723

Skotostrious

The Run for the Roses…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Αργοπορημένη η στήλη σήμερα και δικαιολογημένα πιστεύω καθώς για τη σημερινή μας επιλογή θα περάσουμε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, όπου αργά το βράδυ διεξάγονται τα “σπουδαιότερα 2 λεπτά στον αθλητισμό” όπως αρέσκονται να τα αποκαλούν οι Αμερικάνοι, ή ο “Αγώνας για τα Τριαντάφυλλα” λόγω της κουβέρτας από αυτά που σκεπάζουν τον νικητή του αγώνα, ή πιο απλά το διάσημο Kentucky Derby, η πρώτη από τις 3 κλασικές ιπποδρομίες του Triple Crown.

Πρόκειται για μια Grade 1 κούρσα στην απόσταση των 10 furlongs (2,000 μέτρα) αυστηρά για τριετείς ίππους, που διεξάγεται στον χωμάτινο στίβο στο ιπποδρόμιο του Churchill Downs. Για την επιλογή των συμμετεχόντων ίππων διεξάγονται σε διάφορα μέρη του κόσμου προκριματικές κούρσες και με ένα σύστημα πόντων βγαίνει η κατάταξη από την οποία τελικά προκύπτει η τελική σειρά των 20 αλόγων που θα βρεθούν στους βατήρες εκκίνησης.

Η φετινή έκδοση του Derby δεν έχει το ξεκάθαρο φαβορί όπως αυτά των προηγούμενων χρόνων, κάτι που καθιστά το αποτέλεσμα ανοιχτό σε όλα τα ενδεχόμενα. Επίσης λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την κλήρωση με την οποία αποφασίζεται από ποιό βατήρα θα ξεκινήσει το κάθε άλογο, καθώς η θέση του δυσκολεύει τα άλογα που ξεκινάνε είτε πολύ κοντά είτε στο τέλος του βατήρα απέναντι από το κάγκελο.

Με αυτά τα δεδομένα και με την (μικρή) φόρμα που έχουν ως τριετείς καταλήγω να στηρίξω τον CYBERKNIFE (each-way) να συνεχίσει το καλό σερί που έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα με 2 νίκες, συμπεριλαμβανομένου και του Arkansas Derby (Grade 1) πριν λίγο παραπάνω από ένα μήνα, παρά το γεγονός ότι ήταν εκτός ρυθμού στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, φόρμα που παίρνει πάρα πολύ μεγάλη αξία καθώς η φοράδα Secret Oath που ήταν τρίτη ως φαβορί στην κούρσα εκείνη, εχτές κέρδισε το αντίστοιχο Derby για φοράδες (Kentucky Oaks).

Ο εκπαιδευτής Brad Cox έχει γεννηθεί κοντά στο ιπποδρόμιο που διεξάγεται η κούρσα και παρά το νέο της ηλικίας του έχει οδηγήσει ήδη ένα από τα άλογα του σε νίκη στη συγκεκριμένη κούρσα, στην περσινή έκδοση της κούρσα με τον ίππο Mandaloun (νίκη που του δόθηκε φέτος μετά από πολύμηνο δικαστικό έλεγχο καθώς ο τότε νικητής βρέθηκε να έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες).

Ο Cyberknife προέρχεται από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο με τον “πατέρα” του Gun Runner να έχει κερδίσει 10 κούρσες επιπέδου Grade, συμπεριλαμβανομένης και της πολύ σπουδαίας κούρσας Breeders’ Cup Classic το 2016. Θα ξεκινήσει από σχετικά καλή θέση εκκίνησης και με δεδομένο το ταλέντο και την αντοχή του αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές και σήμερα.

Συνοπτικά :

Κυριακή 08/05 01:57 Churchill Downs Kentucky Derby presented by Woodford Reserve : CYBERKNIFE (17,00 each-way)

H ώρα είναι Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious