691

Editorials

Απολογισμός: Καλά πήγε αυτό!

Χαιρετώ! Ακόμη μία στοιχηματική σεζόν έκλεισε, τουλάχιστον για εμένα, που η σεζόν μου ορίζεται από τον Αύγουστο μέχρι και τον Μάιο. Φέτος δεν έχουμε και κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση, οπότε σχεδόν για ένα δίμηνο θα πάμε «σβηστοί».

Χρειάζεται το διάλειμμα, τα έγραψε και ο Βασίλης στο προηγούμενο editorial, δεν γίνεται να παίζουμε στοίχημα 12 μήνες το χρόνο.

Ειδικά για όσους έχουν εξειδίκευση σε κάποιο ή κάποια πρωταθλήματα, «οφείλουν» να ακολουθήσουν το πρόγραμμα των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων. Στην Αγγλία, λοιπόν, οι ομάδες ξεκινούν τις διακοπές τους και αρχίζουν σιγά σιγά τις μεταγραφές. Προφανώς θα τα παρακολουθούμε όλα, θα δούμε πως χτίζονται οι ομάδες, όμως στοίχημα από τον Αύγουστο πάλι.

Η ώρα του απολογισμού λοιπόν. Είναι προφανές κοιτάζοντας μόνο την κάβα εδώ στο betsellers, ότι η σεζόν ήταν επιτυχημένη, έκλεισε με κέρδος. Για όσους δεν είναι συνδρομητές και δεν έχουν πρόσβαση στην κάβα, να αναφέρω αυτά που «έγραψε»:

124 πονταρίσματα – 32 κερδισμένα – 83 χαμένα – 9 επιστροφές (από αναβολές ή draw no bet) – κέρδος 61,56 μονάδες και Yield +23,68%.

Τα πολύ γρήγορα συμπεράσματα, ότι έπιανα 1 κάθε σχεδόν 3,5 ματς.

Όταν ο μέσος όρος απόδοσης ξεπερνάει το 4,00, καταλαβαίνετε ότι το 1/3,5 αρκεί για να φέρει κέρδος. Θα δούμε παρακάτω αναλυτικά αποδόσεις, roi, κ.λπ.

Ένα ακόμα γρήγορο συμπέρασμα ότι αυτά τα 124 τα έπαιξα σε διάστημα 10 μηνών (Αύγουστος-Μάιος), που σημαίνει πως έπαιζα κατά μέσο όρο 12,4 ματς ανά μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι τον Αύγουστο έπαιξα 5 ματς όλα κι όλα και τον Μάιο ήταν σχεδόν όλα fun bets, άλλα 6 ματς.

Τέλος, επίσης για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο betsellers, να πως ότι στο «συν» είναι και η συνολική κάβα μου από τότε που το betsellers έγινε συνδρομητικό:

525 πονταρίσματα – 122 κερδισμένα – 362 χαμένα – 41 επιστροφές (από αναβολές ή draw no bet) – κέρδος 40,9 μονάδες και Yield 3,54%.

Σεζόν 2021-22

Όπως είπαμε και παραπάνω, εδώ και αρκετά χρόνια παίζω μόνο Αγγλία.

Από Πρέμιερ Λιγκ μέχρι Λιγκ 2 πήγε φέτος, τα προηγούμενα χρόνια είχα περισσότερη Νάσιοναλ Λιγκ στο παιχνίδι μου, αλλά και Βορρά και Νότο Νάσιοναλ Λιγκ. Φέτος, έπαιξα κυρίως Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2.

Μετρημένες οι φορές που έπαιξα κάτι επιπλέον, πλην των παραπάνω: στις 16/06 έπαιξα διπλό στο Αϊντραχτ – Φενέρ (1-1) στο Γιουρόπα Λιγκ, που έχασε το πέναλτι ο Πέλκας στο τέλος, στις 21/10 πάλι για το Γιουρόπα έπαιξα διπλό στο Αϊντραχτ – Ολυμπιακός και ήρθε 3-1 και τέλος το funbet στον τελικό του Τσάμπιπονς Λιγκ, Λίβερπουλ – Ρεάλ (1-1 και σκόρερ Μπενζεμά).

Αυτές τις τρεις φορές «έμπλεξα» με ματς εκτός Αγγλίας.

Πρωταθλήματα και κατηγορίες

Πάμε να τα δούμε λίγο ανά κατηγορία, να δούμε ποιες ήταν οι καλές και ποιες όχι. Επειδή κάποια σημεία παίχτηκαν και σε δυάδες ή τρίξι, αυτό που έχει νόημα να μετρήσουμε για να δούμε ποιες κατηγορίες έφεραν κέρδος, είναι να υποθέσουμε πως όλα παίχτηκαν μονά και ισόποσα.

Εξάλλου, στην κάβα φαίνεται αναλυτικά το παιχνίδι μου και πως πόνταρα το κάθετι.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, λοιπόν, έπαιξα 16 ματς, τα δύο ήρθαν Χ στο draw no bet, άρα ουσιαστικά έπαιξα 14. Επιασα τα 4 από αυτά, με μέσο όρο απόδοσης 2,86. Οι επιστροφές μου 15,24. Από τη στιγμή που έπαιξα 14 μονάδες (14 ματς) και πήρα πίσω 15,24 σημαίνει μικρό κέρδος.

Στην Τσάμπιονσιπ έπαιξα 20 ματς, τα τρία ήρθαν Χ και πήρα πίσω τα χρήματά μου. Αρα έπαιξα 17. Επιασα τα 7 από αυτά με μέσο όρο απόδοσης 3,32. Οι επιστροφές είναι 30,25. Καταλαβαίνετε ότι η Τσάμπιονσιπ πήγε σούπερ, με ROI 177,9!

Στη Λιγκ 1 έπαιξα 16 ματς. Επιασα τα 6 από αυτά, με μέσο όρο απόδοσης 3,69. Οι επιστροφές είναι 28,18. Και εδώ το ROI τεράστιο, στο 176,1. Ομολογώ ότι δεν το είχα τόσο ξεκάθαρα στο μυαλό μου αυτό με τη Λιγκ 1, περίμενα ότι θα είχε πάει χειρότερα και κοιτάζοντας τα κιτάπια μάλλον καταλαβαίνω γιατί είχα αυτή την αίσθηση: τα τρία από τα 6 ματς που έπιασα στη Λιγκ 1 δεν τα πληρώθηκα ποτέ, καθώς ήταν είτε σε δυάδες είτε σε τρίξι! Συγκεκριμένα, δεν πληρώθηκα τα Μπέρτον – Τσάρλτον 0-1 (2,65), Πλίμουθ – Λίνκολν 0-1 (4,00) και Μπόλτον – Σάντερλαντ 6-0 (3,80).

Στη Λιγκ 2 έπαιξα 29 ματς, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία. Το ένα έληξε ισόπαλο στο draw no bet και το άλλο αναβλήθηκε, άρα 27. Επιασα τα 11 με μέσο όρο απόδοσης 3,17. Οι επιστροφές είναι 45,9 μονάδες και το ROI 170. Και εδώ τα νούμερα είναι μεγάλα.

Πάμε και στα Κύπελλα. Στο Λιγκ Καπ έπαιξα 9 ματς όλα κι όλα, αλλά έπιασα μόνο το ένα, εκείνο το Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ 0-1 τον Σεπτέμβρη.

Μη νομίζετε, άλλο ένα ήθελα για να έχω κέρδος, καθώς το διπλό εκείνο έδινε 6,50!

Στο Κύπελλο έπαιξα 15 ματς, έπιασα τα 4 από αυτά, με μέσο όρο απόδοσης 3,72. Οι επιστροφές μου 18,9, άρα μιλάμε για κέρδος και ROI 126.

Είπαμε ήδη και για κάποια –λίγα- σκόρπια ματς που έπαιξα, τα οποία δεν απέφεραν επιστροφές.

Θα απορεί κανείς πως γίνεται ενώ σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις έχω καλό κέρδος, να μην αποτυπώνεται ανάλογο κέρδος και στην κάβα. Εννοώ να μην είναι τόσο μεγάλο το κέρδος όσο «δείχνουν» τα νούμερα κάθε διοργάνωσης. Απλή η απάντηση: στο παιχνίδι μου δεν παίζονται όλα τα παιχνίδια μονά και με το ίδιο ποσό. Παίζονται συστήματα άρα περισσότερες στήλες, παίζονται δυάδες και ανάλογα με τις αποδόσεις και τις συνθήκες ανεβοκατεβαίνουν και τα πονταρίσματα.

Κάνοντας μία σούμα, να πούμε αυτά που δεν φαίνονται στην κάβα: ότι ο μέσος όρος απόδοσης στο φετινό μου παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από 4,10 (4,12 για την ακρίβεια), ότι το ROI ήταν στο 124,6 και ότι ήμουν «πράσινος» στους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Φεβρουάριο και Απρίλιο. Ή, ανάποδα, αρνητικός ήμουν τον Αύγουστο και τον Μάιο που όπως είπαμε έπαιξα 5 και 6 ματς αντίστοιχα, τον Ιανουάριο και τον Μάρτη.

Κοιτάζοντάς τα συνολικά, δεν μου κάνει εντύπωση που ο Ιανουάριος είναι αρνητικός, έστω κι αν είναι οριακά αρνητικός (ROI 97,4): έπαιξα συνολικά 23 στοιχήματα, πολλά περισσότερα από τα 12,4 που ήταν ο μέσος όρος μου ανά μήνα. Σχεδόν τα διπλάσια! Μάλιστα, με τρία τρίξι στο διάστημα αυτό! Πάρα πολλά για τα δικά μου δεδομένα. Και το γίνεται όταν παίζεις πολλά ματς και πολλές στήλες; Γνωστή η απάντηση…

Για να το κλείσουμε, συνοπτικά το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι προφανώς ολοκληρώθηκε μία πολύ καλή στοιχηματικά σεζόν.

Η Αγγλία πήγε καλά, είναι σημαντικό η Αγγλία που είναι η βάση μου/μας να πηγαίνει καλά. Με λίγο καλύτερη σωστή διαχείριση σε στήλες και τρόπο παιχνιδιού, το κέρδος που θα φαινόταν στην κάβα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.

Οσοι ξεκινάτε νωρίς τις διακοπές σας, να περάσετε καλά και να προσέχετε. Με τους υπόλοιπους θα τα λέμε που και που από το betsellers και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΥΓ. Η φωτό που επέλεξα για βασική είναι από τη Νότιγχαμ. Οπως θα δείτε και στο πινακάκι ήταν η «αγαπημένη» μου στοιχηματικά για φέτος…

Παλαιότερα Editorials