723

Skotostrious

Η φόρμα δείχνει επιτυχία…

Καλησπέρα σε όλες και όλους. Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η δράση στα ιπποδρόμια του νησιού με την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ του Μαϊου στο Chester να ξεχωρίζει οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές έχουμε από τις σημερινές κούρσες.

Πρώτη στάση σήμερα στο Chester και πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια Listed ιπποδρομία μόνο για τριετείς στην οποία θεωρώ πως η απόδοση του SONNY LISTON (each-way) τον αδικεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Προέρχεται από καλό γενεαλογικό δέντρο και ξεκίνησε με νίκη την καριέρα του στο ντεμπούτο του στο Sandown πέρσι το καλοκαίρι. Στην εμφάνιση του στους στίβους μετά από 10 μήνες για την καμπάνια του ως τριετής ήταν 4ος με πολύ καλή εμφάνιση στα Feilden Stakes (Listed κούρσα), φόρμα που δυναμώνει ακόμα περισσότερο καθώς ο νικητής της κούρσας εκείνης τερμάτισε 4ος με πολύ καλό φινις στις 2000 Guineas (Group 1).

Θα χρειαστεί να αγωνιστεί με μεγαλύτερη σταθερότητα στον απαιτητικό στίβο του Chester άλλα είχε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί και το pedigree του δείχνει ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε αποστάσεις πάνω από 1 μίλι.

Δεύτερη και τελευταία στάση για σήμερα στο ιπποδρόμιο του Huntingdon για μια όχι και τόσο συνηθισμένη επιλογή στις κούρσες με εμπόδια στην off-season περίοδο, άλλα θεωρώ πως ο βετεράνος ONE FOR BILLY, εκπρόσωπος του πολύ καλού δίδυμου εκπαιδευτή και τζόκεϋ τους αδελφούς Dan και Harry Skelton, έχει πολλές πιθανότητες να ντουμπλάρει τις φετινές του νίκες σε μια όχι και τόσο δυνατή κούρσα στους φράκτες (fences).

Χωρίς νίκη από το 2018 επέστρεψε στα ψηλά εμπόδια και σε συνδυασμό με αλλαγή τακτικής στον αγώνα του τρέχοντας επικεφαλής της κούρσας από την εκκίνηση, δικαίωσε την επιλογή αυτή με νίκη πριν 2 βδομάδες στο Warwick. Παρά τη νίκη του αντιμετωπίζεται με εύνοια από το handicap καθώς δε θα φέρει ιδιαίτερα μεγάλο βάρος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αν είναι στην κατάσταση που έδειξε στην τελευταία του έξοδο αναμένεται και σήμερα να πρωταγωνιστήσει.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 05/05 16:40 Chester Homeserve Dee Stakes : SONNY LISTON (10,00 each-way)

Πέμπτη 05/05 17:20 Huntington Pertemps Network Group Handicap Chase : ONE FOR BILLY (4,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

H κούρσα στο Chester βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 023, αρ : 5)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious