752

Skotostrious

Η πιο μεγάλη μάχη της χρονιάς…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Εκτάκτως η στήλη για τις αυριανές κούρσες σήμερα καθώς υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις και δεν θα έχω δυνατότητα να ανεβάσω αύριο οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε την αυριανή μας επιλογή από τη σπουδαιότερη κούρσα με εμπόδια στο ετήσιο καλεντάρι, το διάσημο Grand National, μία ιπποδρομία που διεξάγεται σε μεγαλύτερους και ψηλότερους φράκτες από τις παραδοσιακές κούρσες εμποδίων, με τα ιδιαίτερα ονόματα όπως Canal Turn, Valentine’s Brook και ίσως το διασημότερο όλων The Chair και τα άλογα χρειάζεται να πραγματοποιήσουν συνολικά 32 άλματα και να διανύσουν απόσταση σχεδόν 7 χιλιομέτρων.

Η φετινή μας επιλογή είναι ένα άλογο που τερμάτισε 7ο πέρσι στην ίδια κούρσα και αναφέρομαι στον DISCORAMA (each-way) που μας προσφέρεται και σε αποδόσεις αουτσάιντερ. Ηταν 2ος το 2019 στο φεστιβάλ του Cheltenham σε αντίστοιχης απόστασης κούρσα αρα δεν έχει θέμα με αντοχή και στην περσινή του εμφάνιση στο Aintree ήταν στους διεκδικητές της νίκης μέχρι και 2 εμπόδια πριν το τέλος άλλα η αποχή του από κούρσες για περίπου 5 μήνες ήταν εμφανής και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο καλύτερο πλασάρισμα.

Φέτος έρχεται σαφώς πιό έτοιμο καθώς αγωνίστηκε πριν 2 μήνες σε κούρσα προετοιμασίας στα 3 μίλια στους φράκτες καταφέρνοντας μια πολύ ικανοποιητική δεύτερη θέση αγωνιζόμενο μάλιστα με το μεγαλύτερο βάρος ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες ίππους. Θα αγωνιστεί κατά 1 lb ελαφρύτερος σε σχέση με το περσινό του βάρος και θα φέρει και προστατευτικό προσώπου, κάτι που αναμένεται να τον βοηθήσει περαιτέρω.

Συνοπτικά :

Σάββατο 09/04 19:15 Aintree Randox Grand National Handicap Chase : DISCORAMA (41,00 each-way)

Η ώρα είναι Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Η κούρσα βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 033, αρ : 21)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious