Billaras

Ζόρικη μέρα, μεγάλο ρίσκο!

Ευχές γιά καλό μήνα είπαμε χθες στο Betsellers Radio (ελπίζω να έχετε πλέον ακούσει ολοι σας την χθεσινή εκπομπή), το τι έγινε τις προηγούμενες μέρες το ανέλυσα στην προηγουμενη στήλη με τον απολογισμό, ενώ δεν νομιζω ότι είναι σκόπιμο να σχολιάσω κάτι από την κλήρωση του Μουντιάλ που έγινε χθες βραδάκι. Οταν έρθει η ώρα, θα τα δούμε κι αυτά.

Οπότε πάμε άμεσα στο παρασύνθημα, είναι και περασμένη η ώρα.

Το είπαμε χθες, το ξαναλέω, το έχω γράψει και στην Kingbet, είμαστε σε κουπόνι μετά από διακοπή και πριν από Ευρώπη. Και είναι και Απρίλης πλέον. Αυτό σημαίνει και…ζοριλίκι και ολοένα και μεγάλυτερη αλλαγή στον τρόπο μελέτης και προσέγγισης των αγώνων. Σταδιακά.

Στο Νησί απ’ την άλλη, τα σημεία όλο και θα λιγοστεύουν. Δυο προ ημερών (έπιασα Τζίλιγχαμ), ένα μεσοβδόμαδα (λατρεμένη Ολνταμ ή μήπως…Λέιτον;), τώρα-σήμερα ελάχιστα. Στέκομαι μόνο στο σήμερα στη στήλη, αύριο αλλη μέρα-άλλη στήλη (απ το ράδιο ξέρετε έτσι κι αλλιώς που θα κινηθώ στο περίπου).

Σήμερα λοιπόν, σε όοοολο το Νησί, με το ζόρι να σταθώ σε Λιντς (κι αυτό επειδή ανέβηκε 2,50), σε Ντέρμπι (στο 2,62), σε Πορτ Βέιλ (ένα τίμιο διπλό του 2,30), σε Κόλτσεστερ (στο 3,20) και στο 4αρι της Ολνταμ μέσα στην Στιβενέιτζ, στο κολασμένο εξάποντο.

Πάπαλα, αυτά είναι. Κι άμα στα πέντε όλα κι όλα τα τρία είναι φαβορί, τότε βγαίνει συμπέρασμα, το Νησί είναι…τζούφιο.

Εκτός Νησιού; Ενα τίμιο διπλάκι η Αντβέρπ στο 2,00 και μετά ρίσκο, με γνώμονα την Ευρώπη και τις ανάγκες των ομάδων.

Σεντ Ετιέν-Χέρτα-Φράιμπουργκ-Θέλτα-Σαλερνιτάνα-Τβέντε. Πόσα είναι αυτά; Μιά εξάδα. Οι μισές (Σεντ Ετιέν-Χέρτα-Σαλέρνο) καίγονται.

Και βέβαια, δείτε αντιπάλους. Μαρσέιγ-Λεβερκούζεν-Μπάγερν-Ρεάλ-Τορίνο-PSV. Οι πέντε είναι ομάδες τριάδας, τρεις είναι πιθανές πρωταθλήτριες, οι τέσσερις έχουν ευρωπαϊκά κρίσιμα ματς μεσοβδόμαδα. Ετσι, γιά να…ξέρουμε που πάμε να μπλέξουμε!

Απ’ τα έξι αυτά, τα πρώτα που σβήνω είναι Σεντ Ετιέν (χωρίς Καζρί και πιθανώς με χιόνια στο γήπεδο και δεν με ψήνει και το 3,50), Θέλτα (η μοναδική αδιάφορη από τις έξι), Χέρτα (ας ήρθε ο Μάγκατ, δεν έχω καταλήξει ότι μπορεί να σωθεί και η διαφορά κλάσης με τη Λεβερκούζεν ειναι μεγάλη).

Μένουν τρια. Φράιμπουργκ και Τβέντε μοιάζουν. Εντός, καλές έδρες, σούπερ σαιζόν, χτυπάνε Ευρώπη, χάνουν αραιά και που και πολύ δυσκολα, με έχουν πληρώσει πολλές φορές, τις εκτιμώ. Και παράλληλα, παίζουνε με δύο…βουνά, δεν χρειάζεται να πω κάτι γιά Mπάγερν και PSV (όσο σκέφτομαι ότι είχα κοντράρει PSV με…Βίλεμ και πληρώθηκα πριν από μήνες, ακόμα ανατριχιάζω).

Το Σαλερνιτάνα-Τορίνο δεν μοιάζει με αλλο. Ημιθανής με αδιάφορη. Ιταλικό, ότι σημαίνει αυτό. Προ διακοπής “φάγαμε” το Τζένοα-Τορίνο 1-0. Η Τορίνο γενικά έχει χάσει και απο Βενέτσια κι απο Κάλιαρι, κι απο Τζένοα, όλη την ουρά. Με τη Τζένοα βέβαια έκανε και….χατηράκι, τα ξέρετε. Θα ξανακανει; Ο Νταβίντε Νικόλα ήταν πέρυσι στην Τορίνο, την έσωσε.

Και είναι και Τορινέζος. Η Σαλέρνο απ’ την άλλη, μιά μπαζάρα είναι, αλλά ακόμα ελπίζει (αν κερδίσει σήμερα) γιατί έχει 2 λιγότερα ματς με Ουντινέζε (εκτός) και κυρίως με Βενέτσια (εντός). Οπότε, όλα γιά όλα σήμερα.

Ξαναγυρίζω στα εγγλέζικα. Η Ολνταμ κι αυτη με…χατηράκι κέρδισε, αλλά δεν ήταν και κακή, το είδαμε. Με τη Στιβενέιτζ θα γίνει πόλεμος.

Εβανς-Σέρινταν στους πάγκους, ως και ξύλο παίζουνε. Η ψαλίδα αποδόσεων είναι μεγάλη και λάθος ξεκάθαρο. Ολα τα άλλα τα αφήνω. Διαλέξτε αν θέλετε κανένα μικρό και κάντε καμιά δυάδα.

Εγώ καταλήγω: Αφηνω και Τβέντε γιά έναν και μόνο λόγο! Δεν έχει πρώιμη. Ολως περιέργως, η “πράσινη” δίνει πρώιμη στην Ολλανδία στα πλέι οφ. Οπότε, πάω με Σαλέρνιτάνα-Φράιμπουργκ-Ολνταμ, τρία μονά και λίγα στο patent.

Ας βγει ένα. Ολα έχουν πρώιμη αυτά. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις απ΄τη μέρα. Τα λέμε στο chat, αύριο νεα στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras