701

Thassios

Αρχή με τον τελικό

Καλησπέρα παικταράδες μου!

Κάτι πήγε να γίνει τη Παρασκευή τα ξημερώματα αλλά μείναμε με ένα κερδισμένο ποντάρισμα από το ματς της Λιμπερτάδ. Στην Μπόκα θα μπορούσε να βγει κόκκινη στην φιλοξενούμενη αφού ο ρέφερι φρόντισε και την φόρτωσε με 4 κίτρινες στο ημίχρονο αλλά ήταν πολύ προσεκτική μετά στο 2ο μιας και ήξερε ότι με το παραμικρό θα έμενε με 10 παίκτες.

Έβαλε και το γκολάκι στο 54′ η γηπεδούχος και κάπου εκεί έσβησε το ματς. Αν καθυστερούσε λίγο ακόμη να μπει ίσως τώρα να μιλάγαμε αλλιώς.

Σήμερα είναι ένα διαφορετικό Σάββατο από τα υπόλοιπα. Πολλά πρωταθλήματα έχουν σφυρίξει λήξη ενώ και το βράδυ μετά τον τελικό θα πέσουν οι μηχανές στο ρελαντί. Και λέω ”ρελαντί” (οι περισσότεροι θα τις σβήσουν τις μηχανές) γιατί όσο οι Λατίνοι, Αμερικάνοι και Ασιάτες παίζουν όλο το καλοκαίρι η δική μου στήλη θα είναι σε επαγρύπνηση μήπως και προκύψει κάτι.

Σίγουρα θα έχουμε μπετ με γκολάκια και άλλα ειδικά.

Μιας που πιάσαμε παραπάνω τα καλά τα παιδιά ας δούμε τι έχω ξεχωρίσει σήμερα και στο τέλος θα αναφέρω τι βλέπω στον μεγάλο τελικό.

Ξεκινάω από τη Βραζιλία και το Σάο Πάολο – Σεάρα. Και οι δύο ομάδες είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα για το Sudamericana με μια βασική διαφορά όμως.

Οι γηπεδούχοι ήταν ήδη περασμένοι και ξεκούρασαν παίκτες ώστε να παίξουν σήμερα όλοι οι βασικοί και να είναι φρέσκοι. Από την άλλη οι παίκτες της Σεάρα τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία πρόκριση. Η Ψυχολογία τους είναι στα ύψη αλλά και η κούραση μεγάλη. Οι ίδιοι παίκτες σήμερα θα προσπαθήσουν να πάρουν κάτι από τη δύσκολη έδρα της Σάο Πάολο ώστε να πάρουν κανένα βαθμό στο πρωτάθλημα καθώς μετά από 6 αγωνιστικές έχουν 5 βαθμούς μόνο και βρίσκονται στη προτελευταία θέση.

Σωστά για μένα λοιπόν οι μπουν δίνουν τον άσσο 1,60 αλλά κάτι άλλο είναι που θεωρώ ότι έχει αξία. Αναφέρομαι στο g/g που βλέπω στο 2,20. Η Σεάρα δεν έχει κακή επίθεση. Εντός με την δυνατή Φλαμένγκο έφερε 2-2 ενώ και εκτός έδρας κέρδισε την επίσης δυνατή Παλμέϊρας με 2-3. Με την Σάντος πήρε 0-0 και γενικά δεν σου βγάζει για ομάδα που είναι 19η. Τα τελευταία 5 παιχνίδια μεταξύ τους ήρθαν όλα 1-1.

Από κάπου εκεί θεωρώ ότι ξεκινάει και το σημερινό ματς ενώ στο τέλος πιστεύω ότι θα λυγίσει λόγω κούρασης και θα χάσει. Τα δύο τελευταία εντός της Σάο Πάολο έληξαν 2-1. Να μην τα πολυλογώ. Το κόμπο 1 + g/g στο 4,5 έχει αξία ενώ και το anytime score 2-1 στο 5.

Πάμε τώρα στους φίλους μας του Αμερικάνους. Το Τορόντο λοιπόν υποδέχεται τη Σικάγο και προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι αουτσάιντερ ο άσσος.

Έχουμε πολύ κακές ομάδες με την φιλοξενούμενη να αγνοεί τη νίκη εδώ και 10 παιχνίδια. Η Τορόντο εντός μετά από τρεις σερί νίκες , μάλιστα με το ίδιο σκορ 2-1, έχει δύο σερί ήττες. Θεωρώ ότι το σετ είναι ανάποδα στις αποδόσεις καθώς η Τορόντο έχει εξαιρετική παράδοση με το Σικάγο εντός και σήμερα το παιχνίδι είναι στα μέτρα της για να επιστρέψει στις νίκες.

Τα τελευταία 5 ματς εκεί μέσα ήταν όλα όβερ 2,5 γκολ ενώ τα 4 ήταν και g/g χωρίς καμιά ήττα της γηπεδούχο. Κάτι τέτοιο θεωρώ ότι θα γίνει και σήμερα. η Τορόντο έχει δεχθεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια και νομίζω ότι θα γίνει και απόψε. Το ειδικό ” 1Χ + g/g + όβερ 2,5 ” δίνει 3,75 και θεωρώ ότι έχει αξία.

Μένοντας στο MLS θα επιλέξω ένα κόμπο ακόμη από το ματς της Λος Άντζελες με το Σαν Χοσέ.

Οι γηπεδούχοι απογοητευμένοι που αποκλείστηκαν στο κύπελλο (έφαγαν 3άρα στο ντέρμπι) θέλουν σήμερα να επανέλθουν στις νίκες. Είναι καλύτερη ομάδα από τη Σαν Χοσέ αλλά δεν έχει αξία ο άσσος στο 1,50. Από την άλλη η Σικάγο ξεκούρασε μερικούς στο κύπελλο και αποκλείστηκε (δε νομίζω ότι κυνηγούσε το κύπελλο πάντως) και σήμερα θέλει να βάλει δύσκολα σε μια δυνατή έδρα.

Έχει επίθεση που μπορεί να βάλει γκολ ενώ και οι γηπεδούχοι έχουν κάποιες αμυντικές απουσίες. Να μην το κουράζω το 1+ g/g στο 2,90 είναι μια καλή απόδοση.

Αυτά είναι που ξεχώρισα από το σημερινό (μπορείτε να το πείτε και αυριανό) κουπόνι και σκέφτομαι να τα κάνω ένα ωραίο τρίξι (πρώιμη στα δύο).

Και πάμε τώρα στον τελικό. Νομίζω ότι έχετε διαβάσει ένα σωρό αναλύσεις.

Νομίζω ότι συμφωνώ με όσα είπαν και ο Billaras με τον Μάκη στη εκπομπή. Τι θέλω να προσθέσω εγώ. Μου αρέσει να βγάλουν Ασίστ οι Modic , Vinicius , Robertson , Arnold. Αυτοί οι τέσσερις θεωρώ ότι μπορούν να βγάλουν ασίστ όπως άλλωστε κάνουν όλη τη χρονιά. Από εκεί περνάμε και στις κάρτες. Casemiro , Mendy , Fabinio είναι η τριάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ο Ρέφερι είναι πεναλτάκιας θέλω να προσθέσω ενώ την έχει και τη κόκκινη κάρτα σχετικά εύκολα. Οπότε πάρτε ιδέες για να φτιάξετε το δικό σας ειδικό στον τελικό και να πιούμε τις μπυρίτσες μας. Τα δικά μου θα είναι δύο και θα τα δείτε στον πίνακα. θα τα ανεβάσω και στο chat σαν φωτογραφίες για να τα δείτε.

Εμείς τα λέμε το βράδυ στο chat.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS