746

Billaras

Ολοένα και λιγότερα!

Πήγα να ξεκινήσω με ότι έγινε χθες και προχθές, ειδικά με τους απίθανους 30,000 γερμανούς στο Καμπ Νου που είναι φυσικά ρεκόρ και το θαυμάσαμε αλλά παράλληλα έχει διαταχθεί έρευνα στη Βαρκελώνη γιά το πως μπήκαν μέσα! Και θα εγραφα και γιά τα αγωνιστικά, πάνε τα περισσότερα φαβορί, χαιρέτησαν, από Μπάγερν ως Μπαρτσα κούνησαν μαντήλι και έχουμε ημιτελικά πολύ όμορφα.

Ομως, η επικαιρότητα τρέχει. Και εκεί που έγραφα, σκάει η είδηση, ακριβώς 13,19 ώρα Ελλάδος. Απολύθηκε ο Ντάις από την Μπέρνλι (φωτό). Και μιά απόλυση προπονητή Premier League στις 15 Απρίλη είναι μεγάλη είδηση, πόσο μάλλον αν αυτός είναι ο…μακροβιότερος. Σχεδόν 10 χρονάκια ήταν εκεί ο Σον Ντάις, ως και Ευρώπη τους έβγαλε! Αλλά φέτος-το γράφαμε και το λέγαμε συνέχεια με τον Μάκη- θα χρειαζόταν πολλούς λαγούς από το καπέλο του γιά να σώσει τη Μπέρνλι.

Και δεν τους είχε.

Κλείνουμε και με τον Ντάις και την Μπέρνλι, πάμε στα φρέσκα. Διπλή αγωνιστική στις μικρές του Νησιού ελέω Πάσχα Καθολικών, αλλά προφανώς και δεν υπάρχει σχέση με τις απανωτές των Χριστουγέννων. Τώρα είναι 15/4 και τα κουκιά είναι μετρημένα. Η Αγγλία (οι μικρούλες ειδικά) έχει “σβήσει” στοιχηματικά κατά 70% και μένει ενα 30%.

Μετά από την Δευτέρα θα μείνει ένα 10%…

Λίγες αγωνιστικές έχουν μείνει, μοιραία κοιτάς τα θέλω τους. Ομως, το κάνεις με συνδυασμό δύο ακόμα παραγόντων. Την απόδοση (εστω και με μικρή έκπτωση) και την ικανότητά τους. Γιατί ωραία, θέλουν, αλλά…μπορούν;

Να το εξηγήσω με παράδειγμα: Στην Λιγκ 1, έχουμε Ντονκάστερ-Τζίλιγχαμ-Γουίμπλεντον-Μόρκαμ-Φλίτγουντ να καιγονται να σωθούν, τρεις από αυτές τις πέντε θα φουντάρουν μαζί με την Κρου που έπεσε και μαθηματικά.

Σήμερα και οι πέντε παίζουν με “αδιάφορες” (απαραίτητα τα εισαγωγικά). Με Μπόλτον-Τσέλτεναμ-Κρου-Τσάρλτον-Οξφορντ κατά σειρά: Ποιά σβήνω πρώτη; Αυτή που δεν παίζει με 100% αδιάφορη, την Φλίτγουντ. Η Οξφορντ ελπίζει ακόμα. Ντεφορμέ αλλά ελπίζει. Μετά ποιά σβήνω; Την κακή απόδοση. Δηλαδή την Γουίμπλεντον. Ναι, do or die, ναι με υποβιβασμένη, ναι σε όλα.

Αλλά 2,15 σε ομάδα που έχει να κερδίσει από τον…Δεκέμβριο; Που έχει 0-12-11 στα τελευταία 23; Ε οχι. Ας κερδίσει. Σαράντα χρόνια φούρναρης έχω δει τέτοια στο Νησί….

Και μετα σβήνω ακόμα δύο που δεν τις πιστεύω. Δεν μπορεί να σωθούν όλες! Εδωσα ευκαιρίες και σε Μόρκαμ και σε Ντονκάστερ. Με απογοήτευσαν οικτρά. Οπότε ποιά κρατάω; Την Τζίλιγχαμ.

Εδώ παίζω. Με πλήρωσε, το παλεύει, βλέπω δείγματα καλά, τίμιο το 3,50.

Ετσι γινεται η διαλογή τον Απρίλιο (καμιά σχέση με τον Φλέβάρή ας πούμε).

Γιά να να μην το κουράζω:

Στην Championship τσέκαρα Μίντλεσμπρο και…Ντέρμπι. Ισως να παραείναι τραβηγμένα όμως. Οπότε πάσο. Και γιά να πάω στην παραπάνω κουβέντα, προφανώς και είδα και τις Νότιγχαμ ή Χάτερσφιλντ αλλά δεν ακουμπάω σε αυτές τις αποδόσεις.

Αν ήταν Ιταλία ίσως να το έκανα (γέλια).

Στην 1η τα είπαμε.

Στην 2η, κάτι ανάλογο με την 1η, καίγονται τρεις γιά μιά θέση που οδηγεί σε φούντο. Μπάροου δεν την πιστεύω (βασικά αυτή λέω καιρό ότι θα πέσει), παίζει και με την πρωτοπόρο. Εμειναν οι δύο. Θυμηθείτε τι έχω παίξει πρόσφατα και θα κρίνετε μόνοι σας ποιά πιστεύω και ποιά αξίζει.

Αφήστε που η μιά είναι και…φαβορί. Η Στιβενέιτζ που είδαμε με την Ολνταμ, σήμερα δεν θα έχει και τον βασικό της φορ και είναι..φαβορί! Εβαλα τα γέλια μόλις το είδα. Οπότε ποιά έμεινε; Η Ολνταμ. Οτι είπα και γιά την Τζίλιγχαμ. Με πλήρωσε, το παλεύει, βλέπω δείγματα, τίμιο το 3,50. Η Νορθαμπτον βγάζει άγχος και μπούκωμα, δεν έχει το εύκολο γκολ.

Μικρό είναι η Πορτ Βέιλ αλλά δεν αγγίζω μικρά σήμερα, ενώ στην Νάσιοναλ Λιγκ μιά Ολντερσοτ μου πέρασε φευγαλέα από το μυαλό αλλά την άφησα.

Κλείνω: Μονα-δυάδα Τζίλιγχαμ-Ολνταμ. Μόνο δύο σημεία. Στις 15 Απρίλη δεν έχει άλλα και το νοημά μου το πιάσατε. Εχουν πρώιμη και τα δύο. Τα λέμε chat στις 5, νέα στήλη αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras